Тричане на кучета! Насилие над животни!
Модератор: Общи модератори
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Re: Тричане на кучета! Насилие над животни!
Сами гледате ли си написаното?
Темата за насилието над животните в България в последно време стана доста сериозна и отива на по-лошо вместо да се оправи. И защо ли само у нас насилието над животни не е наказуемо, защо ли? И преди всичките човеколюбци да ми се обадят помислете малко преди да напишете нещо! Според вас щом съм против насилието над животните значи съм идиот, който цени кучешкия живот повече от човешкия?! Абе, ... му стара откъде си вадите тия изводи?! Сещам за едно място. Ако са се давели мой близък и куче кой съм щял да спася?!
Куче нахапало дете.. какво е общото бе? Разбира се, че смърт за него. Но и за останалите така ли? По тая логика и за всички хора.. оф както и да е, ядосвам се само, защото неосъзнавате една проста истина, че човек, който убие животно за удоволствие има наистина сериозни проблеми, но щом го приемате за нормално сами си правете изводите! Темата не е кви сме големи природозащитници и прочие, а за елементарна човещина, която кучетата в частност я имат доста повече от нас хората. Това ми е мнението и не ме интеерсува дали някой ми го е искал или не.
До колегата spacepl, обясни ми малко логиката си, че съм малко прост и не схващам. За нахапаното дете става въпрос. Не съм чел темата, но според теб трябва да се пишат 1000 страници ли? За мен в такива ситуации всичко е ясно, затова са законите. Нахапало го е.. случва се да. И НЕ, нямам предвид голяма работа, а че кучето се умъртвява и това е. А такива теми като тази са по толкова страници, защото всички са крайни в мненията си и съгласие никога няма да бъде постигнато. Не ми се изборяват причините.
Темата за насилието над животните в България в последно време стана доста сериозна и отива на по-лошо вместо да се оправи. И защо ли само у нас насилието над животни не е наказуемо, защо ли? И преди всичките човеколюбци да ми се обадят помислете малко преди да напишете нещо! Според вас щом съм против насилието над животните значи съм идиот, който цени кучешкия живот повече от човешкия?! Абе, ... му стара откъде си вадите тия изводи?! Сещам за едно място. Ако са се давели мой близък и куче кой съм щял да спася?!

До колегата spacepl, обясни ми малко логиката си, че съм малко прост и не схващам. За нахапаното дете става въпрос. Не съм чел темата, но според теб трябва да се пишат 1000 страници ли? За мен в такива ситуации всичко е ясно, затова са законите. Нахапало го е.. случва се да. И НЕ, нямам предвид голяма работа, а че кучето се умъртвява и това е. А такива теми като тази са по толкова страници, защото всички са крайни в мненията си и съгласие никога няма да бъде постигнато. Не ми се изборяват причините.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Относно сигурните колеги за мартениците. Не, не нося колеги и не празнувам този празник. Незнам как да ви го докажа обаче. В съответната тема даже сложих едни разсъждения на тази тема.... Но това не е дебат в настоящата такава. За дискутираното тук, ако не съществуваше този езически ритуал, нямаше да има и такова своеобразно насилие над животните, в конкретния случай, кучета. За това казах, че това е по-голямото зло, а никой не го коментира. Очевидно това е в същността на ритуала. Почти без изключение по света, всякакви езически обреди са съпътствани с някакви жертви, често животински. Жертвани в името на някакви божества, нерядко дървета и камъни. Нашенския случай не убива животното, но го подлага на някакъв вид мъчение, сигурно кучето не се "радва" на това преживяване.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Нека да не зачеваме темата с религиите, че много очевидно не сте наясно с "жертвите". Въпреки, че съм християнин не си позволявам да съм тесногръд и да си затварям очите за жертвите и грабежите причинени от популярни световни вярвания и религии.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
фастъка написа:spacepl написа:Превземки, и двойни стандарти, прасето и агнето да, ама кучето не. И аз обичам животните (имам котарак) и на мен ми стана малко кофти като го гледах за първи път, но в крайна сметка кучето е живо и здраво - даже няма да има нужда да го водим на психолог (Сизер Милан например). Бива ли за тази глупост да се изпишат 100 страници превземки, като предния път с онова сакатото куче дето му направиха веднага протези, а сакатата жена от В.Търново дето я даваха по БТВ малко след това,си чака протезите 3 години. После като пуснах тема за едно наядено дете едвам стана 3-4 страници, ама то нали не е беззащитно, нали е висш вид и от господстваща раса и може да се пази......
Погледнете генерално на нещата... който се отнася гадно към животните, рано или късно така се отнася и с хората..
Който яде животни, рано или късно яде хора?

Без страх, без спирачка!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
deyan-enchev написа:Нека да не зачеваме темата с религиите, че много очевидно не сте наясно с "жертвите". Въпреки, че съм християнин не си позволявам да съм тесногръд и да си затварям очите за жертвите и грабежите причинени от популярни световни вярвания и религии.
Е аз какво казвам? И като си толкова широко скроен, защо не коментираш тази страна на въпроса? Истината е проста: няма ритуал, няма и това "тричане" на кучета. Хората не въртят тези кучетата за кеф, а защото съответния обичай, ритуал и каквото и да е, го изисква.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Elesar74 написа:deyan-enchev написа:Нека да не зачеваме темата с религиите, че много очевидно не сте наясно с "жертвите". Въпреки, че съм християнин не си позволявам да съм тесногръд и да си затварям очите за жертвите и грабежите причинени от популярни световни вярвания и религии.
Е аз какво казвам? И като си толкова широко скроен, защо не коментираш тази страна на въпроса? Истината е проста: няма ритуал, няма и това "тричане" на кучета. Хората не въртят тези кучетата за кеф, а защото съответния обичай, ритуал и каквото и да е, го изисква.

MatriX_Fucked написа:фастъка написа:spacepl написа:Превземки, и двойни стандарти, прасето и агнето да, ама кучето не. И аз обичам животните (имам котарак) и на мен ми стана малко кофти като го гледах за първи път, но в крайна сметка кучето е живо и здраво - даже няма да има нужда да го водим на психолог (Сизер Милан например). Бива ли за тази глупост да се изпишат 100 страници превземки, като предния път с онова сакатото куче дето му направиха веднага протези, а сакатата жена от В.Търново дето я даваха по БТВ малко след това,си чака протезите 3 години. После като пуснах тема за едно наядено дете едвам стана 3-4 страници, ама то нали не е беззащитно, нали е висш вид и от господстваща раса и може да се пази......
Погледнете генерално на нещата... който се отнася гадно към животните, рано или късно така се отнася и с хората..
Който яде животни, рано или късно яде хора?
сипваш ми храница ли?

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- Bъ3eLa_csl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e12 525
ylaine написа:Сами гледате ли си написаното?
Темата за насилието над животните в България в последно време стана доста сериозна и отива на по-лошо вместо да се оправи. И защо ли само у нас насилието над животни не е наказуемо, защо ли? И преди всичките човеколюбци да ми се обадят помислете малко преди да напишете нещо! Според вас щом съм против насилието над животните значи съм идиот, който цени кучешкия живот повече от човешкия?! Абе, ... му стара откъде си вадите тия изводи?! Сещам за едно място. Ако са се давели мой близък и куче кой съм щял да спася?!Куче нахапало дете.. какво е общото бе? Разбира се, че смърт за него. Но и за останалите така ли? По тая логика и за всички хора.. оф както и да е, ядосвам се само, защото неосъзнавате една проста истина, че човек, който убие животно за удоволствие има наистина сериозни проблеми, но щом го приемате за нормално сами си правете изводите! Темата не е кви сме големи природозащитници и прочие, а за елементарна човещина, която кучетата в частност я имат доста повече от нас хората. Това ми е мнението и не ме интеерсува дали някой ми го е искал или не.
Колегата е на 100% прав .Мислех и аз да пиша, но това което аз мисля вече е написано.

Тази тема скоро ще има катинар ..

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Мен кучета са ме гонили да ме хапят, защитавал съм се срещу 2 такива с лопата, но въпреки това ги обичам..
Не знам дали изпитвате съжаление, когато видите животно в страдание и мъка, толкова е безпомощно.. А в очите му да се чете толкова много болка.. Мен лично ми е тъжно да ги гледам в такова състояние..
Да, случва се кучетата да са агресивни и да нараняват хора, но точно ние, хората, сме ги направили такива.. Не можеш да очакваш от едно животно да го биеш, а то да те обича
На противоположния полюс са грижовно гледаните и наистина обичани кучета - всеки знае какво могат да направят те за стопаните си..
Четох, че в Плевен има нахвърляни кренвирши с отрова по целия център, като за един ден са отровени 12 кучета
Това ли е начинът за справяне с бездомните кучета?
Човешката злоба няма край, неслучайно понякога човек е по-голямо животно и от самите животни
Както и да е, това си е мое мнение, никой не може да ми го промени..
И една стара новина..

Не знам дали изпитвате съжаление, когато видите животно в страдание и мъка, толкова е безпомощно.. А в очите му да се чете толкова много болка.. Мен лично ми е тъжно да ги гледам в такова състояние..
Да, случва се кучетата да са агресивни и да нараняват хора, но точно ние, хората, сме ги направили такива.. Не можеш да очакваш от едно животно да го биеш, а то да те обича

На противоположния полюс са грижовно гледаните и наистина обичани кучета - всеки знае какво могат да направят те за стопаните си..
Четох, че в Плевен има нахвърляни кренвирши с отрова по целия център, като за един ден са отровени 12 кучета

Човешката злоба няма край, неслучайно понякога човек е по-голямо животно и от самите животни

Както и да е, това си е мое мнение, никой не може да ми го промени..
И една стара новина..
Министри на съд за убийства на делфини
За утре е насрочено дело в Женева срещу убийствата на китове и делфини.
Сред обвинените са министрите на риболова на Япония, Норвегия, Исландия, Гренландия и Фарьорските острови Хиротака Акаматсу, Лизбет Берг-Хансен, Йоун Бйарнасон, Ане Хансен, Яков Вестергаард.
За делото и причината за завеждането му припомня с писмо наш читател.
Оказва се, че на Фарьорските острови, принадлежащи на Дания, все още съществува срамен ритуал, свързан с избиване на делфини.
Ежегодно, само за 1 ден, хиляди делфини стават жертва на безумна традиция и жестоки ритуали.
Те са преследвани от ловци и убивани безмилостно. По този начин се отбелязвало възмъжаването. Въпреки действащите в Дания закони, забраняващи лова на делфини, "празници" като този продължават, тъй като Фарьорските острови са автономна област имат собствени закони.
Многобройни снимки и клипове из интернет показват, че традицията скоро няма да отмре.
Във Фейсбук е създадена на група, призоваваща към спиране на "нечовешкия фестивал".
По данни на читателя, над 45 000 българи вече са се включили в нея.
Подобен скандал предизвика и бизнесът с продукти, произведени от жестоко избиваните в Канада тюлени.
ЕС преди година забрани търговията с подобни продукти.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Трябва някой да им пробута на тия един по-лош питбул да го завъртят така, па като излезе от водата после гледай кво става 

- Bъ3eLa_csl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e12 525
bum_bum написа:Трябва някой да им пробута на тия един по-лош питбул да го завъртят така, па като излезе от водата после гледай кво става
+1

- Raya
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 V8 , E21
Темата много отдавна измени смисъла си , но някои хора не могат да го разберат.
Въпроса не е в това какво им е на животните; кой е по-важен - човека или кучето; обичаи и религии и т.н. , въпроса е в това що за същества сме ние хората. Разберете, че като "висша форма на живот" само ние сме отговорни ......
Не разбирам защо 100 човека извадиха различни доводи само и само да бъдат опозиция
Одобрявате насилието или какво ( не визирам "тричането" ) ?!
Въпроса не е в това какво им е на животните; кой е по-важен - човека или кучето; обичаи и религии и т.н. , въпроса е в това що за същества сме ние хората. Разберете, че като "висша форма на живот" само ние сме отговорни ......
Не разбирам защо 100 човека извадиха различни доводи само и само да бъдат опозиция

Одобрявате насилието или какво ( не визирам "тричането" ) ?!
"Of all the things I've lost I miss my mind the most"

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
vicho написа:
За конете спомена някого, но едно е да уважаваш коня (храниш, поиш, вчесаш и т.н.), че ти е свършил работа и да го "подканваш" с пръчката, друго е да го налагаш зверски за да тегли по-бързо, ама той няма да полети, колкото и да го биеш.
Не знаех,че на удрянето с пръчка се вика подканване.По твоята логика кучето можем да кажем,че не го тормозят ами люлеят

Утре ще решите,че като се карам на детето си или реша да го шляпна или му опъна ухото не постъпвам правилно и съм мъчител.Осъзнайте се малко и стига сте се бъркали в живота на хората.Жената хубаво каза,че кучетата са си нейни и точка.Не виждам нито да ги боде,нито да ги държи гладни,да ги бие и др.И на мен не ми се струва много хуманно всички малки турчета да им обрязват пишките,всичко да е в кръв и да пищи като заклано,а наоколо всички да са ухилени и да поздравяват родителите.Това е техния обичай и никога няма да се промени-това е!
Сигурно ако хвърлят бомби върху някой квартал,град или държава няма да се трогнете толкова колкото за някакви кучета дето ги повъртяли малко.Направо е жалка картина...за всякакви животинки приказвате супер мило,а повечето по светофарите си хвърлят боклуците,бият се за едното засичане и още куп празни и вредни работи.Факт е,че голяма част от хората не ценят човешкия живот,а са тръгнали да го играят природозащитници

8.32
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нали уж има закон за защита на животните. Защо никой не се самосезира и не отиде да търси отговорност? 

- zigo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ci
bum_bum написа:Нали уж има закон за защита на животните. Защо никой не се самосезира и не отиде да търси отговорност?
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3664631