Един казус: Кой е с предимство?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кой е с предимство Червения или Синия Автомобил?

Червен
36
38%
Син
60
63%

Общо гласове : 96
старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: Един казус: Кой е с предимство?

Мнение от plradev » 23 Мар 2011, 0:20

TPAKTOP написа:Изображение
Аз пък мисля че кръстовището е така разчертано само където се е износила маркировката!

Тц :winky: Островчето с маркировката ,която разделя двете платна е по-нагоре.Преди самото кръстовище,лентите стават 3 като лявата и средната са за наляво ,дясната направо. Тая маркировка в тоя и вид с две лети наляво се появи преди 1-2 години ,преди нямаше никаква :wave:

ето това е кръстовището
Изображение
bum_bum написа:
AcOrP написа:Кой е с предимство Червения или Синия Автомобил?

is-ката :driving:

:yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 23 Мар 2011, 0:26

Мене ако питаш колега май има островче! На светофара от към искърско шосе съм сигурен че има и почти съм сигурен че има и на въпросния завой просто всичко е изтрито!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 23 Мар 2011, 0:31

TPAKTOP написа:Мене ако питаш колега май има островче! На светофара от към искърско шосе съм сигурен че има и почти съм сигурен че има и на въпросния завой просто всичко е изтрито!

Не ,бате ,островчето наистина започва от светофара на искърско и е доста дълго ,но 50-тина метра преди въпросното малоумно кръстовище се стеснява наляво и "отваря/образува" крайната лява лента . А че вече маркировката е адски изтъркана и трудно различима е безспорен факт.Работя в близост до това място,а и живея в квартала ,та си го знам наизуст и бутаница там винаги е имало наистина.
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 23 Мар 2011, 0:32

SKISA написа:подобно има на светофара на г.м.димитров и симеоновско. завоят от гемето по симеоновско нагоре към околовръстното. скоро разрешиха от средната лента също да се прави ляв завой, но по маркировка след това се сбутват. добре ,че самото симеоновско е достатъчно широко и всички до един настъпват белите линии там ,за да се наместят.

Изображение Лентите са си две на Симеоновско. Просто в дясната постоянно има паркирани автомобили.

А иначе по темата - :banghead: - нямам никаква идея

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 23 Мар 2011, 0:34

plradev написа:
TPAKTOP написа:Мене ако питаш колега май има островче! На светофара от към искърско шосе съм сигурен че има и почти съм сигурен че има и на въпросния завой просто всичко е изтрито!

Не ,бате ,островчето наистина започва от светофара на искърско и е доста дълго ,но 50-тина метра преди въпросното малоумно кръстовище се стеснява наляво и "отваря/образува" крайната лява лента . А че вече маркировката е адски изтъркана и трудно различима е безспорен факт.Работя в близост до това място,а и живея в квартала ,та си го знам наизуст и бутаница там винаги е имало наистина.

И аз работя на близо и утре ще мина да видя за какво става въпрос! :mhihi: ДА не се засечем с рулетките?! :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 23 Мар 2011, 0:42

TPAKTOP написа:
plradev написа:

И аз работя на близо и утре ще мина да видя за какво става въпрос! :mhihi: ДА не се засечем с рулетките?! :lol:

Мини ,само се пази от камикадзета :mhihi:
Ето как беше старата маркировка и на какво разстояние свършва островчето преди кръстовището. "Новата" маркировка,която вече е доволно изтъркана ,просто представлява продължение на островчето с осова линия и раграничени 3-те ленти ...

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 23 Мар 2011, 1:24

В Красна поляна има подобно явление,но при десен завой.Две ленти за завой и веднага след завоя започват паркирани коли в дясната лента и на практика си е 2 в 1.Та там винаги когато не съм 1ва кола заставам посредата на 2те ленти :mhihi: и тея назад се редят по мене и им предотвратявам споровете.А по темата с предимство е синия,ако маркировката е 1:1 с рисунката.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 23 Мар 2011, 1:42

Аз пък мисля че кръстовището е така разчертано само където се е износила маркировката!

и аз мисля, че е така ама утре ще мина баш от там и ще огледам положението, даже мисля и да анализирам как процедират повечето шофьори, ако имат ситуация като тази на създателя на темата :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 23 Мар 2011, 2:02

jordanov написа:

и аз мисля, че е така ама утре ще мина баш от там и ще огледам положението, даже мисля и да анализирам как процедират повечето шофьори, ако имат ситуация като тази на създателя на темата :mrgreen:

Аз процедирам винаги по един и същ начин - газ до дупка че никой да не може да се движи до мен! :mrgreen:
Изображение

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 23 Мар 2011, 10:34

никой не взе на предвид шахтата пред червената кола от първият пост ..
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 23 Мар 2011, 11:54

Абе като се замисля,и после като го осъзная,всичкото правилник освен за предимствата по кръстовищата,и то само при наличето на знаци,се спазва !
Иначе в подобна ситуация според мен е мнооого грешно да се извлече нещо като правило ... То има,въпроса е че всеки си мисли че е най-, а и забравяте и колите на НСО ... Щото нали ... И както каза alx,чакам и после след зорлията ... Бърза работа нямам ...
Иначе ето една снимка по темата :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 24 Мар 2011, 0:19

Днес се разходих до мястото и огледах подобаващо! Липсата на маркировка обърква цялата работа! Въобще няма 3 ленти на самото кръстовище! Лентите са 2 а въпросната 3-та е със стрелка за наляво заради един склад! Тази стрелка е по-назад от другите 2 и е просто секция за ляв завой към склада а не за завой по пътя! Така че в ситуацията описана от колегата синия автомобил е с предимство щото червения кара на острова!
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 24 Мар 2011, 2:17

such a great peace of art :bowdown:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 24 Мар 2011, 2:42

да супер изглежда начертно, но лошото е, че в реална ситуация никой не се заглежда толкова по ИЗТЪРКАНАТА маркировка :roll: ако стане нещо после ще има прав и виновен, но най-добре е да се отстъпи - повярвайте, оная работа НЕ променя размера си като отстъпиш на червения на кръстовище като това!

п.с. Има ли знак за описване на лентите за посока на движение на лентите?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 24 Мар 2011, 3:32

vlad0 написа:да супер изглежда начертно, но лошото е, че в реална ситуация никой не се заглежда толкова по ИЗТЪРКАНАТА маркировка :roll: ако стане нещо после ще има прав и виновен, но най-добре е да се отстъпи - повярвайте, оная работа НЕ променя размера си като отстъпиш на червения на кръстовище като това!

п.с. Има ли знак за описване на лентите за посока на движение на лентите?

Няма! Това е най голямата глупост! Този участък се нуждае и от ремонт и от маркировка и от знаци! Нищо не е като хората там! :ranting:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата