Коя кредитна карта за щатите?
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
Коя кредитна карта за щатите?
Ще помоля колегите,които са ходили в щатите или са работите там,да ми препоръчат най-разпространената и надеждна кредитна карта.Чух,че Американ Експрес били на 1во място,но за сметка на това в Европа имало доста места,където не важат.Другия вариант,който ми казаха,че е по-удачен,бил Виза.Повечето от бг картите са Виза и те,би трябвало да важат и в щатите,но нз какви са таксите за плащане и теглене през банкомат.Моля Ви,тези които имате наблюдения да споделят опит.Също така,ако може да ми кажете,има ли някакви специални изисквания за откриването на сметка там?
Благодаря!
Благодаря!
- Gottlos
- младши ентусиаст
-
Re: Коя кредитна карта за щатите?
Сподели за какво ти трябва картата,защото има значение дали ти трябва сметка с дебитна карта или искаш от Америка да си вземеш крдитна.За да ти дадът КРЕДИТНА карта в щатите е малко сложно в началото.Ако отиваш на студентска бригада веднага след пристигането ти би трябвало да можеш да си отвориш сметка и да си вземеш дебитна карта(в повечето случаи е Виза) и си я ползваш навсякъде и за всичко. Относно Американ Експрес не я приемат навсякъде дори и в щатите,таксите за транзакции били високи и малки магазинчета и заведеня не я приемат,също и с Дискавъри е така.
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Колега, най-разпространената карта е Visa, нарочно са й дали такова име, защото минава навсякъде
. Няма значение дали имаш дебитна или кредитна, няма да имаш проблеми с нея. Относно таксите за теглене - ако картата ти е издадена от българска банка, ще бъдат еднакви за Европа и за Щатите. Относко това в какъв размер са - всяка банка има различни такси, но ориентировъчно за кредитните е 3% от сумата, но минимум 5 лв. С други думи ако изтеглиш 100 долара, таксата е 5 долара, ако изтеглиш 200 - таксата е 6.
Ако имаш дебитна карта - таксите са значително по-ниски. От порядъка на ...за 100 долара, около 1 долар. Всяка банка си има тарифа за тях и можеш лесно да ги провериш понеже са публикувани в Интернет на техните страници.
Другия добър вариант е Master Card (кредитна) или Maestro (ако е дебитна). Някои казват, че по отношение на дебитните карти понякога Маестрото са по-добри от Визата.
С AmEx не се занимавай, тя е "бутикова" карта.

Ако имаш дебитна карта - таксите са значително по-ниски. От порядъка на ...за 100 долара, около 1 долар. Всяка банка си има тарифа за тях и можеш лесно да ги провериш понеже са публикувани в Интернет на техните страници.
Другия добър вариант е Master Card (кредитна) или Maestro (ако е дебитна). Някои казват, че по отношение на дебитните карти понякога Маестрото са по-добри от Визата.
С AmEx не се занимавай, тя е "бутикова" карта.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Таксите при теглене от АТМ не са баш така... вярно, в USA взимат US$, в Европа ти взимат Euro, но при теглене на 100 евро от банкомат на UnicreditBulbank в Австрия ми взеха почти 15лв такси... което е 7.5 евро и не е баш тия 3%, за които ти говориш... ако не се лъжа сметката е по-скоро "Х долара/евро + 3%", а не само проценти...
- азззз
- младши ентусиаст
-
Благодаря колеги за отговорите.Кредитната карта,която ще ми е издадена от бг,ми е за да мога да се разплащам поне в началото(ще гледам да е Виза).След като изваждането на дебитна карта в щатите,не е проблем,ще си вкарвам "пей чековете" в нея и докато съм там,ще си боравя само с нея.Чудех се дали да си "зареждам" бг кредитната карта и да плащам с нея,но след като и таксите по тамошно изкарана дебитна са по-ниски,май това ще е варианта.
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
азззз написа:Благодаря колеги за отговорите.Кредитната карта,която ще ми е издадена от бг,ми е за да мога да се разплащам поне в началото(ще гледам да е Виза).След като изваждането на дебитна карта в щатите,не е проблем,ще си вкарвам "пей чековете" в нея и докато съм там,ще си боравя само с нея.Чудех се дали да си "зареждам" бг кредитната карта и да плащам с нея,но след като и таксите по тамошно изкарана дебитна са по-ниски,май това ще е варианта.
Моя съвет е да не си вкарваш чековете по същата сметка, към която ти е дебитната карта. Това е от съображение за сигурност.
Освен това гледай да си отвориш...мисля че се казваше checking account, без да имаш месечни такси. Като се прибираш обратно към БГ е хубаво да изтеглиш всичко и да я затвориш.
Ползвай Bank of America, Chevy Chase, Wachovia, мисля че ги има още като структури по източното крайбрежие.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- азззз
- младши ентусиаст
-
Ще го имам предвид.Благодаря колега.
Идваш в америка, Носиш си някакъв кеш и с него отваряш един безплатен чекин акаунт с виса дебитна карта закачена за нея и си ти...
Изобщо не бих се занимавал с български карти или сметки.
Това е най-евтиния вариант си мисля.
А, може и да е мастъркард.. Където взимат виса, там взимат и мс. Амекс карта няма кой да ти издаде на този етап, не ти трябва... А и не си за нея още.
Изобщо не бих се занимавал с български карти или сметки.
Това е най-евтиния вариант си мисля.
А, може и да е мастъркард.. Където взимат виса, там взимат и мс. Амекс карта няма кой да ти издаде на този етап, не ти трябва... А и не си за нея още.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
аз не съм имал проблеми с български карти (за сега...) гледай само да няма такса за транзакции в чужбина.
но кеша си е кеш. по-вероятно е дори отварянето на сметка там да ти е проблем, щото може да ти искат един куп тъпи документи, които може да нямаш в началото.
но кеша си е кеш. по-вероятно е дори отварянето на сметка там да ти е проблем, щото може да ти искат един куп тъпи документи, които може да нямаш в началото.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
9 мнения
• Страница 1 от 1