Цена на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Re: Цена на горивата

Мнение от kronos » 04 Мар 2011, 18:19

Те горивата няма да паднат, но ако продължава така нещо друго може да падне.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от emil_shumanov » 04 Мар 2011, 18:26

TPAKTOP написа:
BMW_RIDER написа:
TPAKTOP написа:
Club BMW написа:TPAKTOP, живеи си в твоя измислен свят, но не се опитвай да вменяваш на хората вина за това, че си търсят правата!

Направи си труда да видиш цените на горивата в Европа към момента, http://energy.eu/#top
След това хвърли едно око на мин. работна заплата за страни членки на ЕС, http://www.fedee.com/minwage.html

Ами аз ще продължавам да си живея в явно собствения си измислен свят а вие искайте, искайте и продължавайте да искате без нищо да давате! Успех с протеста!

Е какво точно според тебе трябва да дадеме повече. Мързи ме да сканирам точно преди коледа, всички разпечатки за данъци върху имот, такси и други такива, фактури и т.н. Без да смятам цялото останало потребление от което поне 20% са отишли за държавата. Еми сумите не са никак малки, при това за 1 год. И не сме си спестили нито един данък, нито сме излъгали за нещо, където може е ползван данъчен кредит. Да ти снимам как изглежда улицата пред нас? 10 години молби, към общината, към познати - нищо. Никой не дойде да сложи един асфалт - кал и локви е всичко. А когато сами решихме да свършиме работа на общината и държавата за КОЯТО ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ ни написаха акт за 1000лв. А това ,че в 21 век съм в уж елитен столичен квартал без канализация?

България е рекордьор в Европа, по процентни приходи от косвен данък. Демек всичко, го плаща крайния потребител, демек средно статистическия човек.

Не само в другите държави, във всичкоспоред мен принципа е - даваш за да получиш. Но тука е - даваш, те дори мерси не казват.

Ама колега процента на даващите в България към които мога и аз да се включа сме не по голям от 10%! Какво искаш да ни е положението? Като адвокати лекари таксиджии всички се самоосигуряват на 420лв! Като ми беше делото за алкохол преди години един що годе добър адвокат ми взе 600лв за 12 минути престой в съдебната зала като в това време отложиха и две дела преди моето за неявяване на някой си там! Ама имаше писане щото съдийката трябва да диктува! И какво се получава че адвоката за 8мин изкара 600лв а след това се осигурява на 420лв! Познай колко плаща на държавата! Един лекар в Токуда(скоро имам пример) оперира май приятел за 8000лв като от тях 2000лв дарение за болницата :dunno: 1000лв разходи и останалото за екип!!! :shock: За 3-4 часа операция! Кви пари е взел провеждащия операцията сигурно половината поне! И този лекар да отиде и да се осигурява на 420лв на месец не върви! То най-простото ДжиПи взима сигурно по 2000 на месец само от такси ама се осигуряват на 420лв! За това такива като нас които си плащат данъците си чупим колите като ненормални щото огромна част от работещите в България са така наречения сив сектор! А в останалия свят където дават за пример това е много тежко престъпление! Алфонс Капоне е умрял в затвора заради неплатени данъци! Други известни хора които са лежали в затвора за неплатени данъци - София Лорен и Уесли Снайпс! Няма тън-мън! Актриси актьори гангстери всичко под ножа! Аз в такава страна искам да живея! Дори ще ти предложа да се съберем и да направим протест срещу хората които не плащат данъци?! :ok: В Германия като се качиш в ГТ си вдигаш билетчето че другите хора да не те нападнат ако се возиш на аванта! Писна ми от бай Ганьовщината! Само искаме без да даваме! За това мразя циганите и тези които не си плащат данъците - само искат без нищо да правят по въпроса и да дават! Така че искам да се извиня на всички които са си плащали а са ощетени! Ако всички бяхме коректни държавата щеше да е доста по-добре!

Не мога да повярвам на написаното от теб до тук затова ще те питам. СПОРЕД ТЕБ само изкаме без да даваме - това е твое твърдение. КАКВО СПОРЕД ТЕБ ОЗНАЧАВА ТОВА. Аз мога да ти изредя ред неща които българския народ е дал до сега, но нищо не е получил в замяна на саможертвите които е правил но и ти ако си средно интелигентен човек сам можеш да разбереш какво имам в предвид. Какво те кара да мислиш, че ако всички сме коректни платци държавата ще е по добре, не мислиш ли, че конкретни хора просто ще са по добре.

