Помощ за проверка на VIN

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: 1 er 120d

Помощ за проверка на VIN

Мнение от bobo1 » 28 Мар 2011, 21:17

Колеги поне тези дни ще ходя до Германия за кола и ми трябва помощ от някой за проверка на сервизната история по рамата,че и там напоследък се пипат доста километражите.Ще бъда много благодарен и ще си платя за услугата. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин

Re: Помощ за проверка на VIN

Мнение от Roman 1 » 28 Мар 2011, 23:51

bobo1 написа:Колеги поне тези дни ще ходя до Германия за кола и ми трябва помощ от някой за проверка на сервизната история по рамата,че и там напоследък се пипат доста километражите.Ще бъда много благодарен и ще си платя за услугата.

То хубаво че се обръщаш с молба за помощ, но опитай отново да формулираш малко по-ясно от какво точно се нуждаеш!
Уж ми е ясно какво ти трябва, но май не съвсем!
Успех!

Потребител
Аватар

Мнение от bobo1 » 29 Мар 2011, 0:18

E кое не е ясното колега? Трябва ми някой на който да му продиктувам рамата и да провери сервизната история на колата.

п.п Тук май не сте много по взаимопомощта :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 29 Мар 2011, 20:51

Сервизна история?Ако е влизала само в бмв сервизи и е на малко години колата мисля, че можеше да се гледа това.Поне при мерца го има.Иначе за километрите само на диагностика и то пак на коли след е39 и е46.Предишните модели няма как просто.Формулирай си въпроса пак за да може колегите които могат да са ти от полза да се свържат с теб.
Изображение

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 29 Мар 2011, 21:38

Ако е влизала в сервизи на БМВ, пише на всяко влизане на колко км. е била. Може да се придобие представа на колко км. е в момента. Авторът има ЛС.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bobo1 » 30 Мар 2011, 9:11

MCar написа:Ако е влизала в сервизи на БМВ, пише на всяко влизане на колко км. е била. Може да се придобие представа на колко км. е в момента. Авторът има ЛС.

Много ти благодаря колега :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин

Мнение от Roman 1 » 30 Мар 2011, 11:15

bobo1 написа:E кое не е ясното колега? Трябва ми някой на който да му продиктувам рамата и да провери сервизната история на колата.

п.п Тук май не сте много по взаимопомощта

В този форум има доста хора, които с готовност ще ти окажат подкрепа.
Друг е въпросът обаче, че малцина са с екстрасензорни способности и могат да отгатнат за какъв автомобил точно става дума. Най-вероятно ще да е BMW, но има огромна разлика дали си тръгнал за някоя Е30/34 или за нещо от последните 4-5 години. Ако е вторият вариант, то само ключът ще ти е предостатъчен да се проследят сервизните интервали, стига обаче автомобилът да е обслужван в квалифициран/оторизиран сервиз.
Що се касае до рамата - само от нея трудно ще проследиш сервизната история. Номерът й може да ти даде много информация за спецификацията на автомобила - VIN декодери в интернет колкото искаш, но се съмнявам само по него да получиш това, за което питаш, особено ако МПС-то е по-старо и не е обслужвано както и където трябва.
Не си мисли, че онези там, които превъртат километражи пасат трева. Отдавна са открили топлата вода и то така, че дори и при диагностика не винаги могат да им се хванат спатиите от раз.
Иначе, от начина, по който си формулирал молбата си в първия пост, някой може да остане с впечатление, че го каниш да се поразходите до Германия.
Успех!

Потребител
Аватар

Мнение от bobo1 » 30 Мар 2011, 13:42

Roman 1 написа:
bobo1 написа:

Друг е въпросът обаче, че малцина са с екстрасензорни способности и могат да отгатнат за какъв автомобил точно става дума.Що се касае до рамата - само от нея трудно ще проследиш сервизната история.Не си мисли, че онези там, които превъртат километражи пасат трева. Отдавна са открили топлата вода.

Благодаря ти за информацията.Щом пиша във този форум значи става въпрос за БМВ(ако ми трябваше за Ауди щях да искам помощ от Ауди форум).И за да искам такава помощ значи съм наясно ,че колата трябва да е поддържана в оторизиран сервиз за да излезе историята й ,а аз купувам само такива коли от Германия или Швейцария.Просто ми трябва потвърждение на сервизната книжка,защото и те се манипулират,а по ключа нищо не може да се хване,а и в Европа няма кой да ми даде да проверявам ключове А ставаше въпрос за фейслифтово е39 или е90.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 30 Мар 2011, 14:16

Ако беше за оборудване - може, но "сервизна история" - не знам кой ше ти даде подобна информация... аз от BMW Group Bulgaria не успях да получа такова нещо, при положене че вече бях новият собственик на колата... и въпреки това ме отсвириха.

Потребител
Аватар

Мнение от bobo1 » 30 Мар 2011, 16:44

Mollov написа:Ако беше за оборудване - може, но "сервизна история" - не знам кой ше ти даде подобна информация... аз от BMW Group Bulgaria не успях да получа такова нещо, при положене че вече бях новият собственик на колата... и въпреки това ме отсвириха.

Принципно в оторизираните сервизи я виждат тази информация,когато колата е влизала за обслужване.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 30 Мар 2011, 16:47

Mollov написа:Ако беше за оборудване - може, но "сервизна история" - не знам кой ше ти даде подобна информация... аз от BMW Group Bulgaria не успях да получа такова нещо, при положене че вече бях новият собственик на колата... и въпреки това ме отсвириха.

Дават колега! Ама до колкото знам трябва да ходиш по сервизите а не централно от БМВ България!
Изображение

Назад към Извън Темата