Може ли да се пресече антифриз?
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Може ли да се пресече антифриз?
Колеги имам следното питане, ако дадена кола е с червен антифриз и на нея се сипе от синия проблем ли е или няма нищо да стане?
www.bmwпрофесори-bg.net
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Re: Може ли да се пресече антифриз?
До колкото знам са несъвместими, но незнам какво става като се смесят.

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
може и после не може да се пие
ще припадна от смях!
сега сериозно -->
в моята кола има ЧЕРВЕН, СИН И ЗЕЛЕН антифриз + ВОДА! не съм забелязал да не охлажда, да не загрява нормално или други аномалии!
вярно, малко е гаден на вкус, ама все пак с кисели краставички се ядва!
*ВНИМАНИЕ! АНТИФРИЗЪТ Е СИЛНО ОТРОВЕН И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПИЕ!
п.с. пиша, това отгоре, че като гледам темите, нищо чудно някой да го пробва на вкус!
като се смесят червено и синьо се получава лилаво

ще припадна от смях!
сега сериозно -->
в моята кола има ЧЕРВЕН, СИН И ЗЕЛЕН антифриз + ВОДА! не съм забелязал да не охлажда, да не загрява нормално или други аномалии!
вярно, малко е гаден на вкус, ама все пак с кисели краставички се ядва!
*ВНИМАНИЕ! АНТИФРИЗЪТ Е СИЛНО ОТРОВЕН И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПИЕ!
п.с. пиша, това отгоре, че като гледам темите, нищо чудно някой да го пробва на вкус!

Kristopher написа:До колкото знам са несъвместими, но незнам какво става като се смесят.
като се смесят червено и синьо се получава лилаво

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
vicho написа:*ВНИМАНИЕ! АНТИФРИЗЪТ Е СИЛНО ОТРОВЕН И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПИЕ!
Като бях малък лежах в болница в една стая с един образ къде беше пил антифриз

П.С. Не се базикам

ето какво намерих из нета
http://www.vilexauto.com/blog/2010/10/% ... %B8%D0%B7/
Никога не смесвайте двата цвята в охладителната система. Органичните киселини в оранжевия антифриз ще доведат до утаяване на силикатите от зеленият антифриз и защитата от корозия ще намалее значително.
Могат ли да се смешат два цвята антифриз?!
Много хора си мислят че разликата в цвета на антифриза е само в самото оцветяване, направено от производителя, но всъщност не е така. Оцветяването на антифриза е измислено от производителите на антифриз за да се улесни потребителя какъв антифриз да си вземе.
Червеният или понякога розов антифриз се води, който се води антикорозионен, така нареченият LongLive (антифриз с по дълъг живот). При този антифриз производителят препоръчва смяната му да става на всеки 5 години. Червеният антифриз се препоръчва за автомобили с алуминиеви блокове, този антифриз не ги разяждал. При червеният антифриз се наблюдава по ниско съдържание на борати и фосфати. Този антифриз се предпочита и слага все повече в новите автомобили, дори вече не се забелязва нов автомобил с друг цвят антифриз. ...би трябвало всички да се замислим че може би е-по добър за да го използват все по често. При синият цвят антифриз препоръката е да се сменя на всеки 2 години. Другото нещо което е важно и трябва да знаем е, че разреждането на антифриз се прави с дестилирана вода, тъй като обикновената вода е богата на варовик.
www.bmwпрофесори-bg.net
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Състава на антифриза е над 95% еднакъв при всички производители, така че не е проблем да се смесят, но не е препоръчително. Различават се само по оцветителите и ароматизаторите. Не е изключено и два антифриза да не се понесат...
Si non confectus, non reficiat.
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Червният/розовият с спецификация G15 не се смесва с другите за да не се образуват шупли по системата , докато син зелен и жълт могат да се смесват 

barabqga написа:Червният/розовият с спецификация G15 не се смесва с другите за да не се образуват шупли по системата , докато син зелен и жълт могат да се смесват

е тука хората са го обяснили:
Силикатният (зелен) антифриз тип не се смесва с антифриз с оранжев или червен цвят. Никога не смесвайте двата цвята в охладителната система. Органичните киселини в оранжевия антифриз ще доведат до утаяване на силикатите от зеленият антифриз и защитата от корозия ще намалее значително.
но пък може и да се доверите на "експертите" от "северозапада" дето твърдят, че няма проблеми и единствения резултат от смесването е, че ще стане лилаво

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
larbi написа:vicho написа:*ВНИМАНИЕ! АНТИФРИЗЪТ Е СИЛНО ОТРОВЕН И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПИЕ!
Като бях малък лежах в болница в една стая с един образ къде беше пил антифриз![]()
П.С. Не се базикам
Като млад шофьор трябваше да проверя антифриз или вода има в казанчето

Извинявам се за офф-а.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
В повечето случаи няма проблем да се смеси и да се кара. За кола, която не предвиждате да продавате скоро обаче не е препоръчително
Отделно всички са опитвали антифриз, макар и да не знаят за това. Това лято отново 99% от вас отново ще ядете антифриз пак без да знаете

Отделно всички са опитвали антифриз, макар и да не знаят за това. Това лято отново 99% от вас отново ще ядете антифриз пак без да знаете

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:В повечето случаи няма проблем да се смеси и да се кара. За кола, която не предвиждате да продавате скоро обаче не е препоръчително![]()
Я кажи поне да си знаем

П.П. за сладоледа ли става въпрос

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
В сладоледа най-вече, иначе широко се използва и в козметиката. Има го в някои безалкохолни, в торти, готови салати. Също така в дима, който пускат в заведенията го има доста. 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Как да не се пие антифриз бре. Ако има некво петно под колата,как разбирате дали е текло ?! Топите пръста,близвате,ако е сладко = антифриз,ако е солено = некое куче се е изпикало там преди да паркирате 

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
не е препоръчително да се смесват! това поне аз знам от майстори....
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
alexsch написа:не е препоръчително да се смесват! това поне аз знам от майстори....
абе и аз знам от майстори, че хубавите гуми се слагат отзад на кола със задно предаване, а галошките отпред, ама защо ли някак си не им вярвам!

т'ва "майстора" е много "умно" животно! коефициент на интелигентност колкото на след-трениран гибон!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2