Ще карате ли на фарове и през деня? (поредната анкета)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ще карате ли на фарове и през деня?

Да, абсолютно винаги
251
60%
Да, но само в града
6
1%
Да, но само извън града
73
17%
Не няма да ги пусна през деня
89
21%

Общо гласове : 419
ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Re: Ще карате ли на фарове и през деня? (поредната анкета)

Мнение от PIONEER » 02 Мар 2011, 12:22

ms написа:Трябва ли да изровя сайт, статия, изследване в ПОДКРЕПА на дневните светлини и ползването им целогодишно :?: Едва ли ще ми е сложно...

Всеки има глава и може да мисли, съответно да реши дали сега да кара на фарове или не... Аз съм решил да съм на фарове- прав ли съм или не е без значение... Дали ще преча на някой- едва ли, проблем са нерегулираните фарове (ксенон или не) вечерта, през деня рядко някой ще успее да ми светне стабилно в очите ;)

Ми щом имат хората глави не трябва държавата да определя и задължава кой и кога да се движи на фарове ;)
Изображение
8.32

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 02 Мар 2011, 13:03

Ей сега се зачетох в сайта дето си дал- ето ти и цитат от там:
"Обида към интелектуалното ниво на водачите е допускането, че не сме достатъчно умни да съобразим сами кога има нужда да включим осветлението и затова е по-добре да работи постоянно. По пътя на същата логика, излиза, че шофьорски книжки се издават на некадърни водачи."

Тъй като тая част в червено е 100% вярна за голяма част от младите шофьори, значи и предното изречение е вярно по същата логика за голяма част от всички шофьори ;) Значи е оправдано да се сложи наредба зимата да си на фарове през деня...

Някъде там мярнах и това, че шофьор с нормално зрение забелязва и различава автомобил от 3000м.- да, 3км., и не е нужно да сме на фарове, щото и 200м. стигали за да се прецени ситуация и да спреш при нужда... Може и така да е, не споря- само ти пожелавам успех да видиш кола от 3км. зимата в 16.00часа когато се смрачава без пуснати фарове, щото пича е решил, че вижда достатъчно (и си е вярно) и без да пуска ламбите... Особено ако е някоя сива и се слива с асфалта в това време... Аз съм с нормално зрение (преди 3месеца поднових книжката и минах очен преглед без грижи) и силно ме съмнява да успея да я видя...

Единственото 100% вярно в тоя сайт е, че се повишава разхода, но ми беше интересно как решиха, че фаровете консумират 200 Вата- 2х55вата (фарове) + 2х5вата(габарити) са 120вата... Добавям и тея за мъгла 2х21 и пак са само 162вата, ако броим вече и стоповете още 2х21 ги докарвам на 204вата... Ама като броим ватовете дето вдигат разхода да си изключим и музиката в колата, особено тези дето имат усилватели и басове, а ;)

И крушките имали живот от 300 до 500 часа- майтап... Сещам се за не 1 и 2 таксита дето се карат на двойна езда и са на фарове през цялата година- тея трябва да сменят крушки всеки 1-2 месеца, ама май последната година лампа на са пипали :roll: Аз лично карам нонстоп на фарове и лампа НЕ съм сменял от години- все ще съм ги минал тея 500 часа поне 2 пъти...

Пък и в крайна сметка нямам електромер на колата- нека да светят и пешеходците да ме виждат по-рано, ако и някой шофьор ме забележи 3сек. по-рано си е чиста аванта...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 02 Мар 2011, 13:04

Аз пък няма да ги пускам... напук на смотаната държава. На Симеоновско едва не ме отнесе една Х5-ца карайки съм 100+, спряха го полицаите на Ловния Парк и още на следващия светофар пича се пререди най-отпред, щото не му се чакаше хипер опашката от 3 коли на светофара....
Баджанака на същото място преди 2-3 седмици му лепнаха фиш 20лв за фарове :bang: :bang: :bang: :bang: въпреки че беше 20 градуса, слънцето пече, той караше със слънчеви очила, с бебе на задната седалка и скорост от горе долу 55км/ч

Ми да им го тура отзад на смотаните катаджии... щом не е задължително ще карам без. Даже демонстративно ще ги гася като ги видя

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 02 Мар 2011, 15:02

ms написа:Може и така да е, не споря- само ти пожелавам успех да видиш кола от 3км. зимата в 16.00часа когато се смрачава без пуснати фарове, щото пича е решил, че вижда достатъчно (и си е вярно) и без да пуска ламбите...

Първо, темата беше за целогодишното използване. Зимата е задължително без значение колко е часът и няма нужда да го коментираме.
Второ, трудно ми е да се сетя за ситуация, в която е необходимо да видиш кола от 3 км разстояние.

Аз лично ще си карам на daylights просто защото не виждам смисъл да съм постоянно на къси. С единствено изключение когато се случи да карам срещу идиот, пуснал дълги, защото е решил, че другите трябва да го забелязват. Срещу такива ще си пускам и аз дългите.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

U.S. MARINES
Аватар
Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR

Мнение от Тоо Cool » 02 Мар 2011, 16:32

Денонощно САМО на Ейнджъли и халогени!!!!! 8)
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006

THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Мнение от sme666ko » 02 Мар 2011, 16:41

Тоо Cool написа:Денонощно САМО на Ейнджъли и халогени!!!!! 8)

Ако караш по недобре осветена улица, с малко над позволената скорост (да кажем 65км/ч), и някой тръгне да пресича, как ще го видиш навреме?

Mollov написа: :mhihi: :bowdown:

+1
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 02 Мар 2011, 16:43

На извънградско винаги съм с включени къси светлини, независимо от времето. Призовавам всички да го правят! Все пак за наше удобство е. А след 1 март ще ги пускам в града по лична преценка в зависимост от времето.

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Мнение от ludnik » 02 Мар 2011, 17:11

да, винаги
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

Потребител
Аватар

Мнение от trance4life » 02 Мар 2011, 17:15

Зима лято винаги на фарове :yes:
:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 02 Мар 2011, 17:17

Не мога да повярвам че съществува тая тема...

Пускайте си фаровете колеги - по-добре е и за вас самите
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 02 Мар 2011, 17:48

тя темата е от миналата година по това време, късно я виждаш :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 02 Мар 2011, 17:55

Преди 5 мин. ми изгоря единият ксинОн :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 02 Мар 2011, 17:56

Аз искам, не искам, daylights са си daylights..
п.с. Angry angel eyes :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 02 Мар 2011, 18:29

Ще карам на халогени+ дълги, щото съм селски гъзар :mrgreen:
Никой не мое ма връне на селу!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 02 Мар 2011, 18:53

Крисо, актуална е, бре, пак е 1-ви март :D :D :D годината не играе...

Иначе 55W xenon на халогените и вдигнати халогени могат да си светят баш кат фарове... че и отгоре...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата