Тричане на кучета! Насилие над животни!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: Тричане на кучета! Насилие над животни!

Мнение от Сондьора » 08 Мар 2011, 10:40

Ся тва, че за кучето е мъчение ОК, бахти кво ли му е било на Лайка..
А ние родителите сме некви гадове, че децата ни се връткат по същия начин на люлките по площадките :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Мар 2011, 10:46

Ето и моето мнение, не че някой го е искал де :mhihi:
Аз обичам животните повече от хората и ако видя подобно нещо да се случва на животно майката им ще разплача на хората дето го мъчат (не че не се е случвало де :mhihi: ),до сегашният ми живот ме е убедил че голяма част от хората са пълни буклуци!
Освен това едно куче е толкова добра душичка,то е готово да дава безрезервна любов към стопанина си,цялата популация на кучетата сме виновни ние,хората,значи взимат едно куче,гледа го 10-20 дена и го пуска на улицата щото не можел да го гледа,ми пусни си детето на улицата като не можеш да го гледаш,ебаси и изродите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 08 Мар 2011, 11:14

Се си мисля, че ако обичахме толко хората, колкото животните, друг щеше да е живота.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Мар 2011, 11:22

Elesar74 написа:Се си мисля, че ако обичахме толко хората, колкото животните, друг щеше да е живота.

Животните са беззащитни (повечето) и най-вече както каза колегата - даряват безрезервна любов . Я кажи колко са хората които ще скочат да се бият заради някой 3 пъти по-силен от тях ? Защото почти всяко куче го прави за стопанина си ;)
А ние родителите сме некви гадове, че децата ни се връткат по същия начин на люлките по площадките :mhihi:

- хайде да не е баш по-същия начин - първото и второто куче много силно го развъртяхя , ама наистина силно , след което пада да се дави във водата , гледам че някой слагаха мрежа ама така иначе :censored:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F

Мнение от Е.Димитров » 08 Мар 2011, 11:23

Elesar74 написа:Се си мисля, че ако обичахме толко хората, колкото животните, друг щеше да е живота.

Това е "двупосочна улица" колега,ако обичаш хората неминуемо ще обичаш живота и обратното,обаче като видиш какви изроди има,все повече започваш да не обичаш хората,всъщност ако има някаква любов в сърцето си,то неминуемо ще се опиташ да я споделиш ,тормозейки живота (животните) то определено любов няма и не заслужаваш любов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 08 Мар 2011, 11:31

ама коленето на прасе на село е голяма добрина спрямо животните сигурно
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 08 Мар 2011, 11:59

Хора, много се палите, нищо им няма на кучетата, а и не знаете причината за тоя обичай. Не го оправдавам, но не е чак кой знае какво. Има далеч по гадни изтезания за животни, пред които това е като детска игра. Освен това човек също не винаги има избор, просто липсата на избор не е толкова очевидна колкото тук при тея кучета.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 08 Мар 2011, 12:15

deyan-enchev написа:ама коленето на прасе на село е голяма добрина спрямо животните сигурно

:yes:
Ами за конете и магаретата,които цял живот дърпат тежки каруци,че и ги шибат с пръчки да теглят по-здраво...същата работа,че и по-зле цял живот да те товарят,а тука говорим за 10 секунди въртене.Като малък на село имах въжена люлка.На нея с приятелите ми правехме същата работа да ни се завие свят щот ни беше кеф.Не знам някой от тях да е умрял от ускорението G :mhihi:
Хората там го правят от стотици години за здраве.Оставете ги на мира.Почвате да ставате като повечето европейци дето пищят за всичко.Хора дето като идват тука са ей така :shock: щото и 1/3 от нашите традиции и обичаи нямат.Дайте и ние да си ги унищожим.Освен туризъм,земеделие и минерални извори тая страна друго няма...
Изображение
8.32

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i

Мнение от Helix » 08 Мар 2011, 12:26

Е кво пА толко е станАлО - Кучето прави два ОбОрота във въздуха и пада във вода. И веднага сички станахте природозащитници!Що тогава не кажете нещо за тея лоши хора дето ходат с пушките в гората и убиват на Бамби майка му - май лоФци им викат!Що не казахте нещо за животните дето ги мъчат в разни лаборатори и тестват козметика и разни други гадости на тях.И сега сигурно не носите кожени дрехи, не ядете яйца,хайвер,свинска пържола......бе лицемерна му работа!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 08 Мар 2011, 12:49

Езическия ритуал е по-опасен, от това въртене на кучета. Защо никой не вижда това? Нали уж сме християнска нация?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i

Мнение от Helix » 08 Мар 2011, 12:50

Elesar74 написа:Езическия ритуал е по-опасен, от това въртене на кучета. Защо никой не вижда това? Нали уж сме християнска нация?

Колега сигурен съм че носиш мартеница-и това е езически ритуал!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 08 Мар 2011, 13:05

Vra4anin написа:...

баце, прав си за паленето, ама пък почти всички гледат много повърхностно на нещата, а те са далеч по-дълбоки :yes:

не става въпрос само за конкретното въртене, ритане на квартални котки и т.н.

ЧОВЕК трябва да уважава и почита живите организми, защото така уважава и почита себе си! За това сме най-висшата форма на живот на тази планета!

За конете спомена някого, но едно е да уважаваш коня (храниш, поиш, вчесаш и т.н.), че ти е свършил работа и да го "подканваш" с пръчката, друго е да го налагаш зверски за да тегли по-бързо, ама той няма да полети, колкото и да го биеш.

то не е много сложно, ама на прости хора няма как да го обясниш и как да им налееш акъл в главите, ЧЕ ТАКА НЕ СЕ ПРАВИ И НЕ БИВА!

Бако си е прост на гадулка! :conf:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 08 Мар 2011, 13:39

разбирам някои от така втрещените и притеснени за едно куче,да е вегетарянец или природозащитник които преследва китоловните кораби или поне пряк роднина на софия лорен, да подскачате като ужилени,ама заради евтините журналистически репортажчета ае моля ви се,насело като си ходите за прасе е по хуманно сигурно
казвате че сме прост народ заради такива обичаи ок ами коридите в испания?масовото избиване на делфини в някои скандинавски страни?боевете с кучета? може да са незаконни но ги има в цяла европа щати и тн.
за разлика от тях тука не умира нито 1 животно :idea: това е подобно на нестинарството,древни обичаи за здраве,плодородна година и тн.чат от нашия древен бит и култура,имало ги е и смятам е хубаво тази характерна част от нашият бит да не се размие в модерното напоследък европеиско,здравословно фиешън мислене

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 08 Мар 2011, 14:00

Превземки, и двойни стандарти, прасето и агнето да, ама кучето не. И аз обичам животните (имам котарак) и на мен ми стана малко кофти като го гледах за първи път, но в крайна сметка кучето е живо и здраво - даже няма да има нужда да го водим на психолог (Сизер Милан например). Бива ли за тази глупост да се изпишат 100 страници превземки, като предния път с онова сакатото куче дето му направиха веднага протези, а сакатата жена от В.Търново дето я даваха по БТВ малко след това,си чака протезите 3 години. После като пуснах тема за едно наядено дете едвам стана 3-4 страници, ама то нали не е беззащитно, нали е висш вид и от господстваща раса и може да се пази......

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 08 Мар 2011, 14:38

spacepl написа:Превземки, и двойни стандарти, прасето и агнето да, ама кучето не. И аз обичам животните (имам котарак) и на мен ми стана малко кофти като го гледах за първи път, но в крайна сметка кучето е живо и здраво - даже няма да има нужда да го водим на психолог (Сизер Милан например). Бива ли за тази глупост да се изпишат 100 страници превземки, като предния път с онова сакатото куче дето му направиха веднага протези, а сакатата жена от В.Търново дето я даваха по БТВ малко след това,си чака протезите 3 години. После като пуснах тема за едно наядено дете едвам стана 3-4 страници, ама то нали не е беззащитно, нали е висш вид и от господстваща раса и може да се пази......

Погледнете генерално на нещата... който се отнася гадно към животните, рано или късно така се отнася и с хората..
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата