НАЛАГА ЛИ СЕ ДА ПЛАТИМ СТАРИ ДАНЪЦИ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: НАЛАГА ЛИ СЕ ДА ПЛАТИМ СТАРИ ДАНЪЦИ

Мнение от exotique » 06 Мар 2011, 20:42

има разлика обаче м/у срочно и безсрочно пълномощно :winky: повечто хора ги пускат за по една година,и ако упълномощения не се усети няма никакви права след година

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 06 Мар 2011, 22:05

То декларациите дето са валидни до края на календарната година не правят ли реално всяко пълномощно срочно :?: Или просто без тях не можеше да се продаде колата, но може да се дава пълномощно на трети лица :?:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 07 Мар 2011, 0:01

Тия многото цитати май не са мои, ама карай да върви. Само да питам - според вас, Грипен и Елезар, човекът трябва да продължи да си плаща данъците на тази кола до края на живота си ли?
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 07 Мар 2011, 9:51

Мордехай написа:Тия многото цитати май не са мои, ама карай да върви. Само да питам - според вас, Грипен и Елезар, човекът трябва да продължи да си плаща данъците на тази кола до края на живота си ли?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 08 Мар 2011, 11:04

Клинтъне, ше си останеме сиротни без отговор май, така ми се чини...
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Потребител
Аватар

Мнение от gti_dido » 21 Мар 2011, 11:35

аз имам за плащане доста

Потребител
Аватар

Мнение от qwe3ty » 04 Апр 2011, 16:17

Някой ако знае как и дали е възможно да се анулира пълномощно? Нали собственикът е човека с договора. Няма ли право да анулира пълномощното, та ако случайно намери колата или я пусне за издирване, да е чист пред закона?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 04 Апр 2011, 19:41

Мордехай написа:Gripen, смятам че полицията и държавните служби са ни длъжни наистина. Да, защото заплатите им идват от нашите данъци. ..

Ми те не плащат ли данъци също, съвесем между другото? И съвсем пак между другото не ли ги внасят също със осигуровки начислени върху реалното възнаграждение, за разлика от отрудения и изтерзан данъкоплатец :mhihi: Мъчат се някои хора да се правят на тарикати с тези пълномощни, накрая институциите им били виновни и защо?! Ако данъчни и полиция си свършат както си трябва работата по такива казуси направо не ми се мисли колко хора ще изреват и пак изтърканите лафове, че хората били изкрали милионите, пък те били на топа на устата и че закона трябва да действа за всички, ама не и за мене... Вече и децата знаят как се прехвърля кола, който е искал да мине метър ще си носи кръста :dunno: Никого не съветвам да извършва документни престъпления, понеже само си утежнява положението, съобразявайте се малко с тези съвети, които ги давате тука, че може някой да се върже...
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 04 Апр 2011, 20:01

Мордехай написа:Тия многото цитати май не са мои, ама карай да върви. Само да питам - според вас, Грипен и Елезар, човекът трябва да продължи да си плаща данъците на тази кола до края на живота си ли?

не ,само докато колата е на негово име .. и следващата продадена кола предлагам да я прехвърли при нотариус както си му е реда и после да не я мисли/плаща данъци ...
другия "тарикатлък" с който сега ще изгорят хиляди хитреци е нерегистрирането на новопридобит автомобил в данъчното .. всичко ще се плати до стотинка + 100-200% лихва за тия дето от 10 години карат така ..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 05 Апр 2011, 17:29

А могат ли от Данъчно да ми издадът документ че към дата 00/04/2011 /например/ ,не дължа никакви данъци за автомобили на "Териториално Данъчно Управление" ??

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 06 Апр 2011, 9:14

могат

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 06 Апр 2011, 13:04

С това закърняло мислене ще стигнем европейците на кукуво лято. Знаете ли как се продават леки коли в някои държави от ЕС? Знаете ли, че въобще не се ходи на нотариус и дори в КАТ? Знаете ли, че в целият ЕС леките коли са обикновена вещ и не се поставят на такъв пиедестал като в България, в която до преди 20 години хората чакаха за кола по 20 години. Много ме е яд, че има хора, мислещи по този остарял начин и без всякакъв стремеж за решаването на проблемите на цялото общество по един напълно трезв и реален начин. Как може да се кефите на това, че някой е сгрешил или че не е искал да си регистрира колата в данъчното? Такива хора са кривнали от правия път и трябва да си платят за грешката, но напълно е погрешно да се казва, че трябва да си плаща докато колата се води негова. Това ще породи друг вид измама или нерегламентиран начин на решаване на проблема. И на мен не ми се плаща данък над хиляда лева за лек автомобил, но си плащам и стискам зъби от яд като блъскам колата из дупките и се възхищавам на тези "тарикати", които не са регистрирали колите си - за мен те са едни Робин-Худовци.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 06 Апр 2011, 14:31

Alexi написа:могат

Това е добре.
Ти взимал ли си такъв документ,какво представлява ?
Гледам че си от Шумен,точно там миналата седмица поради "Грешка в софтуера" /забележете/,връщаха целия град да представя отново нужните документи за доказване че автомобилите са продадени,бракувани.
И понеже знам че тоя номер може да го изиграят навсякъде не е лошо човек да разполага с документ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 06 Апр 2011, 14:39

GRIPEN написа:
Мордехай написа:... Това, че мойто приятелче е допуснало грешка, не значи че трябва цял живот да плаща данъци за някакъв шрот....

Грешките почти винаги се наказват и излизат скъпо! Затова сме с глави на рамената си, да мислим какво правим!
Аз ако допусна грешка и изтряскам някой какво да кажа- хайде сега, сгреших, признавам си, ако може нищо да не ми правите, понеже ви плащам заплатите, и да си ходим по живо по здраво????

Мордехай написа:.... Полицаите обявяват колата за издирване и като я намерят с този, който я кара, я прибират и всичко се изяснява и уточнява......

А основанието да я обявят за издирване е ? Открадната ли е или нещо друго противозаконно? Има ли престъпление в този случай?
Не може всеки когато му скимне да обявава нещо за издирване, което преди това съзнателно, като пълнолетен и носещ отговорност за действията си гражданин е упълномощил друг да го ползва!
А като пристигнат при този, който я кара с валидно пълномощно и му я вземат, и тоя после заведе дело, кой ще отговаря и плаща ?
Не случайно споменах, че тези служби работят по закони, Наказателен кодекс, правилници и т.н., не по наши желания и виждания за нещата!

Действията на полицията се контролират от прокуратурата, тя какво ли ще мисли по този въпрос?

Ще ни обслужват да, ама в рамките на правата си и в рамките на закона!

e добре де, сега като колегата е дал колата с пълномощно, дайте да го вкараме в затвора ли? или да плаща данъци доживот?
все пак и така не става. та той не е извършил нищо нередно. и в бг това си е масова практика. нищо, че е порочна :paranoid:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 06 Апр 2011, 22:40

Понеже бях попитан... Не съм казал никъде някой да плаща до живот данъци за това, което не притежава. Казах, че проблемите днес, са породени от несериозно отношение в миналото или дребен тарикатлък. Сега посфактум, олеле. Ами олеле, като няма кой да мисли и не толкова това, ами да мисли тарикатски, човека не е глупав. Само че си е направил грешно сметката и днес се чуди какво да прави. Не мога да дам съвет, ситуацията е леко безнадеждан и не го правя. Не злорадствам над колегата, но нека бъде за пример на всички тарикати, как собственият им тарикатлък се връща върху им обратно. А за Европа? При измама с кола в Европа и укриване на данъци, мисли си колега как ще ти се размине. Май понятията ни за Европа са различни. Данъчните вече са в комбина с КАТ и само гледайте.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Предишна

Назад към Извън Темата