Цигарите...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Re: Цигарите...

Мнение от zlobicar » 17 Мар 2011, 18:35

krystal написа: Всичко е психическа нагласа.
Важно е да осъзнаеш, че когато отказваш цигарите не се лишаваш от едно yдоволствие, а точно обратното.
Цигарите са гадни, скъпи и водят до зависимост, променят ти мисленето, начина на живот..
Живота без цигари е прекрасен, само трябва да поискаш и ще го имаш.

Е това беше и мойта философия кокато ги отказах преди 4 години.
обичам BMW

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 17 Мар 2011, 18:53

Чели сте книгата за отказване май :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
Мечтае да кара: E60 ///M5

Мнение от ludiq1987 » 17 Мар 2011, 19:43

krystal написа:...

Кака, че ти не пушеше ли? Или доста съм се заблудил :kuku: Аз съм Бобчо от бгбмв :wave:
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 17 Мар 2011, 20:31

И аз съм в процес на отказване... В смисъл само си го мисля, но като гледам, навика е голямо нещо, за съжаление :confused: :banghead: Веднъж ги бях спрял за около месец-два, но през това време не бях ходил на дискотека... Отидох и всичко започна отначало :ranting:
Като ги спирате, започнете да тренирате и повечко кардио, за да не вдигате кг :yes: Аз започвам да бягам и ще видим ще ги спра ли или не :dummy:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gugichamp » 17 Мар 2011, 20:45

Аз тупах по 2 кутии на ден,но на
един мой рожден ден си казах,че
спирам цигарите.Прибрах си почти
пълната кутия в джоба и така вече
четири години не съм се и сещал
за цигари,даже много ме дразнят.
Иначе си пия кафенце,алкохол,но
цигарите не ми липсват. :yes:
от свинята лебед не става...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 17 Мар 2011, 21:41

ludiq1987 написа:Кака, че ти не пушеше ли? :

Пyшех! 12 години. :lol:
А да, държа да отбележа, че не напълнях! Не трябва да се отпyскате и да търсите заместител на цигарите.

Dpy написа:Чели сте книгата за отказване май :mhihi:

Точно тя ми помогна на мен! :yes:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Мар 2011, 22:00

deyan-enchev написа:Ако почнеш да пушиш пури ще откажеш цигарите гарантирам ти :D

:) да. но пък поне при мене пурите не ме пристрастяват. пушил съм по една на ден, но съм и пушил по една на 2 месеца според... според не знам как ми идва, но няма логика.

между другото в пурата има никотина на 100-200 цигари ;) особено ако е някоя тъмна (мадуро) пълнометражна (чърчил) пура.

за колегата дето каза да се гълта пушека на пурата- това някакъв нов особено мъчителен начин на самоубийство ли е?
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 17 Мар 2011, 22:22

Точно тя ми помогна на мен!

Като ти видях коментара бях убеден в това :D . Доста полезно четиво :yes:
Не че ги отказах, дори вече се отказах да ги отказвам :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 17 Мар 2011, 22:34

Всеки път като ви се пропуши .. удар с предварително приготвен чук по пръстите ... ама със замах .

След 5тия път .. при по-коравите 10тия спира вече да ви се пуши :1:
Изпробвано и действа :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Потребител
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: E36 318 IS

Мнение от BC One » 17 Мар 2011, 23:17

ето аз какво мисля ...
* Спрете да пушите изведнъж. Не съм видял някой да е умрял, защото рязко и изведнъж е спрял да пуши. Постепенното спиране е бягство от проблема и показва слаба воля и недостатъчна мотивация.
* Изберете точен ден и час, възможно по-скоро. Не отлагайте месеци и години.
* Направете си собствен план, който напишете старателно на хартия.
* Ясно формулирайте защо не желаете повече да пушите.
* Анализирайте причините за предишни неуспехи в това начинание.
* Когато пушите, мислете конкретно защо пушите, отговаряйте си на този въпрос и анализирайте причините. Ще откриете, че няма непреодолима причина.
* Купете си цигари и ги поставете на трудно достъпно за вас място, далече, заключени “ през три врати “, за да имате време да мислите, докато се движите към тях.
* Мислете, мислете, мислете. Анализирайте. Записвайте изводите си.
* Отговорете си на въпроса: “ Как живеят непушачите без да пушат? “
* Отговорете си на въпроса: “ Колко пъти тютюнопушенето ми е помогнало реално да реша някой проблем? “
* Направете своя собствен избор и повярвайте, че е правилен.
* Поговорете с вече бивши пушачи – как са го направили и как се чувстват ?
* Мислете позитивно, поздравявайте се за успеха и се награждавайте.
* Спестявайте парите и ги харчете за други неща с удоволствие.
* Не допускайте “ една цигара “ да унищожи вашия успех и да Ви отнеме победата.
* Помнете и си повтаряйте, че без цигари Вашият уникален живот е по-добър.
* Препишете си горния списък с мотиви “ Защо да отказвам цигарите ? “ и го четете винаги, когато посегнете към кутията. Дори го поставете в кутията с цигари и го изваждайте преди първата цигара. И го четете наглас.
* Спортувайте, движете се, бъдете сред природата.
* Опитвайте се да общувате повече с непушачи.
* Съобщавайте, че не пушите и се гордейте с това.
* Когато най-много Ви се пуши, дишайте, дишайте дълбоко и се радвайте на чистия въздух в дробовете си.
* Предварително си определете друг природосъобразен начин за освобождаване от стреса.
* Работете, работете, работете. Правете нещо полезно.
* Влезте под душа, там не се пуши.
* Усмихнете се, целунете някого.
* Рисувайте, четете, бродирайте, ремонтиайте, пишете. Творете нещо приятно.
* Дъвчете дъвка, бонбон, семки, пуканки, солети. Пийте много вода.
* Яжте нещо вкусно и се наслаждавайте на храната без дъх на цигари.
* Не се страхувайте, че ще увеличите теглото си. Яжте нискокалорични храни, повече плодове и зеленчуци, движете се много. Консултирайте се с лекар по проблемите на наднорменото телесно тегло. Има начини за ограничаване на пълнеенето. И все пак, по добре здрав, отколкото съсухрен, кашлящ и болен.
* Измислете други начини да устоите на желанието за пушене. Изпратете ми ги и ще ги добавя в този списък. Но не се предавайте!

АБСТИНЕНТЕН СИНДРОМ

Това е съвкупност от оплаквания, които в една или друга степен се появянат при отнемането на никотина от организма на дългогодишни пристрастени пушачи. Пристрастяването към никотина е факт и зависимостта е в много по-голяма степен физическа, отколкото психическа. Това означава, че при отказване от цигари се проявяват различни оплаквания, наподобяващи болест, които биха се подобрили от доза никотин. Това в повечето случаи се усеща от пушачите. Такива симптоми са главоболие, често с пулсиращ характер, сърцебиене и стягане в сърдечната област, болки в стомашната област, диария, болки в корема, изпотяване на дланите и ходилата, тремор / треперене / на ръцете, шум в ушите, световъртеж, замаяност. Много често има промени в артериалното налягане с колебания от ниско към високо и обратно. В повечето случаи в първите няколко дни след спиране на тютюнопушенето артериалното налягане рязко спада. Нищо от тези оплаквания, ако наистина са част от абстинентен синдром, не заплашва здравето и живота. Не се поддавайте на нуждата от никотин, но е добре да се консултирате с лекар. Той ще Ви прегледа, ще постави правилната диагноза и ще Ви предложи лечение, включително и лекарства, които лекуват т.н. никотинов глад. Едно от тези лекарства е българския препарат Табекс /Tabex/ . Тези препарати се приемат по определени схеми, които е добре да се обсъдят с лекар още преди началото на спиране на пушенето на цигари. Съществуват и други методи за лечение на симптоми на отвикване от никотин. Добър и безвреден метод е лечението с хомеопатия. Използват се Belladona, Gelsemium, Aconitum, Tabacum и други. Хомеопатичното лечение е индивидуално съобразено и не могат да се предложат схеми. Използват се иглолечение, психотерапия. Но никое лекарство и никой метод не могат да заменят липсата на воля и желание за спиране на пушенето .

