Apple IPhone или Android
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Apple IPhone или Android
Мога да дам пример на колегата дето пита за какво се ползват тези телефони, и аз като притежаващ iPhone мога да отбележа, че го ползвам за да комуникирам с приятелката ми, която е в САЩ в момента чрез Yahoo Messenger. Неограничени безплатни смс-и за мене и нея. Има и много други полезни програми и зарибяващи игри. Имам приятел с Android и това, което казвам на него ще кажа и тук - iOS е писана само и единствено за iPhone и в последвтие за iPad, а Android е open source и всяка фирма си го нагажда към телефона и никога няма как да е на същото ниво. Никога. За мен iPhone е очевидният избор, но всеки си има прави на негов си избор.
There is no replacement for displacement
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
"Nexus One" и "Nexus S" са с андроид който е на 100% оригинален, оптимизиран за съответния hardware, без каквито и да е допълнителни преработки. Android позволява много повече свобода от iOS и с него може да се правят неща които са трудно постижими (само със сериозен хак) или невъзможни с iPhone. Android вече го има на телефони за по 50 евро, освен това предлага голямо разнообразиe от различен стил, hardware, камера и т.н. Android е много по-богат на функционалност от iOS. Android все още страда от лаг при употреба дори на последно поколение hardware от 2011 г. Лесно е user-a да остане разочарован от Android ако не знае какво точно прави с него (лесно може да се омажат нещата). Има известни security issues с Android (дори с apps свалени от официалният market). Android има постоянни проблеми с updates освен на горните два споменати телефона.add1cted написа:iOS е писана само и единствено за iPhone и в последвтие за iPad, а Android е open source и всяка фирма си го нагажда към телефона и никога няма как да е на същото ниво. Никога.
iOS предлага по-добър user experience, доста по елементарен и лесен е за използване, по-стабилен е, за него има много по-многообразен и качествен software, предлага по "красиви" и "мазни" анимаций в UI-я си. iPhone 4 има най-добрия дизайн и качество на изработка заедно (за съжаление) и с досаден проблем с антената. Няма по-скъп smartphone от iPhone 4. Синхронизацията със Windows PC is а pain in the ass, понеже iTunes е много зле като software (казват че на Mac си бил ОК). iPhone не подържа стандартен USB порт - необходим е специален кабел за зареждане и синхронизация. iPhone няма user accesable memory card и единствения начин за прехвърляне на данни е през въпросния iTunes или on the cloud. iOS предлага за момента най-добрата система за updates. iOS има най-лошата имплементация на event notifier. Apple са известни с арогантното си отношение дори към собствените си клиенти.
Та в крайна сметка не е черно и бяло. Едни им пасва повече Android, други пък се редят на опашки от през нощта за всеки нов iPhone

този iTunes и тук ли се ползвал 
много е зле тая програма, една нормална МР3 не можеше да се качи на архаичният ми IPod и от тогава съм я намразил

много е зле тая програма, една нормална МР3 не можеше да се качи на архаичният ми IPod и от тогава съм я намразил
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
add1cted написа:Мога да дам пример на колегата дето пита за какво се ползват тези телефони, и аз като притежаващ iPhone мога да отбележа, че го ползвам за да комуникирам с приятелката ми, която е в САЩ в момента чрез Yahoo Messenger. Неограничени безплатни смс-и за мене и нея. Има и много други полезни програми и зарибяващи игри. Имам приятел с Android и това, което казвам на него ще кажа и тук - iOS е писана само и единствено за iPhone и в последвтие за iPad, а Android е open source и всяка фирма си го нагажда към телефона и никога няма как да е на същото ниво. Никога. За мен iPhone е очевидният избор, но всеки си има прави на негов си избор.
Ако за това си ползваш пръчката да си бяхте взели по едно Блекбери и да се радвате на
ББМесинджъра

Това недоразумение с гигантски претенции АйПръчката освен да лишава притежателите си
от елементарни, отдавна достъпни за всички други функции страда от слаба батерия, но затова пък
струва поне два пъти по-скъпо от някой читав Андроид

Чак сега откриха светкавицата, папките, видео разговорите... ще ме скъсат от смях с безумната
реклама "отново промени всичко". Кога ли ще открият Блутута???
А тъпия им прехвален Айпад дори няма едно елементарно USB!!! Няма и никаква камера!!!
Няма и Флаш нищо, че половината нет е именно
флаш.
Що за
продукт на 21век с подобни претенции

Последно именно защото Андроида е опен вече надмина киселия иОС на Стиви и предлага голямо разнообразие
от устройства за всеки вкус докато Айпръчката е лишена от всякаква гъвкавост и индивидуалност в това отношение.
Жал ми е за всички заблудени от добрата реклама юзъри на Епъл продукти, но парите са си техни и щом ги кефи да ги
пръскат никой не може да ги спре.
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
martoto написа: Синхронизацията със Windows PC is а pain in the ass, понеже iTunes е много зле като software (казват че на Mac си бил ОК). iPhone не подържа стандартен USB порт - необходим е специален кабел за зареждане и синхронизация.
Ако говориш за кабела -единствения който е в компелкта

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нещо бъркате някои неща. Айфона си има блутут, няма проблем с батерията, синхронизацията с ПС е елементарна, не знам какво значи, че не поддържа USB порт ама връзката е с кабел стандарт на ейпъл към USB, на всеки втори смарт е така, данни могат да се прехвърлят с няколко програми още, освен с Айтюнс, батерията кара по 2-3 дни с много ръчкане, флаша тепърва ще се види как ще почне да ги няма в много други мобилни устройства.
Отделно всяка втора нова кола от разумна марка е с изкаран кабел и управление на стереото за айфон/айпод фабрично, това прави ли другите телефони тъпи
Отделно всяка втора нова кола от разумна марка е с изкаран кабел и управление на стереото за айфон/айпод фабрично, това прави ли другите телефони тъпи

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
martoto написа:...
забрави да кажеш, че nexus one имаше купища проблеми и беше тотален FAIL както от маркетингова, така и продуктова гледна точка и google го спряха. със следващия няма да е по-различно...
NeoPrint написа: А тъпия им прехвален Айпад дори няма едно елементарно USB!!! Няма и никаква камера!!!
Няма и Флаш нищо, че половината нет е именно
флаш.
новият има 2 камери, вече

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- martoto
- младши ентусиаст
-
Кефи ме обаче как hardcore феновете на Apple моментално се хвърлят да защитават любимия продукт
А аз просто казах че няма идеална платформа, която да удовлетвори абсолютно всеки. И да продуктите на Apple си имат своите недостатъци, досущ като всички останали. Забележете, не казвам че iPhone е калпав а че всичко е въпрос на това какво всъщност човек търси и желае.
Гледам също, че всички се кефите как сте имали кабел в комплекта. Ами и аз имах, ама го изгубих и всичките ми стандартни поне 10 microUSB кабела дето се търкалят наоколо (и дето стават за всеки един друг телефон на пазара) се оказаха непотребни за iDevice-а ми. В магазина отсреща ми искаха £15 за оригинален - няма начин да платя 15-пъти повече за един прост кабел. А на другия ден заминавах и реших да се лиша от удоволствието да ползвам революционният продукт

Гледам също, че всички се кефите как сте имали кабел в комплекта. Ами и аз имах, ама го изгубих и всичките ми стандартни поне 10 microUSB кабела дето се търкалят наоколо (и дето стават за всеки един друг телефон на пазара) се оказаха непотребни за iDevice-а ми. В магазина отсреща ми искаха £15 за оригинален - няма начин да платя 15-пъти повече за един прост кабел. А на другия ден заминавах и реших да се лиша от удоволствието да ползвам революционният продукт

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз преди айфона имах и Нокия и връзката с компа пак не ставаше с обикновен кабел
Зареждане пак само със зарядно за Нокия, какво различно има? Реших да се разделя с революционния "бизнес" телефон на Нокия след 6 месеца, щото не поддържа кирилица и получаването на пощата е истинско мъчение. Преди това имах ХТС, той изкара година и нещо и накрая тъча му работеше когато си искаше и беше толкова бавен, че беше истинско мъчение с него.
Ще видим и Айфона колко ще го бива след година де
Ясно е, че най-добър телефон няма, както няма и най-добра кола ама да му кажеш Айпръчка..
Мен лично 4-ката ме върна 10 години назад, когато си бъзиках телефона с часове. Последните няколко години единствено ме интересуваше да получавам поща, някаква елементарна навигация при нужда и телефония. Айфона даже не мислех да го джейлвам, откакто го направих обаче му спирам тока

Ще видим и Айфона колко ще го бива след година де

Мен лично 4-ката ме върна 10 години назад, когато си бъзиках телефона с часове. Последните няколко години единствено ме интересуваше да получавам поща, някаква елементарна навигация при нужда и телефония. Айфона даже не мислех да го джейлвам, откакто го направих обаче му спирам тока

- martoto
- младши ентусиаст
-
Сравнение между която и да е Nokia и iPhone е абсолютно немислимо. За момента Nokia e извън играта. Имат шансове да се върнат заради сделката с Microsoft, но не по-рано от след минимум 1 година. До тогава Apple and Google няма да спят също и ще бъде интересно.bum_bum написа:...
А който нарича продуктите на Apple "айПръчка", просто не е в час или има нужда силно да мрази (колко типично)

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
martoto написа:Кефи ме обаче как hardcore феновете на Apple моментално се хвърлят да защитават любимия продуктА аз просто казах че няма идеална платформа, която да удовлетвори абсолютно всеки. И да продуктите на Apple си имат своите недостатъци, досущ като всички останали. Забележете, не казвам че iPhone е калпав а че всичко е въпрос на това какво всъщност човек търси и желае.
Хахаха, че продуктите им са скъпи са скъпи. Като ми се счупиха слушалките, понеже не знаех, че и стандартни слушалки стават, отидох в магазина на Епъл и взех едни - 25 паунда, ми излязаха...от не знам къде

- Andronoff
- триногата
-
Идеалният телефон! Чакам го да излезе на пазара с нетърпение!
http://www.youtube.com/watch?v=udlxr8t1nZM
http://www.youtube.com/watch?v=udlxr8t1nZM
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
((:BuKcu:)) написа:
Хахаха, че продуктите им са скъпи са скъпи. Като ми се счупиха слушалките, понеже не знаех, че и стандартни слушалки стават, отидох в магазина на Епъл и взех едни - 25 паунда, ми излязаха...от не знам къде![]()
E то зависи от слушалките.. има и такива и за 300 и за 3 долара. Въпроса е и в качеството, не само в марката.
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
http://www.pomegranatephone.com/
И двете имат силни и слаби страни. И за двата влака има пътници.
Зависи какво търсиш.
Ако обичаш да си "човъркаш" по настройки, customizations, да си правиш приложенийца, мразиш да плащаш за софтуер, Android е твоят избор. По-точно HTC DesireHD. Това в момента е Android ТелефонЪТ!
Ако обаче нямаш време да се занимаваш с настройки, искаш като натиснеш нещо, то да работи, без да има нужда да си наясно с това, как точно работи, за да работи добре - iPhone е телефон за теб.
Моят избор е Android, но това не пречи да препоръчвам горещо iPhone на хора, които не искат да са технически грамотни, за да ползват смартфон.
И двете са страхотни, със силни и слаби страни - ти избираш.

И двете имат силни и слаби страни. И за двата влака има пътници.
Зависи какво търсиш.
Ако обичаш да си "човъркаш" по настройки, customizations, да си правиш приложенийца, мразиш да плащаш за софтуер, Android е твоят избор. По-точно HTC DesireHD. Това в момента е Android ТелефонЪТ!
Ако обаче нямаш време да се занимаваш с настройки, искаш като натиснеш нещо, то да работи, без да има нужда да си наясно с това, как точно работи, за да работи добре - iPhone е телефон за теб.
Моят избор е Android, но това не пречи да препоръчвам горещо iPhone на хора, които не искат да са технически грамотни, за да ползват смартфон.
И двете са страхотни, със силни и слаби страни - ти избираш.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4