РЕГИСТРИРАНЕ В ДАНЪЧНОТО на автомобил 2010

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: РЕГИСТРИРАНЕ В ДАНЪЧНОТО на автомобил 2010

Мнение от BadAngel » 28 Фев 2011, 1:10

направо съсипаха бул. вапцаров

с тая нова машина.. дето ги пълни дупките с асвалт уж..
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 28 Фев 2011, 1:17

BadAngel написа:направо съсипаха бул. вапцаров

с тая нова машина.. дето ги пълни дупките с асвалт уж..

Сега вече дупки няма - има бабуни! :mhihi: И в двата случая пломбите ти изпадат ама при бабуните поне не може да изкривиш джанта! Но това макар и грешно изхарчени пари се вижда че парите от данъците отиват някъде не е за нечий джоб! Ако се научат как да ги правят може и да видим хубави улици! Макар да ми направи силно впечатление че в София главните булеварди са направо "стъкло" в сравнение с Пловдив. Ходихме на скоро с един колега от фирмата за аквариум! Жив късмет беше че го докарахме до София здрав! :dunno: Такива булеварди отдавна не бях виждал! :shock: Е тях вече наистина бих ги съдил за разбити улици!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 28 Фев 2011, 1:22

така е, пич, по-добре е така, от колкото дупки

но цялата работа е много калпава

наклепаха с асвалт или там както се казва тази черната лепкава работа, всички коли, наспирали по булеварда през 3те дни когато клепаха

а и по принцип лентата от кошарите към кулата е доста зле, особено след последната намеса на софийска вода :)

копелетата пак зарязаха открита дупката и само я насипаха с чакъл, сега нестига, че като минеш през копаното си удряш главата в тавана, ами и ако има кола пред теб, директно ти прави точка на предния джам
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 28 Фев 2011, 1:40

BadAngel написа:така е, пич, по-добре е така, от колкото дупки

но цялата работа е много калпава

наклепаха с асвалт или там както се казва тази черната лепкава работа, всички коли, наспирали по булеварда през 3те дни когато клепаха

а и по принцип лентата от кошарите към кулата е доста зле, особено след последната намеса на софийска вода :)

копелетата пак зарязаха открита дупката и само я насипаха с чакъл, сега нестига, че като минеш през копаното си удряш главата в тавана, ами и ако има кола пред теб, директно ти прави точка на предния джам

Ей тука вече си много прав!! Понеже общините са ни толкова богати направо като в Кувейт с милиарди долара излишък първо се асфалтира и след това се копае за газификация и ВИК. НА тия компании трябва такива глоби да им шибнат и на архитекта на София защото само ние сме идиотите където първо правим после мислим! Климент Охридски(Бистришко шосе) го затвориха и преасфалтираха из основи! Да обаче изведнъж решиха да копаят за нещо си! :shock: Не стига че нямаме пътища ами и тези които са нови ги прекопават за всеки случай! Отделно е и проблема с камъните! Пълнят дупката с чакъл и на първия проливен дъжд остава само дупката! Просто воденето на общинска политика е нещо уникално! И принципно така ще трябва да можем да си търсим обяснение защо всеки си копае където си поиска!
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Фев 2011, 13:37

TPAKTOP написа: Но като си чист платец можеш да имаш претенции и да пускаш запитвания и жалби в общината! От дъжд на вятър има и приемни дни!

Да де.. като си чист платец, имаш правото да протестираш, ама те имат правото да не ти обръщат внимание... което и се случва... :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 28 Фев 2011, 14:02

Mollov написа:
TPAKTOP написа: Но като си чист платец можеш да имаш претенции и да пускаш запитвания и жалби в общината! От дъжд на вятър има и приемни дни!

Да де.. като си чист платец, имаш правото да протестираш, ама те имат правото да не ти обръщат внимание... което и се случва... :yes:

Ами ако си достатъчно нахален ще ти обърнат внимание! Гаранция! По всички партийни общински клубове имат приемни дни от общински представители на съответната партия! Вече и медиите обръщат голямо внимание на подобен тип проблеми макар че след като си плащаш не трябва да стигаш до там! Но все пак има изход! Има дупки в които можеш да счупиш крак и такива трябва да бъдат отстранени! По-скоро ще те излъжат ч еще се заемат с проблема от колкото да ти откажат! Друг е въпроса че примерно можеш да плащаш 1700лв данък на година за автомобила си но да се оказва че не можеш да си паркираш пред вас! Надявам се с вдигането на цените за зоните за паркиране тези неща да се почистят от самосебе си! ЗА всеки проблем си има решение но е най-вано събраните пари да се харчат разумно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 28 Фев 2011, 17:36

Докато седях и умувах как може да се заобиколи това с данъците ми мина през главата следната мисъл. 1.Смяна на ЛК с друг адрес. 2.Пререгистриране на колата в КАТ на новия адрес и тогава в данъчното като примерно така се спестява данъка с лихвите за автомобили с по-дълъг период на регистрация 2-3-4години.
Дайте да мислим дали ще стане: ако така отидеш и си регистрираш колата в даначното те няма да правят справка в КАТ кога е датата на първа регистрация, като минава за нов внос с новия талон ;) .... дайте предложения :idea:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 28 Фев 2011, 18:21

Става става колега! :D Аз съм я направил тая схема с адреса и с колите на друго име, трябва да ти кажа, че си е супер, не те търси никой за нищо :mhihi: , пък и държавичката мила го заслужава ве, защо пък да се оставяме да ни дои като овчици :mhihi: . И да не скочи са некой уставен данъкоплатец да ме храни.. :lol:

Предишна

Назад към Извън Темата