Тричане на кучета! Насилие над животни!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Тричане на кучета! Насилие над животни!

Мнение от Е.Димитров » 09 Мар 2011, 10:48

Топиране на уши и опашки е забранено от 2001 година,такива животни не се допускат до състезания!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 09 Мар 2011, 11:12

zazomazo написа:един вид- глупости ми пишеш

казал си! :winky:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 09 Мар 2011, 11:16

Крайно време е май тоя форум да сложи едно зелено листо и да се обяви за организация за защита правата на животните. Каква сентенция само, права на животните, какви права, какви пет лева? Тия дето ги колят, по -безправни ли са от тия, дето ги прегръщаме? Какво право има котката ми, да живее в дома ми, а не на двора, спрямо свинята дето чака Коледа? Това е животинска дискриминация, защо, откъде накъде? Както каза един колега по- назад, в този "новинарски" форум, никой не отрази катастрофата на Йоско, който уби двама души, ама иначе скочи мало и голямо неистово в защитата на някакви кучета. Това е симптоматично вече и показателно, като стане дума за насилие над някакви животни то не бяха анкети, мани и такива кръвожадни неща съм чел тук, закани, че...... Почвам да си мисля какви са хората в този форум, или много големи любители на животните, даже прекалено или много големи лицемери. Държа да кажа, че аз лично мисля за животните именно като за такива, ни повече, ни по-малко. Животното има своето място до човека, но човека не е равен на животното. Когато човек започва да издига животното до своето положение, да слага знак на равенство между него и себе си, значи има проблем. Но проблема не е в животното.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Мар 2011, 11:22

Честно казано като слушах встъпителните думи преди репортажа за "шокиращи кадри на насилие над животни, неподходящи за хора със слаба психика" очаквах, че ще го колят, или бесят това куче, даже казах на жената да не гледа...мисля, че леко се изхвърлят медиите с този обичай, не че го подкрепям, ама чак пък толкоз шум за тая работа :dunno: Всичката Мара втасала, само правата на помиярите останали да се оправят, кокошкарско търсене на евтини сензации с цел запълване на ефирно време, също като пингвините от зоопарка, дето щели да им настинат трътките на суровия ни климат и ги бистреха сума ти време по не една телевизия-ми това ли аджеба е най- важното, което се случва в България?
п.п. Кучето, дето го кратожат под прожекторите и микрофоните в шоуто "Господари на ефира" като панаирджийска мечка-някой може ли каже, дали животното не изпитва дискомфорт?!
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 09 Мар 2011, 11:44

saleen написа:Честно казано като слушах встъпителните думи преди репортажа за "шокиращи кадри на насилие над животни, неподходящи за хора със слаба психика" очаквах, че ще го колят, или бесят това куче, даже казах на жената да не гледа...мисля, че леко се изхвърлят медиите с този обичай, не че го подкрепям, ама чак пък толкоз шум за тая работа :dunno: Всичката Мара втасала, само правата на помиярите останали да се оправят, кокошкарско търсене на евтини сензации с цел запълване на ефирно време, също като пингвините от зоопарка, дето щели да им настинат трътките на суровия ни климат и ги бистреха сума ти време по не една телевизия-ми това ли аджеба е най- важното, което се случва в България?
п.п. Кучето, дето го кратожат под прожекторите и микрофоните в шоуто "Господари на ефира" като панаирджийска мечка-някой може ли каже, дали животното не изпитва дискомфорт?!

Ами това се нарича поръчков репортаж! Щом е било "традиция" значи се е случвало от доста години насам но сега на някой му е било удобно обществото да разбере! Аз зададох няколко въпроса за които не получих никакъв отговор!
1. В апартамент ли живеете и това не е ли мъчение?
2. Разхождате ли си кучетата по два часа както е казано или 20мин и да се прибира?
3. На нова година кучето ви не се ли психясва от бомбите и ракетите? Кой е виновен тогава и всички ли които хвърляме пиратки сме живитински насилници?!
4. Кой въобще прецени че в тази "журналистическа сензация" има мъчение и злоба? Нито едно куче не нападна човек след ритуала нито пък избяга!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 09 Мар 2011, 11:46

днес в поредния репортаж за зверствата в онова село,ги дадоха всички терористи :mhihi:
и показаха едно куче което 5(пет) пъти са го тричали,ами да ви кажа нищо му нямаше нито заеква,тикове, уплах,напикавания изглеждаше си подобре даже от пумярите около блоковете ни

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 09 Мар 2011, 11:59

kiko написа:днес в поредния репортаж за зверствата в онова село,ги дадоха всички терористи :mhihi:
и показаха едно куче което 5(пет) пъти са го тричали,ами да ви кажа нищо му нямаше нито заеква,тикове, уплах,напикавания изглеждаше си подобре даже от пумярите около блоковете ни

:lol: :lol:
Викаш кучетата не искат да се самоубиват? :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 09 Мар 2011, 12:05

Темата отдавна се изчерпи... :roll:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Мар 2011, 13:28

TPAKTOP написа:някой му е било удобно обществото да разбере! Аз зададох няколко въпроса за които не получих никакъв отговор!
2. Разхождате ли си кучетата по два часа както е казано или 20мин и да се прибира?
3. На нова година кучето ви не се ли психясва от бомбите и ракетите? Кой е виновен тогава и всички ли които хвърляме пиратки сме живитински насилници?!
4. Кой въобще прецени че в тази "журналистическа сензация" има мъчение и злоба? Нито едно куче не нападна човек след ритуала нито пък избяга!

Аз ще отговоря ;)
1. Живея в апартамент и вярвам, че на кучето му е удобно. Има си легло, играчки и получава доста повече внимание, отколкото би получавало, ако живееше на двора.
2. Не знам кой го е казал колко време трябва да се разхожда едно куче и от къде точно е изчислил това време. Разхождам го колкото мога. И аз съм така, един ден ходя повече, друг по-малко. Според зависи.
3. Не се психясва от бомби и ракети.
4. Злоба не знам дали има ама мъчение определено да. Пумярите се насират и напикават като ги подхване едно по-силно и голямо куче. Вярвам, че и тук виждат същия зор за да го правят. Няма нападнат човек, щото не се извращават с подходящото куче. Що не вземат да тричат едно куче, дето аз им заведа да гледаш как на първия попаднал му на пътя след като излезе от водата ще му измъхне х** с все пикочния мехур.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 09 Мар 2011, 13:38

bum_bum написа:
TPAKTOP написа:някой му е било удобно обществото да разбере! Аз зададох няколко въпроса за които не получих никакъв отговор!

Аз ще отговоря ;)
1. Живея в апартамент и вярвам, че на кучето му е удобно. Има си легло, играчки и получава доста повече внимание, отколкото би получавало, ако живееше на двора.
2. Не знам кой го е казал колко време трябва да се разхожда едно куче и от къде точно е изчислил това време. Разхождам го колкото мога. И аз съм така, един ден ходя повече, друг по-малко. Според зависи.
3. Не се психясва от бомби и ракети.
4. Злоба не знам дали има ама мъчение определено да. Пумярите се насират и напикават като ги подхване едно по-силно и голямо куче. Вярвам, че и тук виждат същия зор за да го правят. Няма нападнат човек, щото не се извращават с подходящото куче. Що не вземат да тричат едно куче, дето аз им заведа да гледаш как на първия попаднал му на пътя след като излезе от водата ще му измъхне х** с все пикочния мехур.

Ами колега аз в твоите отговори не видях някакъв довод а само предположения! Какво означава мъчение? Ако някой хване и почва да си мачка кучето от радост не може ли да се приеме за мъчение? По същата логика може да отменим и пернишкия кукерски парад щото доста животни са умрели заради тази традиция!
И понеже ще става м ловджия скоро съм и запознат колко е трудно да се научи едно куче да не се стряска от гръма на пушка!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Мар 2011, 13:48

Какъв довод да дам.. то е очевидно. Постави се на негово място. Съгласен съм, че има обичаи и традиции, които малко или много е добре да помним ама това ми е леко прекалено.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 09 Мар 2011, 13:53

bum_bum написа:Какъв довод да дам.. то е очевидно. Постави се на негово място. Съгласен съм, че има обичаи и традиции, които малко или много е добре да помним ама това ми е леко прекалено.

Не ме разбирай погрешно! Твърдо съм против насилието над животни но това което се случва е само моментен стрес! Предполагам едно куче преживява много повече стресиращи моменти от това "скачане с бънджи". В това въпросното село предполагам овчарските кучета все са срещали някой вълк или мечка?! Това е същия стрес! Предполагам животните са свикнали!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 09 Мар 2011, 13:59

Не мога да разбера защо 5 човека се правите на луди?
Нито съм природозащитник нито пък вие сте чак такива хуманисти....

Въпросното "тричане" е видимата част на мръсното съзнание на хората.
Същите като тях изтезават за удоволствие, палят , бият до смърт или бесят животини ...и хора СЪЩО!!!
Същите тия селяни бият и изнасилват бабички а УЖ крадат.

И аз съм подритвал и удрял кучето си НО НЕ СЪМ ГО ПРАВИЛ ЗА УДОВОЛСТВИЕ!
А в по-късен етап разбрах ,че е грешка и то сериозна.Ако някой ме глоби за това ще се съглася а няма да рева като лиглъо ---"ееее, то нали хората сме добре та гледаме животните"
Винаги съм се чудел как в очиведен случай на нарушиние на етика и морал ичовешки норми има хора които се забавляват ... :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: това е кретенизъм момчета ....
Болна работа!!!

Някои ядем животни за да оцелеем а други ги биете за удовлствие!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 09 Мар 2011, 14:06

Единствено, тези, които има деца ще ме разберат ....

Дали ще си дадете детето на някой акробат да го полюлеее малко?Нали нищо няма да му стане?

Нека тати да се позабавляваме ....няма страшно ....ето виж като паднеш аз ще те хвана ....

Или пък да го погъделичка някой в парка ....нали детето се смее?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Мар 2011, 14:08

klintan66 написа:Не мога да разбера защо 5 човека се правите на луди?
Нито съм природозащитник нито пък вие сте чак такива хуманисти....

Въпросното "тричане" е видимата част на мръсното съзнание на хората.
Същите като тях изтезават за удоволствие, палят , бият до смърт или бесят животини ...и хора СЪЩО!!!
Същите тия селяни бият и изнасилват бабички а УЖ крадат.

И аз съм подритвал и удрял кучето си НО НЕ СЪМ ГО ПРАВИЛ ЗА УДОВОЛСТВИЕ!
А в по-късен етап разбрах ,че е грешка и то сериозна.Ако някой ме глоби за това ще се съглася а няма да рева като лиглъо ---"ееее, то нали хората сме добре та гледаме животните"
Винаги съм се чудел как в очиведен случай на нарушиние на етика и морал ичовешки норми има хора които се забавляват ... :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: това е кретенизъм момчета ....
Болна работа!!!

Някои ядем животни за да оцелеем а други ги биете за удовлствие!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:yes: :bchug: е е за това сме тъп народ,не може да разберем елементари неща!
По анимъл планет има едни природозащитници,едни едри момчета,е такива да отидат и да разритат въпросните мъчители,какво ли ще стане тогава,как ли ще се оплачат че мирно са си изтезавали животни а дошли некакви и ги наритали...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата