Куцата съдебна система бавно прохожда

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Re: Куцата съдебна система бавно прохожда

Мнение от AGD » 29 Мар 2011, 15:01

flame написа:Има една народна поговорка, която ми се струва много подходяща за случая - на чужд гръб и сто тояги са малко :idea:
Дали някои от вас са се замисляли какво са 7 години затворен в една клетка

Нямам визуална представа от затворническо общежитие, но не ми звучи като строг тъмничен затвор.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 29 Мар 2011, 15:03

daddy_ написа:
flame написа:Дали някои от вас са се замисляли какво са 7 години затворен в една клетка - 2500 дни поред да се събуждаш всяка сутрин с мисълта, че няма излизане? :?:

Това е трябвало да го мисли той, преди да седне пиян на гъз зад волана. А някой замислял ли се е какво е на близките на загиналите? Тва с клетката той сам си го е завоювал. И му е малко!
Според теб 7 години за 3 отнети човешки живота справедливо ли е?

За първото съм напълно съгласен. За второто - ако са не 7, а примерно 70 години в затвора - дали това ще върне загиналите?

А преди да си отговоря на въпроса дали едно наказание е справедливо си задавам 2 въпроса:
- Има ли начин да се върне времето назад или да се оправят последиците от стореното?
- Малко и недостатъчно кофти ли ще му е на този, който лежи в затвора?
Ако отговорът и на двата въпроса е "не" - за мен наказанието е нормално.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 29 Мар 2011, 15:18

flame написа:За първото съм напълно съгласен. За второто - ако са не 7, а примерно 70 години в затвора - дали това ще върне загиналите?

Няма да ги върне, но поредният джигит може да се замисли преди да седне зад волана къркан до козирката. Освен наказание присъдите трябва да служат и за назидание на всички. :yes:

flame написа:А преди да си отговоря на въпроса дали едно наказание е справедливо си задавам 2 въпроса:
- Има ли начин да се върне времето назад или да се оправят последиците от стореното?

На първия въпрос отговарям с не. За втория-не знам, защото това зависи от самият човек.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 29 Мар 2011, 15:22

flame написа:
daddy_ написа:
flame написа:Дали някои от вас са се замисляли какво са 7 години затворен в една клетка - 2500 дни поред да се събуждаш всяка сутрин с мисълта, че няма излизане? :?:

Това е трябвало да го мисли той, преди да седне пиян на гъз зад волана. А някой замислял ли се е какво е на близките на загиналите? Тва с клетката той сам си го е завоювал. И му е малко!
Според теб 7 години за 3 отнети човешки живота справедливо ли е?

За първото съм напълно съгласен. За второто - ако са не 7, а примерно 70 години в затвора - дали това ще върне загиналите?

А преди да си отговоря на въпроса дали едно наказание е справедливо си задавам 2 въпроса:

Дражев е имал шанс да се поправи при първото провинение, въпреки това не го е сторил. Напротив, причинил е смърта на още двама души при рецидив.
Малко му е наказанието!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 29 Мар 2011, 15:26

daddy_ написа:поредният джигит може да се замисли преди да седне зад волана къркан до козирката. Освен наказание присъдите трябва да служат и за назидание на всички. :yes:

:yes: И аз така мисля. И 7 години (над 2500 дни) зад решетките определено мисля, че е достатъчно назидание и предупреждение към селтаците, които карат къркани ;)

Ivo_Borisov написа:Малко му е наказанието!

И би ли бил така добър да ни кажеш колко точно години цифром и словом е справедливото наказание според теб?
И ли викаш не знаеш, ама е несправедливо, щото Дражев е едикакъв си, а съдебната ни система е едикаква си?!...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 29 Мар 2011, 15:33

flame написа:.

по принцип си пич,
ама дражев, руския пияница, ония зам председател на нс, мутрата от сливен, онази съдийка дето отряза главите на младежите от перник и всички които са убили човек карали пили, нека да ги бесят за топките на коня срещу парламента или на националният стадион, все ми е едно.
или кво викаш - пак условно :banghead: :banghead:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ентусиаст
Аватар

Мнение от dan-dam » 29 Мар 2011, 15:39

А най-лошото е, че сигурно ще излежи половината и ще го пуснат за "добро поведение" :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 29 Мар 2011, 15:45

Някой от радетелите, че присъдата е голяма, писали в тая тема чел ли е НК?
what a helluva ride

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 29 Мар 2011, 15:50

flame написа:
daddy_ написа:поредният джигит може да се замисли преди да седне зад волана къркан до козирката. Освен наказание присъдите трябва да служат и за назидание на всички. :yes:

:yes: И аз така мисля. И 7 години (над 2500 дни) зад решетките определено мисля, че е достатъчно назидание и предупреждение към селтаците, които карат къркани ;)

Ivo_Borisov написа:Малко му е наказанието!

И би ли бил така добър да ни кажеш колко точно години цифром и словом е справедливото наказание според теб?
И ли викаш не знаеш, ама е несправедливо, щото Дражев е едикакъв си, а съдебната ни система е едикаква си?!...

Не е едикакъв си а престъпник, убиец и рецидивист едновременно! Смятам че и двойно да му сложат пак ще е малко защото е затрил 3 живота. Замисли се, ако бяха твои близки дали щеше да казваш че му е достатъчно наказанието!
На мен не ми е никакъв и гледам реално, за 3 погубени живота 7 години са малко.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 29 Мар 2011, 16:03

Ivo_Borisov написа:Не е едикакъв си а престъпник, убиец и рецидивист едновременно! Смятам че и двойно да му сложат пак ще е малко защото е затрил 3 живота. Замисли се, ако бяха твои близки дали щеше да казваш че му е достатъчно наказанието!

Ако бяха мои близки - сигурно и 3 смъртни присъди щяха да са ми малко...
Роднините на загиналите ги оправдавам - те са претърпели невъзвратима загуба и психиката, а и целият им живот е дълбото засегнат...
Но страничен наблюдател, който не е лично засегнат и може да разсъждава трезво - да иска рязане на ръце и крака и публични екзекуции... :kuku:
Все пак не ми каза колко точно години биха били справедливи в случая - или може би нямаш идея, важното е да са много! :?:

Имам приятел, който също беше утрепал човек с колата си...
На един завой влязъл с повече газ и се въртял в нивите по таван...
И за късмет се оказало, че някаква жена беряла царевица точно тогава, точно там...
Мисля, че условната му е достатъчна.

А за тия, които карат пияни - ефективно според мен.
Но 7 години ефективно ми се виждат достатъчно.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 29 Мар 2011, 16:05

flame написа:

7 години може да е достатъчно за джигит карал пиян, за убииство не знам, но в случая за които говорим имаме едно престъпление, след няколко години се повтаря.... така че предполагам са те учили да събираш в училище....

ентусиаст
Аватар

Мнение от dan-dam » 29 Мар 2011, 16:08

От където и да погледнеш са малко тези 7 години. За един отнет живот са малко. А те са три. И то при положение, че не му е за първи път!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 29 Мар 2011, 16:12

лошрайдър написа:Някой от радетелите, че присъдата е голяма, писали в тая тема чел ли е НК?

Кажи ако си чел...

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 29 Мар 2011, 16:24

:shock: flame правилно ли съм разбрал,че на тебе много ти се вижда 7 години затвор,за човек,който преди това е съден и е с условна присъда.Все пак говорим за човешки животи отнети след като е карал пиян,демек по негова вина.Не говорим за инциденти тука.За мен адекватна присъда е доживотен затвор независимо дали си убил един или няколко човека,изключение само ако е самозащита :!: Прав си,че това няма да върне мъртвите,но то по тая логика дай да не се съдим кат утрепем някой :roll: Къде го видя това прохождане?Та ние нямаме адекватни закони,да не говорим за следенето за спазването им,па за наказанията направо е смях.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 29 Мар 2011, 16:29

Доживотна присъда за непредумишлено убийство? :shock:
А за предумишлените убийства какво остава тогава? :?:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата