Излъгахте ли със застрахователната оценка на вашия автомобил

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да
50
54%
Не
32
35%
Нямам автомобил
10
11%

Общо гласове : 92
младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 01 Мар 2011, 0:33

Понеже си водим спор с двама колеги как ние си плащаме данъците а всичко в България е много зле искам да пусна една анкета колко от вас са си платили реалния еднократен данък 2,5% към общината?! Всички знаем за какво става въпрос! В момента в който си закупите автомобил и трябва да си направите застрахователна оценка въз основа на която се плащат нотариални такси и еднократен данък към общината се оказва че автомобилите ни са осакатени от всякъде! Надрани липсващи детайли и т.н. Същото важи и за вече изплатени автомобили към дадена финансова институция!
Да дам малко обяснения за да се сетите:
Автомобила ви струва 10000лв ама като напишете ударен липсващи елементи и да ви го оценяват на 2000лв! По този начин общините се ощетяват с 250лв-50лв=200лв и още по-грубо звучащо с 80% от това което е трябвало да платите!
Пускам анкетата с право на две гласувания защото има колеги с по две коли! И както в моя случай на едната е платен реалния данък*! :yes:
* не съм чул друг да го е направил между другото! :dunno:
Моля да бъдете коректни с гласуването за да си направим що годе точна извадка за платения данък!
Изображение

Аватар

Re: Излъгахте ли със застрахователната оценка на вашия автомобил

Мнение от Alpina_fanatic » 01 Мар 2011, 0:39

Моят случай е малко по-различен...Купих си аФтомобил за 27 К, но ми издадоха фактура за 7К и реално пак съм "прецакал" общината при първоначалната регистрация :P
Изображение

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 01 Мар 2011, 1:37

TPAKTOP написа:* не съм чул друг да го е направил между другото! :dunno:

Има, има :lol: Хикса и по договор си е на колкото съм го купил, и оценката си му е платена върху тази сума.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 01 Мар 2011, 1:41

X-citer написа:

Има, има :lol: Хикса и по договор си е на колкото съм го купил, и оценката си му е платена върху тази сума.

Абе и аз се учудвам как е тръгнало гласуването! :conf: Явно се събирам в грешната компания! :mhihi: Ако превърнем темата в "С колко излъгахме общината" съм сигурен че ще минем темата за "Колко коня има у форума" за нула време! :mhihi: Прекалено много хора познавам които купуват "скрап" :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 01 Мар 2011, 3:09

Аз моята още не съм я вписал в общината, ама няма как да излъжа, защото по фактура колата е платена 5800, за колкото и я купих преди почти 4 години(ебаси кога мина тва време :roll: )

А да използвам да питам някой има ли престава сега като я записвам трябва ли да си платя данъка за миналите години за които не е платен или се минава само с глоба, таксата 2,5 процента и данъка за тази година? :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 01 Мар 2011, 10:28

абе ще си ги платиш... ама сега ако го направиш глобата ще ти е 20лв... ако продължиш с услушването за други размери говорят :roll:

и на двете по договор оценката ми е като за данъчно :mhihi:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Мар 2011, 10:31

Мойта е платена, но на по-ниска регистрирана цена от реалната.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Мар 2011, 10:40

Авеото когато го взех ,нямаше как да го прасна на по-ниска цена защото фирмата в която работя ми го продава и платих налога,естествено че ако имах възможност щях да "смекча" цената,между другото само май в българия се минава през нотариус,аз не разбирам каква е целта да се плаща това ,държавата се явява посредник,нали после ше и плащам данъка в общината...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 01 Мар 2011, 11:14

като си купих компакта в двумесечния срок отивам в район Сердика където ми хе общината да го декларирам. Попълних си декларацията и им прилагам договорът за покупката на колата, който беше на стойност 3700 и върху тази цена исках да му платя 2-та процента местен данък. Обаче няква лелка нещо се запъна неможело така, трябвало удостоверение за застрахователна стойност. Не си спомням точно , но нямаше в закона изрично изискване за представяне на такова удостоверение. Разправяхме се там, но така или иначе служителката не ми взе декларацията. Аз се ядосах отидох до КАТ при един от онези брокери които работят във фургоните в района и ми издаде въпросното удостоверение със застрахователна стойност 1000 лева, платих си 25 лв. местен данък и им изпратих всичко на общината по пощата. А като бях на място бях готов да им платя местен данък върху сумата от договора, но ме върнаха.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 01 Мар 2011, 11:19

За моята не трябваше да плащам нищо, защото си я бях внесъл сам от Германия. Отидох с желанието да им платя, но жената в данъчното ми каза, че тази еднократна такса важала само за коли, които се препродават в България. :D

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 01 Мар 2011, 11:27

Е то и това оставаше- последната кочина я взех за 500(петстотин)лв. и оценката е пак 500... Иначе ме питаха дали да я пишат по-малко, но то си е смешно да платя 2,5% от 200лв. (примерно), а не от 500...
Преди години купувах кола за 9500- е там я писахме 3000лв., че ми се стори прекалено да дам към 250лв. на общината ;)
Изображение
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 01 Мар 2011, 11:33

X-citer написа:

ама само Хикса нали? :mhihi:
до сега никога не съв правил такава оценка...

Имам ли възможност заобикалям :yes:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 01 Мар 2011, 11:33

кьв даньк кви 5 лева
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ваноса да пее одата на радостта

Мнение от Avramov » 01 Мар 2011, 13:31

Това пък е поредната измислица за да ни вземат парите. Лека справка с Холандия, понеже оттам си пазарувам колите аз, разходите по прехвърляне са 90-100 евро(транзитни номера и застраховка за 14 дни) прави се във всяка поща, обищина, дори веднъж в караваната на предния собственик на колата(извади едно куфарче с цифри и букви, влезе в някакъв саит принтира ми евро сертификата, залепи цифрите и буквите на транзитния номер и по живо по здраво). цялата работа отнема не повече от 20-30 мин. Пристигаш в България и те почват още от границата - винетката не можеш да си я платиш в Български лева, защото номерата били чужди. За да я регистрираш трябва да идеш в КАТ, но преди да идеш там трябва да направиш ред други неща. Отиваш да и направиш Гражданска, нищо че ти вече имаш застраховка която важи на територията на България. Отиваш да направиш легализиран превод на талона на колата и на договора(фактурата) за покупко-продажба. Плащаш си Еко такса и то по шваке. Нищо че имаш сертификат, че колата евро 3 или 4 примерно. И с тая торба документи айде 1 ден висене в КАТ. Цялата процедура ти струва малко повече от два дни обикаляне наляво надясно и едни 400-500 лева за кола която си купил за няма и 2000 евро. Отиваш в двумесечен срок в общината и си я регистрираш и там най-учтиво ти заявяват, че не могат да ти признаят катализатора на автомобила, защото нямало как да са сигурни че не е демонтиран :banghead: . Ти си плащаш 2-3-4-15 години пътен данък, нищо че плащаш и винетка. Идва един потенциален купувач и го задължават и него да плати някви измислени 2,5% та и нотариус.

Не дай се боже да решиш да си продадеш колата в чужбина(имам опит с Австрия). Идва един клиент Австриец и казва искам да ти купя колата и да регистрирам като служебна в Австрия. Аз викам добре нямаш проблеми. Отивам в КАТ да питам какво ми трябва за да му изкарат на човека транзитни номера. От там ми заявяват договор нотариално заверен, ама да е и легализиран на неговия език. Ако ще е на фирма - пълномощно легализирано и нотариално заверено от фирмата да закупи точно тази кола с рама, номер на двигател и т.н. и още един куп такси после в КАТ и пак 1 ден чакане. И на всичкото отгоре ми обясняват, че трябвало пича като си я регистрира в Австрия да ми пратил транзитните номера по пощата за да ги върна в нашия КАТ. Отказа се пича.

ПП: Докато го пишех се сетих и САЩ как си купих и в последствие продадох колата. На гърба на талона за колата има бланка на която пише: Име на купувача, Адрес, Цена и два подписа. Попълваш даваш му ключовете на човека дава ти парите и по живо по здраво.
Aim to be the best, live with the rest!
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 01 Мар 2011, 14:31

Avramov написа:ПП: Докато го пишех се сетих и САЩ как си купих и в последствие продадох колата. На гърба на талона за колата има бланка на която пише: Име на купувача, Адрес, Цена и два подписа. Попълваш даваш му ключовете на човека дава ти парите и по живо по здраво.

колега ние тук търгуваме с гига-хибер-мега МПС-та тря имаш и ваксина против тетанус ако ще ходиш в нашия КАТ :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Следваща

Назад към Извън Темата