Въпроси относто бракуване и продаване на коли.
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Въпроси относто бракуване и продаване на коли.
Колеги понеже ми се налага да продам една кола,а друга да бракувам. Искам да ви попитам да ли знаете как стоят нещата,в следните ситуации:
1. Колата която искам да бракувам е моя от една година. Карал съм я един месец и я ударих,но номерата си седят вкъщи и се не намирам време. Това не знам дали има значение де. Та работата е че не съм я регистрирал в данъчното и искам да я бракувам без да и плащам данъците. Можели да стане така или не може?
2. Другия въпрос е свързан с продажбата на кола. Имам колата от 2 месеца не съм я регистрирал в данъчното и искам да я продам. Ще може ли да се мине през нотариус без да съм я регвал и без да съм и плащал данъците или не?
Благодаря предварително.
1. Колата която искам да бракувам е моя от една година. Карал съм я един месец и я ударих,но номерата си седят вкъщи и се не намирам време. Това не знам дали има значение де. Та работата е че не съм я регистрирал в данъчното и искам да я бракувам без да и плащам данъците. Можели да стане така или не може?
2. Другия въпрос е свързан с продажбата на кола. Имам колата от 2 месеца не съм я регистрирал в данъчното и искам да я продам. Ще може ли да се мине през нотариус без да съм я регвал и без да съм и плащал данъците или не?
Благодаря предварително.

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Въпроси относто бракуване и продаване на коли.
1. Не може. Трябва да и платиш данъците. След това отиваш с талоните, номерата и със нита (заяждат се понякога заради него) от задния номер в кат, бракуваш я (последно имаше една такса от 18 лева) , от кат ти дават една бележка с която пък отиваш обратно в данъчното и я отписваш и от там.
2. Няма как да я прехвърлиш, тъй като самият нотариус изисква квитанцията за платен данък.
2. Няма как да я прехвърлиш, тъй като самият нотариус изисква квитанцията за платен данък.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Айде сега пресен опит- от 1 седмица насам...
1: Бракуваш (връщаш за скрап) без платен данък без проблем- или не се изисква, или във Варна не им дреме за данъка... Искат се голям талон, нотариално заверен договор и толкова- и аз не бях си регистрирал колата на мое име и я бракувах без грижи... това при самото предаване за скрап- в КАТ к'во ще ти искат идея нямам, още не съм стигнал до тая част...
2: по принцип ти трябва данъка за продажба, но все може да се намери услужлив нотариус...
1: Бракуваш (връщаш за скрап) без платен данък без проблем- или не се изисква, или във Варна не им дреме за данъка... Искат се голям талон, нотариално заверен договор и толкова- и аз не бях си регистрирал колата на мое име и я бракувах без грижи... това при самото предаване за скрап- в КАТ к'во ще ти искат идея нямам, още не съм стигнал до тая част...
2: по принцип ти трябва данъка за продажба, но все може да се намери услужлив нотариус...
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Мерси колеги! 

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Вече услужлив нотариус - няма
може някаде по малките населени места но се съмнявам

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
madpetio написа:Вече услужлив нотариус - нямаможе някаде по малките населени места но се съмнявам
В Плевен познавам поне 10 човека, които НИКОГА не искат бележката за платен данък...

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Аз бих го нарекъл корумпиран и недобросъвестен нотариус.
Никой не мое ма връне на селу!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Бракуване става без данък, взимаш си номерата, отиваш в КАТ - терминал 1, след това гише номер 3 да си платиш, дупчат ти талона и си готов.
За прехвърляне на кола вече без данък не става, имаше един нотариус при него минаваше, но вече няма такива.
За прехвърляне на кола вече без данък не става, имаше един нотариус при него минаваше, но вече няма такива.

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Projektzwo написа:madpetio написа:Вече услужлив нотариус - нямаможе някаде по малките населени места но се съмнявам
В Плевен познавам поне 10 човека, които НИКОГА не искат бележката за платен данък...
тва го провери с днешна дата и ако е така ще идвам да прехвърлям там

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
madpetio написа:Projektzwo написа:madpetio написа:Вече услужлив нотариус - нямаможе някаде по малките населени места но се съмнявам
Гарантирам!

- ogata
- старши ентусиаст
-
Bavarcho написа:Бракуване става без данък, взимаш си номерата, отиваш в КАТ - терминал 1, след това гише номер 3 да си платиш, дупчат ти талона и си готов.
Да и ти дават бележката, че колата ти е бракувана, но понеже не можеш да я отпишеш от данъчното именно защото дължиш данък..таксите продължават да си текат и след 3-4 години става най-интересно, щото тая кола вече си я забравил, ама държавната машина тебе - не

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
ogata написа:Bavarcho написа:Бракуване става без данък, взимаш си номерата, отиваш в КАТ - терминал 1, след това гише номер 3 да си платиш, дупчат ти талона и си готов.
Да и ти дават бележката, че колата ти е бракувана, но понеже не можеш да я отпишеш от данъчното именно защото дължиш данък..таксите продължават да си текат и след 3-4 години става най-интересно, щото тая кола вече си я забравил, ама държавната машина тебе - не
А като не си я вписал? Какво ще й отписваш

- ogata
- старши ентусиаст
-
Bavarcho написа:ogata написа:Bavarcho написа:Бракуване става без данък, взимаш си номерата, отиваш в КАТ - терминал 1, след това гише номер 3 да си платиш, дупчат ти талона и си готов.
А като не си я вписал? Какво ще й отписваш
Ще викнат предишният собственик в данъчното, той ще покаже договора и тогава по надлежен ред гори нашият човек ...
Ако е карана от чужбина вече, там не знам ква е хавата

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Добре де, ама старият собственик си е отписал колата от данъчното и КАТ с копието от договора- човека най-официално НЯМА такава кола вече, него пък за к'ъв чеп ще го търсят 

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Projektzwo написа:madpetio написа:Projektzwo написа:madpetio написа:Вече услужлив нотариус - нямаможе някаде по малките населени места но се съмнявам
Гарантирам!
Гледа ли БТВ тази вечер??? пиши ми на ЛС
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2