Цена на горивата
Модератор: Общи модератори
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Re: Цена на горивата
Най-голямата е само на Балканския полуостров, в Европа има и други рафинерии
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
batvlady79 написа:Най-голямата е само на Балканския полуостров, в Европа има и други рафинерии
Колега, говорим за Лукойл в Европа не за другите, понеже ставаше въпрос защо се натискат да са в Европа и т.н. и тук.
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Хайде да се похваля днес издухах 80лв бензин за 200км градско!
Твърдо против протеста!
А колата с тоя разход се продава между другото! 

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Сондьора написа:ms, Лукойл инвестира 1 млрд за прерабодката, тва ги инвестира и все още го прави...Понеже точно нефтохим, дали покрива ЕС стандарт или не не се знае. / Преди 1-2г Лукойл искаше за закрива рафинерията, че е нерентабилна, смятай/
....
Нали се сещаш колко ми пука дали са инвестирали 1 или 101млрд. Лукойл за нещо си- тея пари ще ги дадем аз, ти и всички дето зареждат... То лошо няма да платим инвестициите (рафинерията НЕ е благотворително дружество все пак), ама да ги платим за 10г. бе, не за 6 месеца...
Никой, ама НИКОЙ не може да ме убеди, че нашите цени е нормално да са съпоставими с тези в Австрия, Франция или където и да било в ЕС... Интересно ми е как при нашият нисък стандарт (съответно по-ниски заплати) и ниски данъци (пък дали се плащат- друг въпрос) Лукойл докарват цената на едро (тяхната цена- без акцизи и ДДС) на кантар с тази на рафинериите в ЕС- щото като гледам разликата в цените са минимални...
Накратко- боли ме к*ра колко са инвестирали, тая инвестиция аз съм я платил тройно отдавна...
ПС: Пък дали е губеща рафинерията не ми се мисли... НЯМА начин монополист да е губещ, а ако РЕАЛНО (не по документи) са губеща фирма да и удрят кепенците и готово... Аз поне с кеф ще заредя на 2,50 бензин от Австрия или Германия и копче няма да кажа срещу цената- ама колата ми ще гълта поне с литър по-малко на 100км.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
©, много ясно, че държавата ще иска да се оправдава с някой, и как сравняват Франция с БГ, ми БГ почти е колкото Британи ако не и по малка, а тва е една 5та от франция. Стига бе човек ти вярваш ли на тия глупости, 1.55 лв печалба, колко е тогава продукта 10ст
Нали каза , че цената на колонката тук е една от най-скъпите в Европа, тва не го вярвам и няма как да е така.
ms, тва беше информативно, а и за тва се смях че е била на загуба...правят я на кантар, щото няма от къде другаде да вземеш по-евтино за тва. Дори и да е = на цената на тая, а дори и леко с 1ст по скъпа от Франция, те пак ше взимат от тях. Щото иначе транспорт и т.н.

Нали каза , че цената на колонката тук е една от най-скъпите в Европа, тва не го вярвам и няма как да е така.
ms, тва беше информативно, а и за тва се смях че е била на загуба...правят я на кантар, щото няма от къде другаде да вземеш по-евтино за тва. Дори и да е = на цената на тая, а дори и леко с 1ст по скъпа от Франция, те пак ше взимат от тях. Щото иначе транспорт и т.н.
Цената на колонката е посредата,нито е най-евтино,нито най-скъпо.а тва 1,55 не е само печалба,а и производство и дистрибуция.Демек печалбата е 1лв и за акциз и ддс още 70-80 стинки и ей ти го 

TPAKTOP написа:Хайде да се похваля днес издухах 80лв бензин за 200км градско!Твърдо против протеста!
Бартер за Е36 ???

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
vasilmm написа:TPAKTOP написа:Хайде да се похваля днес издухах 80лв бензин за 200км градско!Твърдо против протеста!
Бартер за Е36 ???![]()
![]()
Имам вече една Е36-ца която седи като паметник пред офиса! Но ако взема още една ще станат общо: Е36 + Е36 = Е72 Което от своя страна си е чисто нова Х6-ца!

не било печалба, аз грешно съм го разбрал в началото
това 1.55 включвало суровина, печалба и дистрибуция и пак е повече от германия и франция т.е. явно на нашите суровината им е много по-скъпа отколкото там или пък дистрибуцията се осъществява на твърде високи цени
колкото до цената на дребно в европа - просто тези дни четох повече вестници, а там се скъсаха да показват таблици и сравнения, може би надъхвайки хората за протеста
това 1.55 включвало суровина, печалба и дистрибуция и пак е повече от германия и франция т.е. явно на нашите суровината им е много по-скъпа отколкото там или пък дистрибуцията се осъществява на твърде високи цени
колкото до цената на дребно в европа - просто тези дни четох повече вестници, а там се скъсаха да показват таблици и сравнения, може би надъхвайки хората за протеста
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
zzuzi написа:Цената на колонката е посредата,нито е най-евтино,нито най-скъпо.а тва 1,55 не е само печалба,а и производство и дистрибуция.Демек печалбата е 1лв и за акциз и ддс още 70-80 стинки и ей ти го
Малко по-малко се доближавате до истината, че 1 лв е печалбата на рафинерията от литър. Лошото е, че тази констатация няма как да я докажем и да осъдим някой...Само ще псуваме като хапльовци и ще цакаме като попове.
Трябва да разберете, че Лукойл Нефтохим няма да допуснат друг да си направим рафинерия тук и да ми чупи печалбите. Кихат се солидни суми/подкупи на всяко правителство за да прави чадър, това включва и протекция на най-високо равнище, лобизъм или както искайте го наричайте. Руската мафия държи здраво - ако някой от Западна Европа скочил да строи рафинерия и хоп кранчето с петрола за ЕС ще се затвори. Много е лесно, спомнете си преди 2 зими кво стана с газта и кви шамари ядохме. Този който владее енергийните ресурси е силния, не германците, чиито индустрия е газифицирана почти изцяло

Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- san4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '92 Е36
Току-що заредих на Шел, намалили са горивата с 4ст
А95-Н 2.45 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
TPAKTOP написа:Хайде да се похваля днес издухах 80лв бензин за 200км градско!Твърдо против протеста!
Това М5-цата ли го прави?

Никой не мое ма връне на селу!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
saleen написа:TPAKTOP написа:Хайде да се похваля днес издухах 80лв бензин за 200км градско!Твърдо против протеста!
Това М5-цата ли го прави?
с м5-цата, ама друг път
при сегашното положение 320и e36 80lw = 200 km +-20km
You said: "Time will change!" What if it changes you?