Цена на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Цена на горивата

Мнение от ms » 04 Мар 2011, 14:32

Емо, значи правим следното според теб- махаме акциза на горивата и оставяме само ДДС-то като на всяка една стока и цената директно слиза с 85ст. на литър и сме на около 1,60 за литър... После следва описаното от теб завъртане на колелото- идеално, нали... Да, ама не- държавата автоматично губи няколко милиарда приходи които трябва да се компенсират някак... А как държавата си осигурява приходите знаеш отлично- от данъци. Значи трябва да се повишат някои налози за да излезе сметката в бюджета. Ей ти най-елементарна сметка:
7 000 000 българи х 1000лв. :arrow: 7 милиарда лева.
7 000 000 х 500лв. :arrow: 3,5 милиарда лева...
Ако държавата загуби от акциз 3,5 милиарда ВСЕКИ от нас трябва да даде още 500лв. данъци за да излязат сметките в бюджета... Като сметнеш мангалите дето не плащат данъци + пенсионерите които нямат какво да плащат ще трябва да внесем сигурно по 1500лв. повече данъци на година... Забравяш филмите да се повишат данъците на фирмите- ще се увеличи ДДС (което и без друго се плаща от крайният потребител) и персоналните данъци (директно забравяш за плосък данък от 10% и се молиш да НЕ го направят 25%), корпоративните данъци НЯМА никой да пипне...

Та както ти искаш не става номера, но и сега както е не се търпи... Значи търсим нещо средно- хем вълка да е сит, хем агнето да е цяло... Или поне да изглежда цяло...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 04 Мар 2011, 14:34

Е.Димитров написа:Колега,допускаш сериозна грешка,ето как стоят нещата,намаляват акциза на горивата и бензина става 1,50-1,60 лева,поради принципа на икономиката че оборота прави печалбата се завърта колелото,по-голямо потребление,повече масла се купуват,повече гуми се сменяват,хората започват да пътуват,така се развива и туризма защото сега не само че не си мислиш да излезнеш някъде събота или неделя,но ако имаш някакви пари ги даваш за гориво,което обезмисля разходката,после се завърта колелото и те така,във всички индустрии се завъртят нещата,разликата където ще дадеш за горивото,ще нахраниш още няколко отрасъла,а сега се храни само един единствен,парите намаляват и накрая йок.
Това е като с акцизите за цигари-вдигнаха ги и след година няма да има тютюнопроизводители...
Елементарна икономика!!!

Добре бе като намалим акциза какво ще стане с секторите за които акциза се харчи? Нали си давате сметка че парите от акциз влизат в хазната за да бъдат вкарани в бюджета за някакви разходи? С намаляването на акциза с тези стойности много сектори може да обявят фалит! От къде ще намерим пари за другите разходи? Ако едно семейство има бюджет от 1000лв(месечно) и за храна отиват 300лв за цигари 200лв други сметки 500лв не можеш ей така да увеличиш бюджета за храна без да разбуташ някой от другите бюджети! Защото ако решиш че ще ядеш за 400лв а доходите ти продължават да са 1000лв или намаляваш цигарите или намаляваш другите разходи с по 100лв! Всичко е навързано и няма да стане така както си го мислите че като паднат цените ще има по-голяма консумация! ПАрите в бюджета не стигат! Нали и за това искаха да вдигат ДДС-то че държавата да оперира с повече пари защото няма? Вие в момента разсъждавате абсолютно егоистично! На нас да ни е добре за момента! Като държавата фалира тогава за какво ще стачкувате? Единствените приходи в държавната хазна са от данъци и акцизи! Едното не щем да го плащаме другото ни е високо и скъпо! С какво ще се храни тази държава? Помислете малко!
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 04 Мар 2011, 14:39

TPAKTOP написа:Добре бе като намалим акциза какво ще стане с секторите за които акциза се харчи? Нали си давате сметка че парите от акциз влизат в хазната за да бъдат вкарани в бюджета за някакви разходи? С намаляването на акциза с тези стойности много сектори може да обявят фалит! От къде ще намерим пари за другите разходи?

