Ако изборите бяха днес
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Ако изборите бяха днес
Ше зема да основа група у фейсбука,да земе да се направи така,както многократно съм писал,да се направят предизборните програми,да са нотариално заверени-един вид договор,така и така,до първата година ще направим така и така,2 рата еди коеси ще оправим и така,а ако не изпълнят условията-съд и пандиз
А да видим тогава колко кандидати ще има и какво ще говорят по площадите,ще смеят ли да раздават неизпълними обещания
А да видим тогава колко кандидати ще има и какво ще говорят по площадите,ще смеят ли да раздават неизпълними обещания
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Стига бе колега, какви такива ги пишеш, караш ме да се смея. Не злобно. Кой ще заверява тез' програми, кой ще ги съди тез' хора, дето не си изпълняват обещанията? Къде е съдебната ни система, същата която не видя конфликт на интереси в хонорара на Доган? Съдът е през некакви 4 г. и пак няма адекватни присъди, ти за какво говориш? Бългаското общество е лумпенизирано до крайност, ценностите му са разбити, хората изпростяват, е виж как се пише по форумите само. Виж, че има днес хора, дори в този форум, които биха гласували за БСП? Те май не знаят какво е БКП и как стана БСП. Нейсе, тяхна работа. Погледни медиите, до една купени и необективни, никой не го интересува истината, лъжат, мажат, приказват глупости, занимават ни с глупости. Ако не е Интернет... За какви обективни оценки и присъди става дума? Обществото не се вдига на бунт, че има за президент бивш агент на ДС и го избира два пъти даже, за АЕЦ Белене ще решава, как не. Лустрация на обществото ни трябва, не на политиците ни. Не същестува колектива мъдрост, на база на индивидулното невежество, или как беше, нещо такова. Ние имаме инструмента да търсим отговорност и не го правим, за какво си говорим.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Ми то колега има и такива дето искат да гласуват и за сдс,реално какво е социалистическа партия (не в българия)ако реално погледнеш,в най-добрите години на франция се управляваше от социалистическата партия.
И какво казвам аз за предизборните програми,да се създаде закон,а не некой нотариус да прави заверки,създаване на закон за изборите и предизборните програми,както и мажоритарен избор,те народа ако се юрне и зададе тея въпроси със предизборната програма към народното събрание,да не може после да се оправдават с форсмажорни обстоятелства.
И какво казвам аз за предизборните програми,да се създаде закон,а не некой нотариус да прави заверки,създаване на закон за изборите и предизборните програми,както и мажоритарен избор,те народа ако се юрне и зададе тея въпроси със предизборната програма към народното събрание,да не може после да се оправдават с форсмажорни обстоятелства.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Колега, аз не напразно споменах БКП. Защото социализма във Франция и във Швеция, няма нищо общо с комунизма в България (БКП) или социалзЪма(БСП). Това е имитация. А БСП, се пръкна от БКП, всъщност, не се е пръкнала, просто със смяна на една буква, се легитимира за новите условия в страната, същата партия, номенклатура, партийна върхуша. Може да се види кой взе властта през 1990 г. и "спечели" изборите. Наследниците на убийците. А покаяха ли се за деянията си, за лагерите, за Възродителния процес, за убийствата на невинни хора през 40-те г., няколко десетки хиляди човека? Не съм чул, ни разбрал, кога, как и къде е станало, дори с днешна дата, комунист да се разкае за делата си, за идеологията си, за нищо. Освен ако не срещне Господ. Как комуниста става демократ, социалист? Никак. Такова животно няма. След 20 г. разбираме, колко много кадри на ДС имало и то къде, в мисиите ни в чужбина. Ми как няма да има, с президента начело. Не съм го чувал да се разкайва за миналото си. Нито Бойко Борисов. Последния даже доста често ни го напомня, със симпатиите си към Тодор Живков. Сега даже възниква проблем с кадрите, те всичките от ДС, а няма други. Ми няма, избягаха. Нашият народ, нация(опс), народ, няма потенциал да търси сметка и отговорност от властимащите. Днес, не, за в бъдеще, незнам. Няма такова съзнание, манталитет, обективност, критичност и оценка. Затова целенасочено се бомбардират хората чрез медиите, за да не би недей си Боже, се пръкне някъде някаква искра, да им подпали чергата. Ние сме овластените да държим сметка на избранниците си. Но те ни се подиграват в лицето. Защото знаят, че няма да ги ухапем. Преклонена глава, сабя не я сече. Липсва ли ти справедливост? На мен повече.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Elesar74 ,
подкрепям последните ти постове с две ръце и два крака ...
Яд ме е ,че това, което описваш бързо се забрави и не му се дава гласност, все едно не е било.
И за това пак и пак ще ни го набиват ...
Две кебапчета и две бири и айде пак ...
С колега си писахме на лично за безмислието и т.н ...
А кажете ми как ще се сменят тези - бсп ,дпс ,сдс и хайде и герб ?Ииии като се сменят какво очаквате?Чудеса няма!!!
Никога тази върхушка няма да се махне ...със сладки приказки!
За революция ... знаем се колко струваме.
подкрепям последните ти постове с две ръце и два крака ...
Яд ме е ,че това, което описваш бързо се забрави и не му се дава гласност, все едно не е било.
И за това пак и пак ще ни го набиват ...
Две кебапчета и две бири и айде пак ...
С колега си писахме на лично за безмислието и т.н ...
А кажете ми как ще се сменят тези - бсп ,дпс ,сдс и хайде и герб ?Ииии като се сменят какво очаквате?Чудеса няма!!!
Никога тази върхушка няма да се махне ...със сладки приказки!
За революция ... знаем се колко струваме.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Като погледне човек анкетата и му става ясно къв народ сме
А и понеже има хора, дето преди викаха, мен кат не ме кефи шефа, ше си сменя работата..ся друга бира пият
Цар Борис е оставил едни напътствия за Симеончо, ма как хубаво е обяснил народа..и след 90г па същото..
за колегата Elesar74, горните два поста съм на същото мнение, ма да му кажа само 6.4 млрд евро са 17% от БВП.

