Тричане на кучета! Насилие над животни!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Re: Тричане на кучета! Насилие над животни!

Мнение от Vasko » 08 Мар 2011, 2:08

Сегa aз пък дa Ви питaм някой дaли е присъствaл нa този ритуaл в товa зaбрaвено от Богa село Бродилово,което се нaмирa до Цaрево - в горите нa погрaничнaтa зонa... По същaтa логикa пaк в онзи рaйон с.Грaмaтиково и с.Кости се провеждaт и игрите с тaнци в огньове-нестинaрство. Зaщо никой не споменaвa зa тях? Нимa то е нещо по-рaзлично и по някое време освен нестинaри в огъня стъпвaт и съвсем невръстни децa? По вaшaтa логикa излизa,че тези децa сa мaлтретирaни и нaсилa кaрaни дa скaчaт в огъня, който уж не изгaрял .....
Е, достaтъчно дълго изкaрaх в онези рaйони и опознaх обичaите нa местните из основи. Стигнaх до изводa, че не всичко изглеждa тaкa кaкто е предстaвено по тв-то още повече от някaквa си новинaрскa телевизия и журнaлисти,който винaги сa имaли зa цел дa търсят сензaциятa в нещо съвсем обикновенно . Логикaтa е яснa- повече новини предстaвени сензaционно, по-голямa гледaемост , a дaли е достоверно - нa кого му пукa-вaжно е,че сa удaрили пикa по гледaемост,кaто същевременно между отделните емисии сa си пробутaли поредните реклaми нa някaкви си фирми ,който пък сa си плaтили бaснословните суми зa дa бъдaт излъчвaни в нaй-гледaното време. В крaйнa сметкa прецaкaн е негово превъзходителство зрителя ....
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 08 Мар 2011, 2:09

acho.rs написа:Това завъртане води до силна болка и е възможно и мозъчен кръвоизлив от силното претоварване (известно още като ДЖИ)!

Селският фелДшер си даде тежката дума (диагноза)! :winky:

п.с.По "Нова", казаха, че до този момент няма повалено от "ДЖИ" кученце! :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Мар 2011, 2:13

pepitoooooooooo написа:Момче, ти защо си толкова агресивен? Ще се обидиш сигурно, ако в прав текст те попитам дали си бил животни, но няма смисъл от това. Нищо не ще оправиш, ако изкараш агресия срещу когото и да било от колегите си- надали ще върнеш назад въртенето на псетата.

В последните си 2 поста ти го казах напълно нормално , надявам се от тая тема поне разбра , защото насилието над животни е криминализирано :|
Аз НИКОГА не съм бил животни . Да речем , че 3 кучета съм блъскал с колата , но съм правил всичко възможно да го избегна .
За уличните псета съм на мнение , че трябва да се направи това което (уж) се прави сега - прибиране в кучкарници и изчакване 2 седмици на доброволец да ги вземе . Ако няма такъв - умъртвяване .
И да каже още един аспект , който много хора не разбират - животните , почти винаги са абсолютно НЕВИННИ същества , които съща изпитват чувства .
И да те питам в прав текст - има ли си куче ?

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 08 Мар 2011, 2:14

acho.rs написа:... Да речем , че 3 кучета съм блъскал с колата , но съм правил всичко възможно да го избегна ...

Припаднах! :mhihi: :yes: :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Мар 2011, 2:16

Alpina_fanatic написа:
acho.rs написа:Това завъртане води до силна болка и е възможно и мозъчен кръвоизлив от силното претоварване (известно още като ДЖИ)!

За пореден път се убеждавам , че си се регнал тук с цел дразнене на БМВистите - надявам се няма да продължи дълго , престоя ти тук .
По въпроса - не , не съм фелдшер , но е близко до акъла , че щом във военна центрофуга , пилотите със костюми срещу претоварване , губят съзнание при 9 пъти гравитационното ускорение , значи изобщо не му е приятно на животното :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 08 Мар 2011, 2:17

Alpina_fanatic написа:

Велик си, колега. Разсмя ме доволно, че нещо ме споходиха тъжни мисли за сънародниците ни, но ти ми върна настроението :yes: Повече няма да пиша тука, щото явно по-младите са доста нервни, незнайно защо. Но да са живи и здрави, да имат още много години занапред- ще започнат да "виждат", просто им трябват още години.
Живи и здрави на всички колеги :yes:
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Мар 2011, 2:18

По същaтa логикa пaк в онзи рaйон с.Грaмaтиково и с.Кости се провеждaт и игрите с тaнци в огньове-нестинaрство.

Различното е правото на ИЗБОР - някой ако иска и ножове в задника си да навира .
Обърхате го на типична българска тема - щом има и други проблеми , да заебем тоя . Хайде приятно лафене - споделете си колко ни е зле държавицата , че да се занимава с подобни "дребни" проблеми ...

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 08 Мар 2011, 2:26

аз ако бях на някое от кучетата щях да ги попикая и/или посера всичките докато се въртя :mhihi: тогава щеше да е в една от темите по-горе ..
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от icak » 08 Мар 2011, 5:29

M-TEAM написа:Обаче сте много ограничени честно, мастиите тва ,мастиите онова . Честно казано чувствам по голямоп злоба към човек ако го видя да удря или да се гаври с някоя животинка ,дори съм бил такива хора с най голямо удоволствие ,това са комплексари които немогат нищо. Хората не се били оправили ние сме били мислили за кучетата ами само да ви кажем че тоз овчи народ никога няма да се оправи ,с това селско само съзнание :bang: и винаги гледащ да измами а не да работи нема как да стане ,а защо не помислите че ако този човек който се гаври с животни утре ще посегне на хора :censored: и недай си боже е някой ваш близък ,тогава няма да разсъждавате така нали ще искате справедливост ами за животните кой да иска справедливост ,вие куче адвокат видя ли ли сте . Всичко идва от нас цялата тази злоба ,аз имам куче от 10 години ,едното ми умря от старост сегашното е на 8 месеца и си го обичам повече дори от някои така наречени приятели . Спрете с тва безразлчие ,с риск да ме обаявят за нацист ви казвам че бих нахранил куче отколкото някой бездомен циганин :ranting: ,който чака всичко на готово и все реве че няма какво да яде

Напълно те подкрепям :yes:

Колежката Raya хубаво показа клипа, ето линк за тези които нямат фейсбук. Никой не може да ме убеди, че тоя който има болния мозък да отреже краката на животно, да му махне скалпа, да го одере или изгори живо, не е способен да го направи и с човек. Някой ще каже, че сигурно го заслужавало, щото може да са нахапало или убило някой, ама никой няма да се сети, че кучето става такова, квото си го възпиташ и стопанина му ще е виновен, ако стане така..

След горния клип, тоя от първия пост ми е смешен направо. Някакви хорица без връзка с цивилизацията, живеят в техния свят и си изпълняват откачените ритуали от времето на Аспарух, ма поне не е чак такава бруталия.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Мар 2011, 6:57

То традиция е било и да се коли куче и по сърцето му да се познае изхода от битката :kuku: Преди тва са се били до смърт за удоволствие на тълпа , подобна на тази събрала се до канала в селото ...
А още по-преди са погребвали починалия "баровец" с доволен брой близки хора, да му правят компания :help: .
Предлагам в първия пост на темата да се напише с ОГРОМНИ ЧЕРВЕНИ БУКВИ , че изтезаването на животни е признак за склонност към насилие и прехвърляне на това насили над хора . След като може да се гаври и да убие едно невинно и беззащитно животно , какво ли остава за някой човек , който го е обидил,унизил и просто ядосъл ?
Говоря за домашни кучета -за уличните вече си казах мнението -2 седмици в кучкарника и ако никой не ги прибере - инжекция ли куршум ли , там да безболезнено ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 08 Мар 2011, 8:51

bigmurzi написа:аз ако бях на някое от кучетата щях да ги попикая и/или посера всичките докато се въртя :mhihi: тогава щеше да е в една от темите по-горе ..

е те го правят бре :mhihi:

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 08 Мар 2011, 9:37

Много прос' народ има в тая държава (майка му деба, защо в тая шибана лотария ми се падна да се родя тук...) и форума не прави изключение!
За това като ходим по чужбина, ще се оглеждаме като неандарталци и ще цъкаме с език и ще викаме, ей тия как са си го направили, а?... Ще гледаме с възхищение и на прибиране към гетото на Европа, ще ни се реве...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 08 Мар 2011, 10:22

В с. Бродилово са открили първия европейски "Дисниленд" за кучета. :winky: През първата седмица входът ще е свободен :smoke:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 08 Мар 2011, 10:33

а кво ще кажете за коридите е тва е гавра а тва не е толкова лошо вижте как се хвърлят да ги вадат от водата не е толкова лошо и я се замислети за хилядите помияри които серат и пикаят в градинките дето си играят ваште деца само :bang: за тях като ви е жал си го взимайте у вас

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Koz » 08 Мар 2011, 10:35

Най-много ме хвана яд като гледах по новините като една жена каза ''аз го храня аз преценявам какво ще правя с него''.Дай тогаз хората,които храним и да са гаврим с тях...
Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата