Да сеем картофи ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Да сеем картофи ?

Мнение от Nightmare » 22 Мар 2011, 12:43

Аз немога да разбера вие за 1-2 години и искате с магическа пръчка заплатите да станат 3000 лв, да имаме 2000 км магистрали, да имаме 2 аеца, да имаме перфектна здравно-осигурителна система, да имаме високопроизводително селско стопанство, да хапваме само "стара планина" ...и да не изброявам още...
Някой се надяваха дълги години на това от дъртите комуняги...и сега реват ! Ще реват защото неможе всичко да стане на момента, и ла*на трупани 22 години да се изринат за месец !!
Пък ако ще не Бойко ами Дядо Господ да слезе...
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 22 Мар 2011, 12:46

martoto написа:... Само преди 2 дена, самия той каза че държавата е зависима от Лукойл: ако спрял за планов ремонт - фалираме. Та така, в момента сме зависими за газта и за горивата. След време ще сме зависими и за тока. А, то май друг вид енергия не остана? ...

Ако спре рафинерията далеч НЕ фалираме- внасят се горива от вън и пак ще се платят тук акциз и ДДС, единствената загуба е от данъка печалба на рафинерията... Ама те от 2г. бачкат на загуба- значи нищо не губим... Боко просто си говори колкото да не заспи- лошото е, че някои хора му вярват...
В момента зависим от руснаците за доставки на газ, преработка на петрол И доставки на ядрено гориво за Козлодуй- няма такива филми "след време ще зависим и за тока"- и сега сме достатъчно зависими от тях...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 22 Мар 2011, 13:01

Nightmare написа:Аз немога да разбера вие за 1-2 години и искате с магическа пръчка заплатите да станат 3000 лв, да имаме 2000 км магистрали, да имаме 2 аеца, да имаме перфектна здравно-осигурителна система, да имаме високопроизводително селско стопанство, да хапваме само "стара планина" ...и да не изброявам още...
Някой се надяваха дълги години на това от дъртите комуняги...и сега реват ! Ще реват защото неможе всичко да стане на момента, и ла*на трупани 22 години да се изринат за месец !!

Да приемем, че си прав и наистина има логика, че всичко хубаво не може да се случи за кратък период от време...Аз пък ще ти задам обратния въпрос - ти какво хубаво видя да се случи за тези 2 години; какво хубаво направи Бойко за тези 2 години на власт ?! Освен да се оправдава с тройната коалиция, с президента, с предишните правителства на прехода, със световната криза, със земетресението в Япония, с войната в Либия и с всички лоши събития по целия свят за своята некомпетентност :mhihi: :mhihi: . Аз друго от него освен оправдания не съм чул :mhihi: . Все някой му пречи :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 22 Мар 2011, 13:04

Nightmare написа:Аз немога да разбера вие за 1-2 години и искате с магическа пръчка заплатите да станат 3000 лв, да имаме 2000 км магистрали, да имаме 2 аеца, да имаме перфектна здравно-осигурителна система, да имаме високопроизводително селско стопанство, да хапваме само "стара планина" ...и да не изброявам още...

Никой не иска за отрицателно време всичко да стане тип-топ. Само че нали се сещаш, че този устрем към възход на страната ни не е от вчера и днес, а резултати НЯМА! И това по никакъв начин не виждам да се променя, или пък с перспективата да се промени за в бъдеще. Страшно много неща в тая държава се правят на тъмно, и докато това е така ние тука може да си обсъждаме на воля, а то да е съвсем различно... знае ли човек. Всички тия държави, дето ги даваме за пример са такива, защото има прозрачност, има демокрация. Тука демокрацията е само на хартия... "Ти като не даваш парите, не те интересува какво се прави" - що за изказване?! Дай като ни се дават пари и от Русия, и от Евро съюза, и от не знам още къде, да чакаме и да дойдат да ни похарчат тези пари разумно и да реализират това, за което са предвидени... Че тогава за какво ни е управление на тая страна, за какво ни е това правителство... за красота сигурно. Тук докато не се започне на чисто и светло, ще има някакви незначителни постижения, от които ние ще видим само бегла полза. Аз преди 2 години тъкмо бях навършил 18, с цялото си желание отидох да гласувам (друга история е това, че не можах... просто не можаха да ми кажат къде ми е района :kuku: ), и то за Бойко. И не ме е срам да призная, че виждах в него дето се вика месия, ама като се замисля колко неща не съм разбирал тогава, сигурно е било нормално. Сега вече се чудя как подобен човек може да стои начело на държава... Но пък аз не виждам да има стойностни хора, че да кажем "избора ни беше грешен". Дали ще изберем тоя грешен човек, или някой друг грешен, май няма особена разлика.

Аватар

Мнение от ms » 22 Мар 2011, 13:04

Maverick_VS написа:...Освен да се оправдава с тройната коалиция, с президента, с предишните правителства на прехода, със световната криза, със земетресението в Япония, с войната в Либия и с всички лоши събития по целия свят за своята некомпетентност :mhihi: :mhihi: . Аз друго от него освен оправдания не съм чул :mhihi: . Все някой му пречи :confused:

Нали го знаеш лафа за 3-те плика дето стария премиер дава на новият... като гледам му е време да отвори 3-ят плик ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 22 Мар 2011, 13:05

Браво на Трайчо Трайков ... показа че има топки ...

Г-н self made Генерал, на няколко пъти много сериозно си изпуска нервите. А с това, ако спре ЛукОйл умираме съм потресен.
За кой работи този човек, за лукойл ли ... Лукойл ли дава само пари в тая държава. Да се поуспокои и да направи едно мъжко
изказване с което защитава интересите на България един път. Да му писне на човек, последните дни си би хиляди авто гола ..
Тоя лукойл ще го свали като премиер ... и веднага ще се види на изборите за президент.
Цветанов също му орязаха крилцата .. вече го няма никакъв, явно си ремонтира имотите.

Maverick_VS

:clap:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 22 Мар 2011, 13:07

Аз никъде не твърдя, че Бойко е най/добрия политик управлявал до сега ! И мен започва да ме дразни как се оправдава с всичко.
Иначе ще ти кажа 1 хубаво нещо (май единственото за сега) построиха се повече км магистрала от колкото в предходните 20 години !

По въпроса за аец Бойко може много неща да каже, ама нали знаете, каквото наредят отгоре това ще е. Може да говори сега, че ще се строи, ама ако отгоре кажат НЕ, ще гледаме аец през крив макарон :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 22 Мар 2011, 13:26

Nightmare написа:Иначе ще ти кажа 1 хубаво нещо (май единственото за сега) построиха се повече км магистрала от колкото в предходните 20 години ! :

Сега да не излезе, че и на малкото не съм доволен, но тия магистрали, дето се построиха и се строят не отговарят на това, което Евро съюза очаква. Тоя 3-тия тунел на не знам коя магистрала беше, протече преди да е пуснат в употреба... и е много вероятно след известен период на експлоатация (според мен няма да е никак дълъг), на тия "хубави" магистрали да им се видят дефектите, и да се чудим магистрала ли беше по-добре, или републикански пътища да се бяха направили, но качествено. Както и оня куриоз със селото, на 50м от новата магистрала (абе по имена тия новите никак не ги знам :mhihi: ), но без вход за нея, та тая магистрала за тия хора е напълно безполезна...

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 22 Мар 2011, 13:44

Аз не съм краен песимист и докато не дадат дефекти ще вярвам, че ги правят като хората и ще са ОК.

Но пък дайте да си говорим реално - какви магистрали са построили, че не мога да се сетя - СТРОЯТ се в момента ("чутовните" 100 и колко км бяха да вържат Тракия) и лекичко не им вярвам на пусковия срок 2012. Едно че на 2 от лотовете май изостават доста от графика (това по писания в медиите), второ, че фалираха фирми от единия консорциум, дето строи, трето, че преди месец и нещо съдът върна имот на няк'ви хорица баш по средата на трасето, щото са им го взели неправомерно :banghead: , четвърто тая пепел, дето пишат напоследък за нея (дано да не е вярно и да са спекулации на опозицията)...Всички тия работи показват, че и това, с което толкова се хвалят и което им остана едничкият лъч на надежда и него го вършат през пръсти :confused:

ms написа:Нали го знаеш лафа за 3-те плика дето стария премиер дава на новият... като гледам му е време да отвори 3-ят плик ;)

Натам отиват работите... :confused: Но като се замисля все още не искам да се случва това, защото все още са останали заблудени, които ще им дадат около 20% и тия пак ще се мъчат да управляват :confused: . Чудно само в този сценарий как ще се оправдават с наследството на предишното правителство :mhihi: . Така че по-скоро нека се ос*рат още годинка и нещо или до края на мандата, за да приключат тотално :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 22 Мар 2011, 14:16

Не 1-2 години, колега - 800 дни искат :mhihi:
Ама не разбраха, че ако сам не си го направиш - наготово няма кой да ти даде ;)
Аз разбирам инвалидите, сирачетата и други хора в неравностойно положение... :confused:
Но млад, прав и корав човек да чака на държавата... :kuku:

Аватар

Мнение от ms » 22 Мар 2011, 14:28

flame написа:...
Но млад, прав и корав човек да чака на държавата... :kuku:

Заеби ги ти тея млади, прави и корави дето чакат на държавата...

Всички, ама ВСИЧКИ чакаме на тая държава...
Ти работиш нещо, нали- значи фирмата трябва да съществува за да ти плати заплатата... За да я има тая фирма обаче държавата трябва да създаде благоприятни условия за бизнес- опростени и ясни процедури, нормални данъци, минимални нива на корупция и т.н.... Като го погледнеш излиза, че всичко опира в един момент пак до държавата...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 22 Мар 2011, 14:36

Споко бе колеги, картофи има за всички. И ток ще има, руски, вносен. И евтини горива, той премиера е помолил Вальо Златев да намали цените. Да работи на загуба. Жив да го ожалиш. Помолил го, нали са приятели, ще се разберат. А аз мога да кажа една прословута реплика: като няма хляб, яжте пасти. Личността, изговорила тези думи, е платила с главата си преди има няма 300 г. Днес ничия глава няма да падне, заради репликата с картофите. Даже напротив, 44,7% искат премера да е президент. Какво да кажа повече, незнам.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 22 Мар 2011, 14:49

Да кажем, че съм съгласен с всичко написано до тук. Идва въпросът ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМ ???
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 22 Мар 2011, 14:57

Nightmare написа:Да кажем, че съм съгласен с всичко написано до тук. Идва въпросът ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМ ???

Тоя въпрос е без отговор :mhihi: Поне без верен такъв ;) Все едни и същи са горе - преди изборите добрички, всички само обещават, и то така умело, че ние им вярваме. После свалят маските. Аз и по-горе казах - не виждам как можеше да е по-добре положението, ако не бяхме гласували за Бойко. Всичките са един дол дренки. Та почвам да разбирам хората, дето нямат желание да гласуват.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 22 Мар 2011, 15:05

Nightmare написа:Да кажем, че съм съгласен с всичко написано до тук. Идва въпросът ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМ ???

Веднага ти давам отговор ЗА НИКОЙ. :winky: Никога не съм гласувал и няма и да гласувам, просто от всичките паляци, дето се имат за политици, а някои от тях нямат нито образование или ден трудов стаж никои не заслужава подкрепа. Това си е лично мое мнение.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата