Ново двайсе в митницата.
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Ново двайсе в митницата.
Ами тогава питай куриера дето е обмитявал. Като става въпрос за малки суми до сега не съм имал случай да не ми уважат отстъпката
.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз си го обмитих и на последната страница на декларацията бяха приспаднати отстъпките ама нали знаеш за човек, който не се занимава с това какво представляват тия декларации
После като сметнах общата сума на таксите към стойността на поръчката се оказа че съм платил мито + ддс върху цялата сума + отстъпката.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
След като платих ДДС и мито върху отстъпка и мислех, че вече нищо не може да ме учуди днес се случи нещо още по-странно. Платих ДДС и мито върху ДОКУМЕНТИ!
Аман вече от тоя Хер Флик, Мухобойко и цялата банда ненаяли се изроди
Чудят се от кво да съберат ДДС, че да може фирмите покрай тях да има какво да източват.

Аман вече от тоя Хер Флик, Мухобойко и цялата банда ненаяли се изроди

Чудят се от кво да съберат ДДС, че да може фирмите покрай тях да има какво да източват.
bum_bum написа:След като платих ДДС и мито върху отстъпка и мислех, че вече нищо не може да ме учуди днес се случи нещо още по-странно. Платих ДДС и мито върху ДОКУМЕНТИ!![]()
Аман вече от тоя Хер Флик, Мухобойко и цялата банда ненаяли се изроди![]()
![]()
какви документи?

what a helluva ride
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Имах да получавам търговски мостри за издаване на разрешително за внос от РИОКОЗ на които пише, че са за това и ще бъдат унищожени след тестовете. Т.е. аз ги нося в РИОКОЗ и повече няма да ги видя и нямат търговска стойност. Отделно получавам документи и сертификати за стоките. Понеже бъзрах да ги получа пристигнаха с Федекс. Стойността на пощенските разходи е много висока и те съответно понеже има неква стока там в пратката, макар и мостра, макар и с нищожна стойност си ме обмитиха юнашката и начислиха и ДДС върху стойността на доставката и се получи, че си платих ДДС и мито за документите, които ще са единственото нещо, което ще остане в мен от цялата пратка.
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2