А и понеже има хора, дето преди викаха, мен кат не ме кефи шефа, ше си сменя работата..ся друга бира пият

Цар Борис е оставил едни напътствия за Симеончо, ма как хубаво е обяснил народа..и след 90г па същото..

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Защо всъщност недоволстваме,защото държавата трябва да го играе справедлив разпределител на благата,тоест,събират се блага,а държавата от своя страна прави така че да има възможност хората спокойно да извършват своя труд,да печелят,да се чустват добре,да генерират доходи и да плащат справедлив данък,за да може държавата да се грижи за всичките си поданници като разпределя справедливо благата,какво се оказва на практика-държавата не само че не разпределя справедливо благата,ами се явява като падар дето гони всеки за да си прибере задължително взимането си,без да има каквито и да е ангажименти,освен към собственото си добруване (администрация) и по този начин разделя народа на администрация (баровци-не плащат никакви осигуровки,имат безброй превилегии и тн) и народа (раята-да се оправят както намерят за добре,но след като си внесат дължимите данъци).
Друго,бсп или там както се е казвало трябвало да се извини за възродителен процес-ти приятели...добре ли си???
Малък си,ама аз ще ти кажа какво всъщност е станало едно време,трудолюбивите иначе турци,биват подкокоросани от незнам какви страни и се вдигат на въстание,като целта е отцепване на някаква част от държавата ,създаване на автономия със столица варна,тогава се наместват вътрешни войски и не ги избиват,както биха направили някой демократични държави,ами им предоставят шанса да си заминат от където мислят че са,турчеещи се и тн.В щатите емиграционните мислиш ли че по са толерантни към чужденците???Я отиди в некой от тея райони,там не си в българия,там не се говори български...да се извинява някой???ти се шегуваш,колкото турция се е извинила за кланетата...ааа,то сега се казва "османско присъствие"...
Друго,бсп или там както се е казвало трябвало да се извини за възродителен процес-ти приятели...добре ли си???
Малък си,ама аз ще ти кажа какво всъщност е станало едно време,трудолюбивите иначе турци,биват подкокоросани от незнам какви страни и се вдигат на въстание,като целта е отцепване на някаква част от държавата ,създаване на автономия със столица варна,тогава се наместват вътрешни войски и не ги избиват,както биха направили някой демократични държави,ами им предоставят шанса да си заминат от където мислят че са,турчеещи се и тн.В щатите емиграционните мислиш ли че по са толерантни към чужденците???Я отиди в некой от тея райони,там не си в българия,там не се говори български...да се извинява някой???ти се шегуваш,колкото турция се е извинила за кланетата...ааа,то сега се казва "османско присъствие"...
- Alpina_fanatic
-
-
Е.Димитров написа:Защо всъщност недоволстваме,защото държавата трябва да го играе справедлив разпределител на благата,тоест,събират се блага,а държавата от своя страна прави така че да има възможност хората спокойно да извършват своя труд,да печелят,да се чустват добре,да генерират доходи и да плащат справедлив данък,за да може държавата да се грижи за всичките си поданници като разпределя справедливо благата,какво се оказва на практика-държавата не само че не разпределя справедливо благата,ами ..
Колега,
Само СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА (комунистическата) държава разпределя блага

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Значи швейцария и други държави са социалистически 

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Alpina_fanatic написа:Колега,
Прав си, ама само по принцип... Само ми е интересно по време на комунизЪма защо тея блага се разпределяха пак по същият начин като сега при демокрацията- за едни има много, другите го духат

К'во беше тогава

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
ms написа:Alpina_fanatic написа:Колега,
Прав си, ама само по принцип... Само ми е интересно по време на комунизЪма защо тея блага се разпределяха пак по същият начин като сега при демокрацията- за едни има много, другите го духат![]()
К'во беше тогаваВсички са равни, ама някои са по-равни... Всичко за човека, всичко в името на човека- да ви кажа ли и кой точно човек...
Това не е точно така,по "онова" време се разпределяха благата по равно,а това че имаше за некой повече всъщност беше незаконно и шуробадженащина,всъщност най-хубавия период беше когато излезе постановление 35 на министерски съвет,тогава се появиха заведения с надпис "кооп35" и "копърките"-таксита с табела "кооп",почнаха хората да продават продукцията си,започнаха да имат повече пари-е верно,не можеше да си купиш много неща с тея пари,ама...Те тогава ако взема думите ти,за всички имаше,всеки имаше работа,всеки имаше дом,здравеопазването,училищата,университетите и детските градини безплати,имаше детски помощи,едно време многодетните семейства можеха да си вземат много евтино,дотирано от държавата едни ванчета-застава...Естествено нямаше много свобода,и ако некой нещо те топне че си зел от некъде некой лев-малиии...което сега е същото,некой те натопи че си се облажил с некой лев=заминал си,децките градини са със записване,многодетните семейства,сега са само мангасарите,жилищата единствено през банка с некаква лихва за 30 години...Иначе сме свободни де,ако искаш примерно апрека да отвориш,плащаш 5000 лева после още сума ти бумаги,на края около 20к лева ти коства само отварянето,за магазин за цигари и алкохол също имаш милион лицензии,...абе майната му,нали сме свободни
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Е.Димитров написа:Това не е точно така,по "онова" време се разпределяха благата по равно,а това че имаше за некой повече всъщност беше незаконно и шуробадженащина...
Зависи на кое казваш "по равно"... щото аз доколкото помня положението беше най-общо казано следното: да кажем 100-200 000 човека получават 30%, голяма част отива за нуждите на държавата, а останалите %-ти се делят по равно на другите 7+ милиона маймуни...
разликата с положението в момента е само в разпределението- онея 100-200 000 калпака прибират повече, 7-те милиона маймуни пак взимат толкова колкото и преди, но за нуждите на държавата остават съвсем малко... и проблемът е последното, поне за мен- винаги едни хора получават повече от заслуженото, винаги обикновеният гражданин получава минимума, важно е държавата да получи накрая достатъчно... в "онези времена" се крадеше, но явно в няк'ви нормални граници и оставаше достатъчно- сега се краде безогледно...
За останалото съм съгласен- държавата си изпълняваше задълженията за здраве, учене и т.н.... но пък за сметка на свободата която ти липсва... чудя се кое е по-приемливо за мен в момента- сегашната ситуация, "онова време" или нещо средно... май някоя система дето е по средата ще е най-добре...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Това е най-лошото,самият факт че си спомняме за "онова" време и го съпоставяме със "сега" е отвратително,значи нещо много е сбъркано в системата,все едно ако роб си спомня че по време на робството е било по-добре,това на едно място го срещнах,казваха че по време на турското робство се е плащало един "десятък" и това е било,по сегашно време отива доста повече от десятъка...Значи може да се каже че нещата не са се подобрили ами са се влошили...
А най са ми смешни онея дето викат "комунисти" и пяна им излиза от устата,какви комунисти бре дами и господа,това са най-големите капиталисти,ако бяха малко -по образовани,щяха да знаят че всъщност комунистическата идея не включва крадене,лъгане и убииства,така че тези не са комунисти а най-обикновенни айдуци
А най са ми смешни онея дето викат "комунисти" и пяна им излиза от устата,какви комунисти бре дами и господа,това са най-големите капиталисти,ако бяха малко -по образовани,щяха да знаят че всъщност комунистическата идея не включва крадене,лъгане и убииства,така че тези не са комунисти а най-обикновенни айдуци
- Alpina_fanatic
-
-
Е.Димитров написа:Значи швейцария и други държави са социалистически
Швейцария не е соц. страна бате

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Комунистите не са бедни хора, колега Е.Димитров. Никога не са били. Те плюят капитализма, ама за пред масата, а иначе нямат нищо против благинките на западния свят. Самите идеолози на комунизма не са някакви бедняци. Защо е този наивитет не мога да разбера? Имало по времето на комунизма, какво е имало? Това е една система за измама и ограбване на хората, карайки ги да вярват в някакви утопични идеи и много много да не мислят. Моренце, ладичката и ти стига. За вноските...... А спомняте ли си, че да влезеш в университет, трябва да си най-малко член на ДКМС? Или да сте роднина на активен борец, антифашист или нещо подобно? Как всички бехме чавдарчета, пионерчета, после комсомолци, няма мърдане, няма не искам. Колко от Вас са пътували в чужбина по онова време? Имало е една фалшива фасада. Зад която избрани хора наистина са имали. Но това не са били масата хора. Икономика, ориентирана 80-90% към СССР и страните от СИВ, абсолютно неконкурентна, определена на планов принцип и държавно разпределение. Която рухна след 1990 г., просто се видя колко е фалшиво всичко. Днес като каже Бойко Борисов, как Тодор Живков бил построил. Че той и Хитлер е строил! Че по времето на Хитлер, Германия е в икономически подем! Това значи ли да му подражаваме и да го даваме за пример? А някой сеща ли се с колко безплатен труд е построено много от това в Бългрия, проходът Хаинбоаз например. Аз лично на колко бригади съм ходил, без един лев да видя. Населението, кредитор на държавата. С ленински устрем и димитровско въудошевление, строи ли строи. Светлия комунизъм. Голяма част от българското население, живее с тези мисли, по "онова" време. Е затова сме на тоя хал. В Германия, падна Стената и следващото, което се случи, е да се щурмуват службите на ЩАЗИ. За да не се върне никога повече това. А ние 20 г. дъвчем едни досиета, вадим, крием, пак вадим и т.н. Докога? Оказва се, че днес един от най-богатите хора, са мутри, политици и бившата(или и настояща) номенклатура. И за социализъм ли говорехме, за комунизъм ли? После, Западна Германия, налива в Изтока, много милиарди и те ти днес една Германия и едни хубави коли от тази Германия. А ние? Къде е нашия голям брат, да ни подкрепи, да налее много милиарди? Няма го, защото цялата тема за големия брат, е една лъжа. Но ние милеем, разчувстваме се, паметници им вдигаме на нашите "братя", нашите "освободители". А на "братята", им е през оная работа за българите. Да бяха ни оставили сами да се оправяме, не днес да се изразяват за нас като България, троянския кон на Русия в ЕС, това не са думи изречени от българска страна. Обществото има много идоли, къде музикални, къде политически, всякакви. И много митове живеят в нашето общество. Докато това е така, няма да имаме особен напредък. На обществото идоли не му трябват, нито фалшиви надежди и приказки. Но засега е така. Затова не виждам в близко време управия. Защото и на тези избори, пак ще припознаем същите лица. Ако тази анкета беше представителна, жална ни майка.