Някакви препоръки за GPS за планината?
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Някакви препоръки за GPS за планината?
Здравейте, понеже тази пролет и лято ще ходя само по планините и искам да си взема някакъв GPS, миналата година ми показаха един гармин за врата да си го закачаш и освен, че има карта за цяла БГ, разпознаваше улици и в най-забитото село, надморски височини, точка на тръгване и път наобратно, скоротост, надморска висоина и координати, което е нормално за всеки GPS. Познаваше и даже пътеки в планината. Можете ли да ми препоръчате някаква такава урудка, не държа да е последен писък на модата, но искам да си взема нова. Тази, с която млатихме из планините миналата година беше на гармин за около 800лв., значм че цените растат, но ми трябват най-важните опции. И задължително да не е с литивето йонна батерия или друго, а с алкални, които като метна 5 комплекта дщрасел в раницата, знам че няма да търся контакти по дърветата. Ще помоля да се изказват само подготвени хора, ако може и с линкове и цени, без да спамим излишно. Благодаря на всички Ви предварително!
Иво

Иво

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Re: Някакви препоръки за GPS за планината?
Какъв ти е мобилният телефон? Ако е с Windows, Symbian или операционната система на SonyEricsson, можеш да си качиш Garmin Mobile с някоя нова OFR BG карта и да си джиткаш. 

- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 m3
аз съм с нокия н82 и си качих гармин с офф-роад карта и нямам никакви ядове
- Иво
- шПерко
-
- zxsport
-
mitko_dd написа:аз съм с нокия н82 и си качих гармин с офф-роад карта и нямам никакви ядове
И аз съм с Н82 и аз съм с гармин, и аз съм много доволен, но с пусната навигация батерията кара 2 часа макс. ГСМ няма да му свърши работа на човека ...
- Иво
- шПерко
-
zxsport написа:mitko_dd написа:аз съм с нокия н82 и си качих гармин с офф-роад карта и нямам никакви ядове
И аз съм с Н82 и аз съм с гармин, и аз съм много доволен, но с пусната навигация батерията кара 2 часа макс. ГСМ няма да му свърши работа на човека ...
Именно

- aigner
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e-60 3.0.D,2006
- Мечтае да кара: Форд-Мустанг
- Детайли за колата: M-paket,2006g,231+++p.s.
Иво написа:Здравейте, понеже тази пролет и лято ще ходя само по планините и искам да си взема някакъв GPS, миналата година ми показаха един гармин за врата да си го закачаш и освен, че има карта за цяла БГ, разпознаваше улици и в най-забитото село, надморски височини, точка на тръгване и път наобратно, скоротост, надморска висоина и координати, което е нормално за всеки GPS. Познаваше и даже пътеки в планината. Можете ли да ми препоръчате някаква такава урудка, не държа да е последен писък на модата, но искам да си взема нова. Тази, с която млатихме из планините миналата година беше на гармин за около 800лв., значм че цените растат, но ми трябват най-важните опции. И задължително да не е с литивето йонна батерия или друго, а с алкални, които като метна 5 комплекта дщрасел в раницата, знам че няма да търся контакти по дърветата. Ще помоля да се изказват само подготвени хора, ако може и с линкове и цени, без да спамим излишно. Благодаря на всички Ви предварително!![]()
Иво
http://www.garmin.bg/?s=4&c=7&g=17
Пламен
- Иво
- шПерко
-
aigner написа:Иво написа:Здравейте, понеже тази пролет и лято ще ходя само по планините и искам да си взема някакъв GPS, миналата година ми показаха един гармин за врата да си го закачаш и освен, че има карта за цяла БГ, разпознаваше улици и в най-забитото село, надморски височини, точка на тръгване и път наобратно, скоротост, надморска висоина и координати, което е нормално за всеки GPS. Познаваше и даже пътеки в планината. Можете ли да ми препоръчате някаква такава урудка, не държа да е последен писък на модата, но искам да си взема нова. Тази, с която млатихме из планините миналата година беше на гармин за около 800лв., значм че цените растат, но ми трябват най-важните опции. И задължително да не е с литивето йонна батерия или друго, а с алкални, които като метна 5 комплекта дщрасел в раницата, знам че няма да търся контакти по дърветата. Ще помоля да се изказват само подготвени хора, ако може и с линкове и цени, без да спамим излишно. Благодаря на всички Ви предварително!![]()
Иво
http://www.garmin.bg/?s=4&c=7&g=17

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
има слънчеви панелчета за зареждане на телефон, има преходници да включиш нормални батерии към телефона... единственото предимство на stand alone устройствата е, че са по-чувствителни, което на открито няма значение 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
steeN написа:има слънчеви панелчета за зареждане на телефон, има преходници да включиш нормални батерии към телефона... единственото предимство на stand alone устройствата е, че са по-чувствителни, което на открито няма значение

- Иво
- шПерко
-
Държа да си е на обикновени батерии, иначе цената не ме притеснява толкова. Старите модели наистина имат предимства. Може би трябва да попитам за модела на гпс-а, който ползвахме миналата година, за да го знам за сравнение 

- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
Иво написа:Държа да си е на обикновени батерии, иначе цената не ме притеснява толкова. Старите модели наистина имат предимства. Може би трябва да попитам за модела на гпс-а, който ползвахме миналата година, за да го знам за сравнение
60 CSX-а е с 2 АА.

П/П Погледни цените на еднакви модели в България и в amazon например. Написа, че цената не е фактор, приеми го като допълнителна информация. Успех!

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
zxsport написа:... но с пусната навигация батерията кара 2 часа макс...
В ipmaprt форума има гранде тема за Garmin Mobile. Там много точно и ясно е опоменато какво да се направи за да се спрат едни системни процеси на гармина и батерията да деяни по-дълго.

- Иво
- шПерко
-
Не искам телефом, това ми трябва за планините зима и лете, слагам в раницата 10-20 батерии на duracell и си перкам. Просто не разбирам от тези системи много и исках някой запознат с конкретните гпс-и за планина, който е чел някъде да ме насочи просто, парите и интерфейса не са ми проблем. Телефонът ми е в джоба ако имам проблем да звънна на 112 и да си подам координатите примерно 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Иво написа:... слагам в раницата 10-20 батерии на duracell и си перкам...
Това звучи малко странно, но ти си знаеш.
Аз споделих опит за нещо, което съм пробвал. Не говоря на база "четох, че..." Но, както написах вече, ти си знаеш.

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2