Цена на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Re: Цена на горивата

Мнение от djvisage » 26 Фев 2011, 20:46

Аз пък си мисля,че проблема не е в цените на горивата защото при нас са най - евтини. Според мен проблема е доста ниския ни стандарта живот.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 26 Фев 2011, 20:55

djvisage написа:Аз пък си мисля,че проблема не е в цените на горивата защото при нас са най - евтини. Според мен проблема е доста ниския ни стандарта живот.

За мен проблемът е, че повечето хора са буквално смачкани последните 10-15-20 г. и просто нямат представа какво значи да се живее "нормално"... Няма да се "оправим" скоро (лично мнение) :roll:
Последна промяна Alpina_fanatic на 26 Фев 2011, 20:58, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 26 Фев 2011, 20:58

По- добре 2 литра бира, отколкото 1 литър бензин; вече стана егати лукса да караш кола, ако изляза да вечерям навън горивото за 1,5км ще ми излезе колкото сметката....
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 26 Фев 2011, 20:59

Хах какво районно пичове :mhihi: . Водя се на един адрес а живея на съвсем друг. Колата не е на мое име. Да ме викат ако ме намерят ама нада ли :mhihi: . Те актовете не могат да ме открият от камерите да ми връчат вече 2г :mhihi: . Докато мога ще се ебавам с тях пък да видим. По месторабота също не могат да ме намерят щотo се водя вече безработен, айде успех им пожелавам. Разберете, че щом нас ни гърбят трябва да отвръщаме както можем, не да мишкуваме. Масова е*авка трябва да има и това е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 26 Фев 2011, 21:05

Протест е да оставиш колата и да тръгнеш пеша...да крадеш, колко ще крадеш. Един път, два пъти и накрая си навлечеш някоя беля на главата, та 100 пъти пишман да станеш. Как да е, ти си знаеш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 26 Фев 2011, 21:33

Ама да я оставиш на колонката на бензиностанцията-спираш,заключваш и си заминаваш.
Изображение Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Фев 2011, 21:44

.. викат паяк и после ходиш да си я взимаш и си плащаш кат поп...

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 26 Фев 2011, 21:53

sobiss написа:Протест е да оставиш колата и да тръгнеш пеша....

:bowdown:

Точно така! Нямаме го това мислене обаче :roll:
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 26 Фев 2011, 22:01

Тва мислене е едно за обикновения гражданин, ама е тотално различно за един собственик на фирма, който наличието на транспорт и придвижване на стоката/услугите е от значение за фирмата... как се оставя колата и се тръгва пеша и след 1 месец цялата ти фирма е фира...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 26 Фев 2011, 22:03

след седмица-две цената от 2.50 лв/литър ще е нещо нормално и никой няма да обръща внимание ;)
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 26 Фев 2011, 22:10

Mollov написа:Тва мислене е едно за обикновения гражданин, ама е тотално различно за един собственик на фирма, който наличието на транспорт и придвижване на стоката/услугите е от значение за фирмата... как се оставя колата и се тръгва пеша и след 1 месец цялата ти фирма е фира...

Фирмите много повече "режат" командировки, разходи за служебни коли и т.н. Факт е, че тук не говорим за бизнесите (или транспортните фирми), а какво може да направи всеки от нас. Лошото е, че нямаме това съзнание и манталитет.Всяко пътуване е важно за нас, винаги бързаме и "нямаме избор" освен да сме с личната кола...А те не са само разходи за гориво - къде "забряваме" масла, антифризи, гуми, накладки, неочаквани ремонти, данъци, винетки....и като (АКО) удариш чертата...... :banghead:
Не трябва да сме утописти, но ако сме малко по-прагматични, ще живеем по-добре :roll:

Stanchev написа:след седмица-две цената от 2.50 лв/литър ще е нещо нормално и никой няма да обръща внимание ;)

:yes:
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 26 Фев 2011, 22:15

Ако можеш да направиш справка ще разбереш, че служените коли на фона на личните или е 50:50 или е в полза на служебните... сега сметни примерно 1/2 от хората с лични автомобили да решат да подкрепят идеята... остават 75% потребление, което всъщност не е точно 75%, щото хората с лични коли консумират доста по-малко, в сравнение със служебните автомобили, баничарки, бусове, камиони, автобуси и т.н.... така че просто оставянето на автомобила и тръгване с адският транспорт реално ще им пръдне на хей-я на бензиностанциите, а решилите да подкрепят "стачката" ще се мъчат с градския и ще се нервят допълнително всеки ден, а накрая ползата ще е никва...

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 26 Фев 2011, 22:31

Mollov написа:...

Сигурно нищо няма да стане и цялата страна да не купува горива за месец...
Но не съм много съгласен относно "служебните коли" - не визирам баничарката, която разнася хляб - няма как да я одрежат, но масово фирмите резнаха здраво служебните коли на мениджъри, директори, разни супервайзъри....,като доста от служебо-личните коли вече се ползват само служебно и то от няколко човека...Да не говорим, че вече рядко се взимат нови на лизинг, а "старите" се кърпят до последно...Не можах да повярвам вчера като разбрах как в една доста "печеливша компания", освен вградени Джи-Пи–Еси във всяка кола, вече изискват и писмено обяснение къде/как/защо се ползва еди кой си автомобил и дали това се налага... :roll: Да не говорим как служебните пътувания се "уплътняват" на по-далечни дестинации... :paranoid:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го на М3мицин
Мечтае да кара: Е36 М3

Мнение от Neeky » 26 Фев 2011, 22:53

Mollov написа:Ако можеш да направиш справка ще разбереш, че служените коли на фона на личните или е 50:50 или е в полза на служебните... сега сметни примерно 1/2 от хората с лични автомобили да решат да подкрепят идеята... остават 75% потребление, което всъщност не е точно 75%, щото хората с лични коли консумират доста по-малко, в сравнение със служебните автомобили, баничарки, бусове, камиони, автобуси и т.н.... така че просто оставянето на автомобила и тръгване с адският транспорт реално ще им пръдне на хей-я на бензиностанциите, а решилите да подкрепят "стачката" ще се мъчат с градския и ще се нервят допълнително всеки ден, а накрая ползата ще е никва...

Абсолютно съм съгласен, аз лично по цяла зима не карам кола! (никаква)
Някой да е разбрал, на някой да му дреме? Не! Просто начина на живот който сме си устроили е такъв, че сме почти на 100% зависими от транспорта-респективно горивата.
Следователно ще ни клатят докато им е кеф :bang: или докато не изтрещя още малко да си продам колата и да се отдам на тотално изтребление на всички мръсни монополистчета. :twisted:
Аз лично като се замисля през 2008г. имаше период в който "супер качествения" А95 беше 2,65лв./литър
Нещо ми се струва, че нещата придобиват някаква порочна цикличност, но пък то всичко си една човешка алчност! :dunno:

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 26 Фев 2011, 23:19

Изображение

:drinking: :wave: :P
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата