Ако изборите бяха днес
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Ако изборите бяха днес
klintan66 написа:безмислено груб си ...и той за тези с куфарите говореше ...
Сега гледам по новините Върбанов - невинен , Джеймс Уорлик - В българия има две правосъдни системи - За бедни и богати ...
Сега ако ми кажеш, че с молби и закони ще накараш същите тези хора да работят за благото на народа и държавата ...
Aaa,хеххе,къде одиш бре колега

Не че у щатите нема съд за бедни и богати,не бе,хич,тоя =уорлик да земе и да си завре съветите..знае къде,кой беше тоя че на сека манжда-лайно
Иначе,няма нищо по-хубаво от частната собственост,ма е,аз имам некакви земи,немам трактор да я обработвам,пък ако зема че засада картофи ,както каза вожда,ми требе сам да си ги продавам,има едни младежи дето изкупуват "задължително",тея пък какви са,ако имаш повече,като 3-4 тона,не мое сам да ги продаваш...Иначе и друго да кажа,гледам че хората пак се метат в кооперации,викат на село -"ше го дам на текеесето" и работят там нещо си,а за нациолизацията-ми да земет да национализират ерепетата-ей ги пак,изчислили че имало инфлация и искат 16-18%,ма декевър добрии,ма добрии,само 5% дават да се дигне тока,ма иначе ние немаме ли инфлация що не индексират доходите с тая инфлация...
Сери се,кофти хора сме,тъпи селяни,те това е
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
е като не са били груби ,а меки и са ги пуснали да се качат на главите им...!
нема лошо ,който е крал да му се земе! но идеята ,дето я пробутваха - който има ,начи е крал ич не ме кефи. що да не е - който има ,начи е умен!? и покрай малкото сухо не може да гори и мокрото...! некой си зел 90та куфар- дай са да земеме на сички ,които имат колкото него. ма той има толко ,щото е тъп и не е успял да увеличи куфара! а другия има ,щото е имал акъл и е завъртял ,та е изкарал. и са и двамата на една нога!!? ми не стаа...! ще национализират, ще въдворяват, ще праат текеесета за БМВта....! е стиа с тоя комунизъм ,бе! аман! толко ли бързо минаха 20г ,та забравихме кво беше!?
келепири!
-бачкаш там нещо ,не се напъваш,зимаш некви кинти ,от които мое се спести за почивка на бунгала на черноморец с газов котлон и бира и картофи у щайги.
-нема уволнение! ако ще да си се побил на гъз цел ден, ако ще производителността на труда ти да е колкото на една хлебарка-работата ти е в кърпа вързана! идеално за мързеливци и некадърници...
-ниска престъпност! доколко не знам, но наистина немаше кво толко да се краде . битова неква с малко бой и пиене и тва е. ако некой гепи некой и друг тон цимент и материяли и си дигне вила или къща и го фанат партийните структури по места му се скарваха и му дърпаха ушите.
-едно жилище! кеф! нема да чистиш като луд, нема данъци и ако успееш да преебеш жената да се разведете ,за да купите фиктивно друго си свободен за цел живот...!!!
-сплотеност. ако на некой му се разгемби жигулата слиза целия цех да я прави...!
-селското стопанство беше много по-добре от сега. високи изкупни цени ,сигурно изкупуване от консервните фабрики ,пей сърце и истински домати ,сирене и всичко....
-живот на какавида! идеално! отвън завесата всички са гадове, капиталистите кормят децата си ,в тъмни мазета произвеждат до изнемога некви гадни корекомски убавини...! всичко "извън" е лошо,това създава единство.
и са да почна ли да изреждам лошотиите!?!? некой ше ми помогне ли!?!?.....
нема лошо ,който е крал да му се земе! но идеята ,дето я пробутваха - който има ,начи е крал ич не ме кефи. що да не е - който има ,начи е умен!? и покрай малкото сухо не може да гори и мокрото...! некой си зел 90та куфар- дай са да земеме на сички ,които имат колкото него. ма той има толко ,щото е тъп и не е успял да увеличи куфара! а другия има ,щото е имал акъл и е завъртял ,та е изкарал. и са и двамата на една нога!!? ми не стаа...! ще национализират, ще въдворяват, ще праат текеесета за БМВта....! е стиа с тоя комунизъм ,бе! аман! толко ли бързо минаха 20г ,та забравихме кво беше!?
келепири!
-бачкаш там нещо ,не се напъваш,зимаш некви кинти ,от които мое се спести за почивка на бунгала на черноморец с газов котлон и бира и картофи у щайги.
-нема уволнение! ако ще да си се побил на гъз цел ден, ако ще производителността на труда ти да е колкото на една хлебарка-работата ти е в кърпа вързана! идеално за мързеливци и некадърници...
-ниска престъпност! доколко не знам, но наистина немаше кво толко да се краде . битова неква с малко бой и пиене и тва е. ако некой гепи некой и друг тон цимент и материяли и си дигне вила или къща и го фанат партийните структури по места му се скарваха и му дърпаха ушите.
-едно жилище! кеф! нема да чистиш като луд, нема данъци и ако успееш да преебеш жената да се разведете ,за да купите фиктивно друго си свободен за цел живот...!!!
-сплотеност. ако на некой му се разгемби жигулата слиза целия цех да я прави...!
-селското стопанство беше много по-добре от сега. високи изкупни цени ,сигурно изкупуване от консервните фабрики ,пей сърце и истински домати ,сирене и всичко....
-живот на какавида! идеално! отвън завесата всички са гадове, капиталистите кормят децата си ,в тъмни мазета произвеждат до изнемога некви гадни корекомски убавини...! всичко "извън" е лошо,това създава единство.
и са да почна ли да изреждам лошотиите!?!? некой ше ми помогне ли!?!?.....
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Е.Димитров написа:Иначе,няма нищо по-хубаво от частната собственост,ма е,аз имам некакви земи,немам трактор да я обработвам,пък ако зема че засада картофи ,както каза вожда,ми требе сам да си ги продавам,има едни младежи дето изкупуват "задължително",тея пък какви са,ако имаш повече,като 3-4 тона,не мое сам да ги продаваш...Иначе и друго да кажа,гледам че хората пак се метат в кооперации,викат на село -"ше го дам на текеесето" и работят там нещо си,а за нациолизацията-ми да земет да национализират ерепетата-ей ги пак,изчислили че имало инфлация и искат 16-18%,ма декевър добрии,ма добрии,само 5% дават да се дигне тока,ма иначе ние немаме ли инфлация що не индексират доходите с тая инфлация...
Ми що я държиш тая земя? Продай я или я дай на арендатор. Що чакаш държавата да ти я вземе и тя да я управлява? Ясно е, че така ще е по-лесно за теб, ама държавата не се върти около теб. Ае малко по-сериозно... национализация...

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
На кой да я продам бре колега,около моята има още иляда за продаване,ма никой не ще,нема машини,нема пари за посеви,нема квоти за износ щото у европа не ни искат да се производители а да сме консуматори,у цел свят(развитите държави) има дотиране на селското стопанство и некаква мисъл за развитие на тея региони,бе как и да е,нещата са странни у нашата държава,а за източна германия некой нещо рече-те там,западната германия все още доста мрази източните,щото още налива милиарди за да изравни стандартите
- Alpina_fanatic
-
-
Е.Димитров написа:На кой да я продам бре колега,около моята има още иляда за продаване,ма никой не ще,нема машини,нема пари за посеви,нема квоти за износ щото у европа не ни искат да се производители а да сме консуматори,у цел свят(развитите държави) има дотиране на селското стопанство и некаква мисъл за развитие на тея региони,бе как и да е,нещата са странни у нашата държава,а за източна германия некой нещо рече-те там,западната германия все още доста мрази източните,щото още налива милиарди за да изравни стандартите
Да бе! Сигурно! Утре някой ако ти даде 100 лв./декар, ще кажеш "Аааа, искам 1000 лв./декар...Ти ли ще печелиш от "моята" земя?" Та общо взето искаме да спечелим от всичко и много често не сме реалисти каква е конюктурата

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ако се хвана за мнението на Скиса....
1. Задължително членсто в организация, което започва още от училищните години. Сиреч, промиват ти мозъка от 1-ви клас, докат изкласиш до комунист.
2. Не може да влезеш в университет как да е, по напред споменах за това.
3. Какво море? Нашите тръгваха на море със щайгите в багажника на Москвича. Лично си спомням, как на плажа в Каварна 80-се и някоя си година, прайхме маса от пясък и ядяхме на нея секи обед под един чадър. Домати, картофи, ляб, сирене, сичко от къщи, в щайгите и на морето.
4. Имаше Кореком, да си купуваме ако можем от лошите капиталически боклуци. Сиреч, малко избор, демокрация.
5. Най-лошото на тогавашната планова икономика се описва с някои по известни лафове от нова време- за лудо работи, за лудо не стой. Учи мама, за да не работиш... и в този дух. Никаква инициативност, никаква предприемчивост, нормативно определени цени и себестойности, печалби и т.н. Именно затова катастрофира този тип икономика.
6. Истински добре бяха само разни антифашисти, активни борци, потомствени комунисти и членове на БКП. За самите структури на БКП не ми се говори. Простата истина е, че след 1990 г. тези хора, трансформираха политическата си власт в икономическа. А най-гадното е, че това стана със знанието и съгласието на западните партньори. Спестовните влогове бяха изнесени навън и после върнати в България и изпрани, де по морето, де в приватизацията и т.н. Та, не се чудете на пенсиите. Междувременно, архива на Външнотърговска банка изгоря в пожара на Партийния дом, как пък само той изгоря... Отплеснах се..
7. Вноските за ДМА и движими вещи. Такова безумие, нямам думи. Обратен лизинг.
8. За липсата на свобода, не ми се говори. Подстригаха ме публично в 7-ми клас, била ми дълга косата и съм слушал западна музика. А какъв зор да се добреш до такава. Страничките от Metal Hammer струваха по 5 лв., ако няма много картинки, ама ако има 10 и нагоре.
9. За идолопоклонничеството, което шета и в наши дни. Култа към личността и подобни глупости. Посещението на мавзолея на Георги Димитров, пряко виновен за убийствата през 40-те години, техен инициатор и подстрекател, да му гледам мумията. Радвам се, че Бакърджиев го бутна. Да видим кога ще бутнат и другата лъжа.
10. Завършавам. Най-тъжното е, че онова време произведе една безлична маса от хора, в които стъпка всяка инициативност, порив за свобода и лично достойнство. Добре, че все пак има и изключения. За съжаление и днес се наблюдава някаква апатия, която сигурно се дължи на основателно разочерование, но и на много лъжи.
1. Задължително членсто в организация, което започва още от училищните години. Сиреч, промиват ти мозъка от 1-ви клас, докат изкласиш до комунист.
2. Не може да влезеш в университет как да е, по напред споменах за това.
3. Какво море? Нашите тръгваха на море със щайгите в багажника на Москвича. Лично си спомням, как на плажа в Каварна 80-се и някоя си година, прайхме маса от пясък и ядяхме на нея секи обед под един чадър. Домати, картофи, ляб, сирене, сичко от къщи, в щайгите и на морето.
4. Имаше Кореком, да си купуваме ако можем от лошите капиталически боклуци. Сиреч, малко избор, демокрация.
5. Най-лошото на тогавашната планова икономика се описва с някои по известни лафове от нова време- за лудо работи, за лудо не стой. Учи мама, за да не работиш... и в този дух. Никаква инициативност, никаква предприемчивост, нормативно определени цени и себестойности, печалби и т.н. Именно затова катастрофира този тип икономика.
6. Истински добре бяха само разни антифашисти, активни борци, потомствени комунисти и членове на БКП. За самите структури на БКП не ми се говори. Простата истина е, че след 1990 г. тези хора, трансформираха политическата си власт в икономическа. А най-гадното е, че това стана със знанието и съгласието на западните партньори. Спестовните влогове бяха изнесени навън и после върнати в България и изпрани, де по морето, де в приватизацията и т.н. Та, не се чудете на пенсиите. Междувременно, архива на Външнотърговска банка изгоря в пожара на Партийния дом, как пък само той изгоря... Отплеснах се..
7. Вноските за ДМА и движими вещи. Такова безумие, нямам думи. Обратен лизинг.
8. За липсата на свобода, не ми се говори. Подстригаха ме публично в 7-ми клас, била ми дълга косата и съм слушал западна музика. А какъв зор да се добреш до такава. Страничките от Metal Hammer струваха по 5 лв., ако няма много картинки, ама ако има 10 и нагоре.
9. За идолопоклонничеството, което шета и в наши дни. Култа към личността и подобни глупости. Посещението на мавзолея на Георги Димитров, пряко виновен за убийствата през 40-те години, техен инициатор и подстрекател, да му гледам мумията. Радвам се, че Бакърджиев го бутна. Да видим кога ще бутнат и другата лъжа.
10. Завършавам. Най-тъжното е, че онова време произведе една безлична маса от хора, в които стъпка всяка инициативност, порив за свобода и лично достойнство. Добре, че все пак има и изключения. За съжаление и днес се наблюдава някаква апатия, която сигурно се дължи на основателно разочерование, но и на много лъжи.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Какво дотиране бре колега? Не виждаш ли какво правят дотациите - всяка година производителите на тютюн мрънкат, че са им малко парите. Защо държавата да им плаща, можеш ли да ми обясниш?! И в същото време да се водят кампании за ограничаване на пушенето.
Ако не бяха свикнали да имат гарантиран пазар, досега да са се преориентирали. Ей ти го резултатът от дотациите...

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Само за бутането да кажа-Бутайте бре,бутачи,нищо не са построили ама се напинят да бутат,я се разходете до германия да видите как си стоят разни паметници...
Иначе ме боли за всички де,ето и стихче в тоя ред на мисли
"Когато нощен мрак забули теменугите
и работите тръгнат зле,
е*и им майката на другите,
и гледай ти да си добре!"
Интересувам се само от близките си приятели,семейството и мене си,не е задължително в тоя ред де!
Иначе ме боли за всички де,ето и стихче в тоя ред на мисли
"Когато нощен мрак забули теменугите
и работите тръгнат зле,
е*и им майката на другите,
и гледай ти да си добре!"
Интересувам се само от близките си приятели,семейството и мене си,не е задължително в тоя ред де!
Последна промяна Е.Димитров на 06 Апр 2011, 13:54, променена общо 1 път
- Alpina_fanatic
-
-
ГЕРП тотално се о@к@х@ с тази издънка с подписа на директора на НЕК за Руската АЕЦ - 2 в Белене...
Не знам до изборите дали няма да има тотален срив на избирателска маса

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Натиска от руската мечка е сериозен ...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Alpina_fanatic написа:ГЕРП тотално се о@к@х@ с тази издънка с подписа на директора на НЕК за Руската АЕЦ - 2 в Белене...![]()
ggggggggggg-kvo stava s tozi forum>ne mi dava da pisha na kirilica
Последна промяна vanci88 на 06 Апр 2011, 15:22, променена общо 1 път
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
E.Димитров, опитен си да манипулираш фактите и да смесваш нещата, ама този път се издъни. Не трябваше да споменаваш Германия и паметници. Защото тамошните паметници са израз на признателност, заради загиналите съветски войници на тяхна територия. Както в Австрия и други страни. А тука пушка не е гръмнала срещу Червената армия, няма един загинал съвестки войник, няма военни действия, странно от какво ни е освободила тази армия и за какво е този паметник, на който пише: от признателния български народ? Да не преиначаваме историческите факти, все пак.
P.S. Уволнен е г-на, ама след дъжд качулка. Защо Русия не ни анексира, както Хитлер направи аншлуса с Австрия навремето. Г-н Бойко Борисов и компания, начело с президента, Вие сте НАЦИОНЛАНИ ПРЕДАТЕЛИ. Излъгахте хората, за да Ви изберат, доказахте своята некомпетентност за 2 г., а днес доказвате и Вашата принадлежност. Явно баницата наистина е много дебела.
P.S. Уволнен е г-на, ама след дъжд качулка. Защо Русия не ни анексира, както Хитлер направи аншлуса с Австрия навремето. Г-н Бойко Борисов и компания, начело с президента, Вие сте НАЦИОНЛАНИ ПРЕДАТЕЛИ. Излъгахте хората, за да Ви изберат, доказахте своята некомпетентност за 2 г., а днес доказвате и Вашата принадлежност. Явно баницата наистина е много дебела.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Нищо подобно. Това е само част от театъра дето се разиграва за пред мат'ряла. Направо не мога да повярвам колко евтино избирателя им позволява да минат. После просто ще има поредния "виновен"Elesar74 написа:Уволнен е г-на, ама след дъжд качулка.

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Alpina_fanatic написа:1)... нетното икономическо благосъстояние расте с по-бавни темпове, отколкото брутният национален продукт, то натрупването на диспродукти расте ?![]()
2)За коя базова година разглеждате дефлаторът на БВП?
колега трудно ще ме впечатлиш с тези сложни термини от лекциите по макроикономика.

колкото и да не разбирам от икономики (признавам си така е) тва са елементарни рабори.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Ами колега Elesar74 ,не е точно така,там има доста паметници,дори и на маркс и енгелс,а в източната част като Оберхофт има и доста руски паметници,а пак в источната част стои една голяма сграда на брега на студеното море от фашистите.
Иначе за руската армия,ами ако знаеш колко хора са разстреляни от хитлеро-фашистите в българия и какво още са правили,просто ум ше ти зайде,просто сме имали тъпият късмет да сме близо до ссср че те да влезнат в българия а не американците и после,къде са били твойте така любими западни сили по време на разпределението на света,хич не им е пукало за малката ни държавица,след като падна от самосебе си "стената" започнаха да дават съвети кое как и за какъв срок.
Щом е имало руснаци дето са се били за освобождението на българия от немците (даде,жалко че сега не земат немците да ни превземат) и са умирали,паметник трябва за да не може да им окасее паметта на такива хора като теб че обикновенни хора са умирали,утре подобни тебе хора ще поискат и премахване на костниците в батак за да не ни разваля "рахатлъка" с турците,не дейте да се пускате по течението и да мразиш всичко руско,има и полезни неща,не бъди тесногръд и с исторически замъглен поглед,което си е така-си е така,историята го казва,същите тези руснаци (като народ) са помогнали и за освобождение на българия от турците....а пък и да се знае,русия е за сега най-големият пазар на български стоки,освен че ако врътнат крана сме фалирали като държава
Иначе за руската армия,ами ако знаеш колко хора са разстреляни от хитлеро-фашистите в българия и какво още са правили,просто ум ше ти зайде,просто сме имали тъпият късмет да сме близо до ссср че те да влезнат в българия а не американците и после,къде са били твойте така любими западни сили по време на разпределението на света,хич не им е пукало за малката ни държавица,след като падна от самосебе си "стената" започнаха да дават съвети кое как и за какъв срок.
Щом е имало руснаци дето са се били за освобождението на българия от немците (даде,жалко че сега не земат немците да ни превземат) и са умирали,паметник трябва за да не може да им окасее паметта на такива хора като теб че обикновенни хора са умирали,утре подобни тебе хора ще поискат и премахване на костниците в батак за да не ни разваля "рахатлъка" с турците,не дейте да се пускате по течението и да мразиш всичко руско,има и полезни неща,не бъди тесногръд и с исторически замъглен поглед,което си е така-си е така,историята го казва,същите тези руснаци (като народ) са помогнали и за освобождение на българия от турците....а пък и да се знае,русия е за сега най-големият пазар на български стоки,освен че ако врътнат крана сме фалирали като държава