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 04 Мар 2011, 18:32

[/quote]
Не мога да повярвам на написаното от теб до тук затова ще те питам. СПОРЕД ТЕБ само изкаме без да даваме - това е твое твърдение. КАКВО СПОРЕД ТЕБ ОЗНАЧАВА ТОВА. Аз мога да ти изредя ред неща които българския народ е дал до сега, но нищо не е получил в замяна на саможертвите които е правил но и ти ако си средно интелигентен човек сам можеш да разбереш какво имам в предвид. Какво те кара да мислиш, че ако всички сме коректни платци държавата ще е по добре, не мислиш ли, че конкретни хора просто ще са по добре.[/quote]

За данъците е прав , но ако живота беше нормален тук ТО НИКОЙ НЯМАШЕ ДА СИ ПОМИСИ ДА ЛЪЖЕ НА ДРЕБНО !!! Сиромах човек - жив дявол са казали хората! И са прави ! За какъв му е на бензиджията който взима на месец 1000 еврака да лъже с данъци ? Или на Куката която взема по 2500 евро ще му се рискува да вземе подкуп ли ? :nono:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 04 Мар 2011, 18:33

emil_shumanov написа:Не мога да повярвам на написаното от теб до тук затова ще те питам. СПОРЕД ТЕБ само изкаме без да даваме - това е твое твърдение. КАКВО СПОРЕД ТЕБ ОЗНАЧАВА ТОВА. Аз мога да ти изредя ред неща които българския народ е дал до сега, но нищо не е получил в замяна на саможертвите които е правил но и ти ако си средно интелигентен човек сам можеш да разбереш какво имам в предвид. Какво те кара да мислиш, че ако всички сме коректни платци държавата ще е по добре, не мислиш ли, че конкретни хора просто ще са по добре.

Дай бе пич! Ей такъв колега исках да срещна! Да каже 90% от българите си декларираме всички доходи, 95% от българите си плащаме данъците на движимото и недвижимото имущество... Дай ги тия примери ама не само за теб а за цялото общество с проценти! Щото в тоя форум до сега виждам теми от сорта на "Трябва ли да си платя данъците за миналите години"
И понеже явно ме оприличи като средно НЕинтелигентен човек а аз леко се обидих искам да ми кажеш като намалите акциза как ще закърпите вече гласувания бюджет!
С най-голямо нетърпение чакам да видя как си правите бюджета във вашите домакинства!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от emil_shumanov » 04 Мар 2011, 18:46

Колега явно не си ме разбрал добре, но това е без значение. Мисля, че ти бях задал прости въпросчета на които явно нямаш одговор. Питам се защо ли? Колега не те оприличавам като НЕинтелигентен дори напротив, но все пак зависи като какъв се опрделяш ти самия.

Бюджета във всички домакинства пострада страшно много заради досегашното управление което може да се сравни с антисоциално или направо геноцид. Страшно много заприлича на Жан Виденовото правителство.Обаче ти май пак нямаш представа за какво ти говоря.
Последна промяна emil_shumanov на 04 Мар 2011, 19:03, променена общо 1 път

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 04 Мар 2011, 19:02

TPAKTOP написа:...
С най-голямо нетърпение чакам да видя как си правите бюджета във вашите домакинства!

Много просто го правим бюджета- приходи "А" трябва да са повече или равни на разходи "Б"... И ако случайно има НЕ събрани суми "В", които ми дължи някой гледам да си ги събера... Засега ми се получава сметката А>Б, и то без да си събирам В, но пък и сумите които ми дължат са дребни и не ми влияят на сметките много...

Защо държавата не успява да докара положението поне до А=Б идея си нямам, но ми намирисва на некадърници...
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 04 Мар 2011, 19:02

emil_shumanov написа:...одговор. ..

:bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 04 Мар 2011, 19:03

Нямам време да чета всички страници, но ми стана интересна темата за цената на бензина.
Ще споделя моите разбирания:
Акциза е необходимото зло и се формира в определени граници, които са предварително зададени от Евросъюза. България като член в тази структура е длъжна да ги спазва. Сам по себе си акциза играе ролята на данък - има възпитателна функция. Помислете когато сутринта отивате на работа с личния автомобил, колко коли има около вас, които чакат на светофара. В този смисъл ролята на акциза е да ограничава потреблението на гориво. Въпреки това забелязваме, че това на повечето българи това като че ли не им прави впечатление - всеки член от семейството над 18 г. има собствен автомобил, въпреки че често не си дояжда като хората (образно сравнение)...Дори и да стане по 5 лв литъра, пак ще се кара, просто хората ще се лишават от други неща за сметка на това удоволствие.
Акцизът има и екологична функция - целта е да се намали замърсяването в атмосферата. Газта замърсява много малко, да не кажа че почти не го прави, затова там налога е по-малък (там по-скоро е възпитателния ефект).
България има да обслужва голям външен дълг, последно вече не го помня - около 20 млрд долара - част от събраните акцизи се пренасочват там.
Има едно разбиране, че акцизът не е висок, просто ние сме бедни и затова ни е скъпо. Според мен тази теория е правилната.
Картелно споразумение има, но премахването му ще понижи цените на горивата с едва около 10 ст, което не е решение на проблема.
Със бунт няма да стане работа - трябва да започнем да произвеждаме качествени продукти и да изнасяме, за да влязат свежи пари. Едва тогава ще се завърти по-бързо спиралата на икономиката...А да, и още нещо - трябва да се накарат да работят всички цветни съграждани - в момента ни висят на врата с тези осигуровки, затова за нашите родители няма добри пенсии.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 04 Мар 2011, 19:12

emil_shumanov написа:Колега явно не си ме разбрал добре, но това е без значение. Мисля, че ти бях задал прости въпросчета на които явно нямаш одговор. Питам се защо ли? Колега не те оприличавам като НЕинтелигентен дори напротив, но все пак зависи като какъв се опрделяш ти самия.

Колега аз мога да се самоопределям като какъвто си искам! Дори имам невероятния приоритет да се псувам на майка за разлика от други! А на мен ми писна да говоря с неподготвени хора! Ако се върнеш малко назад в темата и се поровиш ще намериш отговори на всичките си безсмислени въпроси! Ако беше тръгнал да ми прочетеш мненията колкото да се позапознаеш не повече щеше въобще нямаше да го постваш това! Обеща много примери ама не даде! :dunno: На какво го дължим това? Че не съм ти приятен за спор ли? Ами ти ми цитира коментар с забележки аз какъв съм и какъв не съм! Надявам се да оцениш това което ще направя! Ще ти отговоря на всички въпроси които си задал(за последен път пиша)

emil_shumanov написа:Не мога да повярвам на написаното от теб до тук затова ще те питам. СПОРЕД ТЕБ само изкаме без да даваме - това е твое твърдение. КАКВО СПОРЕД ТЕБ ОЗНАЧАВА ТОВА.

Да според мен всички само искат като при комунизма - партията трябва да дава а държавата да ни храни! Според мен и не само според мен над 70% не си плащат данъците цялостно или частично! От къде да влизат пари в Държавата? Как е устроено пенсионното осигуряване. Младите работят за пенсиите на възрастните! Обаче когато младите не си плащат реалните осигуровки и доходи и на фона на застаряващото население на България от къде да дойдат пари за пенсии? От някъде другаде! Това някъде другаде може да е фискалния резерв но това означава че тук държавата инкасира само недостиг и загуби. Значи не може да е от резерва щото той някога ще свърши! Значи парите трябва да дойдат от другаде! От къде от здравната каса не става щото те и без това са пред фалит! От къде да вземем пари да закърпим бюджета?(питам аз и ще се радвам да ми отговориш) Ами от данъци и акцизи! Ами данъците то е ясно че дори и 500лв глоба да сложат няма да се плащат! Ами останаха акцизите само! Ама нали ще ги намаляме за да ни е "по-добре" и от тях няма да има ДОСТАТЪЧНО приходи че да се закърпят дупките! Кажи от къде да дойдат тези приходи? Като ти направят бензина по-евтин ще ходиш ли по селата и старческите домове да обясняваш на бабите: "Бабе ти цял живот си се трудила ама сега пенсията няма да ти я вдигат щото бензина ни е по-евтин". Е не само! Акцизите покриват сигурно едно 30% от приходите в бюджета! Намалиш ли ги буташ основите на цялата държава!

emil_shumanov написа:Аз мога да ти изредя ред неща които българския народ е дал до сега, но нищо не е получил в замяна на саможе.

Тук все още си чакам примерите! Обяснено като на прост човек!

emil_shumanov написа: Какво те кара да мислиш, че ако всички сме коректни платци държавата ще е по добре, не мислиш ли, че конкретни хора просто ще са по добре.

Ами 100% ще сме по-добре! Тук ако си мислиш друго може да вземеш някой друг учебник по икономика и да прочетеш как се издържа една държава! Аз като прост човек вече ме заболя главата да обяснявам така че в нета има много статии!
Чакам ти примерите и решението на запълването на бъдещите дупки в бюджета като намалите акциза!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 04 Мар 2011, 19:20

ms написа:
TPAKTOP написа:...

Много просто го правим бюджета- приходи "А" трябва да са повече или равни на разходи "Б"... И ако случайно има НЕ събрани суми "В", които ми дължи някой гледам да си ги събера... Засега ми се получава сметката А>Б, и то без да си събирам В, но пък и сумите които ми дължат са дребни и не ми влияят на сметките много...

Защо държавата не успява да докара положението поне до А=Б идея си нямам, но ми намирисва на некадърници...

:yes:
И аз така си правя бюджета! какво искат "протестиращите" да намалим реално приходите(А)! За да намалим приходите А и за да не фалираме трябва да намалим разгодите Б. Това искам да разбера кое от държавните разходи трябва да намалим! Ако ми кажете ами може да не даваме пари за здрвеопазване(примерно) и ми изкарате точна сметка че няма да ощетите държавата идвам ПЪРВИ НА ПРОТЕСТА С 3-те автомобила които имам! :bgflag:
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 04 Мар 2011, 19:27

TPAKTOP написа:И аз така си правя бюджета! какво искат "протестиращите" да намалим реално приходите(А)! За да намалим приходите А и за да не фалираме трябва да намалим разгодите Б. Това искам да разбера кое от държавните разходи трябва да намалим! Ако ми кажете ами може да не даваме пари за здрвеопазване(примерно) и ми изкарате точна сметка че няма да ощетите държавата идвам ПЪРВИ НА ПРОТЕСТА С 3-те автомобила които имам! :bgflag:

Не ти е правилна терминологията :winky: ! Контрабандата ощетява държавата, намалянето на данъчното бреме - НЕ!
После няма какво да ти искараме точна сметка - колкото по-нагоре са тия държавни ставки (акцизни, данъчни...), толкова по-малко реално влиза в хазната...

п.с.А здравеопазването не го намесвай въобще, защото не е приоритет на това правителство! :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 04 Мар 2011, 19:32

Alpina_fanatic написа:
TPAKTOP написа:И аз така си правя бюджета! какво искат "протестиращите" да намалим реално приходите(А)! За да намалим приходите А и за да не фалираме трябва да намалим разгодите Б. Това искам да разбера кое от държавните разходи трябва да намалим! Ако ми кажете ами може да не даваме пари за здрвеопазване(примерно) и ми изкарате точна сметка че няма да ощетите държавата идвам ПЪРВИ НА ПРОТЕСТА С 3-те автомобила които имам! :bgflag:

Не ти е правилна терминологията :winky: ! Контрабандата ощетява държавата, намалянето на данъчното бреме - НЕ!
После няма какво да ти искараме точна сметка - колкото по-нагоре са тия държавни ставки (акцизни, данъчни...), толкова по-малко реално влиза в хазната...

п.с.А здравеопазването не го намесвай въобще, защото не е приоритет на това правителство! :yes:

На какво се крепи контрабандата? На хора които си купуват контрабандни стоки! Ако всеки един от нас при опит да му бъдат продаден контрабанден продукт отиде и съобщи в полицията контрабандата ще намалее! И то е ясно че здравеопазването не е приоритет на това правителство ама и то трябва да се включи защото все пак е разход а приходите са от едно место!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 04 Мар 2011, 19:34

Викаш като мога да си купя примерно цигари от 2 лв., аз ще ида да набутам 5 лв. щот съм много съвестен и 500 лв. са супер много пари в тая държава и 3 лв. разлика са нищо :lol:
Контрабандата се крепи на правителството и каналите им, които ги има вече над 40 години ще ги има и още 140...
Никой нормален няма да даде повече, при положение че има алтернатива да го купи за по малко.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 04 Мар 2011, 19:37

sobiss написа:Викаш като мога да си купя примерно цигари от 2 лв., аз ще ида да набутам 5 лв. щот съм много съвестен и 500 лв. са супер много пари в тая държава и 3 лв. разлика са нищо :lol:

Ами да! Що не? Кой ти е виновен че пушиш? Държавата? Контрабандата? Акциза?
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 04 Мар 2011, 19:38

Тук си говорим колкото да не заспим :roll:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата