Цена на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Цена на горивата

Мнение от Alpina_fanatic » 01 Мар 2011, 13:39

Сондьора написа:10% намаляване на акциз е малко, ама и тия 10% от началото на годината са по изискване на ЕС...аз по принцип съм и срещу ЕС де :mrgreen: .

Не са по изискване на ЕС - имаме си достатъчен гратисен период, но Боко реши, че няма какво да се чака :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 01 Мар 2011, 14:01

Сондьора написа:В тоя ред на мисли, боко нали искаше да забрани протестите пред тия сгради, забраниха ли и пред парламента??
Май легални протести некъде по ливадите...

май така :mhihi:
(2) (Изм. - ДВ, бр. 24 от 2010 г.) Събрание, митинг или манифестация не може да се провежда в обозначената зона около сградите на Народното събрание, на Президентството и на Министерския съвет, както и в непосредствена близост до военни обекти.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 01 Мар 2011, 14:31

Абре ора,ако Левски и Ботев мислеха така,кво ли щяхме да правиме....
..." ми то от нас нищо не зависи,...кой шя ни чуй....."
Ама като дойдат избори и до нас опират! :ranting:
Нещо малоумни ли сме,бавноразвиващи ли,просто не знам!? :dunno:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 01 Мар 2011, 14:57

pkaramitev написа:Абре ора,ако Левски и Ботев мислеха така,кво ли щяхме да правиме....
..." ми то от нас нищо не зависи,...кой шя ни чуй....."
Ама като дойдат избори и до нас опират! :ranting:
Нещо малоумни ли сме,бавноразвиващи ли,просто не знам!? :dunno:

Малоумни сме да! Докато човек не осъзнае, че от него зависи всичко няма се оправят нещата! Хайде да видим ако не е протеста 2 дена и да отшуми като летен дъжд както всички протести в БГ какво ще стане ? А ?

"...... вече 79-ти ден България е блокирана от стачки против мафиотското ограбване на народа с нереално високи цени на горивата , електроенергията , хляба и всичко в Бг. Правителството обмисля да намали цените въпреки "железните" доводи, че видиш ли така били цените на запад където Франсоа и Жан-Ги получават по 2000 евро заплата а Петър и Игрант по 150 евро месечно..."
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 01 Мар 2011, 15:28

http://bnr.bg/sites/horizont/Shows/Curr ... es/Tovarni prevozi.aspx
Това изказване беше с други думи и превозвачи и обикновени граждани "да си гледаме работата, а не в чуждата паница".
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pkaramitev » 01 Мар 2011, 16:34

Цитирам колега:

Здравейте, прави сте като казвате че протест точно срещу горивата не ни е първа грижа сега но аз ще отбележа че доста хора ползват своите автомобили за да отидат на работа, ползват ги за да работят с тях и в голяма част от случайте ползването на автомобила е належащо а не лукс.Дори за да отидете със жена си или децата си до близкия град за нещо което трябва да се свърши и по евтино е да сте 2-3 ма човека с една кола, отколкото с автобус да се пътува 30-50 км до мястото на което трябва да отидете.Отделен е въпроса че всеки има право почивните дни да отиде да види близките си които не живеят при тях, да забере семейството си и да го изведе на разходка или пикник някъде кадето трябва да се стигне с автомобила(несмятам че това трябва да се води като лукс да отидеш с автомобила си някъде през уикенда със семейството).
Ето аз например на последната работа на която бях трябваше да изминавам по 50 км в двете посоки 22-24 дни във месеца, взимах 500 лв заплата (в добрите месеци когато имаше работа защото се оправдаваха че е криза и няма много работа сега та и заплатите ни намаляха) та от тия 500 лв давах средно около 150-200 лв за гориво всеки месец.Със автобус цената отиване и връщане е 7.2 лв. на ден - е горе доло същото идваше но по удобно и по бързо е с автомобила и затова пътувах с него.И накрая от тия 500 лв, остават 300 лв като извадим горивото.Отделно тази година съм платил 180 лв застраховка, 70лв, винетка, 20 лв данък,35 лв преглед и 20 лв преглед на АГУ то,това си е една заплата само по колата за тези работи.
Това което аз искам да ги попитам ако дойдат на протеста и зададът въпроса - "За какво точно протестирате" ще им отговоря:
ЦЕНАТА НА ГОРИВОТО СЕ ПОВИШАВА ВСЕКИ МЕСЕЦ, ОТ ТАМ СЕ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ДОСТА ДРУГИ НЕЩА КАТО ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ, ТРАНСПОРТ, УСЛУГИ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ ... Е КАК МОЖЕ ДА ПЛАЩАМЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА СЪС ТЕЗИ ЗАПЛАТИ КОИТО 70% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ВЗИМА В ТАЗИ СТРАНА А ТОВА СА 400-500 ЛВ. СРЕДНА ЗАПЛАТА .ДА НЕ ГОВОРИМ КОЛКО ХОРА ВЗИМАТ И ПО 300 ЛВ ПО РАЗНИ МАГАЗИНИ И ПРЕДПРИЯТИЯ КАДЕТО РАБОТЯТ ПО 12 ЧАСА НА ДЕН.БЕЗРАБОТИЦАТА НАРАСТВА ОТ ДЕН НА ДЕН, СТОКИТЕ И УСЛУГИТЕ СКАЧАТ ПОСТОЯННО КАТО СЕ ОПРАВДАВАТ ЧЕ ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА СКАЧАЛИ, Е НЕ ТРЯБВАЛИ ДЪРЖАВАТА ДА СЕ НАМЕСИ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН, ДАЛИ ЩЕ Е В ПОВИШАВАНЕ НА ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ В СТРАНАТА ИЛИ НАМАЛЯВАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА И ОТ ТАМ И ЦЕНИТЕ НА ТЕЗИ СТОКИ И УСЛУГИ ЗА ДА МОЖЕ ВСЕ ПАК БЪЛГАРИНА ДА ПРЕЖИВЯВА А НЕ ДА РАБОТИ САМО ЗА ДА СИ ПЛАТИ ТОКА, ВОДАТА И ПЪТНИТЕ ДО РАБОТА И ОБРАТНО И ДА МУ ОСТАВАТ ЕДНИ 150-200 ЛВ С КОИТО ТОЙ ДА СЕ ИЗХРАНВА, ОБЛИЧА, ОТГЛЕЖДА ДЕЦА И ИЗДЪРЖА СЕМЕЙСТВО.
ПОСЛЕ СЕ ПИТАТ АМА ЗАЩО МЛАДИТЕ НАПУСКАТ СТРАНАТА.
СТИГА ТОЛКОВА, ТЪРПЯХМЕ С НАДЕЖДАТА НЕЩАТА ДА СЕ ОПРАВЯТ НО ТЕ СТАВАТ ВСЕ ПО ЗЛЕ И ПО ЗЛЕ, АКО И СЕГА СИ ЗАМЪЛЧИМ БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ВЕЧЕ НЕ ЖИВЕЕМ А ПРЕЖИВЯВАМЕ , ТОЗИ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ГОРИВАТА Е ПРОТЕСТ СРЕЩУ ТЕЖКИЯ ЖИВОТ ВЪВ БЪЛГАРИЯ И ВСКИ КОЙТО Е КАТО МЕН РАЗБИРА ЗА КАКВО ГОВОРЯ.
КАЗВАТЕ ЧЕ НЯМАЛО КАК ДА СЕ НАМАЛИ ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА НИТО ОТ ДДС НИТО ОТ АКЦИЗ ЗАЩОТО БИЛ ОПРЕДЕЛЕН ОПТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.Е , АЗ ДА ГИ ПОПИТАМ ТОГАВА ТЕЗИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ 120 ЕВРО МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА , И 200-250 ЕВРО СРЕДНА ЗА ТАЗИ СТРАНА НОРМАЛНО ЛИ Е ????
СТИГА ТОЛКОВА, НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ И НИЕ СМЕ ТЕЗИ КОИТО ТРЯБВА ДА СИ ПОИСКАМЕ АЗ ДА НИ ДАДЪТ.
НЕИСКАХ ДА СПОМЕНАВАМ ТЕМАТА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ В БЪЛГАРИЯ НО... И НАШИЯТ РЕД ИДВА ПРИЯТЕЛИ, И НИЕ ЩЕ ОПРЕМ ДО ТОВА, А КАКТО ВЪРВЯТ НЕЩАТА И ТАМ ЕДВА ЛИ ЩЕ ДОЖИВЕЕМ ДА СЪБЕРЕМ ТЕЗИ ТОЧКИ ЗА ДА СЕ ПЕНСИОНИРАМЕ И ДА СЕ РАДВАМЕ НА ВНУЦИТЕ НИ ТОГАВА, И НА ТАЗИ СТРАХОТНА ПЕНСИЯ ОТ 150 -200 ЛВ.
КОЕТО ИМАХ ДА КАЗВАМ ГО КАЗАХ.КОЙТО МИСЛИ КАТО МЕН ДА ИЗЛЕЗЕ, А КОЙТО НЕ , РАДВАМ СЕ ЧЕ СА СИ ПОДРЕДИЛИ ЖИВОТА И ЖИВЕЯТ ДОБРЕ НО НЕМОЖЕ ВСЕКИ ВЪВ ТАЗИ СТРАНА ДА РАЗВИВА САМОСТОЯТЕЛЕН БИЗНЕС, АКО СТАНЕ ТАКА КОЙ ЩЕ РАБОТИ ЗА НАС ТОГАВА???

П.С.ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ, ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ , ТОВА Е НАЙ ВАЖНО, А ДРУГОТО ТРЯБВА САМО ДА ГО ПОСТИГНЕМ.
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 01 Мар 2011, 17:08

Давам предложението си във втори форум.
Невъзможно е да стане голямо намаление на горивата, но е възможно едно!

Тъй като за всички снабдители и цените на основни храни е важна цената на дизела и много лични коли са на дизел.
Нека Лукойл обяви за всеки уикенд в годината отсега нататък 25 ст. отстъпка на литър евро дизел от стандартната цена през седмицата за всеки заредил над 25 л. с лек автомобил до 3.5 т.или над 75 л. за камион - автобус!
Мисля че предложението ми е много изгодно и за Лукойл и потребителите.

Ясно е че ще има недоволни и има недостатъци предложението, но ползите са доста повече.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pkaramitev » 01 Мар 2011, 17:47

Питане от колега:

Здравейте, може ли някой да открие следната информация:

1.От къде Лукойл доставя петрола си в България.
2.На каква цена го купува?
3.Колко е пороцента на акиза върху горивата в държавите членки на ЕС.
4.Колко в момента е акциза върху горивата във България и с колко е скочил последните 2 години.
5.Има ли право държавата да се намеси върху ценообразуването на горивата във България със пускане на част от резервите си или намаляване на акциза, ДДС, или регулиране на процента който си качва Лукойл и самите бензиностанций?
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 01 Мар 2011, 17:53

Акциза го дигнаха 3 пъти заради ЕС, ми да излизаме от ЕС, преди да влезем живеехме по-добре, ако не си от тези който крадът от присъединителните фондове не виждам каква е ползата от членството!По-добре да си излезнем и да си свалим акциза и да не им плащаме повече членски внос!Много готино дават от бюджета тоест нашите данъци за вноска за члебството, а от ЕС ни отпускат някакви фондове който се крадат управниците и компания, много яко!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pkaramitev » 01 Мар 2011, 18:58

Народа обедня, а никой не го интересува.... дори шибания ейвросИюС... Нещастни лекета... цените били ниски, ми дигайте ги... а за заплатите на хората!? Ко ти пука... к`ви са тия!? Братята от махалата са си добре, криза няма! 680лв помощи на циганка с 3 чавета, де няма един ден работено, ама зима сосиала бате... Защо им се дава социална помощ на тази мързелива сган!? Изгоряли и децата... майната им, пак ще си направят, ама що- ми щото няма сосиалата иначе... От къде им се вземат парите за социална помощ, ами за ток, за вода!? Всички вдигат цените, защото от тях пари не могат да се вземат... Държавата ни ограбва на своя глава, за да имало приходи в държавната хазна и да си види, че няма криза при нас... ама бедния работар никой не го пита...

Ще има протести! Трябва да има! За цигани без социални помощи, за европейски доходи, против расовата дискриминация на Българи и Труци, против геноцида над българското население и етнос! Ние сме хората, които издържаме тази държава, а тя освен, че не ни пази прави точно обратното! Щели да дават на циганите земя и материали да си строят коптори... ми на нас що един не ни замери с 2 тухли и торба цимент, за да си направим по една кучешка колиба... Всичко отива на съсипия... тоз ще ни оправи... оня ще ни го тури... ама без Вазелин или със Вазелин!?...
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 01 Мар 2011, 19:03

pkaramitev написа:Народа обедня, а никой не го интересува.... ..

Аз не съм чул някой да се оплаква извън интернет-пространството :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pkaramitev » 01 Мар 2011, 19:24

Ела в къщи,да ти демонстрирам как рева,после може да излезем на улицата-там ще се дера с цяло гърло! :lalala:

Колега,кога за последно си видял усмихнат човек в автобуса,весели пенсионери..... :dunno:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 01 Мар 2011, 19:27

Ся ше почнат да се правят интернет протест-5000 човека влизат в страницата на парламента и почват да викат по монитора :mhihi:
п.п.Аз виждам усмихнати хора в автобуса-контролата се хили кат малоумна.
Изображение Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 01 Мар 2011, 19:28

pkaramitev написа:Колега,кога за последно си видял усмихнат човек в автобуса,весели пенсионери..... :dunno:

Преди седмица...в Милано :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pkaramitev » 01 Мар 2011, 19:32

Alpina_fanatic написа:
pkaramitev написа:Колега,кога за последно си видял усмихнат човек в автобуса,весели пенсионери..... :dunno:

Преди седмица...в Милано :yes:

Говоря за БУЛГАРИСТАН,пиленце..... :lol:

И аз като бях в Солун наскоро,там като ги видях възрастните хора,направо им завидях! :confused:
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата