Цена на горивата
Модератор: Общи модератори
Re: Цена на горивата
Абе глупости!Лукойл максимум 2-3ст. на литър надценка слагат.Даже понякога и на загуба продават.
.А на самите бензиностанции надценката наистина не е много голяма,особено на фона на другите смукачи.Кефи ме ЕКО как си свалиха цените с 10 стотинки с новите карти за отстъпка за ВСИЧКИ.Явно ако има картели и т.н. те не участват.

- Alpina_fanatic
-
-
zzuzi написа:Абе глупости!Лукойл максимум 2-3ст. на литър надценка слагат.Даже понякога и на загуба продават.....
+1

Сондьора написа:ms написа:Качеството не е неудобен въпрос- той е ТАБУ, не се говори за него...
За вноса на бензин/дизел- не е нито лесно, нито толкова евтино колкото си мислите... Лукойл държат производствени цени малко под тези на другите рафинерии и се губи ползата да внасяш... Защо обаче произв. цена на Лукойл е толкова близка до цените на рафинериите в Европа е другият въпрос който е ТАБУ и не се обсъжда...
ПС:
Алпина, нали се сещаш, че нашата рафинерия е едно мизерно заводче в големият ЛукойлНе ми пука колко са спечелили руснаците като цяло- ако могат и 300млрд. долара да им е печалбата, все ми е тая- вълнува ме какъв е процента на печалба който залага Лукойл Нефтохим при ценообразуването си...
Я се едно аз щех да ко кажа, най голямата рафинерия на Лука е наща обаче, което няма никво значение, аз лично предпочитам да си е тяхна от колкото на Шел примерно или ромпетрол
, и за мен лично държавата е виновна с тоя акциз, ние не сме на нивото на европа, че да ни праскат с тоя акциз, мани го Лукойл.
Говорите за македония, ми къв акциз има там ние какъв имаме![]()
Ше видим в неделя дали сме си овчи народ или лека полека се събуждаме, така да се каже.
Колега © /Слави/, ако искаш ти вкарвай нефт, ако имаш митнически склад и акциз няма да плащаш, играй на воля.
Разбери, че ако не е Лук няма от къде да купуваш на тия цени. Играта между дистрибуторите е 20-40ст, и то ако си с много бензиностанции, но тук Лукойл не е виновен.
+ че големите вериги купуват, само рафиниран бензин, който е по спомен към 67 октана, от там те си го правят с добавки /които хич не са евтини/, но за OMV, shell и ромпетрол не са проблем да ги имат.
Грешиш ... дори и в момента купувам. За сравнение дизела в Румъния е 2,30... малко по-евтино от БГ. Но тук се намесват големите и цената естествено е еднаква с тази на Лукойл
Това за рафинирания бензин хич не ми се вярва, може да го купуваш ако имаш рафинерия. Иначе така с добавки да си играеш ... най-малкото Шел щяха да си имат база и да да си правят бензина, а те го купуват от Лукойл или Ромпетрол
Колкото до вкарването на нефт - не съм запознат с нефтопреработването и не знам колко струва, но факт е че в БГ то струва най-много от целия европейски съюз. Отново не съм ги смятал аз нещата
Последна промяна © на 10 Мар 2011, 22:16, променена общо 1 път
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Добре де , ти грешиш, щото нафтата е 90ст//без кациз и ддс//....колко ти излиза с добавката????
Последна промяна Сондьора на 10 Мар 2011, 22:16, променена общо 1 път
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
batvlady79 написа:Днес имах разговор с двама човека, които са ...да речем навътре в нещата за Нефтохима. И двамата ги попитах нещо много просто - колко е себестойността на литър бензин. Отговорът на единия беше 45 ст средно за всички горива, на втория човек - 40 ст (пак средно за всички горива).
Коментарите мисля са излишни, а информацията е достоверна.
Сами си сметнете колко е наценката на Нефтохима, бензиностанциите не са ни виновни да ви кажа честно...
Да де, за Лукойл Нефтохим Бургас говорих, (не за бензиностанция Лукойл)..та 45 ст е средната производствена себестойност на литър гориво.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
не знам колко излиза добавката, аз говоря за практика - никой не прави така
а пък добавки за гориво на едро и през ум не ми е минавало да използвам, най-много да си докарам някоя беля
а пък добавки за гориво на едро и през ум не ми е минавало да използвам, най-много да си докарам някоя беля
- Сондьора
- ентусиаст
-
batvlady79 написа:batvlady79 написа:Днес имах разговор с двама човека, които са ...да речем навътре в нещата за Нефтохима. И двамата ги попитах нещо много просто - колко е себестойността на литър бензин. Отговорът на единия беше 45 ст средно за всички горива, на втория човек - 40 ст (пак средно за всички горива).
Коментарите мисля са излишни, а информацията е достоверна.
Сами си сметнете колко е наценката на Нефтохима, бензиностанциите не са ни виновни да ви кажа честно...
Да де, за Лукойл Нефтохим Бургас говорих, (не за бензиностанция Лукойл)..та 45 ст е средната производствена себестойност на литър гориво.
Ти си като един друг пич

zzuzi написа:Абе глупости!Лукойл максимум 2-3ст. на литър надценка слагат.Даже понякога и на загуба продават..А на самите бензиностанции надценката наистина не е много голяма,особено на фона на другите смукачи.Кефи ме ЕКО как си свалиха цените с 10 стотинки с новите карти за отстъпка за ВСИЧКИ.Явно ако има картели и т.н. те не участват.
Преди време пак Еко бяха пуснали някакви отстъпки от 10ст. на литър. Отговора на Лукойл беше светкавичен, няколко месеца на марж от 1-2ст. докато се разберат кое как да става
- Сондьора
- ентусиаст
-
Практиката е друга. Малките купуват на дребно и готови горива, другите купуват друго, добавките /за бенз е 3-4К на барел/. 
Едиин друг колега, намекна защо дянков не сложи да се отчита към митницата и на резервоарите, ми само на колонката, и че се шибат боклуци..ма тва е друга тема...

Едиин друг колега, намекна защо дянков не сложи да се отчита към митницата и на резервоарите, ми само на колонката, и че се шибат боклуци..ма тва е друга тема...
е ти явно говориш за ниво рафинерии или тези добавки за които говориш явно минават за "производство" на бензин
Въпроса е че не може току така без някаква огромна база най-малко или рафинерия да си направиш бензин
Въпроса е че не може току така без някаква огромна база най-малко или рафинерия да си направиш бензин
- Сондьора
- ентусиаст
-
Може.
Просто не се връзват нещата, ако можеше най-малко щях да имам колеги които правят бензин. Т..е то имаше, но постепенно загинаха
Единственият доставчик остават рафинериите

- Сондьора
- ентусиаст
-
Рафинерията, изкрава макс 67, от там са добавки. Лукойл си има допълнителна обработка за малките, но за големите продава само рафиниран, бензин нафта. Да не мислиш, че ОМВ примерно купува 95, 95+++, 100, купува само един и сипва добавки в резервоарите, така е и за нафтата.
Има и друга рафинерия в БГ, но няма лиценз понеже е трудно да биеш цените на нефт на Лукойл, смисъл, че тя винаги и с 1ст, пак ше продава по изгодно.
Бе Македония пълни от Лукойл
67 е по спомен може да беше 76, тва няма много значение.
Има и друга рафинерия в БГ, но няма лиценз понеже е трудно да биеш цените на нефт на Лукойл, смисъл, че тя винаги и с 1ст, пак ше продава по изгодно.
Бе Македония пълни от Лукойл

Сондьора написа:Бе Македония пълни от Лукойл
това би трябвало да доказва още неща, че лукойл явно подържа спекулативни цени на БГ щом там дизела е 40-50ст по евтин
може да сипват добавки в резервоари на някоя база , не и на бензиностанция
Последна промяна © на 11 Мар 2011, 7:43, променена общо 2 пъти
- Сондьора
- ентусиаст
-
тва идва от акциза + че те не са в ЕС и бенза не тряя да отговаря на техните стандарти, демек можеш да слагаш каквито си искаш добавки.
ОМВ, Shell i Rom са малко ли?? и да добавката се сипва преди да се сипе горивото в резервоарите..има технологичен престой и ние пълним квото пише на етикета
ОМВ, Shell i Rom са малко ли?? и да добавката се сипва преди да се сипе горивото в резервоарите..има технологичен престой и ние пълним квото пише на етикета

Последна промяна Сондьора на 10 Мар 2011, 22:51, променена общо 1 път