Какви са особеностите при покупка на кола от Англия?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Какви са особеностите при покупка на кола от Англия?

Мнение от (bubsa) » 26 Фев 2011, 23:17

Точно и аз щях да кажа за номера на мотора и на рамата!Много често като си докараш колата се оказва че е със сменен мотор и после :banghead: Един джиБ го регистрирахме 7 месеца :censored:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Фев 2011, 23:34

Какъв е тоя ферибот от 180 евро бре? Кви са тия магистрални такси във Франция?!? 150 евро на унгарски митничар?!? Бе хора, вие кво правите, бре?!?

В Англия ти трябва RoadTax и MOT... щото там ако те спрат... ще ядеш дърво... по принцип roadtax-а ако е изтекъл в последният месец, можеш и без него, щото там имат 1 месец "good will" и няма да те глобят (за това съм сигурен, англичани са ми го казвали, не си го измислям)... МОТ-а обаче е "няма 6-5"... а и руманещите на границата ти го искат... както и ако те спрат в Австрия или Унгария, че са се научили с това "докарване на англичанка" и са наясно с нещата..

Ферибота между Довер и Дънкирк е 20 лири (Довер-Кале е повече, ама няма сми, след като през Дънкирк спестяваш и 25км път), ако го резервираш предварително (не е сложно).... винетки и такси за 25-30км магистрала няма.... в Белгия също няма.... в Холандия също няма, в Германия също няма.... ферибота на Калафат е 7 евро "летищни такси", 23 евро за колата и 3 евро на всеки 1 човек, пътуващ в колата... Винетката в Унгария е 6-7 евро, винетката в Австрия е 6-7 евро, винетката в Румъния е 4 евро... ако се юрнеш през Сърбия те чака 110 евро зелена карта и около 13 евро путарини... и имаш и бензин... което е общо взето 5-за-4 работа, щото зависи колко харчи колата... но го смятай по 1.5 евро/литъра.

P.S. Намери си лепенка "GB" за левият фар, щото румънците са шиб@няци и се заяждат заради фаровете... не, че знаят дали свети високо или не, ми нали е "англичанка" и ще заслепяваш тия насреща... лепиш лепенката в горната част на фара и да го пушат...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 27 Фев 2011, 0:07

Довер- Кале е 180 евро !!! Една кола и двама човека,сигурен съм.Два пъти съм минавал.Ако си го резервираш билета предварително може и да спестиш 20-30 евро. Ако минеш,когато не е час пик сутрин и вечер,пак ще спестиш 20-30 евро.За джип даже мисля,че е малко повече. Главата си залагам,че е толкова. SeaFrance e 180,a с английските (забравих как се казват) беше към 150 паунда,но за тях не съм сигурен. Може да съм най-големия балък,но във Франция,толкова ми взеха такси на бариерите,сигурно защото минах през Париж.За унгарския митничар се майтапех,на мен ми взе 150 евро,но това не значи,че и на нега ще вземе.

П.С. http://www.directferries.co.uk/dover_ferry.htm
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 27 Фев 2011, 0:25

Ако си в пиков час и си при по-скъпите.... може и толкова да е... само че аз с DFDS Seaways (или нещо такова беше, сега е Norfolkline) от Dover до Dunkirk си платих 19 паунда, 10 дни преди датата... вярно, беше за ферибота в 22ч...

Но и аз всичко резервирах по интернет, предварително - самолета, транспорта от летището до Лондон, влака от Лондон до западен Уелс, както и ферибота от Довер... хората правят яки отстъпки, ако резервираш предварително...

P.S. Сега направих справка... ако сега седнеш да резервираш за 10.03.2011, за 18ч основната цена е 29 лири, но за повечето часове е 19 лири... имаш още 6 лири за гориво, и ако използваш да платиш през paypal - нямаш допълнително оскъпяване..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 27 Фев 2011, 2:45

Към колегата Молов : Такова нещо като 1 месец "good will" НЯМА и не е имало!! Хванат ли те БЕЗ : Застраховка , МОТ или Такси директно ти казват най-учтиво да слизаш от колата и да се прибираш пеш . После викат пътна , прибират ти колата на паркинг , вземат точки , мисля че са 6 , отнасяш глоба минимум £300+ и отделно те таксуват за това че са ти закарали колата до паркинг , минимум £150+ , и £25 на ден за паркинг . Ако не си платиш в 14 дневен срок колата ти отива на скрап или ако е по-скъп модел се продава на търг .

Както казах , ако ще купуваш кола задължително : Да си направиш застраховка , да има платени такси ( ако колата няма такси и решиш да си ги плащаш ще се вкараш в голям филм ако не си постоянно живущ в УК , искат сертификат за годишен преглед , застрахователната полица , и лог бука -(талон) ) , МОТ и да няма не е проблем да си направиш без дори да ходиш да я гледат но това удоволствие ще ти струва около £100

Отделно , ако мислиш ти да я караш тая кола . Желателно е да провериш историята на колата , дали е удряна някога , дали някой някога е искал пари от застрахователите от тая кола , дали е сменян цвета и тн . Ще ти струва £5 но си заслужава , ето един от многото сайтове които могат да ти предоставят информацията - https://www.mycarcheck.com/

Другото важно нещо е да провериш реалният пробег на колата . Всяка година след като мине преглед ДВЛА(КАТ) записва пробега на колата . Като купуваш кола задължително искай да ти даде поне 1 старо МОТ , на това МОТ отзад има един номер , тоя същия номер заедно със регистрационият номер го въвеждаш тук и ти излиза пробега на колата - http://motinfo.direct.gov.uk/internet/j ... equest.jsp

И както казаха другите колеги , свери ВИН-а дали съвпада с талона

И последно , къде сте ги гледали тия фериботи за по £150 незнам ! Фери-то е около £30 ако го бук-неш 2-3 дена преди да пътуваш - http://www.poferries.com/
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: е36 М3

Мнение от D&D Performance » 27 Фев 2011, 12:29

Колеги какви са тези суми дето пишете??????? Довер - Кале ферибота струва от 25 до 80 паунда след това ако се минава през Белгия, Германия, Австрия, Унгария, Румъния имаш да платиш още около 60евро / винетки и ферибот на видин/ няма платени магистрали и други такси. Докарвал съм доста коли от Англия и Германия и ти го казвам със сигорност :yes:. Относно избора на кола - всичко си е до късмет.

Ако има нещо друго което те интересува ми пиши, аз рядко влизам тук но с удоволствие ще ти споделя.
България над всичко :bgflag:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 27 Фев 2011, 13:23

vvaskoo написа:Към колегата Молов : Такова нещо като 1 месец "good will" НЯМА и не е имало!! Хванат ли те БЕЗ : Застраховка , МОТ или Такси директно ти казват най-учтиво да слизаш от колата и да се прибираш пеш . После викат пътна , прибират ти колата на паркинг , вземат точки , мисля че са 6 , отнасяш глоба минимум £300+ и отделно те таксуват за това че са ти закарали колата до паркинг , минимум £150+ , и £25 на ден за паркинг . Ако не си платиш в 14 дневен срок колата ти отива на скрап или ако е по-скъп модел се продава на търг .

ОК, значи англичанина ме е излъгал... roadtax-а беше изтекъл преди 5 дни и англичанина каза "не се притеснявай, дори и да те спрат, няма да те глобят, щото реално ти ако си го поръчаш roadtax-а през последните 2-3 дни от срока на досегашния roadtax, няма как новото да дойде толкова бързо... и затова ти оставят 1 месец goodwill време, през което да си вземеш... ама на теб не ти трябва така или иначе..."

Никъде не споменавам застраховката.... или МОТ-а... говоря само за roadtax.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 27 Фев 2011, 14:46

Mollov написа:
vvaskoo написа:Към колегата Молов : Такова нещо като 1 месец "good will" НЯМА и не е имало!! Хванат ли те БЕЗ : Застраховка , МОТ или Такси директно ти казват най-учтиво да слизаш от колата и да се прибираш пеш . После викат пътна , прибират ти колата на паркинг , вземат точки , мисля че са 6 , отнасяш глоба минимум £300+ и отделно те таксуват за това че са ти закарали колата до паркинг , минимум £150+ , и £25 на ден за паркинг . Ако не си платиш в 14 дневен срок колата ти отива на скрап или ако е по-скъп модел се продава на търг .

ОК, значи англичанина ме е излъгал... roadtax-а беше изтекъл преди 5 дни и англичанина каза "не се притеснявай, дори и да те спрат, няма да те глобят, щото реално ти ако си го поръчаш roadtax-а през последните 2-3 дни от срока на досегашния roadtax, няма как новото да дойде толкова бързо... и затова ти оставят 1 месец goodwill време, през което да си вземеш... ама на теб не ти трябва така или иначе..."

Никъде не споменавам застраховката.... или МОТ-а... говоря само за roadtax.

Ако си си поръчал роад-такс и караш без такс-диска на предното стъкло докато дойде новият новият НЯМА проблем . Но ако караш със изтекъл роад такс и НЕ СИ СИ НАПРАВИЛ труда да си поръчаш нов тогава става проблема . За застраховката и МОТ-то само пояснявам .
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: е36 М3

Мнение от D&D Performance » 27 Фев 2011, 15:11

След като колата се изнася от страната пътната такса не е задължително да я имаш. Също така ако колата има валидна застраховка на името на продавача / камерите не засичат колата като нередовна / и можеш да я караш докато напуснеш UK / пък и до тук ако си смелчага /
България над всичко :bgflag:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Фев 2011, 1:38

benzin написа:Колеги решил съм да си докарам един джиБ от Англия, ще отидеме двама човека от които единия знае на 90% англииски, та искам да питам как седят нещата там с документи за колата прехвърляния и кво ли не, харесал съм кола от аутотрейдър и отиваме да я купуваме, свързвам се с купувача гледам я и после?

ще ти напиша нещо ама няма да ми се сърдиш- съжалявам, че няма закон които да ти забрани да го внесеш този потенциален (само)убиец и регистрираш в българия...

да не говориме че с тоя десен волан и бг регистрация казваш на целия свят "искам да имам по-хубава кола, ама нямам пари за нея"... това твоето ще е както се чудиме на тия с газовите уредби на лъскавите коли...

ти си знаеш де.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 28 Фев 2011, 1:44

alx написа:
benzin написа:Колеги решил съм да си докарам един джиБ от Англия, ще отидеме двама човека от които единия знае на 90% англииски, та искам да питам как седят нещата там с документи за колата прехвърляния и кво ли не, харесал съм кола от аутотрейдър и отиваме да я купуваме, свързвам се с купувача гледам я и после?

ще ти напиша нещо ама няма да ми се сърдиш- съжалявам, че няма закон които да ти забрани да го внесеш този потенциален (само)убиец и регистрираш в българия...

да не говориме че с тоя десен волан и бг регистрация казваш на целия свят "искам да имам по-хубава кола, ама нямам пари за нея"... това твоето ще е както се чудиме на тия с газовите уредби на лъскавите коли...

ти си знаеш де.

колега тази кола се взима за части, аз си имам 2 коли с ляв волан и никога не ми е минавало през акъла да карам кола с десен волан ;)
www.bmwпрофесори-bg.net

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 28 Фев 2011, 1:45

Добре еб а в Англия няма ли да се продават коли с леви дирекции? :shock: Пример: Поляк отива с БМВ Е60 устройва се там! Жени се за някаква баронеса и т.н. и си купува примерно 7-ца! Така БМВето му остава и понеже там няма търсене на ляв волан трябва едва ли не да го подарява?! Толкова поляци има там с колите си и нито един не е решил да си продаде старата "любов"?! Чак не ми се вярва!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 28 Фев 2011, 1:48

има и с ляв волан, но заминават за части от секундата :mhihi:
www.bmwпрофесори-bg.net

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 28 Фев 2011, 12:43

Темата НЕ Е за коментари и простотии :cop:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Фев 2011, 19:37

benzin написа:
alx написа:

ти си знаеш де.

колега тази кола се взима за части, аз си имам 2 коли с ляв волан и никога не ми е минавало през акъла да карам кола с десен волан ;)

разбирам. извинявай. реших, че искаш да я караш перманентно в бг-то.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата