Молба за помощ-антифризен проблем!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Молба за помощ-антифризен проблем!

Мнение от Tod » 10 Фев 2006, 10:15

Обръщам се към Вас защото Гражданска Защита още спи,
и защото незнам към кого да отнеса проблема си, и не на последно място, форума е разришавал, проблеми от всякакво естество(от технически до любовни :D )
Накратко-имам разлив на Антифриз в къщата ! :evil:
Майсторите, които ми монтираха отоплителната инсталация, при монтаж, на радиатор пробиха тръба която е в пода, под подовата изолация в следствие на което в хола си имам 32 л антифриз- концентрат(ЕТИЛГЛИКОЛОВ от най-отровния)! :evil:
За момента идеята ми е да разкъртя пода и да чакам да изсъхне!
Но се надявам че има начин да се неутрализира тази отрова, и ако някой знае как ЯКО ЩЕ ПОЧЕРПЯ!
Последна промяна Tod на 10 Фев 2006, 15:58, променена общо 1 път
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мфил
Детайли за колата: 120D

Мнение от Evanko » 10 Фев 2006, 11:39

В антифриза има тежък спирт, който трудно се изпарява, и както ти каза е тоста отровен. А също така има и глицерин, който не се изпарява. ВИКАЙ гражданска защита :D
Това Галактиката е голема работа, фактически!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 10 Фев 2006, 12:56

обади ми се да дойда с бухалката да хванем майсторите да дойдат да го направят отначало всичко и потърси информация как се неутрализира тази отрова защото все пак имаш малки деца и не бива да се играе с такива отрови...ако ти се правят на дръж ми шапката стига си бъди такъв изнервящо спокоен и избухвай...без майтап не знам как ще стане това без помощта на гражданска защита...кой знае как се неутрализира тая простотия

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335d, F30 320d

Мнение от nikinenov » 10 Фев 2006, 15:35

няма как да го неутрализираш етилен гликола освен ако не искаш да вкараш и други химикали които също са отровни да го свържат. Това трябва да се изпомпи и да се разкара. После мини с обикновен спирт или чиста вода те ще свържат остатъците от етилен гликола и ще махне всичко. Задължително си слагай маска и отваряй прозорците като си там. Доста е токсичен няма майтап
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 10 Фев 2006, 17:17

nikinenov написа:няма как да го неутрализираш етилен гликола освен ако не искаш да вкараш и други химикали които също са отровни да го свържат. Това трябва да се изпомпи и да се разкара. После мини с обикновен спирт или чиста вода те ще свържат остатъците от етилен гликола и ще махне всичко. Задължително си слагай маска и отваряй прозорците като си там. Доста е токсичен няма майтап
задължително ползвай противогаз виждал сам на славейков 10тина лева успех :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fastestbmw » 10 Фев 2006, 18:14

:OT: Къщата ти застрахована ли е? Застрахователите плащат ли събития от този тип?
You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA

Назад към Извън Темата