Гаранционен фонд???
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Гаранционен фонд???
Абе пращат ми някво писмо, че не съм си платил гражданската, а съм си я платил ... На него отгоре пише ГАРАНЦИОНЕН ФОНД, адресирано до мен и цитирам:
Уведомление до притежателя на ... към 11.03.2011 не са подадени данни от застрахователите за договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилите за притежаваното от вас МПС ... Още на 10-ти март си пуснах застраховка и каско при положение, че ми бяха до 24 март. Че ще се звъни до Булстрад ще се звъни, ама повече ме притесни това, че това писмо пристига в абсолютно бял плик на който не пише абсолютно нищо
Та някой може ли да даде яснота по въпроса?
Уведомление до притежателя на ... към 11.03.2011 не са подадени данни от застрахователите за договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилите за притежаваното от вас МПС ... Още на 10-ти март си пуснах застраховка и каско при положение, че ми бяха до 24 март. Че ще се звъни до Булстрад ще се звъни, ама повече ме притесни това, че това писмо пристига в абсолютно бял плик на който не пише абсолютно нищо

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Re: Гаранционен фонд???
освен агента ти да не е превел парите и да си мислиш, че имаш застраховка, а дефакто нямаш.

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Аз не виждам какво му пука на Гранацнционния фонд за твоята гражданска?
Мене ако питаш е някакъв трик особено ако си гу получил вчера(1-ви април) 

- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: F80 M3 Competition
- Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT
За да не отварям нова тема, смениха ми предното стъкло и стикера за гражданската се повреди и изтъркан и не става за нищо. Въпроса ми е мога ли да карам само със талончето и полицата и да нося част от стикера със мен ?
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Не можеш... куките най-малкото ще се заяждат, че не ти е наред стикера... може и някой акт да отнесеш. Ако махнат най-накрая тия стикери със закон, тогава вече няма да е проблем.
- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: F80 M3 Competition
- Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT
можеш,само че там,където са ти сменяли стъклото трябва да ти издадат сертификат,че ти е сменяно стъколото(и съответно са се разпаднали лепенките)
GeorgiMarinov написа:За да не отварям нова тема, смениха ми предното стъкло и стикера за гражданската се повреди и изтъркан и не става за нищо. Въпроса ми е мога ли да карам само със талончето и полицата и да нося част от стикера със мен ?
Ходи при застрахователя да ти даде ново стикерче и талонче. Аз поне така съм правил, като ми се беше разпаднало.
- M.Velichkov
- ентусиаст
-
- Кара: ретро ръжди
Преди 2-3 години ми пристигна и на мен подобно писмо. Тогава още синята е12-ка беше в ремонт, в писмото се опоменаваше, че не съм заплатил гражданска отговорност и следва глоба от 600 лв. и спиране на автомобила от движение
(той така или иначе още година и половина си седя без да се кара). Надъхах се, че тая нема да я бъде, консултирах се с нашите юристи в работата- в прав текст ми казаха къде да си ги сложа
За максимално успокоение реших да питам и едни познати полицаи. Старшинката ме пита
-Караш ли колата?
-Не.
-Я им *би майка!!! Щом не я караш няма проблем, как ще дойде някой у вас и ще ти каже дай си документите, спираме ти колата от движение

-Караш ли колата?
-Не.
-Я им *би майка!!! Щом не я караш няма проблем, как ще дойде някой у вас и ще ти каже дай си документите, спираме ти колата от движение

Айде да играем на една игра. Казва се "върви на майната си". Ти си пръв.......
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Аз имам каравана и я ползвам 5-6 месеца в годината,като за толкова си правя и застраховка,баща ми ми звъни тая сутрин и ми съобщава за същото писмо.Довечера ще го разгледам и ще пиша точно за какво става въпрос.
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
TPAKTOP написа:Аз не виждам какво му пука на Гранацнционния фонд за твоята гражданска?Мене ако питаш е някакъв трик особено ако си гу получил вчера(1-ви април)
Колега, на ГФ му "пука" за гражданската, защото ВСЯКА една такава застраховка се отчита при тях и всяка една компания заплаща 10лв., като вноска от полицата.
Отделно от това, когато те удари някой симпатяга без ГО, вместо да ядеш дървото ти се изплаща обезщетение от ГФ, тромава е процедурата, но все пак е нещо...
Колкото до самите писма, от няколко години се пускат редовно. По закон а-ла трябва да има сключена валидна ГО или да бъде спрян от движение, но реално не съм чул да има санкционирани, както е упоменато.
- M.Velichkov
- ентусиаст
-
- Кара: ретро ръжди
Tова с ГО-тата го правят заради някаква европейска деректива.....според която трябва 85%(това по спомен) от регистрираните автомобили да са с ГО, иначе следват санкций за страната ни. А тази практика я въведоха заради разни образи които масово си карат без ГО по пътищата!!! Но не смятам, че като не карам колата или каквото и да е там превозно средство следва да ме плашат с глоби и спиране от движение.
Айде да играем на една игра. Казва се "върви на майната си". Ти си пръв.......
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Projektzwo написа:TPAKTOP написа:Аз не виждам какво му пука на Гранацнционния фонд за твоята гражданска?Мене ако питаш е някакъв трик особено ако си гу получил вчера(1-ви април)
Колега, на ГФ му "пука" за гражданската, защото ВСЯКА една такава застраховка се отчита при тях и всяка една компания заплаща 10лв., като вноска от полицата.
Отделно от това, когато те удари някой симпатяга без ГО, вместо да ядеш дървото ти се изплаща обезщетение от ГФ, тромава е процедурата, но все пак е нещо...
Колкото до самите писма, от няколко години се пускат редовно. По закон а-ла трябва да има сключена валидна ГО или да бъде спрян от движение, но реално не съм чул да има санкционирани, както е упоменато.
Ок! Добре съгласих се! Аз имам кола без гражданска която не е спряна от движение и никой не ме е търсил да и правя ГО! На гараннциония фонд трябва да му пука за твоята ГО само ако не дай Боже има инциденти и те трябва да плащат! Всичко друго си е до самия застраховател който ти я е направил! А ГФ ти плаща само когато единия участник е "проблемен" или тотално избягал!

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
И при мен пристигна същото писмо днес за буса
А най-интересното е че и в двата сайта, и за БМВ-то няма данни за валидна ГО пък за него нямам писмо

А най-интересното е че и в двата сайта, и за БМВ-то няма данни за валидна ГО пък за него нямам писмо

53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4