Ново двайсе в митницата.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Ново двайсе в митницата.

Мнение от bum_bum » 01 Мар 2011, 15:10

Днес се случи нещо, което ако някой ми го каже, че може да стане ще го помисля за луд.
Вече съм претръпнал с това, че плащам два пъти ДДС върху транспортните разходи, един път в Щатите и един път тук.
Днес обаче получих неща, които имат намаление от цената. В митницата обаче ми взеха мито и ддс и върху сумата за намалението :shock: Т.е. върху нещо, което не съм плащал тука си начислиха данъци..
Тоя Хер Флик не се ли наяде най-накрая :ranting: :banghead:
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Ново двайсе в митницата.

Мнение от ms » 01 Мар 2011, 15:29

Спокойно, очаква се като внасяш пари в банка и там да ти вземат ДДС-то :bang: :bang: :bang:
Да не му давам акъл, ама трябва да ти вземат ДДС и като даваш кинти на детето за училище...
Изображение
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 01 Мар 2011, 17:07

Аз за това като купувам отвън първо го търся в Европа и след това в Щатите.Друг е въпроса че някой неща ги има само в Щатите :banghead:
Лошото е че колкото и да се ядосваме пак ще го ядем с тези тъпи мита и ДДС-а за някакви обикновенни стоки,купувани като частни потребители

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Мар 2011, 17:11

Аз не се ядосвам, че съм платил мито и ДДС, а че съм платил върху сумата на ОТСТЪПКАТА :shock:
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 01 Мар 2011, 17:19

bum_bum написа:Аз не се ядосвам, че съм платил мито и ДДС, а че съм платил върху сумата на ОТСТЪПКАТА :shock:

Да,разбрах това но те как са разбрали реалната сума и тази с отстъпката(на инвойса ли го е пишело)?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Мар 2011, 17:44

Пише си 400 и не знам колко там долара, 60 долара отстъпка, 60 долара транспорт и общо примерно 400-60+60=460
Толкова съм и платил, обмитяването обаче като погледнах после станало на 520 :shock:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 01 Мар 2011, 17:59

Някоя мустаката лелка да не е объркала сметката?
ако това е вярно .. хвала за Фликчо :bowdown:
what a helluva ride

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 01 Мар 2011, 18:27

както винаги тва може единствено да се оправи с "обади се на приятел". ако ги засъдиш или запускаш жалби ще те разтакават докато брадясаш.
ако си на столична - другия път звънни и нема да платиш и върху тва дето е с отстъпка. :winky: то се е видело ,че требва да се играе, както държавата играе срещу нас...! малко извън правилата...!

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 01 Мар 2011, 18:57

SKISA написа:...то се е видело ,че требва да се играе, както държавата играе срещу нас...! малко извън правилата...!

Сакън недей, пепел ти на устата...сега ще те надуши Флейм-а и ще ти дръпне една лекция :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Мар 2011, 19:01

SKISA написа:както винаги тва може единствено да се оправи с "обади се на приятел". ако ги засъдиш или запускаш жалби ще те разтакават докато брадясаш.
ако си на столична - другия път звънни и нема да платиш и върху тва дето е с отстъпка. :winky: то се е видело ,че требва да се играе, както държавата играе срещу нас...! малко извън правилата...!

Те реално са някакви дребни пари, няма кой да се занимава и вероятно е грешка на служител ама е баси абсурда. :dunno: На летището е мамицата им мръсна. Там като трябва да ходя и няколко дни преди това ми е терсене. А сега се очертава едни др неща там да освобождавам и още от сега ми е кофти :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 01 Мар 2011, 19:06

на летището не мога да ти помогна. там требва да почнеш да риташ футбол в банкя...!
па нека ми дръпне лекция...! ако е добър акъл ще я приема, ако не ми ареса ми е през долуподписаният....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 01 Мар 2011, 20:15

bum_bum написа:...400-60+60=460
... :shock:

:confused:

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Мар 2011, 20:32

освен да ги предупредиш да не пишат никакви отстъпки по фактурите, защото в БГ за някои са реални пари :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 02 Мар 2011, 11:06

bum_bum написа:Днес се случи нещо, което ако някой ми го каже, че може да стане ще го помисля за луд.
Вече съм претръпнал с това, че плащам два пъти ДДС върху транспортните разходи, един път в Щатите и един път тук.
Днес обаче получих неща, които имат намаление от цената. В митницата обаче ми взеха мито и ддс и върху сумата за намалението :shock: Т.е. върху нещо, което не съм плащал тука си начислиха данъци..
Тоя Хер Флик не се ли наяде най-накрая :ranting: :banghead:

Спедиция, транспорт и логистика, основно обмитяване на стоки ми е работа от 16 години до сега. Когато транспортните разходи са за сметка на получателя, както в твоя случай не се начисляват в инвойса (търговската фактура) като отделна позиция, или включен в стойността на стоката. За изпращача (износителя) тази сделка е свободна от разходи по пренасяне и се отбелязва в инвойса с франкировка FCA (free carrier- свободно от транспорт) , или EXW (франко завода производител). Изпращача след удостоверяване на износа има право на възстановяване на начислените данъци- ДДС, като транспортните разходи не са за негова сметка и НЕ СЕ ОБЛАГАТ С ДАНЪК. Получателят (ти) когато представиш документи за митническо оформяне, освен инвойса трябва да представиш и фактура за извършен транспорт- от транспортната фирма, или спедицията, с която имаш договор за транспорт (заявка). Тези транспортни разходи се начисляват към общата фактурна стойност в митническата декларация и заедно с транспортните разходи формират облагаемата стойност, по която се начисляват мита и други държавни вземания. В случаите когато има дискаунт и е отбелязан в инвойса, митническите органи СА ДЛЪЖНИ да приемат стойността, приспадната като процент от фактурната стойност. НО, винаги може да се намери предлог, за да не уважат ползването на отстъпка. Примерно некоректно попълнен инвойс: сума примерно 500 $, Total 500 $ , дискаунт 10 % и отдолу нищо. Или някои подробности относно авансово плащане, отразени във фактурата, тогава се заяждат, искат суифт за потвърждение и на човека като му писне от глупости е съгласен да си обмити стоката на стойността без отстъпка. Пишеш, че плащаш 2 пъти ДДС, това няма как да стане, ако има попълнена франкировка във фактурата FCA, а може и американците да се те метнали с транспорта, от личен опит ти казвам, че циганията им е пословична. Примерно имате договорка транспорта да се поеме от тях (начислен във фактурната стойност и за твоя сметка), пишат фактурата без транспортни разходи и франкировка, разбират се с куриера че транспорта е включен във фактурната стойност и те ще го поемат като разход и когато трябва да обмитиш стоката, няма франкировка, която да докаже за чия сметка са транспортните разходи. Логично ти ще плащаш.
ПП: Когато транспорта е за сметка на износителя- щатската фирма, ДДС на транспортните разходи не се възстановява. Надявам се схвана тънкостта на нещата, тарикатите си възстановяват ДДС-то на цялата стойност (фактурна плюс транспорт), а ти го плащаш един път при закупуване на стоката и втори при обмитяване в България.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Мар 2011, 12:03

Аз си поръчвам дрехи.. стоки за лична употреба, не нещо за продажба и за това не ме бърка особено за 20-30 или 50 долара. Ако ще се тарикатя ще е добре да е за по-голяма сумичка :mhihi: Въпроса е, че е нередно. Самата отстъпка е коректно отбелязана във фактурата, поръчката е от сериозна фирма, не Ибей примерно :dunno:
Да са им халал паричките ама не са прави :ranting:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата