Гуми
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Re: Гуми
Точно !!!! То частите, дето са в БГ са също с неясен произход, и говорим за накладки, и т.н Аз съм виждал Текстар, купен в България, и Американски Текстар.....Нищо общо е меко казано....
В Англия масово също се продават китайски джанти и китайски гуми...Ако те са по прости от нас...
В Англия масово също се продават китайски джанти и китайски гуми...Ако те са по прости от нас...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ъъъъ, времето се постопли, идва ли момента за смяна на зимните с летните или някой вече я свърши тая?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
23 градуса е в Пловдив, тая година и сняг не е падал тук.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Ама сте бързаци.... и през февруари даже
. Тука беше доста снежно. Нейсе. Другата седмица я мисля тази операция. Оше две гуми имам да вземам.

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Nikolay86 написа:И аз днес ги метнах моитеМислим да няма студове повече
А дано правилно мислиш, че и на мен ми писнааа.
Зимните гуми не са само за сняг.
Аз лично слагам зимни, когато температурата сутрин се задържи под 10 градуса и когато е над 10 ги сменям с летните.
По мои наблюдения смяната се случва около 15 октомври, а другата началото на април. Астрономически пролетта още не е настъпила и се счита, че е зима, ако ще и +30 градуса да стане навън през деня
Който иска да кара с летни и зимата, но при ПТП излиза винаги виновен, поради необорудвано МПС за зимни условия
Аз лично слагам зимни, когато температурата сутрин се задържи под 10 градуса и когато е над 10 ги сменям с летните.
По мои наблюдения смяната се случва около 15 октомври, а другата началото на април. Астрономически пролетта още не е настъпила и се счита, че е зима, ако ще и +30 градуса да стане навън през деня

Който иска да кара с летни и зимата, но при ПТП излиза винаги виновен, поради необорудвано МПС за зимни условия

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
barty написа:Обмислям да сложа летните
Вече не обмислям

Мислех да си купя Континентал ама тц, нема паре за тях

- jordao75
- младши ентусиаст
-
- Кара: 520 i 97
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Още не могат да ми оправят колата наш'те майстори, стана един месец време, две брони не могат да боядисат. Сложих летните гуми на джантите и ги прибрах в гаража, чакат колата. Да видим кога ще я дочакат. А си спомням, че щях да пиша впечатления преди има няма три седмици.....
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
ALiGaToR написа:А какъв е най-малкия размер който може да се сложи на Е39-тката. И да уточня като казвам малки. Имам в предвид да не са широки ами високо профилни.
Интересува ме като цяло за 15-ки, защото при тях може да се сложи най-високо профилна гума.
Ще има ли някакви неблагоприятни последствия от страна на стабилността и фрапираща ли ще е.
И направо кажете какви са преимуществата и недостатъците на тясната и високо профилната гума в сравнение с широките ниско профилни гуми.
Все пак е хубаво да са наясно хората като мен с разликата в размерите, за да не се хвърлят на най-скъпото като смятат че е най-добро за тях.
Колега, не видях някой да ти отговарял преди мен. Сигурно вече си направил избора си, но все пак нека да кажа личните си впечатления.
Предното БМВ (318и) го карах с 195/65/15 и возеше доста комфортно, но стабилността в завоите беше доста зле

Да обобщя: трябва да избираш между стабилност и комфорт. За съжаление това са 2 противоположни неща. Така че всичко зависи от стила ти на каране и от личните ти предпочитания.