Скрити екстри в Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: Скрити екстри в Е39
Не знам колко е скрито ама аз днес се разрових и открих най-накрая какво прави копчето REST на климатика (също го има и като MAX в някои модели ама май има и други фнукции там) което съм натискал хиляди пъти и все не свети и нищо не се случва. Та до колкото разбрах при тепература навън под 16 градуса и на двигателя над 75 май беше като загасите и натиснете това копче парното продължава да изхвърля остатъчния подгряващ се от двигателя въздух в купето и грее докато сте до магазина примерно. Аз така го разбрах сега ще го пробвам 

- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '03
- Мечтае да кара: 760Li
obi_fix написа:а на кастофона има копче TONE и LIN ако не се лажа каква им е функцията ?
TONE - регулираш BASS и TREBLE (ниски/високи)
LIN - LINEAR (линеен сигнал) без всякакви корекции
- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
а копчето LD което е на бизнес цд-то за какво служи ???
Като го натискам излиза само LD ON и LD OFF обаче разлика в звука няма
Като го натискам излиза само LD ON и LD OFF обаче разлика в звука няма

Използва се когато слуша при ниски нива на усилване (тихо) като "подобрява" баса - изкуствено повдига ниските честоти с 10db
И още нещо колега - това не са специфични функции на аудио системата на BMW а стандартни функции, които ги има всеки що годе приличен китайски касетофон от "световния търговски център" в Илиенци . Вземи прочети малко ....
И още нещо колега - това не са специфични функции на аудио системата на BMW а стандартни функции, които ги има всеки що годе приличен китайски касетофон от "световния търговски център" в Илиенци . Вземи прочети малко ....
- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
tsb_bg написа:Използва се когато слуша при ниски нива на усилване (тихо) като "подобрява" баса - изкуствено повдига ниските честоти с 10db
Знам че са стандартни функции, но незнаех за какво служи защото не намирах разлика в звука.
Мерси за просветлението

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
mandorg написа:Не знам колко е скрито ама аз днес се разрових и открих най-накрая какво прави копчето REST на климатика (също го има и като MAX в някои модели ама май има и други фнукции там) което съм натискал хиляди пъти и все не свети и нищо не се случва. Та до колкото разбрах при тепература навън под 16 градуса и на двигателя над 75 май беше като загасите и натиснете това копче парното продължава да изхвърля остатъчния подгряващ се от двигателя въздух в купето и грее докато сте до магазина примерно. Аз така го разбрах сега ще го пробвам
Копчето MAX няма нищо общо с копчето REST

- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d '02
- Мечтае да кара: подводница
ivo1bg написа:mandorg написа:Не знам колко е скрито ама аз днес се разрових и открих най-накрая какво прави копчето REST на климатика (също го има и като MAX в някои модели ама май има и други фнукции там) което съм натискал хиляди пъти и все не свети и нищо не се случва. Та до колкото разбрах при тепература навън под 16 градуса и на двигателя над 75 май беше като загасите и натиснете това копче парното продължава да изхвърля остатъчния подгряващ се от двигателя въздух в купето и грее докато сте до магазина примерно. Аз така го разбрах сега ще го пробвам
Копчето MAX няма нищо общо с копчето REST. За REST си разбрал за какво служи, а MAX си ходи с името, усилва вентилатора на MAX.
Тези, които като мен нямат REST имат MAX за същата работа

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Има едно нещо,което ми го показа един приятел
, при затварянето на предни ел.стъкла(с еднократно натискане на коп4ето-в смисъл затваряне ,автомати4но и до горе) ако ударите по горната извивка на колонката,на вратата ( в областта на ер бека) ,прозорецът спира да се затваря
,мисля 4е това е предпазна екстра,ако някой затваря прозореца ,а вие сте провесили вратле и глава през него и си зяпате на някъде,,,,
Е 39 ТДС 1998г.Пробвайте 
Важи и за задните стъкла, 4уквате с ръка по колонката на Вратата ( коригирах го ) и прозорците спират да се вдигат

Важи и за задните стъкла, 4уквате с ръка по колонката на Вратата ( коригирах го ) и прозорците спират да се вдигат

Последна промяна The 5th element на 13 Фев 2011, 11:50, променена общо 1 път
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
По дължината на цялата рамка има тензо-датчик (мека тръба оформена като част от пласмасовата кора) и ако се натисне докато стъклото се затваря, то спира и се връща леко надолу 

- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Някой правил ли е ретрофит на екстрата, която като включиш на задна и ти наглася дясното огледало за обратно виждане надолу?
Re:
obi_fix написа:при е46 феислифтовите можеха да го спират като задържат копчето за изключване 4-5 сек аз пробвах при мен но нестана... а 1 път незнам какво съм направил беше спрял да се пуска докато аз не го пуснах умищлено 1 път и после пак така такаче съм сигорен че може просто и аз нз как го направих
Опитай да го задържиш няколко секунди 5-10, и пускаш копчето (минуса за намаление на вентилатора) след като го пуснеш веднага го натискаш пак веднъж(без да задържаш), така би трябвало да се изключи докато не го включиш ръчно...
Някой да знае начин да се накара стереото на колата да работи без ключ във волана?