Проблемите с авиокомпаниите и документите..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Проблемите с авиокомпаниите и документите..

Мнение от uricatoli » 08 Мар 2011, 13:18

Колеги.. попаднах на следния проблем.. намирам се в Солун и утре трябваше да летя за Кипър.. днес отивам да си купя билет и Олимпик еърлайнс ми отказват понеже искам да си го купя с лична карта.. а ми казват директно че трябва паспорт.. Въпросът ми е такъв.. нали сме граждани на европейския съюз.. Гърция е в европейския сьюз и Кипър е.. На какво основание ме спират да си купя билет.. Въпроса е спешен..!!
Последна промяна uricatoli на 08 Мар 2011, 14:15, променена общо 1 път
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Re: За личните карти и европейския съюз

Мнение от ///M_Martin » 08 Мар 2011, 13:21

Не би трябвало да има проблем защото наистина и двете са в Европейският съюз.Виж да не ти е изтекла личната карта или да е наближил срока и.Ако няма проблем и пак ти откажат пробвай да го купиш он-лайн,принтираш го и си ти,само с лична карта ;)
Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 08 Мар 2011, 13:27

Нямат правно основание да не пуснат с лична карта

http://www.mfa.bg/bg/42/ - това е посолството ни в Кипър
http://www.mfa.bg/bg/79/ - консулството в Солун

За по-подробна информация.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 08 Мар 2011, 13:27

uricatoli написа:Колеги.. попаднах на следния проблем.. намирам се в Солун и утре трябваше да летя за Кипър.. днес отивам да си купя билет и Олимпик еърлайнс ми отказват понеже искам да си го купя с лична карта.. а ми казват директно че трябва паспорт.. Въпросът ми е такъв.. нали сме граждани на европейския съюз.. Гърция е в европейския сьюз и Кипър е.. На какво основание ме спират да си купя билет.. Въпроса е спешен..!!

Дамм...Случвало се е и преди...Трябва им паспорт, защото в Шенгенската информационна система могат да те проверят само по паспорт - там няма инфо за лични карти :roll:

п.с.Можем да благодарим на БОКО, че сме все още извън клуба! :bchug:
п.с.с. Можеш да използваш гръмко:
- Έλα ρε γαμώτο!
- ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
- Στο ΔΙΑΛΟ να πάτε!

:yes: :yes: :yes:
Последна промяна Alpina_fanatic на 08 Мар 2011, 13:32, променена общо 2 пъти
Изображение

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 08 Мар 2011, 13:29

значи трябва да бия 1400км да отида и да се върна до русе за да си изкарам паспорт?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 08 Мар 2011, 13:36

Alpina_fanatic написа:Трябва им паспорт, защото в Шенгенската информационна система могат да те проверят само по паспорт - там няма инфо за лични карти :roll:
Т'ва май не е съвсем коректно. Нямат никакво правно основание да отказват билет и да изискват задграничен паспорт. Случвало ми се да имам известни затруднения по някои летища из Европа, щото електронните им системи не са направени да се оправят с лични карти. Почти съм убеден че заради това искат паспорт на колегата, щото служителката зад гишето не знае как "да го въведе в компютъра". Аз бих ескалирал проблема и настоявал да ми решат проблема. Не знам дали посолството може да помогне, щото колегата има проблем с някаква си авиокомпания, не на границата.
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 08 Мар 2011, 13:41

martoto написа:....

Марто, знаеш много добре (предполагам), че има малко по-различни изискавания при самолетните превози от към сигурност! На мен лично СЪЩО са ми искали само и единствено ПАСПОРТ в подобен случай. Не съм казал, че е правилно, но така действат. Извън Шенген сме и това е реалността...Ако не ни кефи - има кораби пътуващи до Кипър :mhihi:

п.с.Посолството ни в Гърция (Атинското) е такава скръб, че ....., но поне имат ТРИ дипломатически седмици :twisted:
Изображение

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 08 Мар 2011, 13:43

Проблема вече следния.. Служителката вече ми отказва билета с основание ако (като) ме спрат на летището и ми изгори билета да не отида да им се оплаквам.. след малко ще отида на място на летище македония в солун да се разправям..
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 08 Мар 2011, 13:46

Ще се оправиш! :yes:
Бъди малко по-настоятелен! ;)

п.с.Има вариант някой да ти сканира паспорта в Русе, да ти го прати на мейла и да си го разпечаташ. Аз така пътувах наскоро в Швейцария :mhihi:
Изображение

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 08 Мар 2011, 13:49

Alpina_fanatic написа:Ще се оправиш! :yes:

п.с.Има вариант някой да ти сканира паспорта в Русе, да ти го прати на мейла и да си го разпечаташ. Аз така пътувах наскоро в Швейцария :mhihi:

най лесното е дори да ми го пратят.. ама проблема е че не съм си вадил нов... :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 08 Мар 2011, 13:51

Alpina_fanatic написа:п.с.Посолството ни в Гърция (Атинското) е такава скръб, че ....., но поне имат ТРИ дипломатически седмици :twisted:
Гръцкото не го знам, ама тукашното в Лондон също е трагедия. Всеки път като ми се наложи да си имам вземане-даване с тях и добре си припомням как нещата в България НЕ работят, ама хич :cry:

А към колегата с проблема бих повторил същото:
Alpina_fanatic написа:Ще се оправиш! :yes:
:yes:
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 08 Мар 2011, 13:53

Обади се на дебелогъзия ни консул в Солун:

+2310 829 210
+2310 869 495

:wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 08 Мар 2011, 13:55

martoto написа:[] Гръцкото не го знам, ама тукашното в Лондон също е трагедия. Всеки път като ми се наложи да си имам вземане-даване с тях и добре си припомням как нещата в България НЕ работят, ама хич :cry:

s:

България няма нищо общо с това, че тия в посолството не могат да се оправят :kuku: И аз миналата година имах вземане-даване с тях и накрая нищо не можаха да ми обяснят, защото НЕ ЗНАЯТ :shock: Първо, че 100 часа чаках докато се наядат, едни опашки се виеха, защото само 1 гише работеше.
Единствено портиерът е най-работен :mhihi:

Зайо, а червеният ти паспорт изтекъл ли е?

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 08 Мар 2011, 13:59

паспорта ми е изтекъл.. и съм го върнал дори в полицията.. сега звъняхме на Кипрос еърлайнс и казват няма проблеми.. :kuku:
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 08 Мар 2011, 14:00

ГУБЕРНАТОРКАТА НА ЯМБОЛ НАПИРА ЗА КОНСУЛ В СОЛУН

Областната управителка на Ямбол Таня Димитрова напира да става консул. Губернаторката, която е журналист по професия, е подала документи за мястото на генерален консул в Солун.Димитрова издаваше местния вестник "Време" преди да оглави областната администрация. По документи тя владее общо 6 езика - английски :yes: , руски :yes: , латински :conf: , църковно-славянски :paranoid: , библейски еврейски :shock: и библейски гръцки :shock: . Димитрова има и дипломи за висше образование като богослов, журналист, юрист и икономист, а в момента пише докторат по фолклористика.
:smoke:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата