Тричане на кучета! Насилие над животни!
Модератор: Общи модератори
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Re: Тричане на кучета! Насилие над животни!
Уаууу!!!
-това ми е реакцията от тая тема.
В този форум наблюдавам само крайномислещи.Подозирам че на половината, които са да речем отвратени от тоя обичай всичко им е наред.Това са хора с положение в обществото,без абсолютно никакви финансови проблеми,със собствени фондации за благотворителност,осиновили няколко вече деца,освен че гледат и своите,посещаващи редовно опера,виенски балове и т.н.Та са стигнали дотам,че да определят кое е правилно и кое не в даден обичай в дадено населено място на територията наречена България.Бих искал и аз да достигна нивото ви от пирамидата на Ейбрахам Маслоу,та да не се налага да мисля за елементарни неща от живота,а да съм на едно по-възвишено ниво на мислене.6 /шест/ страници пиклива тема и всичко това само дни след като някакъв човек с някакъв джип уби едни хора и промени съдбата на техните семейства завинаги,а за това не се е споменало и дума в тоя форум--
.Надявам се,че грешката не е в моя телевизор.
В Испания яростно защитават коридата си,а там на обществено място и пред малолетни се убиват огромни животни,бавно,с хладно оръжие,а матадорът е високопоставена личност в обществото.Също в тази Испания ловците след края на ловния сезон се отървават чрез обесване от недостатъчно доказалите се кучета.В Ливан пък има закон удостоверяващ правото на мъжете да се съвкупляват с животни,но строго от женски пол................Тааа,оправихме цените на бензина,храната,сметките и човешките права в БГ,че за едно раздрусване на кучета взехме да се притесняваме.

В този форум наблюдавам само крайномислещи.Подозирам че на половината, които са да речем отвратени от тоя обичай всичко им е наред.Това са хора с положение в обществото,без абсолютно никакви финансови проблеми,със собствени фондации за благотворителност,осиновили няколко вече деца,освен че гледат и своите,посещаващи редовно опера,виенски балове и т.н.Та са стигнали дотам,че да определят кое е правилно и кое не в даден обичай в дадено населено място на територията наречена България.Бих искал и аз да достигна нивото ви от пирамидата на Ейбрахам Маслоу,та да не се налага да мисля за елементарни неща от живота,а да съм на едно по-възвишено ниво на мислене.6 /шест/ страници пиклива тема и всичко това само дни след като някакъв човек с някакъв джип уби едни хора и промени съдбата на техните семейства завинаги,а за това не се е споменало и дума в тоя форум--

В Испания яростно защитават коридата си,а там на обществено място и пред малолетни се убиват огромни животни,бавно,с хладно оръжие,а матадорът е високопоставена личност в обществото.Също в тази Испания ловците след края на ловния сезон се отървават чрез обесване от недостатъчно доказалите се кучета.В Ливан пък има закон удостоверяващ правото на мъжете да се съвкупляват с животни,но строго от женски пол................Тааа,оправихме цените на бензина,храната,сметките и човешките права в БГ,че за едно раздрусване на кучета взехме да се притесняваме.
Просто ако опираше само до този обичай, нямаше да е лошо. Но има много други примери за изтезания на животни. Както разбира се монетата има две страни - има и нахапани деца. Не е начинът да се тровят кучетата, но това може да е дело на някой пострадал. Различни гледни точки има.
Аз обичам кучетата, но не прекалено. Моето куче, а не това, от което съм бягал, понеже стопанина го пуснал "да се разходи животинката"...
Аз обичам кучетата, но не прекалено. Моето куче, а не това, от което съм бягал, понеже стопанина го пуснал "да се разходи животинката"...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет

Иначе по темата,видя ли некой да тормози животни,гарантирам че ще си спомня тоя ден за винаги!!!
То и ако видя и некой да тормози човек е същото,ама за животни-нема прошка!!!
И още нещо,аз свинско не ям,но дори и да ям,да,затварам си очите,но едно е да убиваш животни за да се храниш с тях,друго е за кеф,едното е потребност а другото е извратеност!
Raya написа:Темата много отдавна измени смисъла си , но някои хора не могат да го разберат.
.....Не разбирам защо 100 човека извадиха различни доводи само и само да бъдат опозиция![]()
Не се хаби, няма и да те разберат!! И аз като един колега по-горе просто недоумявам как може да има толкова ужасно прости и ограничени хора....

По отношението на един народ към животните се съди за цялостното му израстване, интелект, самосъзнание, зрялост, култура, стандарт и въобще еволюция!!
И тук няма абсолютно никакво значение има ли какво да ядеш, можеш ли да си плащаш сметките, ти ли храниш кучето, пък то ли ти е виновно за цялата ти собствена помия, в която си затънал!! Поне веднъж да не е "държавата" виновна за човешката глупост!
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Raya написа:pepitoooooooooo написа:Момчета, поне не пишете, като се излагате тука, няма да сте интересни. Това са ученически прийоми. Много е лесно да обидиш накой, да го наречеш със всякакви мръсни думи, а "за животните с любов"....... наистина не знам вече, накъде отива тази държава, но определено не заради онези, дето направиха малко вятър на мастиите. По-важни са хората, но явно за Вас не етака...... Тази тема е поредното доказателство, че скоро ще спрем да съществуваме като нация, колкото и жертви да сме дали като народ за да я има... Вместо да помислите защо се случва така, бълвате помия върху други хора, защото са ви скъпи кучетата. Това няма дума, която да го опише.
Пепи, искам да изгледаш до край това видео и да ми обясниш КОЯ нация точно искаш да запазиш и за теб нормално ли е всичко това, което предстои да видиш?!
Относно "тричането" на кучетата , сериозно ли мислите, че това е проблем №1 във връзка с жестокостта над животните и наистина ли заслужава такава гласност и възмущение??? Честно ли....... хората са такива овце?!
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/vid ... 9&comments
Не само липсата на казарма е проблема ....
Бях дете когото група момчета вързаха с тел едно коте и то промушваха с пирон ....
Българите сме кофти народ. Вече съм на достатъчно години и много видях...Дори и хора, които имат нормален вид и статус в обществото са способни на ВСЯКАКВИ действия.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Raya
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 V8 , E21
Има всякакви ритуали, обичаи , закони и какви ли не щуротии по цял свят. Това , че съществуват прави ли ги правилни и нормални??? НЕ!!! За мен подобни езически ритуали лишени от всякаква мъдрост нямат място в една европейска държава през 21 век. Като ще запазваме българщината чрез обичаите да върнем рязането на ръце и уши , защо не....
Това дори не е обичай, а някаква варварска традиция. Прочетох мнения, че след като няма умрели кучета какво толкова.. Това е проява на жестокост и според мен няма 2 страни по въпроса! Проблема в никакъв случай не е №1 , но е част от простотията и примитивността , сред която живеем.
Това дори не е обичай, а някаква варварска традиция. Прочетох мнения, че след като няма умрели кучета какво толкова.. Това е проява на жестокост и според мен няма 2 страни по въпроса! Проблема в никакъв случай не е №1 , но е част от простотията и примитивността , сред която живеем.
"Of all the things I've lost I miss my mind the most"

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Raya написа:Има всякакви ритуали, обичаи , закони и какви ли не щуротии по цял свят. Това , че съществуват прави ли ги правилни и нормални??? НЕ!!! За мен подобни езически ритуали лишени от всякаква мъдрост нямат място в една европейска държава през 21 век. Като ще запазваме българщината чрез обичаите да върнем рязането на ръце и уши , защо не....
Добре казано

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Raya написа: Като ще запазваме българщината чрез обичаите да върнем рязането на ръце и уши , защо не....
Аз съм ЗА.Да видим тогава дали ще има хора дето ще се чувстват за недосегаеми.
Ама пак празните работи приказваме,защото като става дума за всякакви жестоки престъпления срещу хората наказанието с рязане на крайници ви се струва прекалено.А за някакви си животни се превземате много и не оставяте нещата така,"тропате с крак" и искате последствия.Много ви е къса паметта...докато се хабим тук да драскаме за някакви селски псета на улицата се разхождат всяакви боклуци.
Не искате ли наказания за тях?Множеството изнасилвачи,убийци,педофили,крадци и какви ли още не изроди и вредители на народа?
Еба*ти сбърканата държава сме честно...живота на някакви животни е по-ценен от тоя на хората и се тупате в гърдите колко сте загрижени

8.32
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Аз ям месо ,всякакво ....но не искам животното преди това да е палено , скалпирано ,душено ,рязано ,разтягано,давено ...и всякакви такива извратени фантазии...
Просто от раз с един удар или куршум ...
Не напразно в Авганистан талибаните приложиха подобни извращения ...и имаше ефект!
По време на инквизицията е било същото...
Примера с триченето не страшен.Страшно е ,че в другите държави го няма ...
Като си помисля ,че когато сме паднали под турско хората вече са имали построени катедрали ...
Не ме е яд само, когато тормозят животни ...яд ме е и когато майки и бащи бият децата си или блудстват с тях или ги продават или по лошо -убиват!!!
Т.е има ескалиране на злобата и покачване на прага на търпимост в хората.
п.п.ПИОНЕР, и аз искам строги наказания за хората.
За убиеца -убийство.Точка.За грабеж-ръчичка...
Просто от раз с един удар или куршум ...
Не напразно в Авганистан талибаните приложиха подобни извращения ...и имаше ефект!
По време на инквизицията е било същото...
Примера с триченето не страшен.Страшно е ,че в другите държави го няма ...
Като си помисля ,че когато сме паднали под турско хората вече са имали построени катедрали ...
Не ме е яд само, когато тормозят животни ...яд ме е и когато майки и бащи бият децата си или блудстват с тях или ги продават или по лошо -убиват!!!
Т.е има ескалиране на злобата и покачване на прага на търпимост в хората.
п.п.ПИОНЕР, и аз искам строги наказания за хората.
За убиеца -убийство.Точка.За грабеж-ръчичка...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
PIONEER да те питам аз, значи според теб хората, които не намират за нормално насилието над животните не искат наказания за "Множеството изнасилвачи,убийци,педофили,крадци и какви ли още не изроди и вредители на народа?" и "не ценят човешкия живот"?! Предполагам, че отговорът ти ще е положителен затова още едно въпросче - ти психолог ли нещо го раздаваш или иначе казано как аджеба стигна до тоя умопомрачител извод? Просто искам да разбера твоето виждане.
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Аз каквото имах да казвам съм го казал.Ако не си ме разбрал е твой проблем.Не смятам да обяснявам какво мисля и защо го мисля поединично 

8.32
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
PIONEER написа:Аз каквото имах да казвам съм го казал.Ако не си ме разбрал е твой проблем.Не смятам да обяснявам какво мисля и защо го мисля поединично
Радвам се, че ти си се разбрал

- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
тя и първата кучка Лайка посетила космоса може да се уплаши като гледа това
п.п. Кучето Лайка е първото живо същество, което полита в орбита около Земята и първото, което умира там. Тя е изстреляна на борда на изкуствения спътник „Спутник-2“ на 4 ноември 1957 г.
Лайка става първото живо същество изстреляно в орбита, което проправя пътя към пилотирани космически полети.
п.п. Кучето Лайка е първото живо същество, което полита в орбита около Земята и първото, което умира там. Тя е изстреляна на борда на изкуствения спътник „Спутник-2“ на 4 ноември 1957 г.
Лайка става първото живо същество изстреляно в орбита, което проправя пътя към пилотирани космически полети.
Последна промяна daka1972 на 08 Мар 2011, 21:43, променена общо 1 път
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
а хората дават пари да скачат с бънджи

bedrock city racing
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
добре,че по тв. ви показаха как въртят едно куче та се сетихте че сте природозащиници наи големи,а весеки ден гледате как мангалите с каруците налагат горките кончета,по улиците е пълно с прегазени котки и кучтета,всеки 5ти пумяр е я без крак или нещо подобно,колко от тези кучета прибрахте във вас или ги заведохте на ветеринар?или пък за курбан не сте чували а? баси лицемерието
или тея кадето си режат ушите и опашките на някои породи?тях като съдисти ли ги приемате или като обикновенни стопани?
монетата има 2 страни и при положение че не разбираме за кво става въпрос при този обичаи мился че не сме ние хората които трябва да ги съдим
за мен 80% от ловджиите са много по голями варвари от онея хорица,ама за тях никои дума не обелва,даже напротив това е доста развид бизнес не само тук а и в европата

монетата има 2 страни и при положение че не разбираме за кво става въпрос при този обичаи мился че не сме ние хората които трябва да ги съдим
за мен 80% от ловджиите са много по голями варвари от онея хорица,ама за тях никои дума не обелва,даже напротив това е доста развид бизнес не само тук а и в европата