В Япония ги смачка - 9 по Рихтер, 10м Цунами...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Re: В Япония ги смачка - 9 по Рихтер, 10м Цунами...

Мнение от Larbi » 27 Мар 2011, 15:38

Coulthard написа:Днес ще се наблюдава страхотно "природно" явление светещ дъжд от тежка вода :mrgreen:

Всички си вземете тривките и гъбките и какво ? На баняяяяяяяяя :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 27 Мар 2011, 16:12

Евакуираха работещите във "Фукушима-1"

27.03.2011 10:40
Компания ТЕПКО съобщи, че във водата, събрана на мястото, където се помещава турбината на втори реактор, е измерена радиация 10 млн. пъти по-висока от нормалното равнище

Работещите в атомната електроцентрала "Фукушима-1" бяха евакуирани от сградата на реактора, след като са били засечени високи дози радиация.

От Tokyo Electric Power Co заявиха, че във водата, която се е събрала около турбината на втори реактор, е засечена радиация, която надхвърля обичайното равнище 10 млн. пъти. Представител на ТЕПКО съобщи, че работещите са напуснали сградата, където се намира втори реактор, за да избегнат излагането на радиация.

В почти в една четвърт от изследваните образци на храни от растителен и животински произход, взети от Япония, е открито превишаване на нормите за радиационна сигурност за радионуклиди - при йод-131, цезий-134 и цезий-137.

Данните са на Международната мрежа на организациите за безопасност на хранителните продукти към Световната здравна организация. Изследваните проби са от храни от 10 японски префектури.

Повишено съдържание на радиоактивни вещества има в продукти от префектурите Фукушима, Ибараки, Точига, Чима, Гума и Токио.

Япония все още е далече от края на катастрофата в ядрения комплекс "Фукушима", заяви генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) в интервю от Виена за в. "Ню Йорк таймс". Японските власти все още не знаят със сигурност дали ядрата на реакторите и използваното ядрено гориво са покрити с нужното количество вода за охлаждането им, каза Юкия Амано.

Две седмици след опустошителното земетресение и вълните цунами, които повредиха сериозно централата в Североизточна Япония, аварийните екипи продължават да се опитват да предотвратят голяма ядрена катастрофа.

Амано посочи, че опасността от ядрена опасност може да трае седмици и дори месеци предвид тежките поражения, нанесени на централата. Шефът на МААЕ каза, че

най-голямата му тревога е отработеното гориво, което се намира в откритите басейни за охлаждане,

разположени във високите части на сградите на реакторите. Амано посочи, че не е сигурен, че усилията за използване на морска вода за охлаждане на ядрото на реакторите и на отработеното гориво, ще се увенчаят с успех.

Ако специалистите пълнят басейните с вода, без да са възстановили системите за охлаждане, температурата ще се покачва, увеличавайки опасността от ново изтичане на радиация, каза той и подчерта, че най-много го безпокои басейна за охлаждане на Четвърти реактор, който е особено радиоактивен.

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 27 Мар 2011, 16:50

А е изФинявам се много ама 1945 година радиация до бога, сега радиация до бога.
Както казва героинята на Йоана Буковска в "Дунав мост" - "Все на тях ли господи"
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 27 Мар 2011, 17:18

Coulthard написа:Днес ще се наблюдава страхотно "природно" явление светещ дъжд от тежка вода :mrgreen:

какви са тия глупости :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 27 Мар 2011, 17:35

чешем си езиците и чакаме кога японците ще излязат с официалното становище: Упс ос*ахме се!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 27 Мар 2011, 20:38

mnh написа:

днес ми капна една капка на ръката и се изринах, пък не знам ... :nono:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 27 Мар 2011, 21:28

vicho написа:
mnh написа:

днес ми капна една капка на ръката и се изринах, пък не знам ... :nono:

стига си ме базикал,щото неска такъв дъжд ме пра 10тина километра със скутера,че си намразих живота :banghead:

Интересно,темата позамря,изглежда и самите новини вече са по-оскъдни и може би доста неща се покриват... :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Мар 2011, 21:43

Coulthard написа:чешем си езиците и чакаме кога японците ще излязат с официалното становище: Упс ос*ахме се!

Такива изказвания тласкат човечеството към прогрес - браво!
Какво толкова - 9.0 по рихтер, 10 метра цунами... как не са се справили копелетата гадни а?

Понякога човек трябва да знае кога да спре да пише клозетни постове...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Coulthard » 27 Мар 2011, 23:25

///peter написа:
Coulthard написа:чешем си езиците и чакаме кога японците ще излязат с официалното становище: Упс ос*ахме се!

Какво толкова - 9.0 по рихтер, 10 метра цунами... как не са се справили копелетата гадни а?

Точно такива изказвания: - Някой да излезе и да каже: "Ние сами сме си виновни, че в най-земетръсната зона на планетата построихме 62 атомни реактора които издържат на 8 по рихтер, че сме занижили контрола до възможният минимум, че сме страната с най-много ядрени аварии, че дори и с на*рани гащи нямаме СМЕЛОСТ да направим това което направиха руснаците." Ей това няма да го направят, да ще ус*рат още повече положението, 1Sv радиационен фон - ясно ли ти е какво е??? Ставаш на лампа влизаш в болница за 10мин а за повече от 3 часа умираш, цялата тая вода в момента се изсипва в Тихия океан, ма той голям и няма да му се отрази... Накрая вече като наистина я окъсат, 5-6 японеца ще кажат ние сме виновни и ще си разпорят коремите. Мен това не ме устройва, искам аз и децата ми да живеят без гайгер-мюлеров брояч в джоба, и рискът от каквото и да е раково заболяване да е малък, а японците не ми помагат за това.
За същото време което загубиха до момента, руснаците в Чернобил бяха засипали реактора с пясък и олово и бяха решили проблема с разпространението на радиоактивни частици, ама не пуста лакомия - да се опитат да спасят каквото могат....
А знаеш ли че за разлика от руснаците те дори не могат да погребат реакторите като хората, щото са на сеизмологичен разлом и при следващ трус цялата помия може да излезе отгоре. За мен всички тези привърженици и строители на атомни централи в Япония трябва да бъдат съдени за престъпления срещу човечеството.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Мар 2011, 0:03

аха. да. кажи ги тия неща на хората там, които са били евакуирани 2 дни след след като реактора се отваря. както и на тези, които излязоха и маршируваха на 1ви май (включително и в българия), няколко дни след това. :kuku:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 28 Мар 2011, 0:21

Стряскащи са новините, че тук или там в Европа се е повишил радиационния фон...От тАлАвизора всяка подобна новина завършва с "Няма повишение на радиационния фон в България" ама знае ли човек кое как и кога ...
Хубаво поне, че има сложени индикатори на няколко места в София
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 28 Мар 2011, 2:31

Стига сте се филмирали и вие пък.Станалото станало.Каквото е за нас това е и за всички.
И ако ви кажат,че идва радиационен облак или тия индикатори почнат да мигат какво ще предприемете? Ще седите у вас и няма да мърдате ли...какво ще ядете и пиете,колко време ще седите затворени,до колко това ще ви спаси?...Каквото трябва да става ще стане и толкова.
Изображение
8.32

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Coulthard » 28 Мар 2011, 9:07

steeN написа:аха. да. кажи ги тия неща на хората там, които са били евакуирани 2 дни след след като реактора се отваря. както и на тези, които излязоха и маршируваха на 1ви май (включително и в българия), няколко дни след това. :kuku:

Е аз къде бях мислиш, мама ме държеше за ръчичка и се радвах на топлият пролетен дъжд, достатъчно бях голям че да помня. Не оневинявам никой, просто дадох пример с братушките че в момента в който осъзнаха положението реагираха мъжката и погребаха реактора.
PIONEER написа:Стига сте се филмирали и вие пък.Станалото станало.Каквото е за нас това е и за всички.
И ако ви кажат,че идва радиационен облак или тия индикатори почнат да мигат какво ще предприемете? Ще седите у вас и няма да мърдате ли...какво ще ядете и пиете,колко време ще седите затворени,до колко това ще ви спаси?...Каквото трябва да става ще стане и толкова.

Ще си гълтам йодните таблетки и ще си живея нормално.
Не ме разбирайте погрешно, просто ме ядосва, че всички навремето сочеха с пръст руснаците като едва ли не "убийци на планетата" а в момента всички съжаляват японците и им помагат, а самите японци все още не са взели решение какво да правят. Особено в предвид на това че и американци и канадци им казаха че реакторите трябва да бъдат погребани защото по всички тръби вече е текла морска вода и реално инсталациите им са в окаяно положение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Мар 2011, 11:14

Coulthard написа:
///peter написа:

Точно такива изказвания: - Някой да излезе и да каже: "Ние сами сме си виновни, че в най-земетръсната зона на планетата построихме 62 атомни реактора които издържат на 8 по рихтер, че сме занижили контрола до възможният минимум, че сме страната с най-много ядрени аварии, че дори и с на*рани гащи нямаме СМЕЛОСТ да направим това което направиха руснаците." Ей това няма да го направят, да ще ус*рат още повече положението, 1Sv радиационен фон - ясно ли ти е какво е??? Ставаш на лампа влизаш в болница за 10мин а за повече от 3 часа умираш, цялата тая вода в момента се изсипва в Тихия океан, ма той голям и няма да му се отрази... Накрая вече като наистина я окъсат, 5-6 японеца ще кажат ние сме виновни и ще си разпорят коремите. Мен това не ме устройва, искам аз и децата ми да живеят без гайгер-мюлеров брояч в джоба, и рискът от каквото и да е раково заболяване да е малък, а японците не ми помагат за това.
За същото време което загубиха до момента, руснаците в Чернобил бяха засипали реактора с пясък и олово и бяха решили проблема с разпространението на радиоактивни частици, ама не пуста лакомия - да се опитат да спасят каквото могат....
А знаеш ли че за разлика от руснаците те дори не могат да погребат реакторите като хората, щото са на сеизмологичен разлом и при следващ трус цялата помия може да излезе отгоре. За мен всички тези привърженици и строители на атомни централи в Япония трябва да бъдат съдени за престъпления срещу човечеството.

Абсолютни глупости, както добре става ясно централата е нямала проблем след 9.0 по рихтер, а чак след цунамито. Повярвай в Япония има много по-големи специалисти по ядрена енергетика от теб и със сигурност действат както могат най-добре. Посочения от теб радиационен фон най-вероятно е във охлаждащите води, но не и в радиус на Х км от централата.
А относно чернобил... кво да ти кажа, някак цинично е да го даваш за пример за добре свършена работа...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 28 Мар 2011, 11:32

///peter написа:Посочения от теб радиационен фон най-вероятно е във охлаждащите води, но не и в радиус на Х км от централата.

В събраната вода около турбината на втори реактор. Лошото е, че доколкото разбрах такива нива на замърсяване на водата са индикация за контакт между нея и веществото, което се получава след "core meltdown". Което е доста лош сценарии... не само, че ядрото се е стопило, а и получената "лава" е пробила обшивката. Ситуацията им е доста проблемна, не е ясно какво ще я правят тази вода, а запечатването на реакторите вероятно ще отнеме месеци, защото проклетията трябва да продължи да се охлажда. Иначе съм напълно съгласен с теб, нито в Чернобил са се справили много добре, нито има проблем да се строят атомни централи в Япония. Аварията във "Фукушима 1" прилича на поредица човешки грешки. А глупостите за радиоактивен дъжд при нас няма да ги коментирам изобщо...
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата