ЗА или ПРОТИВ АЕЦ "Белене"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: ЗА или ПРОТИВ АЕЦ "Белене"

Мнение от ms » 21 Мар 2011, 17:40

Elesar74 написа:... Евтина, кое и е евтиното, при тази висока цена на първоначалната инвестиция? ....

Що не приемеш, че атомната енергия е най-евтина- независимо от огромната начална цена пак остава значително по-евтина спрямо енергията от ТЕЦ... не съм търсил, но силно се съмнявам един ТЕЦ с 2ГВата мощност да струва 200-300млн.- ако беше толкова евтино никой нямаше да прави атомни бомби в двора си за да си свети, нали ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 21 Мар 2011, 17:50

Абе заеби. Сега гледах в бокса изявлението на Бойко Борисов при Диана Найденова. Човека е решил, ще строим. Аз загубих битката, честито на печелившите. Всеки народ, си заслужава управниците.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 21 Мар 2011, 17:52

Elesar74 написа:Абе заеби. Сега гледах в бокса изявлението на Бойко Борисов при Диана Найденова. Човека е решил, ще строим. Аз загубих битката, честито на печелившите. Всеки народ, си заслужава управниците.

Идва да покаже, че и неадекватните управници могат от време на време да направят нещо правилно. :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Аватар

Мнение от ms » 21 Мар 2011, 18:10

Ще е ОГРОМНА грешка Белене да се строи от руснаци- кое му е правилното на решението :?:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 21 Мар 2011, 18:24

Аз нямам какво повече да кажа по темата. Защитавах позицията, че тази централа е скъпа, ненужна и не е български проект, а руски. Между впрочем, той Тодор Живков я начева година след трагедията във Чернобил, така си спомням. Та и Бойко Борисов, който не спира да прави паралели от кого се е учил и той така. Аз мисля, че този човек жестоко излъга избирателите си. Но не само това, той ще ни вкара в една голяма въртележка, от която няма да излезем скоро. Много добре го слушах какво говореше. 51% на НЕК и да не даваме пари. И две западни компании за гарнитура, със собственост по 1 %. И руснаците отсреща. Всичката печалба, от тази АЕЦ, ще отива да погасява заема към руснаците. Както казах, честито на печелившите и аз съм от тях, ако не емигрирам. АЕЦ Колзодуй е генериал за 2010 .г брутна печалба, 100 млн. лева. Голяма печалба за една АЕЦ, няма що. Дали и двойно от тези 100 млн. от Белене, ще ни стигат за изплащането на руския заем? Паживьом, увидим. Нямам какво повече да добавя, освен ако не стане чудо, за което говори Feanor, че да не се построи тази централа.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: е34 525 TDS
Мечтае да кара: e38 750i

Мнение от neo5030 » 21 Мар 2011, 18:55

неутрално :yes:
Обичам теее, Разбойнико Мой... винаги ме спасяваш, винаги бягаш с мен, винаги ме разбираш, винаги си на линия, винаги ми даваш ... да разбера че... мога да съм спокоен в теб, до теб... винаги си усмихнат и готов да се забавляваме , винаги ти светят очите, ангелските.. BMW

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 22 Мар 2011, 8:50

Пичове, грехота е да сме изминали 2/3 или 3/4 от пътя и да спрем.
Да започвахме тепърва да мислим дали да я строим и къде да я строим - бива такива дебати.
Ама при положение, че почти всичко е готово и ние да се откажем - просто трябва да е ултра хипер неизгодно.
И помнете, че след 10 или 20 години Козлодуй спира - ако до тогава нямаме нови ядрени мощности - ще чакам противниците на Белене да въртят педалите на генераторите :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 22 Мар 2011, 13:39

http://spisanie.imot.bg/otkriha-vetropa ... 0-mln.html

35MW - 60милиона евро
=>
1050MW = 1.8 милиарда евро (колкото е един блок на Белене)

2010MW = 3.6 милиарда евро (колкото ще са двата блока на Белене)

За Белене се споменават някакви цифри от сорта на 6.3 милиарда, отделно ще има разходи по експлоатацията, разходи за ядрено говори и прочие.

Аз ли нещо не мога да смятам, или с перки излиза наполовина по-евтин тока, дори от гледна точка на първоначалната инвестиция :shock:
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Мар 2011, 18:34

ми грешни са сметките, да ;)

Инвестицията е 60 млн. евро, като паркът е разположен на 2700 декара. По предварителни разчети на инвеститорите централата ще работи целогодишно по 2103 часа, каза Георги Петков, представител на инвеститорите.

2013 часа от 8 760. т.е. 1/4 от времето. т.е. тука има тука нема.
и също така от къде ще вземеш 155057.143 декара за да докараш до 2010MW.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 30 Апр 2011, 19:57

1. България не разполага и не се очаква да разполага в бъдеще с необходимия финасов ресурс за реализирането на един такъв мащабен проект.

2. Българското общество се състои предимно от пенсионери и малцинствени гупи, които не работят, нито имат шанс да започнат работа поради липсата на каквото и да е образование.

3. Малцинствените групи и сега са основните длъжници на ЕРП-тата, както и болшинство от хората ползващи ток нелегално(кражби).

4. По-голямата част от способните българи емигрират зад граница, което не дава перспектива за подобряване икономическото положение на държавата.

5. Българските държавни институции са сочени като най-корумпираните в Европа, а законността е под всякаква критика. (Виж последните изявления на американският и германският посланници относно българската съдебна система)

6. Чуждестранни инвестиции в България не се очакват в близко бъдеще, поради ниската квалификация на работната ръка (виж т.4) и увеличаването броя на застаряващото население, и въобще увелечаването на заболеваемостта сред цялото население, което обезмисля фактора евтина работна ръка. Хубаво е работната ръка да е евтина но трябва и да е способна и здрава.

7. Тенденцията за намаляване на българското население не се прекъсва през последните 20 години, което води до реална опасност от естествено изчезване на държавата до няколко деситилетия, а доста преди това населението ще се състои изцяло от споменатите по-горе малцинствени групи носещи своите социално-битови характеристики.

8. Сривът в българското образование, чиито ефект се наблюдава ясно на всеки параламентарни избори. Ясно се вижда тенденцията българите да избират все по-прости и необразовани хора да ги управляват. Което води до мисли и относно качеството на политическият материал в държавата.

8. Като цяло споменатото в по-горните точки ни доведе до заключението, че Българската държава няма да може да изплати цената на централата, дори и да вдигне данъците десетократно, тъй като просто няма да има от кого да вземе необходимите средства.

9. Това ще доведе до невъзможност на нашата компания да бъде заплатено за посторяването на АЕЦ „Белене“, което ще превърне централата в най-добрия случай в надгробен паметник на загиващата ви нация.

С Уважение: изп. директор на „Росатом“ Сергей Кириенко “
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Апр 2011, 20:03

каква е тази простотия ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 30 Апр 2011, 20:05

steeN написа:каква е тази простотия ?

Някакъв доклад явно
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 30 Апр 2011, 20:09

ти вярваш ли си :kuku: :kuku: :kuku:
Колкото и да е вярно написаното това е НЕВЪЗМОЖНО да е официално становище на Росатом :roll:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно.
Мечтае да кара: сАмоЛеТ

Мнение от Димитър Димитров » 30 Апр 2011, 20:14

За съжаление това е горчивата истина :bcry:

Аватар

Мнение от ms » 30 Апр 2011, 20:18

Херо написа:За съжаление това е горчивата истина :bcry:

Вярно е, но само в общи линии... поредната малоумна пропаганда на някой олигофрен смятащ народа за по-глупав отколкото е в действителност... ама то е нормално- идват избори и такива простотии ще четем всеки ден...
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата