Струва ми се че трафикът в София намаля?
Модератор: Общи модератори
Re: Струва ми се че трафикът в София намаля?
TPAKTOP написа:Club BMW написа:Големи веселяци има тукПри условие, че имам кола да ползвам ГТ?! Как ли пък не! Не бих си го причинил, но не знаех, че има такива мазохисти като ......!
За това няма да се развиваме щото за теб е под нивото ти да използваш ГТ! Във всички големи градове хората използват ГТ при положение че има добре развит такъв! Наистина е срамно а аз как не се усетих колко срамно е наистина:oops:
Тук съм съгласен

Хайде да не се лъжем в какво състояние са автобуси, трамваи, тролеи..... И колко чистоплътен народ сме! Да се возя със служителите на фирмите по-чистота (мазни гнусни цигани),не мерси!
А в хубавите ни паркове в София като излезна на разходка просто е страшен кеф! Лапнали цигарите, взели си по някой бира и така хубаво люпят семки по земята, че проста пак ми се иска да се върна!
Maverick_VS написа:Club BMW написа:Големи веселяци има тукПри условие, че имам кола да ползвам ГТ?! Как ли пък не! Не бих си го причинил, но не знаех, че има такива мазохисти като ......!
![]()
![]()
![]()
"Завиждам" ти за богатия речник

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Club BMW написа:TPAKTOP написа:Club BMW написа:Големи веселяци има тукПри условие, че имам кола да ползвам ГТ?! Как ли пък не! Не бих си го причинил, но не знаех, че има такива мазохисти като ......!
За това няма да се развиваме щото за теб е под нивото ти да използваш ГТ! Във всички големи градове хората използват ГТ при положение че има добре развит такъв! Наистина е срамно а аз как не се усетих колко срамно е наистина:oops:
Тук съм съгласен![]()
Хайде да не се лъжем в какво състояние са автобуси, трамваи, тролеи..... И колко чистоплътен народ сме! Да се возя със служителите на фирмите по-чистота (мазни гнусни цигани),не мерси!
А в хубавите ни паркове в София като излезна на разходка просто е страшен кеф! Лапнали цигарите, взели си по някой бира и така хубаво люпят семки по земята, че проста пак ми се иска да се върна!
Наистина не е приятно някой смрдящ да седне до теб или около теб ама за това лятото карам колело! Там никой не ми пречи! И не си мисли че всеки ден се возя на ГТ! Като пия предпочитам ГТ пред таксито поради същата причина която ти описа по-горе!

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Club BMW написа:Maverick_VS написа:Club BMW написа:Големи веселяци има тукПри условие, че имам кола да ползвам ГТ?! Как ли пък не! Не бих си го причинил, но не знаех, че има такива мазохисти като ......!
![]()
![]()
![]()
"Завиждам" ти за богатия речник
Това е всичко, което имам да кажа по отношение на цитираното ти изречение - ако се беше пообосновал малко като в последното ти мнение, можеше и повече да споделя

plradev написа:А такааа,аз като работя на 2,8км от вкъщи и трябва да сменя два автобуса за по две спирки и да дам 4лв на ден за билетчета,кво да правя ?! Да ходя половин час пеша или да пална колата и да си спестя 27 минути време във всяка посока ?! От какво се лиших по-точно ,за да се возя на 15 годишната бангия не разбрах ?
Не искам да споря с теб, наистина за тея 2,8 км със сигурност ще спестиш поне 15-20 минути в посока ако ходиш с кола вместо пеша (освен ако няма задръстване от 10 минути например). Но 25-30 минути разходка до работа действа супер ободряващо, изчезва ти нуждата от кафе и не се налага да кибичиш в тъпото задръстване (ако има такова естествено).
Идеята ми принципно беше, не че се лишаваш от прекрасна разходка за сметка на возенето в колата. Просто хората се лишават от храни, забавления, пътувания, лишават и семействата си от тях само и само да изминават тея 2,8 км с въпросната кола (не говоря конкретно за теб) вместо да го направят пеш, с колело или с градски транспорт. Както и да е, всеки има право да прави с живота и парите си каквото намери за добре...
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Какво да кажем за цигарите ... от какво се лишават хората, за да пушат по 1-2 кутии с 500+ лв заплати 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
pampo написа:plradev написа:.........
......
Няма да навлизам в спорове с теб,колега и мнението по-надолу не е адресирано към теб. Само бих добавил ,че аз ободряващи разходки не бих си правил,за да освободя пътя на мрънкалото Х(не визирам теб или някой писал в темата,слагам всички недоволни под общ знаменател) ,понеже му било задръстено и не може да си "върши работа" с колата .
Да притежаваш автомобил от много време не е въпрос на гъзария и лукс,а елементарна необходимост и всеки собственик на МПС има право да се движи свободно по обществените пътища когато си пожелае,по каквато причина си пожелае. Който не може да се адаптира към реалната съвременна обстановка в София и не успява да си планира времето за придвижване , да си търси алтернативи като СГТ ,коУело,скутер,пеша,хеликоптер ... кой каквото си прецени. Аз също не изгарям от щастие когато попадна в задръстване или мина покрай някое училище,където има 200 коли чакащи на аварийни ,за да си приберат децата,ама никой не е длъжен на никого с нищо по тоя въпрос.Тегля по някоя майна,чакам си в трафика и рано или късно стигам за където съм тръгнал щото съм преценил ,че ще отида с колата.Дали въпросната дестинация ще ми коства лишаване от каквото и да било е лична преценка за всеки.Най-лесно е да гледаш в паничката на другия и да си кажеш "глей го па тоя,тръгнал ми с 20 годишния кенеф да ми се ръга в задръстванията ,вместо да си пътува с рейса и със спестените пари да купи шоколад на детето". Ми пича може да бачка във фабрика за шоколади и в багажника да кара цял кашон...
Та като цяло карайте си колите ,когато ви се карат и който го е страх от задръствания да не ходи в "гората" ...

- k1p1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 316i 1.9 m43TUB19
- Мечтае да кара: e36 m3 evo
bam-bam написа:Какво да кажем за цигарите ... от какво се лишават хората, за да пушат по 1-2 кутии с 500+ лв заплати
И на мен тея са ми най-интересните. После се оплакват наляво и надясно.
Аз лично за тая цел си правя сметката-с колата ми е по-скъпо,на моменти и по-бавно.Но ми е кеф.Наистина-да си седна в колата,да си пусна музичката,да ми вее топло на копитцата и да не влача раници,пликове,вързопи и т.н. аксесоари.За мене пътуването с колата след работен(учебен ден) си е някакъв вид релаксация(пак казвам за МЕН).Когато видя,че нещо не се връзват сметките и съм на кеф пък си вадя маторя(не тоя на колата
) и ми излиза по-евтино и от ГТ.Та не всеки,който си щъка с колата всеки ден го прави за гъзарията и "Вижте ме колко съм богат и къв кисел гъзар съм" 

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Нямали пари, ли?
Това е точно след разклона за Симеоново. 1во, че е някаква пародия строежа на това околовръстно, 2ро отделили са 1 платно, което не може да поеме тоя трафик. А си джиткат хората, по цялото Околовръстно минах, чак до Герман и си имаше доволно трафик
Предпочитам да ходя пеша, отколкото да се возя в градския, особено през деня.

Предпочитам да ходя пеша, отколкото да се возя в градския, особено през деня.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
На Околовръстното е ужас, факт, но като го направат ще е добре, няма как да се строй и да няма задръстване, и заради метрото има задръствания ама после, още ще намалее трафика и ще са доволни всички 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- старши ентусиаст
-
N.Mihaylovski написа:На Околовръстното е ужас, факт, но като го направат ще е добре, няма как да се строй и да няма задръстване, и заради метрото има задръствания ама после, още ще намалее трафика и ще са доволни всички
Така е, но тук говорим за периоди от порядъка на 1-2 години и никой не би си позволил такава организация на движението, ако има поне малко акъл.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Не си права, доста бързо работат, да си спомним "добрите " години на 3-ната коалиция
Сега се работи бързо няма спор, ще потърпим после ще ни е добре

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
((:BuKcu:)) написа:N.Mihaylovski написа:На Околовръстното е ужас, факт, но като го направат ще е добре, няма как да се строй и да няма задръстване, и заради метрото има задръствания ама после, още ще намалее трафика и ще са доволни всички
Така е, но тук говорим за периоди от порядъка на 1-2 години и никой не би си позволил такава организация на движението, ако има поне малко акъл.
От къде предлагаш да мине платното? точно там друг начин освен едно платно няма как да се направи
- старши ентусиаст
-
N.Mihaylovski написа:Не си права, доста бързо работат, да си спомним "добрите " години на 3-ната коалиция![]()
Бързо, бързо...и после защо Околовръстното се наводни

Не знам защо намеси политическия аспект, но не ме интересува дали ББ ще вземе лопатата да копа или ще налива асфалт, интересува ме защо не са направили нужната преорганизация на движението като направят временно шосе за преминаване, примерно. В София свикнахме да сме в центъра на строителните площадки.