:mhihi: Айде да увеличим акциза за да има повечко парички за другите сектори :wave:
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 04 Мар 2011, 14:53

Alpina_fanatic написа: :mhihi: Айде да увеличим акциза за да има повечко парички за другите сектори :wave:

Аз съм навит- цигарите да станат 10лв., бензина 5лв., а газта 3лв.... И пуша, и бая километри въртя, но съм навит... Само преди това средната заплата да стане 2000Евро и грижи нямам- щом сега издържам някак на цени 2 пъти по-ниски и доход далеч под 1000евро, с 200евро ще се справя някак :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 04 Мар 2011, 15:03

Лято идва и с него новите по-високи цени на горивата!

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 04 Мар 2011, 15:06

ms написа:.... И пуша, и бая километри въртя, но съм навит...

:bowdown:

Там където днес заплатата е 2000 евро :paranoid: е така, защото те са си я извоювали...Същото е за 8ч. работен ден, почивките, отпуските...Тези неща са резултат на "борба" и на гражданско общество...Тук чакаме да ни ги "даде" някой, но то вече мама на тате не дава :mhihi: ...какво остана за работодателите :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 04 Мар 2011, 15:07

ms написа:
Alpina_fanatic написа: :mhihi: Айде да увеличим акциза за да има повечко парички за другите сектори :wave:

Аз съм навит- цигарите да станат 10лв., бензина 5лв., а газта 3лв.... И пуша, и бая километри въртя, но съм навит... Само преди това средната заплата да стане 2000Евро и грижи нямам- щом сега издържам някак на цени 2 пъти по-ниски и доход далеч под 1000евро, с 200евро ще се справя някак :mhihi: :mhihi: :mhihi:

и аз съм навит! Дай те да организираме протест за вдигане на акцизите да видите тогава как ще се оправят нещата! Градския транспорт ще се ползва значително повече защото всякакви ученици които си сипват по 5-10лв бензин в колата ще осъзнаят че не е чак толкова срамно да се возиш в ГТ-то! Ще има пари и за пътища и за природа! направете някаква саможертва за милата си татковина бе хора? Вие само искате да я цедите!
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 04 Мар 2011, 15:16

В крайна сметка идеята ми за алтернативен протест не е била толкова утопична :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 04 Мар 2011, 15:20

TPAKTOP написа:... направете някаква саможертва за милата си татковина бе хора? ...

Аааа, тая няма да я бъде- достатъчна саможертва е от моя страна, че седя и се мъча да живея нормално в тая държава... Мъча се някак аз да имам, покрай мен и още поне 5 човека да имат, а покрай тях още поне 10... Отдавна можех да съм си бил камшика към чужбина и да си работя и живея далеч по-спокойно, ама нееее- аз съм тук и се мъча да работя, да плащам данъци (е, не всичките), да изкарвам честно пари над средните доходи, да давам не само за хляб, а и за пържоли на още няколко човека... От моя гледна точка съм направил достатъчно саможертви, няма нужда от повече...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 04 Мар 2011, 15:35

ms написа:
TPAKTOP написа:... направете някаква саможертва за милата си татковина бе хора? ...

Аааа, тая няма да я бъде- достатъчна саможертва е от моя страна, че седя и се мъча да живея нормално в тая държава... Мъча се някак аз да имам, покрай мен и още поне 5 човека да имат, а покрай тях още поне 10... Отдавна можех да съм си бил камшика към чужбина и да си работя и живея далеч по-спокойно, ама нееее- аз съм тук и се мъча да работя, да плащам данъци (е, не всичките), да изкарвам честно пари над средните доходи, да давам не само за хляб, а и за пържоли на още няколко човека... От моя гледна точка съм направил достатъчно саможертви, няма нужда от повече...

Добре бе и аз правя тази саможертва като се осигурявам над максималния праг с някаква тъжна мечта че някога ще се пенсионирам и пенсиите няма да са ограничени! А сега като имам се опитвам да си осигуря бъдещето! Аз реално давам някакви пари на заем ан държавата да си работи с тях а вие искате да ми ги крадете! Всеки бил дал много ама не е съвсем така! Всеки иска по някакъв начин да открадне от държавата за собствения си кеф! За какво плащам осигуровки които ДОРИ държавата не ми ги иска при положение че тука целия форум иска да ми ги открадне? :banghead: Дай и аз тогава да почвам да се осигурявам на максимума от 2400лв и аз да идвам да стачкувам с вас! Просто всички расъждавате егоистично и като циганите искате да си решите проблема само за въпросния момент а не кардинално! Докарайте състоянието на България до това на Гърция и ще ви разцелувам всичките патриоти! Карайте колелета като нямате пари за бензин! Има колела БМВ! Може и градски транспорт да използвате! Аз нямам пари да си храня семейството ама държавата ми е виновна че ме мързи да гледам! Как така една малка Швейцария и по точно в Цюрих МИЛИОНЕРИТЕ пътуват с метрото а тук купуваме всякакви бараки само и само да не се возим на ГТ?! Държавата ви е дала алтернатива! Същото е и с цигарите като не ви се дават 6лв за цигари си купувате тютюн! Само че манталитета на българина е да си купи контрабандни цигари с произход-изненада които в задимен бар могат да те отровят вместо да свива тютюн! Ами не съм съгласен с вас които давате всичко! Ако бяхте дали достатъчно щяхте да си правите сметка как държавата да ги харчи а не улиците пак да се напълнят с деца в коли сипали за по 5лв!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 04 Мар 2011, 15:47

TPAKTOP написа:
ms написа:

и аз съм навит! Дай те да организираме протест за вдигане на акцизите да видите тогава как ще се оправят нещата! Градския транспорт ще се ползва значително повече защото всякакви ученици които си сипват по 5-10лв бензин в колата ще осъзнаят че не е чак толкова срамно да се возиш в ГТ-то! Ще има пари и за пътища и за природа! направете някаква саможертва за милата си татковина бе хора? Вие само искате да я цедите!

Да ти кажа ли как ще се храни държавата, като се смъкнат цените. Колегата по рано го написа от по високия оборот. Като ми остават повече пари на месец, ще ги изхарча за друго и от това друго пак ще отидат поне 30 % за държавата.
Но най-вече ще се храни държавата като има някаква прозрачност в държавните и общински поръчки и спрат да плащат на някой по 10 млн за работа която струва 1 млн.
И като си свият малко разходите, и харчат парите по разумно ония тупани в парламента. С бюджета за ПР на Герб, мога да направя цариградско наново.
А пари за пътища и природа никога няма да има, като потъват някъде. Честно колега, харесваш ми ,че мислиш така, ама немога да повярвам ,че си толкова наивен за управлението на парите в държавата и за това къде отиват. Защото лъжат, че пари няма - има ама тия пари хранят една тромава, остаряла, корумпирана система.

И да наистина като стане 5 лв нафтата, децата ще ходят с ГТ-то. Ще им се отнеме мобилноста, оттам ще им се отнеме и от всичко останало. И те накрая тия дето имат акъл, ще отидат в държава в която ГТ-то поне не кално и не мирише. А тоя дето баща му по някакъв канал, прави великата магистрала люлин и той ще е с ГТ-то ама ПОРШЕ ГТ-то.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 04 Мар 2011, 15:52

BMW_RIDER написа:
TPAKTOP написа:
ms написа:

Да ти кажа ли как ще се храни държавата, като се смъкнат цените. Колегата по рано го написа от по високия оборот. Като ми остават повече пари на месец, ще ги изхарча за друго и от това друго пак ще отидат поне 30 % за държавата.
Но най-вече ще се храни държавата като има някаква прозрачност в държавните и общински поръчки и спрат да плащат на някой по 10 млн за работа която струва 1 млн.
И като си свият малко разходите, и харчат парите по разумно ония тупани в парламента. С бюджета за ПР на Герб, мога да направя цариградско наново.
А пари за пътища и природа никога няма да има, като потъват някъде. Честно колега, харесваш ми ,че мислиш така, ама немога да повярвам ,че си толкова наивен за управлението на парите в държавата и за това къде отиват. Защото лъжат, че пари няма - има ама тия пари хранят една тромава, остаряла, корумпирана система.

И да наистина като стане 5 лв нафтата, децата ще ходят с ГТ-то. Ще им се отнеме мобилноста, оттам ще им се отнеме и от всичко останало. И те накрая тия дето имат акъл, ще отидат в държава в която ГТ-то поне не кално и не мирише. А тоя дето баща му по някакъв канал, прави великата магистрала люлин и той ще е с ГТ-то ама ПОРШЕ ГТ-то.

Ами може да ме наречете наивник но целия свят се крепи на "Като даваш ти се връща" а тука само искаме! Дори и религиите са на тоя принцип! И понеже ме сравнихте с наивник ще ви поздравя с една песен в чиито текст има много ама много истина!
http://www.youtube.com/watch?v=-b7qaSxuZUg
Поздрав за всички :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 04 Мар 2011, 16:05

TPAKTOP написа:и аз съм навит! Дай те да организираме протест за вдигане на акцизите да видите тогава как ще се оправят нещата! Градския транспорт ще се ползва значително повече защото всякакви ученици които си сипват по 5-10лв бензин в колата ще осъзнаят че не е чак толкова срамно да се возиш в ГТ-то! Ще има пари и за пътища и за природа! направете някаква саможертва за милата си татковина бе хора? Вие само искате да я цедите!

колега кога за последно си се качвал на метро?ако изобщо си го ползвал
сутрин и вечер хората вътре са като сардели,през останалото време пак си е пълно,мани ти хората да не правят саможертва особено сутрин цял подвиг е да се качиш от опълченска например :mhihi:
просто вече на тези цени не се издържа и правителството трябва да земе някви мерки например както се опитват да се борят с храните,самоче тука лапаницата е много по голяма и докато ние не се опитаме да променим нещо и променим удобното за хазната положение ще става по зле на 100%

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 04 Мар 2011, 16:09

kiko написа:
TPAKTOP написа:и аз съм навит! Дай те да организираме протест за вдигане на акцизите да видите тогава как ще се оправят нещата! Градския транспорт ще се ползва значително повече защото всякакви ученици които си сипват по 5-10лв бензин в колата ще осъзнаят че не е чак толкова срамно да се возиш в ГТ-то! Ще има пари и за пътища и за природа! направете някаква саможертва за милата си татковина бе хора? Вие само искате да я цедите!

колега кога за последно си се качвал на метро?ако изобщо си го ползвал
сутрин и вечер хората вътре са като сардели,през останалото време пак си е пълно,мани ти хората да не правят саможертва особено сутрин цял подвиг е да се качиш от опълченска например :mhihi:
просто вече на тези цени не се издържа и правителството трябва да земе някви мерки например както се опитват да се борят с храните,самоче тука лапаницата е много по голяма и докато ние не се опитаме да променим нещо и променим удобното за хазната положение ще става по зле на 100%

Ами вече не знам в колко теми съм писал но на таксита и маршрутки не се возя! Като пия си хващам ГТ и не ми дреме! Ако вече е през нощта се качвам на такси. И съм се возил доста пъти! :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 04 Мар 2011, 16:09

Идеално сте го замислили! Хайде да направят Бензина 25 лв./литър , Газ-та 15 лв. / литър
Увеличение на ел. енергия, вода и хранителни продукти също с 1000% ама така от утре какво ми се пинкат с по няколко стотинки на ден :mhihi: Изцедиха народа до краен предел , но явно може още. Това заслужаваме! А като няма кой да им работи на великите мафиоти защото работната ръка половината ще е умряла от глад, а другата половина като Либийците по Европата тогава ще обявят България за природен резерват защото за курорт не става с тия измислени цени :kuku:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата