Евтините БМВ-та , заслужава ли си ?
Модератор: Общи модератори
58 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
Евтините БМВ-та , заслужава ли си ?
Колеги , трябва ми кола като се прибирам в БГ , колкото да имам нещо . Загледах се в мобилето и видях че има доста евтини БМВ-та , разни 316ки , 318ки за около 1500-2000лв ? Как мислите заслужава ли си да се купува такава кола и защо са толкова евтини ? Цените в БГ ли са паднали толкова или им има нещо на колите ? Също така се чудя кое ще ми е по изгодно да си докарам кола от тука в БГ , обаче не ми се рискува много да карам с десен волан в БГ .

- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
Re: Евтините БМВ-та , заслужава ли си ?
Не знам колега дали са паднали цените на колите ама аз като гледам даже цените си остават доста високи на колите които вече станаха на години.
2003 година си купихме Голфче 2-ка за 3300 лева, 90-та година производство демек 13 годишно.
В момента 2011 година като гледам цените на кола 98-ма година се въртят повече около 5000 лева от колкото до 3000.
За пример Голф 3-ка 98-ма за под 4000 лева само някой ушмулен може да вземеш. Ако пък е 4-ворка Голф-а то поне приготвяш 5000 за да не е някои барутник.
При BMW-то същата работа. Просто станаха много нагли продавачите и си държат високи цените на колите които станаха вече на години.
Колкото и разлика да имат в екстрите то цените трябва да си вървят що годе еднакви за коли с еднаква възраст.
А тези които се продават на ниски цени е много относителна работата. Защото може някои да я продава на реалната и цена и затова да е така, но може и да я продава за такива пари просто щото е прецакана нещо.
2003 година си купихме Голфче 2-ка за 3300 лева, 90-та година производство демек 13 годишно.
В момента 2011 година като гледам цените на кола 98-ма година се въртят повече около 5000 лева от колкото до 3000.
За пример Голф 3-ка 98-ма за под 4000 лева само някой ушмулен може да вземеш. Ако пък е 4-ворка Голф-а то поне приготвяш 5000 за да не е някои барутник.
При BMW-то същата работа. Просто станаха много нагли продавачите и си държат високи цените на колите които станаха вече на години.
Колкото и разлика да имат в екстрите то цените трябва да си вървят що годе еднакви за коли с еднаква възраст.
А тези които се продават на ниски цени е много относителна работата. Защото може някои да я продава на реалната и цена и затова да е така, но може и да я продава за такива пари просто щото е прецакана нещо.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Колега не ти трябва кола от България, всеки продава не щото е много хубава, а за да се оттърве от нея. Автокъщите пък взимат от Италия най-големите кошници и бракувани коли, щото тука се търсят евтинки и на далавера и качеството на висока цена няма почва у нас. Ако ти се занимава с някой котор като се прибереш вместо да си изкараш добре вече е друг въпрос. Тука само жените ни стават...
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
Мерси за отговорите колеги
Ясно е че от тука ще си вкарам кола . Някой има ли идея колко долу-горе струва да я докарат с автовоз до БГ и как стоят нещата с документите ? Проблем ли е да се кара с Английски табели и Английска застраховка в БГ ? Освен винетка друго изисква ли се за да карам на територията на България ? И как се минава годишен преглед с УК номера ?
Мерси !

Ясно е че от тука ще си вкарам кола . Някой има ли идея колко долу-горе струва да я докарат с автовоз до БГ и как стоят нещата с документите ? Проблем ли е да се кара с Английски табели и Английска застраховка в БГ ? Освен винетка друго изисква ли се за да карам на територията на България ? И как се минава годишен преглед с УК номера ?
Мерси !

- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: F80 M3 Competition
- Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT
и те само на външен вид майМордехай написа: Тука само жените ни стават...

иначе колега, ако можеш купи си кола от чужбина и си я вкарай в бг, тука най-много да те измамят с някой барутник, а примерно можеш да си намерип читава от Германия и да си я докараш до бг

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Мордехай написа:Тука само жените ни стават...
Доста спорен въпрос

Евтини, красиви, ненадеждни, пълни със скрити дефекти, които разбираш късно-като Е36-ца за 1500 кинта.
Последна промяна saleen на 03 Мар 2011, 14:56, променена общо 2 пъти
Никой не мое ма връне на селу!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
vvaskoo написа:
Проблем ли е да се кара с Английски табели и Английска застраховка в БГ ?
- никакъв проблем !
Освен винетка друго изисква ли се за да карам на територията на България ?
- може да се заядът за фаровете , но на мен за 2 години не ми се случвало да ме питат дали са регулирани . Около 10 лева е регулацията , като чувам , че вече има и цифра 60 лева за тази работа

И как се минава годишен преглед с УК номера ?
- не се минава ! Предполага се че щом си английски номера , би трябвало там да го минеш !
обаче не ми се рискува много да карам с десен волан в БГ .
- с 328ца или 330ка нищо не рискуваш , освен да ти го откраднат .
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
acho.rs написа:Освен винетка друго изисква ли се за да карам на територията на България ?
- може да се заядът за фаровете , но на мен за 2 години не ми се случвало да ме питат дали са регулирани . Около 10 лева е регулацията , като чувам , че вече има и цифра 60 лева за тази работа![]()
Фаровете не просто се регулират ,а трябва да се обърнат ,за да осветяват адекватно пътното платно и да не заслепяват насрещно движещите се

Регулирането на стенд наистина на повечето места струва 10лв (което в случая не върши работа),за обръщане предполагам,че цената е "според зависи" от кола,фар,модел и т.н.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Фаровете не просто се регулират ,а трябва да се обърнат ,за да осветяват адекватно пътното платно и да не заслепяват насрещно движещите се![]()
Дали ? Аз пък знам , че само с реглаж покрива стандарта ... те вече за пари може да поискат и стоповете си да смениш

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
vvaskoo написа:Някой има ли идея колко долу-горе струва да я докарат с автовоз до БГ
Има хора който правят курсове от БГ до УК, но цената е към 2000лв. и трябва да се съберат коли (повечето са с бусове + ремарке, значи 3 коли общо), по-добре да си я докараш сам.

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Лва дирекция

Дясна дирекция

Ачо,помисли хубаво дали може да обърнеш светлинното петно само с реглаж?!
Дясна дирекция
Ачо,помисли хубаво дали може да обърнеш светлинното петно само с реглаж?!

- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Не може да се издокара само с реглаж,дори и според "наредба 32" нямаш право да минеш технически преглед.

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
Bavarcho написа:vvaskoo написа:Някой има ли идея колко долу-горе струва да я докарат с автовоз до БГ
Има хора който правят курсове от БГ до УК, но цената е към 2000лв. и трябва да се съберат коли (повечето са с бусове + ремарке, значи 3 коли общо), по-добре да си я докараш сам.
2000лв ми се струва нереално висока цена

Относно реглажа , Е46ците нямаха ли някви врътки на фаровете който се сменят за ляво/дясно движение ?

- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Ако е без лупи няма начин,но тук има някакви лепенки дето се лепят на стъклото и да обърнат графиката

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Казах ти - 10 лева - другото са глупости . Аз гледах уреда , на който се извършва реглажа и макар и да не съвпадаше всичко перфектно , левия фар сочеше под линията за заслепяване на насрещно движещите се . Тука всеки ми кара със 200 , не знае какво е мигач , за 2 см на ДЕСНИЯ фар са се заяли 
- пълни глупости ! Лепенките са временно глупаво решение и се сещай , че само ограничават светлината , никаква графика не обръщат .

Ако е без лупи няма начин,но тук има някакви лепенки дето се лепят на стъклото и да обърнат графиката
- пълни глупости ! Лепенките са временно глупаво решение и се сещай , че само ограничават светлината , никаква графика не обръщат .
58 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4