боядисване на лайсните в купето
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
Re: боядисване на лайсните в купето
а тези които сме с махагона как трябва да се процедира,айде ако има някой от пловдив и е правил интервенцията да даде една ръка с правенето пък после почерпката е лесна и при купето трябва май да се сфалят целите кори?? Поздрави 

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
frizzante написа:shark1986 написа:Не колега покритието на лайсните е оригиналното и питам как ги боядисвате със спрейове че и аз да се отърва от тия питна разядени от капки ароматизатор!Със какво да махна цялото покритие на лайсните и после да ги пръскам?
Ако ти е гумираното покритие - кореселин! Заливаш и изчакваш малко, после с вълнен парцал почваш да търкаш и пада много лесно!
Да колега със гуменото покритие са лайсните!От къде да се снабдя със тоя коресилин?

- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
shark1986 написа:Да колега със гуменото покритие са лайсните!От къде да се снабдя със тоя коресилин?
От магазин за строителни материали. Това си е разредител за боя.
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
frizzante написа:shark1986 написа:Не колега покритието на лайсните е оригиналното и питам как ги боядисвате със спрейове че и аз да се отърва от тия питна разядени от капки ароматизатор!Със какво да махна цялото покритие на лайсните и после да ги пръскам?
Ако ти е гумираното покритие - кореселин! Заливаш и изчакваш малко, после с вълнен парцал почваш да търкаш и пада много лесно!
Накисване в гореща вода също върши работа

- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
tosh написа:shark1986 написа:Да колега със гуменото покритие са лайсните!От къде да се снабдя със тоя коресилин?
Марка за спрей боя да ми препоръчате и лак

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
shark1986 написа:tosh написа:shark1986 написа:Да колега със гуменото покритие са лайсните!От къде да се снабдя със тоя коресилин?
Марка за спрей боя да ми препоръчате и лак
Аз лично мойте ги направих със спрей-я от 4-та страница и станаха Супер. Другия вариант е спрей на Dupli Color. После минаваш 2 ръце матов лак и си ти

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега махагона може да му минеш неква супер финна водна шкурка за да се матира махагона и спрея да хване по-добре,но ако искаш да е траино но дълко време не се занимажаи със спреиове и глупости иди на бояджия

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
unikalen88 написа:колега махагона може да му минеш неква супер финна водна шкурка за да се матира махагона и спрея да хване по-добре,но ако искаш да е траино но дълко време не се занимажаи със спреиове и глупости иди на бояджия
колега моите лайсни са на 1 година и даже не са мръднали ако искаш да ги видиш и ще ме питаш от къде съм ги купувал

и да не съм офф.
Минаваш махагона със 1000 или 2000 водна шкурка. Измиваш ги хубаво. После с коресилин ги избърсваш хубаво да обезмаслиш. По-желание минаваш с основа спрей. След това 3 ръце боя ( аз минах толкова със дадения спрей, без основа) и е желателно Лак отгоре поне 2 ръце

п.с Това са лайсни все пак не са изложени на камачета дъждове сняг... какви бояджий кви 5 лв, хората по форумите със спрей си боядисват целия интериор...

Успех.
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
ReSp3cTT написа:Да найстена който си е правил интериора със карбоново фолио много моля да каже със подробности как се прави как се лепи фолиото и т.н... че и аз съм мн надъхан и искам да си го направя сам не че не ми се дават пари просто искам аз !
Сам рискуваш,а К. фолио си е скъпо.
Мислиш ли,че някой който се занимава наистина би ти обяснил как става. Едно е на теория,но на практика...

Ето ги и моите от снощи

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Колеги мисля че със структура също може има ефект ако се пръснат!
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Колеги колата ми е сребрист металик и мисля да боядисам същия цвят лайстните в купето .Ще свалям най
вероятно заводското покритие с коресилин ,след това водно с 600 и 1200 шкурка .
За база ще ползвам спрей среб. металик поне 3 ръце и след това лак 2 пъти поне . Проблема е че за сега
не успявам да намеря МАТ-ЛАК в спрей . Проверявах в бриколаж и практикер в Бургас , но за сега
греда - има лак на няколко фирми ,но все с гланц и не знам лайсните ако са с блясък дали ще стои добре.
Подскажете ако някой знае къде мога да намеря мат-лак в спрей и евентуално марка .
И още един въпрос към по опитните в бояджилъка - базата която смятам да пръскам е сребърен металик
, но с гланц . После правилно ли ще е отгоре с мат - лак върху гланца , и ще личи ли че е металик цвета
или не.
П.П. Варианти с фолио засега не ме вълнуват . /нищо лично към тези които са предпочели фолио/
вероятно заводското покритие с коресилин ,след това водно с 600 и 1200 шкурка .
За база ще ползвам спрей среб. металик поне 3 ръце и след това лак 2 пъти поне . Проблема е че за сега
не успявам да намеря МАТ-ЛАК в спрей . Проверявах в бриколаж и практикер в Бургас , но за сега
греда - има лак на няколко фирми ,но все с гланц и не знам лайсните ако са с блясък дали ще стои добре.
Подскажете ако някой знае къде мога да намеря мат-лак в спрей и евентуално марка .
И още един въпрос към по опитните в бояджилъка - базата която смятам да пръскам е сребърен металик
, но с гланц . После правилно ли ще е отгоре с мат - лак върху гланца , и ще личи ли че е металик цвета
или не.
П.П. Варианти с фолио засега не ме вълнуват . /нищо лично към тези които са предпочели фолио/
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Пръснах лайсните с черен мат...но при най лекото докосване се драскат....от каде идва причината 

- dhany
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46
Аз също пръснах моите с черен мат, но уви ги взех твърде бързо от бояджията и ми се наложи да му ги занеса отново. Може би причината, че се драскат толкова лесно е, че трябва да се изчака 2/3 дена и тогава да се поставят в колата. + това ако бъдат запечатани с лак ще се драскат по-трудно, но уви само черен мат, както аз и ти сме направили означава сравнително по-лесно драскане.