термостат BMW E60 525d
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: термостат BMW E60 525d
bossorange написа:@ndro написа:bossorange написа:Днес питах моя майстор-електричар за работната температура - 91 - 99градуса по каталог...
пусни го тоя каталог да го видим.
Незнам откъде го е видял това, но може да се разчита на него. Не искам да го тормозя за такова нещо, че и без това му подпалих тел тези дни. Като ида при него някой ден, ще го питам.
и на моя майстор може да се разчита, ама той каза 88-92 още преди да смени термостатите и след смяната колата работи точно в тоя диапазон

за мен е вярно долното твърдение, до доказване на противното.
da6ip написа:- работната температура на тия двигатели е 90 градуса плюс минус нещо. термостатите отварят на 88 градуса.
- zdravko_boqdjieff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: Air Bus a380
- Детайли за колата: 535d
Аз пък имам едно питане относно белите черти на оборотомера!Значи там ми показва 4 черти общо а пък на борда ми показва не повече от 78 градуса и парното духа горе долу топло!На кого да вярвам и ми направи впечатление,че когато спускам надолнища темп. на борда пада яко а пък чертите стоят пак 4

Никога,никога не се предавай!!!
zdravko_boqdjieff написа:Аз пък имам едно питане относно белите черти на оборотомера!Значи там ми показва 4 черти общо а пък на борда ми показва не повече от 78 градуса и парното духа горе долу топло!На кого да вярвам и ми направи впечатление,че когато спускам надолнища темп. на борда пада яко а пък чертите стоят пак 4![]()
смени ли малкия термостат?
Днеска реших да си проверя термостата - колата държеше температура 73-78 градуса на дълго, когато влязох в града се дигна на 86. От това което четох разбирам че трябва да сменя 2та термостата. Това което ме притеснява обаче е белия пушек които виждам някой път да излиза от колата за около минута днеска за 2ри път го видях и изтръпнах. Възможно ли е това че двигателя не достига работна температура да е причина за белия пушек, тоест проблема да е от термостата?
Tool - Fear Inoculum
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
ниската работна температура няма видими последствия, като пушек примерно. нещо друго ще да е.
на теория белият пушек означава вода, синият масло, а черният - гориво. но ако имаш проблем, би трябвало постоянно да пуши, си мисля аз? регенерира ли редовно ДПФ-а ти?
на теория белият пушек означава вода, синият масло, а черният - гориво. но ако имаш проблем, би трябвало постоянно да пуши, си мисля аз? регенерира ли редовно ДПФ-а ти?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Днес пак имаше пушек малко след като потеглих за около минута, ти ми каза че при регенерацията има бучене под скоростната кутия но такова не чух. Това ме навежда на мисълта че не е регенерация.
А колкото за работната температура която написах - това значи ли че термостатите ми са за смяна?
А колкото за работната температура която написах - това значи ли че термостатите ми са за смяна?
Tool - Fear Inoculum
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Emooo написа:Днес пак имаше пушек малко след като потеглих за около минута, ти ми каза че при регенерацията има бучене под скоростната кутия но такова не чух. Това ме навежда на мисълта че не е регенерация.
Тогава няма как да има регенерация, защото тя настъпва едва след като охладителната течност е на 75 градуса, а изгорелите газове преди ДПФ-а на 240 градуса температура. Т.е. след като си карал едно 30 мин.
Имай предвид че след като термостатите не са наред, колата по-рядко достига 75 градуса, и при тези условия компютърът не позволява на ДПФ-а да регенерира. При мен беше точно така и едва откакто ги смених ДПФ-а се регенерира когато трябва и както трябва.
Мисълта ми беше че може филтърът дълго време да не е регенерирал успешно и този пушек да е страничен ефект, т.е. след като се регенерира добре на извънградско може да се оправи. Но това е чисто предположение все пак..
Имай и нещо друго предвид - малко пушек след палене е нормално. И моята леко дими бяло отзад сутрин след палене. Може да е някакъв конденз от през нощта.. Освен това ако този пушек е сажди от филтъра, би трябвало да е черен може би

Emooo написа:А колкото за работната температура която написах - това значи ли че термостатите ми са за смяна?
Поне единия, да. Или смени профилактично и двата, или първо демонтирай ЕГР термостата (20 мин), виж дали е наред, и ако да, значи със сигурност е основния.
Emooo написа:Днеска реших да си проверя термостата - колата държеше температура 73-78 градуса на дълго, когато влязох в града се дигна на 86. От това което четох разбирам че трябва да сменя 2та термостата. Това което ме притеснява обаче е белия пушек които виждам някой път да излиза от колата за около минута днеска за 2ри път го видях и изтръпнах. Възможно ли е това че двигателя не достига работна температура да е причина за белия пушек, тоест проблема да е от термостата?
da6ip ти е отговорил вярно и доста подробно

аз ще съм по-кратък:
1. смени си и двата термостата - случаят ти е абсолютно същият като моя.
2. белият дим няма общо с термостата и не трябва изобщо да те притеснява, ако го прави сутрин при ниски температури, докато е още студена.
това е същото като да духнеш през уста в студено време - топла влага, която излизайки се охлажда рязко и кондензира.
- stefanov_d
- Потребител
-
- Кара: E60 530D
Аз днес си смених термостатите, щото температурата ми варираше между 65 и 99 градуса, като качвах баир ми стигаше 99, а ако карам извънградско и се спускам надолу падаше до 65. Та добре че прочетох във форума за това скрито меню, което показва температурата на двигателя, това мисля, че го беше публикувал колегата @ndro, адмирации за което
,,, Сега след като смених термостатите, ми държи от 90 до 96, не знам в рамките на нормалното ли е, ама мисля, че я чувствам по-добре колата 

Температурата която ти държи е нормална при мене беше същия случай, добре че прочетох във форума. Интересното е че дилъра на БМВ ме облъчваше, че не трябвало да се сменят термостатите и че информацията в скритото меню не е за мене и ще изгори компютъра ако я гледам
. Още по странно е че аз искам да сменя нещо от което дилъра ще вземе пари, а той ме обеждава да не го правя
.

Tool - Fear Inoculum
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Emooo написа:Температурата която ти държи е нормална при мене беше същия случай, добре че прочетох във форума. Интересното е че дилъра на БМВ ме облъчваше, че не трябвало да се сменят термостатите и че информацията в скритото меню не е за мене и ще изгори компютъра ако я гледам. Още по странно е че аз искам да сменя нещо от което дилъра ще вземе пари, а той ме обеждава да не го правя
.
Абсурдни са, а шокиращото е че го правят от явно незнание, а не от желание да те източат.
И внимавай че освен че изгаря компютъра се и ослепява и поникват косми между пръстите от това скрито меню

- stefanov_d
- Потребител
-
- Кара: E60 530D
Аз намерих едно момче, което има хубав сервиз във Варна и ходи на обучения в Германия за БМВ и се учудих колко разбира момчето, има всякакви техники, цените са му на 1/3-та от БМВ сервиза, а знанията му в пъти повече
))) 

- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
stefanov_d написа:Аз намерих едно момче, което има хубав сервиз във Варна и ходи на обучения в Германия за БМВ и се учудих колко разбира момчето, има всякакви техники, цените са му на 1/3-та от БМВ сервиза, а знанията му в пъти повече)))
Я ми прати номера му

Колеги аз съм с е60 от 2седмици име заинтересува това с чертичките на оборотомера. От тази теме разбрах(може би грешно) че чертичките трябва да са 8, а ако са 11 колата не загрява добре. Моите като загрее стоят м/у 3и 4 чертички. Това какво ще рече