Затъмнен заден обзорен прозорец ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Затъмнен заден обзорен прозорец ?

Мнение от cripti » 26 Мар 2011, 2:05

520 98-ма седан
Днеска полицаите се заяждаха за задния прозорец, че е затъмнен, има ли някакви нови допълнения в закона, или се заяждат с хората само да минава времето, и някой печелил ли е такъв акт

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Re: Затъмнен заден обзорен прозорец ?

Мнение от kemakozeE36 » 26 Мар 2011, 23:58

Ако си без огледала(външните) не може да затъмняваш или да правиш каквито и да е интервенции по задния джам, ако тва не го знаеш, те са те надушили и са се опитали да изкарат някой лев.Ако си имаш огледал им казваш да го дУат :mhihi: и така, ма тогава за нещо друго ще се заядат
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 27 Мар 2011, 0:14

Някой май има нужда да си преговори Правилника ;) За задния прозорец е забранено при всички случай да се затъмнява, да се слагат щори и т.н. Единствено на задните врати е разрешено и то само при наличие на странични огледала :) Справка : чл. 13
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 27 Мар 2011, 0:22

streetz написа:Някой май има нужда да си преговори Правилника ;) За задния прозорец е забранено при всички случай да се затъмнява, да се слагат щори и т.н. Единствено на задните врати е разрешено и то само при наличие на странични огледала :) Справка : чл. 13

само за тва сакам да те питам оти има ориджинал щори я ми кажи като е забранено?
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 27 Мар 2011, 0:29

и като е забранено що доста джипове излизат от завода с тъмни задни стъкла :?: Не ми казвай- ама то е заводско- ефекта е еднакъв и е намалена видимост...

ПС: да споменавам ли бусове и баничарки дето нямат стъкла на задните врати- те с к'во са по-различни от моята кочина, че аз да НЕ мога да си затъмня задният джам :?:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F80 M3 Competition
Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT

Мнение от GeorgiMarinov » 27 Мар 2011, 0:43

един път се заядаха с един приятел заради затъмнено задно стъкло .. и чисто нова кола я спряха от движение .... но на каквито попаднеш... мен почти всяка седмица ме спират но не са ми направили проблем... въпрос на късмет според мен.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 27 Мар 2011, 0:56

streetz написа:Някой май има нужда да си преговори Правилника ;) За задния прозорец е забранено при всички случай да се затъмнява, да се слагат щори и т.н. Единствено на задните врати е разрешено и то само при наличие на странични огледала :) Справка : чл. 13

Прав си да - седни и СИ го преговори :mhihi: :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 27 Мар 2011, 1:03

Щора имаш право да слагаш. Задните странични стъкла може да се затъмняват, предните не. Само ако колата е излязла от завода със затъмнение тогава може. За задния джам мисля че не можеше, ама не съм сигурен.

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 27 Мар 2011, 1:07

cripti написа:520 98-ма седан
Днеска полицаите се заяждаха за задния прозорец, че е затъмнен, има ли някакви нови допълнения в закона, или се заяждат с хората само да минава времето, и някой печелил ли е такъв акт

Колега, предполагам имаш странични огледала, така че нищо не могат да ти кажат за задния прозорец - можеш и да си го зазидаш с тухли четворки :winky:

ЗДВП:
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила,
осигуряващи видимостта на водача към пътя,
както и намаляване на прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Някой да вижда нещо споменато в тези 2 алинеи на нормата за задния панорамен прозорец :roll: ?! Това сигурно за 4-ти път го пускам в такива подобни теми за тия глупави стъкла :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 27 Мар 2011, 1:18

"Чл. 13. (1) За предупреждаване на участниците в движението за опасности по пътя...."
Дали па е по чл.13?Колегата отгоре го е написал-предния и предните странични тряа да са чисти,за назад прави каквото искаш.От къде ги изсмуквате тея глупости не мога да ви разбера.
Изображение Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 27 Мар 2011, 1:40

Темата е изчерпана!

Назад към Извън Темата