Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Drum » 14 Мар 2011, 11:14

xterminator :arrow:
Много зависи колко "леко" е дърпането, на магистрала естествения наклон на всяка лента е към банкета, така че е напълно нормално колата да отива в тази посока лека-полека, при положение че всичко и е 6
Преди около месец моята дърпаше доста осезателно на една страна, но си знаех че по окачването всичко ми е здраво и с един реглаж заспа.
Може да дърпа от гума, може да дърпа от джанта, може да я удряна и да е крива цялата кола ...... от много работи може да е, при всички положения имаш нужда от оглед на ходова част и да ти замерят диагоналите :idea:
Успех !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 540i
Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!

Мнение от BoBoGTO » 14 Мар 2011, 11:42

xterminator написа:Здравейте колеги. Извинявам се, ако поста ми е малко офтопик. Онзи ден ходих да гледам една 320d 150 к.с. touring и много ми хареса, но имаше само 1 проблем (засега) - при по-висока скорост 120-130 леко дърпаше надясно към банкета. Ако това дърпане предполага сериозни ремонти по ходовата част няма смисъл да я карам на диагностики и пр. (което е задължително преди да я купя). Тропане пукане и др. подобни звуци не са се чували от окачването. Благодаря

Вятъра също може да е основен виновник за "дърпането". Колата си е сравнително лека, така че най-добре си я закарай да я видят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от xterminator » 18 Мар 2011, 1:46

Първо искам да благодаря за отговорите.
И второ искам да споделя, че съм толкова раздвоен, че ми се реве! :cry:
Наистина искам да избера по-здравия мотор. Знам че темата е за избор на Е 46, но съм харесал много и едно Е 39 530д 184 к.с. Колата ще се кара предимно извънградско на дълъг път и затова искам и да е удобна. Ясно ми е, че разхода няма да е като на 320д, но също искам мотора да изкара повече безаварийни км... :help: А като гледам в онлайн магазините поддръжката им (филтри, масла, окачване, спирачки) върви наравно. Чакам някой безценен съвет, че съм като девица преди ... :mhihi: :kuku:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530D xDrive

Мнение от Ciki » 18 Мар 2011, 20:43

Здравейте колеги,

Изпадна ми изгодно 320i 2.2 170ps. 2004 година автоматик и бих искал да Ви помоля за коментар относно мотора...

До сега гледах основно дизели, но се разколебах та на дневен ред е 6така :)

Thanks!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BoBoGTO » 19 Мар 2011, 14:45

xterminator написа:Първо искам да благодаря за отговорите.
И второ искам да споделя, че съм толкова раздвоен, че ми се реве! :cry:
Наистина искам да избера по-здравия мотор. Знам че темата е за избор на Е 46, но съм харесал много и едно Е 39 530д 184 к.с. Колата ще се кара предимно извънградско на дълъг път и затова искам и да е удобна. Ясно ми е, че разхода няма да е като на 320д, но също искам мотора да изкара повече безаварийни км... :help: А като гледам в онлайн магазините поддръжката им (филтри, масла, окачване, спирачки) върви наравно. Чакам някой безценен съвет, че съм като девица преди ... :mhihi: :kuku:

Вземай по-голямата кола. С ръка на сърцето ще ти кажа, а и всеки друг, Е46цата не е "удобна" кола. Просто не й е това идеята. :D
И не се притеснявай за разхода, ако си спокоен шофьор, какъвто и да е дизел, особено извън града, ще можеш да го докараш до доста ниски нива. Едва ли до 4.5, ама... ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Eraser » 20 Мар 2011, 22:30

И аз търся Е46 99г-00г и гледам че има 320д-та за по 7000лв. има и за по 8500лв. ,това значи ли че тези евтините им има нещо я турбо я помпа. Като цяло стигам до извода е че по-добре да се вземе бензиново по-евтина подръжка и като гледам колко са проблемни 320д-тата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 21 Мар 2011, 9:09

Eraser написа:И аз търся Е46 99г-00г и гледам че има 320д-та за по 7000лв. има и за по 8500лв. ,това значи ли че тези евтините им има нещо я турбо я помпа. Като цяло стигам до извода е че по-добре да се вземе бензиново по-евтина подръжка и като гледам колко са проблемни 320д-тата.

Може и по 3000 да има Е46-ци.Това с по-евтината поддръжка е малко халтава работа.Ти хубаво казваш "като гледам колко са проблемни",само че що си мислиш че бензинките,качваш и караш хххххх хил.км. :dunno:
Жена и кола са на късмет :mhihi: ,ако я купуваш на око каквато и да е може да си остане в сервиза след това :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 21 Мар 2011, 11:30

BoBoGTO написа:
xterminator написа: С ръка на сърцето ще ти кажа, а и всеки друг, Е46цата не е "удобна" кола. Просто не й е това идеята. :D

:conf: Мисля че това е въпрос на :roll: .............. как да кажа - телосложение на задкормилното устройство и е строго индивидуално за всеки. Без да влизам в спорове ще изразя личното си мнение:
Преди няколко години имах възможността да навъртя около 300-350 км (София-Пловдив-София) с Jaguar X-Type. Слязох от Jaguara и веднага се качих на тогавашната си 320д / 99' (която си беше с най-простите БМВ седалки). Първата ми мисъл като си седнах зад волана беше "това моето е ебахти удобната кола" :!:
По същото време карах доста 2 служебни Е - Класи на Мерцедес, единия 02', другия 06' - с две думи не бях впечатлен от нищо.
Сегашната ми каручка е с М-пакет и седалките съответно са такива, с ръка на сърцето казвам, аз в по-удобна кола не съм се качвал, като подчертавам говоря от гледната точка на шофьор, пътник в мойта кола не съм бил и не мога да дам сведение как е :mhihi:
Така че според мен удобството е нещо индивидуално, очевидно БМВ работи по мярка за моето дупе :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmeyan » 21 Мар 2011, 11:58

Ами и аз да си кажа мнението - зависи от габаритите - Е46 за големи хора не е удобна, не е удобна и за семейна кола - тясна и малка, особено отзад. Задните седалки за 3-ма са тесни, за 2-ма с къси крака са ОК. Отпред докато седиш е сравнително удобно, но тръгниш ли да слизаш - честно, никога не съм слизал от по-неудобен лек автомобил. А отзад е още по-отвратително слизането. Това за мен е най-неудобното при Е46 - излизането. Затова .. който се качи не иска да слиза :)))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 21 Мар 2011, 11:59

zmeyan написа:Ами и аз да си кажа мнението - зависи от габаритите - Е46 за големи хора не е удобна, не е удобна и за семейна кола - тясна и малка, особено отзад. Задните седалки за 3-ма са тесни, за 2-ма с къси крака са ОК. Отпред докато седиш е сравнително удобно, но тръгниш ли да слизаш - честно, никога не съм слизал от по-неудобен лек автомобил. А отзад е още по-отвратително слизането. Това за мен е най-неудобното при Е46 - излизането. Затова .. който се качи не иска да слиза :)))

C класа 06-07 (преди фейс) е по-неудобна :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330d

Мнение от achobre » 22 Мар 2011, 11:51

е пасажерите да му мислят хаха :twisted: на мен ми е бая удобно в моята

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BoBoGTO » 22 Мар 2011, 12:38

zmeyan написа:Ами и аз да си кажа мнението - зависи от габаритите - Е46 за големи хора не е удобна, не е удобна и за семейна кола - тясна и малка, особено отзад. Задните седалки за 3-ма са тесни, за 2-ма с къси крака са ОК. Отпред докато седиш е сравнително удобно, но тръгниш ли да слизаш - честно, никога не съм слизал от по-неудобен лек автомобил. А отзад е още по-отвратително слизането. Това за мен е най-неудобното при Е46 - излизането. Затова .. който се качи не иска да слиза :)))

Споделям на 100 процента.
Да добавя, че онзи ден баща ми едвам излезе от пасажерската, защото беше дръпната назад, колкото мойта. Той е около метър и 60. 70 кила с мокър потник. :lol:

Потребител
Аватар
Кара: '00 330ci

Мнение от freehippie » 24 Мар 2011, 20:57

Съгласен съм с колегата Drum.Като ми се наложи да карам друга кола и след това седна в моята си викам ей как уютно се чувствам, а все пак съм 1,96 110 кила.Като пътуваме на дълъг път с приятелката ми и брат ми пък тя седи отпред той отзад и казва, че му е екстра а той е с една идея по-дребен.Но честно казано аз съм се качвал отзад и е отврат не бих издържал повече от 30 мин на задната седалка, защото много ми опира главата.
Който иска лесно качване да си вземе SUV, аз се радвам, че като се качвам едва ли не слизам две нива надолу.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 25 Мар 2011, 3:21

freehippie написа:Съгласен съм с колегата Drum.Като ми се наложи да карам друга кола и след това седна в моята си викам ей как уютно се чувствам, а все пак съм 1,96 110 кила.Като пътуваме на дълъг път с приятелката ми и брат ми пък тя седи отпред той отзад и казва, че му е екстра а той е с една идея по-дребен.Но честно казано аз съм се качвал отзад и е отврат не бих издържал повече от 30 мин на задната седалка, защото много ми опира главата.
Който иска лесно качване да си вземе SUV, аз се радвам, че като се качвам едва ли не слизам две нива надолу.

+1 :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 25 Мар 2011, 10:12

Колкото по ниска е една кола и респективно пасажерите в нея, толкова по ниско пада центъра на тежеста и по устойчева става тя на завой. Затова при мен е излеза ли на магистрала, седалката пада на макс доло и само очите ми се виждат през предното стъкло :mhihi: Същото се отнася и за пасажера ми 8)

ПредишнаСледваща

Назад към E46