Ще карате ли на фарове и през деня? (поредната анкета)
Модератор: Общи модератори
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Ще карате ли на фарове и през деня? (поредната анкета)
Ааааа, ЗАБРАНЕНО е ползването на фаровете за мъгла когато НЯМА намалена видимост
През деня се понасят, ама вечер някой с нерегулирани фарове и ксенон ще ми изкара очите и ще се кача отгоре му

През деня се понасят, ама вечер някой с нерегулирани фарове и ксенон ще ми изкара очите и ще се кача отгоре му

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Фарове само извън града през деня. В града няма смисъл. Бах аз тоя кьорав народ не стига, че бяла колата ми сега и фарове, дай да я полея с бензин и да я запаля да гори барем още по-добре се види... и сиренка от сладоледаджииско камионче та да се и чува.
А тия па с ксеноните сума народ не си регулира фаровете и тия гадни бели светлини ми вадят очите и денем и нощем и някой ще изпати накрая

А тия па с ксеноните сума народ не си регулира фаровете и тия гадни бели светлини ми вадят очите и денем и нощем и някой ще изпати накрая

- Alpina_fanatic
-
-
И аз не вярвах, че могат да те заслепят през деня
, но днес се убедих 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
kemakozeE36 написа:Фарове само извън града през деня. В града няма смисъл. Бах аз тоя кьорав народ не стига, че бяла колата ми сега и фарове, дай да я полея с бензин и да я запаля да гори барем още по-добре се види... и сиренка от сладоледаджииско камионче та да се и чува.
А тия па с ксеноните сума народ не си регулира фаровете и тия гадни бели светлини ми вадят очите и денем и нощем и някой ще изпати накрая![]()
![]()
А за лечение на такива съм се замислил за ЗИЛ или КАМАЗ и в насрещното без фарове, ама не е хуманно, та мисля да започна да замерям с нещо цапащо

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Целогодишно на фарове 

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
kiko написа:ferdy написа:Само извънградско карам на фарове, в града и без това се влачим с по 5 по дупките, файда никаква.
+1

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Същата глупост като - в града няма нужда от колан
Като се кача в колата , първата ми работа е да си сложа колана , след това паля и пускам фаровете - да ви кажа не боли много , макар че има голям риск "старите тежкари" да ви помислят за женчо и да ви обяснят , че няма нужда "да се бесиш с тоя колан" и "който е кьорав , да не кара , я за кво да ги пускам тия фарове - нарушават ми личната свобода с тия закони" 

- cardan
- Потребител
-
- Кара: докато спре...
- Мечтае да кара: голф :D
Аз извънградско винаги карам на фарове.А в града само когато е кофти времето.
- kemakozeE36
-
-
acho.rs написа:Същата глупост като - в града няма нужда от коланКато се кача в колата , първата ми работа е да си сложа колана , след това паля и пускам фаровете - да ви кажа не боли много , макар че има голям риск "старите тежкари" да ви помислят за женчо и да ви обяснят , че няма нужда "да се бесиш с тоя колан" и "който е кьорав , да не кара , я за кво да ги пускам тия фарове - нарушават ми личната свобода с тия закони"
За колана лошо няма Особено в големите градове, където има места позволяващи по-висока скорост, ма за фаровете през деня....

- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
acho.rs написа:Същата глупост като - в града няма нужда от коланКато се кача в колата , първата ми работа е да си сложа колана , след това паля и пускам фаровете - да ви кажа не боли много , макар че има голям риск "старите тежкари" да ви помислят за женчо и да ви обяснят , че няма нужда "да се бесиш с тоя колан" и "който е кьорав , да не кара , я за кво да ги пускам тия фарове - нарушават ми личната свобода с тия закони"
Какво общо имаха коланите, не стана ясно, те са съвсем друга тема, и при тях няма значение часът от денонощието, или пък атмосферното време, но както и да е. Тях всички си ги слагаме /надявам се/, така че да ги оставим настрана.
Иначе аз няма да карам целогодишно на фарове, и не става дума за пестене от разходи, 100 грама/100 км отгоре не са много, но просто няма смисъл. Особено в месеците юни-юли-август, когато слънцето свети от 6:30 сутринта, до 8:30 вечерта, и то свети бая по-силно от фаровете на колите, просто няма един аргумент да караме на фарове. Който е кьорав и не може да види цяла кола насреща му, едва ли ще види 2 светещи крушки, и то при наличие на толкова силно слънце. Но това си е мое мнение, всеки може да кара както си иска, лично за мен фаровете трябва да се ползват за тъмно и мъгливо/дъждовно време.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
goguma написа:acho.rs написа:Същата глупост като - в града няма нужда от коланКато се кача в колата , първата ми работа е да си сложа колана , след това паля и пускам фаровете - да ви кажа не боли много , макар че има голям риск "старите тежкари" да ви помислят за женчо и да ви обяснят , че няма нужда "да се бесиш с тоя колан" и "който е кьорав , да не кара , я за кво да ги пускам тия фарове - нарушават ми личната свобода с тия закони"
Какво общо имаха коланите, не стана ясно, те са съвсем друга тема, и при тях няма значение часът от денонощието, или пък атмосферното време, но както и да е. Тях всички си ги слагаме /надявам се/, така че да ги оставим настрана.
Иначе аз няма да карам целогодишно на фарове, и не става дума за пестене от разходи, 100 грама/100 км отгоре не са много, но просто няма смисъл. Особено в месеците юни-юли-август, когато слънцето свети от 6:30 сутринта, до 8:30 вечерта, и то свети бая по-силно от фаровете на колите, просто няма един аргумент да караме на фарове. Който е кьорав и не може да види цяла кола насреща му, едва ли ще види 2 светещи крушки, и то при наличие на толкова силно слънце. Но това си е мое мнение, всеки може да кара както си иска, лично за мен фаровете трябва да се ползват за тъмно и мъгливо/дъждовно време.
Точно когато е най-силно слънцето , фаровете са най-необходими !
След като всички производители вече слагат дневни светлини , не виждам причина да се обсъжда изобщо - сядаш в колата , палиш и пускаш светлините - това е

- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
cardan написа:Аз извънградско винаги карам на фарове.А в града само когато е кофти времето.
+1
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Има файда и то голяма! Извън градско е ясно - в далечината колата се разпознава с фарове! Обаче когато се кара в града пак има значение за пешеходците и останалите водачи на ППС! Ако един автомобил е без фарове и както е изключително модерно без мигачи не може да разберете дали автомобила е паркирал или просто си чака светофар! Колко ще спестите ако не карате на фарове целодневно? 

- kemakozeE36
-
-
е добре аз карам на габарити и пак свети убаво 

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
kemakozeE36 написа:е добре аз карам на габарити и пак свети убаво
Браво! Късни явно не ти тряват!