Много често ме питат колко време продължават симптомите на отказване? Това е твърде индивидуално. Някои пациенти изобщо не страдат от никотинов глад. Други страдат до 3 месеца. Зависи от предисторията на тютюнопушене - по колко цигари дневно, от кога се пуши, каква е никотиновата чувствителност на нервната система. Никотинът изчезва от организма към 48 часа след последната цигара. Белият дроб започва да се очиства около десетия ден и това може да продължи до 12 месеца. Сърцебиене и промени в кръвното налягане се наблюдават до около месец, а главоболието продължава максимум 3 месеца. Стомашно-чревните оплаквания отшумяват за 10 до 15 дни.
Изображение
Изображение
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана! 8)

Потребител
Аватар
Кара: Х5 - Е53

Мнение от boregepco » 17 Мар 2011, 23:25

Пуших 20 години...
От 2-3 месеца не съм палил. И не ми липсват.
Мъките почнаха първо в Европа, по-късно и у нас. Пушиш или на улицата или в една килийка. Ад!
В Дания и по улиците са ме гледали все едно съм най-долно животно.
Като казаха, че и тука ще става така си казах, че аз в кучкарник няма да стоя. И реших да ги махна.
Да, ма не си е лесно. И се накичих с лепенки. И работата потръгна.
Сега си стоя сутрин в кафето, при пушачите, в кучкарника... К'во да правиш - с приятели пушачи. Не ми пречат цигарите, но и не ми липсват.
Дали лепенките помогнаха, дали аз вече си бях готов да ги спра... Де да знам. Факт е, че ходих 40-50 дена с лепенки и сега съм ОК. А килограми не съм вдигнал. Нищо, че съм си склонен да си пълнея. А бе , така е по-добре.
Имам си 2 стека Боро, за да са под ръка и да си калявам психиката, имам си и една камара пури останали от времето на миризмата. Не пипам.
Успех и на всички, които се борят с това.

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 17 Мар 2011, 23:26

ей от както пуснахте тази тема ме гонят да пуша на терасата.
това си е въпрос на избор.
примерно аз ги бях спрял за 5 месеца,чувствах се тонизиран сутрин,но започнаха да ме болят коленете.
в последствие се разбра,че заради проблем с гръбнака не трябва да качвам килограми за да съм добре с краката.
и наистина за тези 5 месеца бях 12кг.в +
извода бе,че предпочитам сега да си давам парите за цигари от колкото за лекарства,а
като одъртеем безвъзвратно нещата ще се обърнат
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 18 Мар 2011, 1:47

Знам, че е вредно, обаче нямам желание да ги спра. Пуша от... 8 години вече и за сега не ми влиза в плановете да ги спра. Пък и средата ми е такава, че всички пушат. А пасивното пушене е не по-малко вредно. Най-тегаво ще е като забранят пушенето по заведения, ама ще го мислим като му дойде времето.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 18 Мар 2011, 10:46

Просто ги спираш и край! Не бях пушила 2 години ;)
И изобщо не ми се беше отразило на килограмите.

Иначе има една книга - "Не пуша вече", не знам дали нея точно споменавате. На някои хора доста им помага, аз лично не съм я чела, ама казват, че е добра : )
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 18 Мар 2011, 11:39

Само в тоя форум се завъртяха няколко теми по повод начините за отказване от цигарите. Много пъти съм писал и казвал, че с помощни средства нещата са по-трудни, по-рано писах за инат, а не за воля щот доста хора със силна воля не постигнаха ефект.
Опитвах десетки начини преди това, но ефекта беше за дни. Последния път си харесах една дата, мисля беше след около 3-4 месеца, 01.01.2004 след новогодишни маси и запои, и така. От раз без хапове, лепенки и всички простотии измислени за бизнес с отчаяните кандидат непушачи. Настроих се достатъчно дълго време, а и поредното увеличение ми помогна, реших да оставя една кадъна без работа :mhihi: . В къщи остана почти цял стек парламент, който добри приятели пушиха като дойдат на гости, другото важно нещо е да не си притиснат финансово, тази причина винаги може да я заобиколиш и да почнеш отново да пушиш. След това беше борбата с навика, за мен най-големия проблем, първото сядане в колата, първото сядане на кафе, първия обяд, първото ядосване и др. неща, които трябваше да се променят, и да намеря къде да си завра ръцете, които до скоро унищожаваха по 60 цигари всеки ден. Нещата се наместиха бързо, но отказах кафето, просто не можах да свикна да го пия по-дълго от 2 минути, като преди това с най-краткото кафе пуших по 5 цигари.
След това идва най-сладкия момент, обяснението как лесно се отказват цигарите и гледката на физиономията на отчаяните пушачи чудещи се как изобщо може да се случи това :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата