Проблемите с авиокомпаниите и документите..
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Проблемите с авиокомпаниите и документите..
Колеги.. попаднах на следния проблем.. намирам се в Солун и утре трябваше да летя за Кипър.. днес отивам да си купя билет и Олимпик еърлайнс ми отказват понеже искам да си го купя с лична карта.. а ми казват директно че трябва паспорт.. Въпросът ми е такъв.. нали сме граждани на европейския съюз.. Гърция е в европейския сьюз и Кипър е.. На какво основание ме спират да си купя билет.. Въпроса е спешен..!!
Последна промяна uricatoli на 08 Мар 2011, 14:15, променена общо 1 път
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: За личните карти и европейския съюз
Не би трябвало да има проблем защото наистина и двете са в Европейският съюз.Виж да не ти е изтекла личната карта или да е наближил срока и.Ако няма проблем и пак ти откажат пробвай да го купиш он-лайн,принтираш го и си ти,само с лична карта
Успех!

Успех!
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Нямат правно основание да не пуснат с лична карта
http://www.mfa.bg/bg/42/ - това е посолството ни в Кипър
http://www.mfa.bg/bg/79/ - консулството в Солун
За по-подробна информация.
http://www.mfa.bg/bg/42/ - това е посолството ни в Кипър
http://www.mfa.bg/bg/79/ - консулството в Солун
За по-подробна информация.
- Alpina_fanatic
-
-
uricatoli написа:Колеги.. попаднах на следния проблем.. намирам се в Солун и утре трябваше да летя за Кипър.. днес отивам да си купя билет и Олимпик еърлайнс ми отказват понеже искам да си го купя с лична карта.. а ми казват директно че трябва паспорт.. Въпросът ми е такъв.. нали сме граждани на европейския съюз.. Гърция е в европейския сьюз и Кипър е.. На какво основание ме спират да си купя билет.. Въпроса е спешен..!!
Дамм...Случвало се е и преди...Трябва им паспорт, защото в Шенгенската информационна система могат да те проверят само по паспорт - там няма инфо за лични карти

п.с.Можем да благодарим на БОКО, че сме все още извън клуба!

п.с.с. Можеш да използваш гръмко:
- Έλα ρε γαμώτο!
- ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
- Στο ΔΙΑΛΟ να πάτε!

Последна промяна Alpina_fanatic на 08 Мар 2011, 13:32, променена общо 2 пъти

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
значи трябва да бия 1400км да отида и да се върна до русе за да си изкарам паспорт?
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Т'ва май не е съвсем коректно. Нямат никакво правно основание да отказват билет и да изискват задграничен паспорт. Случвало ми се да имам известни затруднения по някои летища из Европа, щото електронните им системи не са направени да се оправят с лични карти. Почти съм убеден че заради това искат паспорт на колегата, щото служителката зад гишето не знае как "да го въведе в компютъра". Аз бих ескалирал проблема и настоявал да ми решат проблема. Не знам дали посолството може да помогне, щото колегата има проблем с някаква си авиокомпания, не на границата.Alpina_fanatic написа:Трябва им паспорт, защото в Шенгенската информационна система могат да те проверят само по паспорт - там няма инфо за лични карти![]()

- Alpina_fanatic
-
-
martoto написа:....
Марто, знаеш много добре (предполагам), че има малко по-различни изискавания при самолетните превози от към сигурност! На мен лично СЪЩО са ми искали само и единствено ПАСПОРТ в подобен случай. Не съм казал, че е правилно, но така действат. Извън Шенген сме и това е реалността...Ако не ни кефи - има кораби пътуващи до Кипър

п.с.Посолството ни в Гърция (Атинското) е такава скръб, че ....., но поне имат ТРИ дипломатически седмици

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
Проблема вече следния.. Служителката вече ми отказва билета с основание ако (като) ме спрат на летището и ми изгори билета да не отида да им се оплаквам.. след малко ще отида на място на летище македония в солун да се разправям..
- Alpina_fanatic
-
-
Ще се оправиш!
Бъди малко по-настоятелен!
п.с.Има вариант някой да ти сканира паспорта в Русе, да ти го прати на мейла и да си го разпечаташ. Аз така пътувах наскоро в Швейцария

Бъди малко по-настоятелен!

п.с.Има вариант някой да ти сканира паспорта в Русе, да ти го прати на мейла и да си го разпечаташ. Аз така пътувах наскоро в Швейцария

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
Alpina_fanatic написа:Ще се оправиш!![]()
Бъди малко по-настоятелен!![]()
най лесното е дори да ми го пратят.. ама проблема е че не съм си вадил нов...

- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Гръцкото не го знам, ама тукашното в Лондон също е трагедия. Всеки път като ми се наложи да си имам вземане-даване с тях и добре си припомням как нещата в България НЕ работят, ама хичAlpina_fanatic написа:п.с.Посолството ни в Гърция (Атинското) е такава скръб, че ....., но поне имат ТРИ дипломатически седмици

А към колегата с проблема бих повторил същото:
Alpina_fanatic написа:Ще се оправиш!![]()
Бъди малко по-настоятелен!![]()

- Alpina_fanatic
-
-
Обади се на дебелогъзия ни консул в Солун:
+2310 829 210
+2310 869 495

+2310 829 210
+2310 869 495

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
martoto написа:[] Гръцкото не го знам, ама тукашното в Лондон също е трагедия. Всеки път като ми се наложи да си имам вземане-даване с тях и добре си припомням как нещата в България НЕ работят, ама хич
s:
България няма нищо общо с това, че тия в посолството не могат да се оправят

Единствено портиерът е най-работен

Зайо, а червеният ти паспорт изтекъл ли е?
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
паспорта ми е изтекъл.. и съм го върнал дори в полицията.. сега звъняхме на Кипрос еърлайнс и казват няма проблеми.. 

- Alpina_fanatic
-
-
ГУБЕРНАТОРКАТА НА ЯМБОЛ НАПИРА ЗА КОНСУЛ В СОЛУН
Областната управителка на Ямбол Таня Димитрова напира да става консул. Губернаторката, която е журналист по професия, е подала документи за мястото на генерален консул в Солун.Димитрова издаваше местния вестник "Време" преди да оглави областната администрация. По документи тя владее общо 6 езика - английски
, руски
, латински
, църковно-славянски
, библейски еврейски
и библейски гръцки
. Димитрова има и дипломи за висше образование като богослов, журналист, юрист и икономист, а в момента пише докторат по фолклористика.

Областната управителка на Ямбол Таня Димитрова напира да става консул. Губернаторката, която е журналист по професия, е подала документи за мястото на генерален консул в Солун.Димитрова издаваше местния вестник "Време" преди да оглави областната администрация. По документи тя владее общо 6 езика - английски

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2