Е46 318и мени оборотите на празен ход?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M5 е60, 645i manual
Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW

Re: Е46 318и мени оборотите на празен ход?

Мнение от punish_the_benz » 24 Фев 2011, 17:43

Next написа:И моята почна да клати.. :ranting: като я пусна по енерция и постоянно клати от 800 до 500... на място не клати държи си 800.

Колега и при мен е така. Прави го само когато е топла. Когато е студена и я пусна на свободна падат рязко до 1500 после едва едва смъква до 1100-1200.
Днес на топъл двигател отворих щеката и виждам че прави вакъм , същото е положението и с капачката.
Маркуча на картерните газова на пипане е здрав навсякъде , съмнява ме клапана.
На отворена капачка прави вакуум , стискам маркуча на газовете и започва да прави налягане .
Съмнява ме съпросния клапан мамка му кви пари е

EDIT:
Колеги при мен се оправи проблема с оборотите.
Смених този Т образния маркуч защото моя беше спукан и всичко заспа. Падат по бързо до 1000 и после се стабилизират на 850-900 както трябва да е.
Изображение
п.с. при отворена щека пак има вакуум , но оборотите са перфектни.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от punish_the_benz » 25 Фев 2011, 1:01

Изкарах я преди 1 4ас и пак по4на да ги мени направо ме влудява. Някой знае ли колко струва клапана на газовете
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 25 Фев 2011, 8:31

Сменяй клапана, около 50лв. струва и провери и почисти маркучите към него.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 25 Фев 2011, 10:39

Колега, по-добре не се занимавай! Приеми го и ще спре да ти бърка в очите. Така са всички. И клапана да смениш, пак ще мени от време на време. То реално трябва да го смениш не заради оборотите, а заради харча на гориво, на масло и не на последно място да не тръгнат течове на масло, защото там, където мястото е най-слабо от стареене ще тръгне теч, а и се бърка газоразпределението, бърка се сондата, даже некой хора сменяват сонди залудо, щото излиза грешка, а то проблемъте е в клапана. След смяната нещата се оправят. А иначе оригинален в дару е май 82 лв. Ако можеш да си го намериш по-тънко....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 25 Фев 2011, 11:44

Изкарах я преди 1 4ас и пак по4на да ги мени направо ме влудява. Някой знае ли колко струва клапана на газовете

Това което си описал няма да се оправи от клапана на картерните газове, това е проверено, търси някъде другаде проблема!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 25 Фев 2011, 12:36

Ок, клатене млатене на тея обороти... На предната страница споменах за влажноста! Та на мен ми клати само, когато е влажен въздуха. Дайте да дерзаем, защо? Защо при влажен въздух клати? А сега е влажно та чак и студено. Смисъл, сега, днес, вчера и на мен ми се поклащат... ай де на казвам какво :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от punish_the_benz » 25 Фев 2011, 15:39

Защо да не се оправи от клапана , нормално е да прави вакуум при отворена капачка за маслото ли ?
Мисля да го сменя и да по4истя моторчето пък квото стане и без тва в последно време ми лапа повече гориво.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 25 Фев 2011, 22:22

slitter написа:Нема оправия! Тоя двигател си клати обороти и това е. И при мен клати от време ан време и толкова години не успях да намеря решението на въпроса! Все си клати като му се прииска. При мен е рядко, но все пак клати. Аз не му обръщам внимание, щото не го прави постоянно и не дразни кириза много, но с времето съм сменил почти всичко, което евентуално касае оборотите и пак си клати! Понякога клати дори като съм на светофар спрял, двигателя мърка - отварям си прозореца и в момента, в който пипна бутона за отваряне почва да клати и като го пусна спира. Друг път без да пипам нищо започва да клати, обикновено в движение по енерция - примерно загряла е тамън малко след синия сектор и като отине на 12 часа спира да клати; или по енерция пак пипна спирачката и пак поклати, поклати и кат се спра напълно на място спира да клати! нннне мога да си го обясня тоя феномен! На диагностика нишо не може да се хване! Стойности всички на 6, грешки никакви! С времето съм сменил - свещи, филтрите редовно си ги сменявам всички, сондата смених наскоро и неколко дена въобще не клати и след това почна, дебитомера съм сменявал, стъпковия мотор съм чистил, чист е като нов, все едно сега е купуван, щото аз го разглобявах и така се чисти най-добре и т.н. и т.н. Имам предположение, че ако е махнат катализатора, клати, ако има кат май не клати! Ама нека някой , който е със да каже дали му клати!

Колега и мойта колица е дори 98 година на реални 158000км си е на 100% съм сигурен няма да обяснявам защо,естествено и при мен клати мени оборотите падат си до 500 абе като на всички и знаете ли как реших проблема...има една бронзова врътка на дорселовата клапа която подържа палеца на дросела и така не позволява да падат оборотите под някакво ниво.С шестостенче я понавих малко и така си качих малко оборотите механично и проблема с клатенето изчезна на 80%.Казвам на 80% защото когато се разстрои и почнат да падат оборотите,след моята маниполация се чувства съвсем леко да се опитват да падат но това действие с бронзовата врътка върши работа и не позволява сериозно да се разколебаят оборотите и така карам вече около 5к км и почти забравих за проблема въпреки че той все още си съществува реално при мен!И още една забележка не натягайте много бронзовото болче защото е крехко и ще се счупи!!!!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 25 Фев 2011, 23:26

StelllsKi написа:Колега и мойта колица е дори 98 година на реални 158000км си е на 100% съм сигурен няма да обяснявам защо

Имаш една безплатна диагностика от мен, за да закача колата ти и да погледна нещо, за да видя дали сигурността ти се пропуква някъде??? Става ли??? Ако си ок, драсни едно ЛС!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 26 Фев 2011, 11:37

Дам, и при мен е същия отвратителен проблем. Смених стъпково, провервах свещи, чистих дросел, махнах катализатор и не. Пак си го прави че даже и притриса като като помръдват оборотите :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 26 Фев 2011, 11:53

Добре де дайте да помислим на Е36 М43 мотора е 115кс нали? При Е36 има ли проблем да клати оборотите? Не съм чувал да имат. Ако няма значи да търсим нещо което ние имаме а те нямат :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от StelllsKi » 26 Фев 2011, 23:38

Next написа:Добре де дайте да помислим на Е36 М43 мотора е 115кс нали? При Е36 има ли проблем да клати оборотите? Не съм чувал да имат. Ако няма значи да търсим нещо което ние имаме а те нямат :dunno:

Имам наблюдения в/у е36 316i мотора е 105кс незнам номера му но е новия мотор конкретно за тази кола и играят оборотите повече отколкото при нашите,но съдейки от този мотор ми се струва че има доста конструктивни разлики спрямо наще мотори м43 в е46ците,
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 27 Фев 2011, 12:23

StelllsKi написа:
Next написа:Добре де дайте да помислим на Е36 М43 мотора е 115кс нали? При Е36 има ли проблем да клати оборотите? Не съм чувал да имат. Ако няма значи да търсим нещо което ние имаме а те нямат :dunno:

Имам наблюдения в/у е36 316i мотора е 105кс незнам номера му но е новия мотор конкретно за тази кола и играят оборотите повече отколкото при нашите,но съдейки от този мотор ми се струва че има доста конструктивни разлики спрямо наще мотори м43 в е46ците,

Колега StelllsKi, моята колица е е46 316 M43TUB19 105к.с.-2001г. и е на 210 х.к. май на най- много км. от всичките бензинки тук и не клати никакви обороти, но е с катализатор. :dunno:
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от StelllsKi » 27 Фев 2011, 12:45

NIKMAN написа:
StelllsKi написа:

Колега StelllsKi, моята колица е е46 316 M43TUB19 105к.с.-2001г. и е на 210 х.к. май на най- много км. от всичките бензинки тук и не клати никакви обороти, но е с катализатор. :dunno:

Когато няма проблеми е нормално да не играят оборотите,и моята си е с катализатора все още и не възнамерявам да го махам.
Днес ще направя теста с капачката за маслото че ми стана интересно при мен как е дали духа или смуче,но струва ми се ще смуче защото вече забелязвам леки течове на масълце от гарнитурата над компресора на климатика.Може ли да стане по зле ако не го сменя клапана за картерните газове,а къде се намира той?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от punish_the_benz » 27 Фев 2011, 16:08

StelllsKi написа:
NIKMAN написа:
StelllsKi написа:

Когато няма проблеми е нормално да не играят оборотите,и моята си е с катализатора все още и не възнамерявам да го махам.
Днес ще направя теста с капачката за маслото че ми стана интересно при мен как е дали духа или смуче,но струва ми се ще смуче защото вече забелязвам леки течове на масълце от гарнитурата над компресора на климатика.Може ли да стане по зле ако не го сменя клапана за картерните газове,а къде се намира той?

'

Какво стана колега вакуум ли ти прави и на тебе
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46