е39 или е46?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

е39 или е46?

Мнение от phoenix679 » 14 Мар 2011, 18:40

Здравейте колеги.Лятото мисля да си купя кола,ако може някой колега да ми помогне с избора между е39 и е 46.Имам спестени около 8000лв.Също така имам няколко въпросчета:1-дизел или бензин?2-Ако е безин има ли смисал да се слага газово?3-Ще може ли да ми препоръчате определен двигател?

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Re: е39 или е46?

Мнение от ggb » 14 Мар 2011, 21:34

Като за начало здравей на всичките ти въпроси има отговори в съответните подфоруми успех с търсенето и скоро да се похвалиш :D :D :D
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Мнение от weedminer » 14 Мар 2011, 23:58

Аз пък ще попиша, че няма какво да правя :)

С оглед на бюджета задължително трябва да се мяташ на Е46. Не си взимай бензин па после да го правиш на газ и т.н. мисля че е ясно защо...
Аз лично препоръчвам 320д като здрав двигател(наблюдения), но не и по-малък. Колата върви, харчи малко и в същото време има и място в нея не е като да няма...
За задочния въпрос Е39всЕ46 само ти можеш да си отговориш най-точно. Все пак това е сравнение между два различни класа и не би трябвало да е трудно решението. Е39 гори малко повече, 2.5д върви като 2ката на е46, колата е по-просторна разбира се, но в малките улички особено и за паркиране е по-зле. Разбира се, ако човек има средства за Е39 разбира се нея трябва да вземе, но в тая криза, ако съм на теб бих веднага се хвърлил на е46. За въпроса дизел срещу бензин - ако правиш по повечко км си вземи дизела. И още нещо да те предупредя - не се хвърляй бързо, а отдели достатъчно време, за да ти е кеф после(мойта я търсих 6-7-8 месеца). Мошеници под път и над път, пък как ги преправят колитеееее... Бедната ти е фантазията :)

УСПЕХ!

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 15 Мар 2011, 0:14

Здравей колега,
интересен въпрос на който ще получиш различни мнения. Но най-важното е да си вземеш тази която ти е на сърце. Моето мнение е че Е46 е много красива кола, особено след фейса. За мотора: дизела който е 150 коня е комон рейл, другия 136 коня е някаква модификация на TDS, така че ако избираш дизел, по-добре е първия.За бензин имам познат който кара един 2.0 двоен ванус и е доволен. малко повече му харчи, но пък е по евтин за подръжка. по въпроса дизел или бензин, тука ще изпаднем в дълго и безмислено писане. Иначе Е46 си остава 3-та серия, бърза и малка кола.
ече Е39 е друга песен. това е друг клас кола. Тук и моторите са по големи, и купето е по луксозно, и разхода е по-голям, пък и поддръжката е по-скъпа. Но пък получаваш комфорт и глезотийки, които ги няма в 3-та серия.
Тук хубавия мотор е 3.0 дизел (530d) Това е направо самолет, качвал съм се на такъв и е направо страхотен като динамика.
И в крайна сметка: каквото ти е на сърце и на джоб.

п.с. Не забравяй че след закупуването на колата трябва да отделиш и малко средства за стягането и. Все пак купуваш кола на старо, а не чисто нова
Има много коли и ....BMW
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Мар 2011, 0:25

И аз се колебаех между тези коли и ще ти кажа доводите ми за Е46 .
Първо : Е39 преди фейса , без М броня и със жълтите мигачи , хич не ми харесва как изглежда . Сега вярно , че едни фарове и броня са 700лв втора ръка и променят цялата картина , но са си пари .
След това - много от евтините Е39ки са със старите мотори без 2ри ванус - фактор важен за плавния ход на мотора и разхода , който и без това си е висок .
Друго - 5цата е голяма кола за пътуване и е трудно да намериш под 400 000 км а дизел е абсурд под 500 000км . Това преди 2000та , защото за фейс няма да се вместиш в парите .
- има и още 2 фактора , които обаче нямат връзка с теб конкретно (търсех десен волан и нямаше голям избор а бях карал 2 години А6 и исках нещо по-спортно) .
Размерите за мен не са критерии - Е39 е само 100кг по-тежка от Е46 а за паркирането си има парктроници и те са по 50-80 лева .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 15 Мар 2011, 0:32

Отделно ще ти пиша за дизел/бензин :
525ТДС е бъгав мотор , Е46 320д 136кс върви добре и гори малко , но също е склонна към дефекти . Добрите дизели за тези коли са *25д комън-рейл , който го има само на Е39 и *30Д КР .За 320Д комън-рейла няма да ти стигнат парите .
Избора ти зависи от това за какво ти е колата - за кеф , вечерни обиколки и тук-там междуградско или ти трябва работен кон :idea:
Така като гледам си млад човек , така се събирай за Е46 с бензинов мотор - 323и и 328и вече ги има на що-годе народни цени а заради ситуацията с горивата ще падат още . Важен фактор при бензина е че като видиш зор може да минеш и на газ/метан и разхода да ти падне съответно със 40/70 %

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 15 Мар 2011, 0:36

Ако вече си се запознал със цените за поддръжка (най-лесно е да се купи колата, ама после ...) съм за 3ката. И да ... гледай да е бензинова. Едно заради газифицирането, друго че не съм особен фен на дизеловите коли, 2ра(3, 4-та) ръка, над 5 години. :winky:

Щом капитала ти е толкова, по добре си вземи някое гледано е36 след 97ма. Не забравяй, че колкото ти е цената на колата, после трябва да заделиш поне 1/3 от нея за да вкараш возилото в пътя. Да го обслужиш, излекуваш от дребните болки и т.н.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 15 Мар 2011, 0:54

Парите не са малко за Е46 , още повече че няма и точно сега да се взима . Е36 е морално остаряла . И къде ги измисли тия 1/3 от парите за обслужване ? Ако внимава при избора с 1000 лева ще се вмести напълно .
Моя съвет е да събере още някой лев и да взима 323и или 328и и да си решава за газовата - аз до скоро бях твърдо против , но при 2.50 лв почвам да се замислям .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 15 Мар 2011, 4:23

acho.rs написа:... за газовата - аз до скоро бях твърдо против , но при 2.50 лв почвам да се замислям .

А не бива... 6 цил. BMW на газ = само проблеми!

Нямам личен опит за щастие, няма и да имам. Мнението ми е на базата на това, което съм виждал по колите на приятели и познати.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 15 Мар 2011, 4:31

Gh0s7 написа:Нямам личен опит

Не се изказвай тогава, докато не придобиеш ... смешно е ;)

А относно 1/3тата (образно казано) , винаги се получава така. Не можеш да си отделил 8000 лева за кола, 7500 да дадеш за нея, 150 за нотариус, 150 за гориво и с другите да почерпиш. Трябват ти поне още 2000 .. масълце, филтърчета, свещи, ремъци, антифризче, фреонче, диагностика, предница, задница,накладки, гуми (говоря за качествени консумативи .. иначе и по-тънко може да мине сигурно)... да знаеш, че кола караш все пак (и това са разходи, наистина ако много внимаваш при избора ) . Друга е бирата ако трябва вече да пипа окачване, генерация, съединител и т.н. ;) . Поне аз така го разбирам и аз така правя :dunno:
Последна промяна ogata на 15 Мар 2011, 4:41, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Tunchev » 15 Мар 2011, 4:40

ogata написа:

...

Прав си, да...
Но дано никога не придобия личен опит по въпросната тема. Предпочитам да правя смешни изказвания, отколкото да си блъскам главата в стената от опит ;)

п.п. Като гледам и ти нямаш опит с 6 цил. на газ, обаче.. :winky:

п.п.2: Един простичък tip: На когото му е скъп бензина, да си купи дизелов автомобил.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 15 Мар 2011, 4:47

Gh0s7 написа:Един простичък tip: На когото му е скъп бензина, да си купи дизелов автомобил.

Нали ... и който не кара бмв да е*е грозни или другите лафове от сорта , че "Дизела е за топлене, газта за готвене, а бензина за каране". Имаше една тема за газта (ако се поразровиш ще я намериш). При добра настройка освен че няма разлика в разхода/вървежа, ами и самия ГИ се изплаща за 20 000 км и от там нататък започва да работи за теб. При тези цени на горивата в момента, минаваш същото разстояние, по същият начин, за 2 пъти по-малко пари ;)

Gh0s7 написа:п.п. Като гледам и ти нямаш опит с 6 цил. на газ, обаче.. :winky:

Това, че гледаш не означава, че виждаш :winky:

Отклонихме се много от темата :mhihi:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Tunchev » 15 Мар 2011, 5:00

ogata написа:... Имаше една тема за газта (ако се поразровиш ще я намериш). При добра настройка освен че няма разлика в разхода/вървежа, ами и самия ГИ се изплаща за 20 000 км и от там нататък започва да работи за теб. При тези цени на горивата в момента, минаваш същото разстояние, по същият начин, за 2 пъти по-малко пари ;)

...

Не знам, сигурно си прав. Не споря, точно защото нямам лични наблюдения. Единственото което знам е, че имам приятели с ГИ на шест цил-ови мотори и са безкрайно недоволни.

Пък и явно е въпрос на гледна точка.
И 4лв да стане бензина, аз примерно, ГИ няма да сложа на мотор, който е създаден да върви на бензин. По-скоро ще си купя кола, която да ми гори по-малко бензин/нафта или нещо от сорта, това е... ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 15 Мар 2011, 5:14

ogata написа:

А относно 1/3тата (образно казано) , винаги се получава така. Не можеш да си отделил 8000 лева за кола, 7500 да дадеш за нея, 150 за нотариус, 150 за гориво и с другите да почерпиш. Трябват ти поне още 2000 .. масълце, филтърчета, свещи, ремъци, антифризче, фреонче, диагностика, предница, задница,накладки, гуми (говоря за качествени консумативи .. иначе и по-тънко може да мине сигурно)... да знаеш, че кола караш все пак (и това са разходи, наистина ако много внимаваш при избора ) . Друга е бирата ако трябва вече да пипа окачване, генерация, съединител и т.н. ;) . Поне аз така го разбирам и аз така правя :dunno:

Масълце,свещи,4те филтъра,антифриз - 250 лв - качествени , колкото да е качествено едно БМВ масло на Кастрол... Или си мислиш , че като плащаш 200-300% надценка в магазина е нещо качествено ?
После - първа вноска каско+маркиране - 200 лева , гражданска обикновен е правена от човека преди тебе, но да речем че и там едни 40ина лева в началото стигат ...
фреон , накладки ,съединител , предница и задница,гуми са неща които се сменят ако си купил гроб - на нормална кола , трябва тези неща да са си и наред , нали ;) .
Данъка не може да не и е платен , иначе не може да я продаде .... а да - винетка 67 лева .
И така за какво са допълнителните 2000 лева ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 15 Мар 2011, 5:23

Аз на НЕгробнците обичам всичко да си сменям и да ревизирам, да знам че аз съм си го сложил :bchug: .

Най-вече си зависи на какво ще попадне, но като цяло имам предвид че е добре да имаш заделени пари за ремонти и да не ти се наложи да ги ползваш, отколкото да изникне нещо и да не си подготвен ;)
ИзображениеИзображение

Следваща

Назад към Извън Темата