термостат BMW E60 525d
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- borisoff13
- Потребител
-
- Кара: Е63 635d, LCI
- Детайли за колата: лачена
Re: термостат BMW E60 525d
da6ip написа::yes:
3. Термостатите могат да се намерят и за по-малко пари, примерно моя ЕГР го взех за 37 лв.
Весели празници
Колега би ли ми казал каква марка са тери термастати които си сложил.Мерси предварително.
BMW 635d LCI
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
Колеги вчера смених термостатите,купих ги от Мкар.Днес обаче градусите са между 92-96 най вече в града се задържат на 93 .Направих тест на извънградско там са в диапазон между 95-99 градуса.Какъв може да е проблема
Бях до сервиза да видим да няма въздух но всичко е на ред. Какво става в тези студове как е възможно да държи тези температури
Вчера обезвъздушихме първо големия после и малкия термостат както следва мисля че всичко там е както трябва
Правихме и тест даде че спомагателната водна помпа на парното не бачка. Може ли проблема да идва от нея
Ако трябва да я сменям.

тази помпа какво отношение има към температурата?
за тези се сещам на първо четене...
- проблем в самите термостати (не е/са за този модел или не работи/ят коректно)
- недобре обезвъздушена система
- запушен радиатор
- проблем в датчика на температурата (подава грешна информация към термостатите или отчита неправилно и показва грешна температура на дисплея)
за тези се сещам на първо четене...
- проблем в самите термостати (не е/са за този модел или не работи/ят коректно)
- недобре обезвъздушена система
- запушен радиатор
- проблем в датчика на температурата (подава грешна информация към термостатите или отчита неправилно и показва грешна температура на дисплея)
- fittipaldi
- Потребител
-
тази помпа няма никакво отношение към температурата .масов проблем моята също не работи чух че почти няма кола с работеща помпа .При е39 е същата работа
- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
badjo E60 написа:Колеги вчера смених термостатите,купих ги от Мкар.Днес обаче градусите са между 92-96 най вече в града се задържат на 93 .Направих тест на извънградско там са в диапазон между 95-99 градуса.Какъв може да е проблемаБях до сервиза да видим да няма въздух но всичко е на ред. Какво става в тези студове как е възможно да държи тези температури
Вчера обезвъздушихме първо големия после и малкия термостат както следва мисля че всичко там е както трябва
Правихме и тест даде че спомагателната водна помпа на парното не бачка. Може ли проблема да идва от нея
![]()
Ако трябва да я сменям.
И аз съм така, не се притеснявай. Същите градуси ги държи и моята.
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
bossorange написа:badjo E60 написа:Колеги вчера смених термостатите,купих ги от Мкар.Днес обаче градусите са между 92-96 най вече в града се задържат на 93 .Направих тест на извънградско там са в диапазон между 95-99 градуса.Какъв може да е проблемаБях до сервиза да видим да няма въздух но всичко е на ред. Какво става в тези студове как е възможно да държи тези температури
![]()
Ако трябва да я сменям.
И аз съм така, не се притеснявай. Същите градуси ги държи и моята.
И един познат имаше този проблем след смяна на термостати,кара така доста време но на връщане от морето миналото лято я прегря. Трябва да има причина на диагностика нищо не излиза освен тази помпа.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
точно преди няколко дни четох за двама немци чиито бензинови Е60-ки редовно минават 100 градуса, единия беше казал че стига до 105, другия до 110
странно ми се струва това
но за дизел тези градуси са си високи, още повече че повечето се борим с прекалено ниски температури

но за дизел тези градуси са си високи, още повече че повечето се борим с прекалено ниски температури
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
badjo E60 написа:Днес обаче градусите са между 92-96 най вече в града се задържат на 93 .Направих тест на извънградско там са в диапазон между 95-99 градуса.
е сега минах едни 200+ км извънградско на температури около нулата. температурата отново беше 88-92. най-често 90.
bossorange написа:И аз съм така, не се притеснявай. Същите градуси ги държи и моята.
аз бих се притеснил

сигурни ли сте, че термостатите са правилно функциониращи и са за вашите двигатели? щом вдига по-висока температура, значи не отварят напълно когато трябва.
да не губите охладителна течност от някъде?
гарнитурата на главата в какво състояние е?
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
@ndro написа:badjo E60 написа:Днес обаче градусите са между 92-96 най вече в града се задържат на 93 .Направих тест на извънградско там са в диапазон между 95-99 градуса.
е сега минах едни 200+ км извънградско на температури около нулата. температурата отново беше 88-92. най-често 90.bossorange написа:И аз съм така, не се притеснявай. Същите градуси ги държи и моята.
аз бих се притеснил
сигурни ли сте, че термостатите са правилно функциониращи и са за вашите двигатели? щом вдига по-висока температура, значи не отварят напълно когато трябва.
да не губите охладителна течност от някъде?
гарнитурата на главата в какво състояние е?
Как да разбера за термостатите дали са за моята кола

- bossorange
- младши ентусиаст
-
Според мен трябва да се направи официално запитване в БМВ дали е нормално това или да се намери къде ги дават тези стойности. Моята не губи течност. Андро- при изкачване и настъпване до какви грауси стига твойта?
- fittipaldi
- Потребител
-
Почисти си радиаторите .Аз направих това заедно със смяната на термостатите заради разположението си доста се задръстват .Преди горещините мисля че е добре всички да ги погледнат.От моите след обработка с препарат излезна много гадост.Имам предвид почистване отвън и между тях. 

bossorange написа:Андро- при изкачване и настъпване до какви грауси стига твойта?
например на изкачване на витиня към софия (магистрала хемус) при сегашните зимни температури (около нулата) съм я виждал да стига до 96 (97 на моменти).
НО... за много кратко. след секунди пада на 92 (93 на моменти).
bossorange написа:Според мен трябва да се направи официално запитване в БМВ дали е нормално това или да се намери къде ги дават тези стойности.
стойностите 88-92 ми ги е казвал моя майстор, който беше проверявал някъде, когато ми сменяше термостатите. ще попитам и ще пиша.
също така, тук има колеги, които имат същите показания като моите след смяна на термостатите.
доколкото си спомням badjo е със същия двигател като моя - M57TUD25 - ако е така, не би трябвало да работи в различен температурен диапазон.
при колеги с M57TUD30 също е като при мен...
нека и други да напишат какъв е температурния диапазон при тях - да има някаква база за сравнение

- bossorange
- младши ентусиаст
-
Моят двигател е M57N2 - 231к.с. Къде да ги видя тези стойности, ако някой знае?
Последна промяна bossorange на 04 Мар 2011, 17:58, променена общо 2 пъти