Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Drum » 07 Апр 2011, 10:07

:wave: на Sorrow
Колега, ми ти си готов Е46 сектант :mrgreen:
По темата, ако питаш мен Е46 големите двигатели, на които ти си се спрял, са си икономични коли, особено отчитайки факта каква мощност и вървеж получаваш за този разход. Зависи как ще го погледнеш.
Примерно моето 330д / 204 коня - градско 9-9.5 л; извънградско 6.5 - 7.0л, като това е без да щадиш педала много, не казвам че караш само в критични (което противопоказно за дизел), но примерно на магистрала си караш 150 - 160, някъде 220 и повечко, ако някой иска да се заигравате :angel:
Това го сравнявам с другата ми кола - Шкода Фелиция 1.3 / бензин, 50 коня, която зимата 10 л не и стигат. За какви раходи говорим ?!? Нея обаче си я търкалям градско, щото си жуля по дупките без да ме боли сърцето грам (а във Варна дупки да искаш).
Идеята ми е, че купувайки БМВ, разхода на гориво би трябвало да ти е най-малката болка, по-скоро мисли за ремонти, поддръжка, данъци (които за 330-ките си болят :mhihi: ), каскота и други разни, това е което е скъпо.
Така приемаме също така, че това което ще спестиш от гориво купувайки дизел ще го наллееш обратно за поддръжка на по капризния дизелов двигател в сравнение с бензина, особено при качеството на нашите горива.
Та според мен трявба да избереш този тип двигател, който по приляга на това какъв шофьор си. Ако вземаш колата за резни и каране на високи обороти вземи бензин, ако си по-умерен, с леки избухвания на моменти ;) вземи дизел, особено при километрите които ще въртиш на година.
Не на последно място вземи това, което ти е на сърце, за да не го "носиш на гърба си после", т.е. ако те влече бензина и вземеш дизел щото харчи по-малко, при всеки ремонт по двигателя ше се псуваш и ще си викаш "деа ако бях взел бензин, бла, бла, бла"
Така че освен всичко друго, гледай да си лично удовлетворен от покупката. Както казаха колегите най-важното е да избереш читава кола.
Успех :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от asus_x58 » 07 Апр 2011, 12:32

вчера обиколих половин софия -авртосалон по -автосалон .... Видях точно 50 бмв е46 320д 136 и 150к.с. нов и стар феис (водих си записки накрая ;д ) Всички лъскачки от вънка,уж без удари,на малко километри ала бала "много екстри"
внос от Италия,Австрия и "Германия" :clap: цени от 6500 до 15500лв ! И за голямо мое разочарование само 3 ставаха от тия всички 50 коли,което само говори по себе си какво купуваме ..... и спрях се на една кукла от всякъде вън ,вътре голяма навигация и още , и още ..... бях с едно приятелче което връща километрите на половината коли в горъбляне :mhihi:! Попитрах продавача тия километри с колко си ги врътнал (беше на 200555 внос от Германия) Той:Залагам си салона за тия километри ,колата е на РЕАЛНИ километри !!!!! :mhihi: :mhihi: закарахме е до сервиза на аверчето и познайте :kuku: :kuku: :bang: :bang: 625890км :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Продавача вика това е невъзможно АЗ ОТ 360900КМ е врътнах -тук показва толкова много има някаква грешка !!!!! Сами си правете изводите другите кочини на колко са !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sorrow » 07 Апр 2011, 13:26

kalkana, да, дизеловите купета са само фейс, но няма проблем и да е над 20к. Както казах, това е голям проблем, стига колата да е по-нова и запазена, т.е. наистина да си струва парите, а не като тези, които се предлагат в момента. Има го и момента с продажбата после... все пак ако някога се наложи, дизела ще замине по-лесно.

Drum, и ти си прав. Малолитражките бензин си харчат, защото им трябват доста обороти да се помръднат, особено с повече хора вътре. Ядох го големия няколко години и може да се каже, че имам наблюдения. А мен ме притеснява най-вече разхода, защото си е системен харч. Едно отиване и връщане до Варна е 200-250 лв с бензин, което си е равностойно на данъка кажи-речи. Данък и каско не са толкова проблем, защото досега плащах доста отгоре за същото.
Иначе е хубаво, че има хора като теб с по-неутрално мислене ;). Ако не е тайна на теб колко ти излиза годишната поддръжка на колата (без каквито и да е данъци, каскота и пр.)? Питам защото пишеш, че е капризен двигателя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 07 Апр 2011, 15:23

Минавам на ЛС, да не правим чат :!:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530D xDrive

Мнение от Ciki » 07 Апр 2011, 16:36

asus_x58 написа:вчера обиколих половин софия -авртосалон по -автосалон .... Видях точно 50 бмв е46 320д 136 и 150к.с. нов и стар феис (водих си записки накрая ;д ) Всички лъскачки от вънка,уж без удари,на малко километри ала бала "много екстри"
внос от Италия,Австрия и "Германия" :clap: цени от 6500 до 15500лв ! И за голямо мое разочарование само 3 ставаха от тия всички 50 коли,което само говори по себе си какво купуваме ..... и спрях се на една кукла от всякъде вън ,вътре голяма навигация и още , и още ..... бях с едно приятелче което връща километрите на половината коли в горъбляне :mhihi:! Попитрах продавача тия километри с колко си ги врътнал (беше на 200555 внос от Германия) Той:Залагам си салона за тия километри ,колата е на РЕАЛНИ километри !!!!! :mhihi: :mhihi: закарахме е до сервиза на аверчето и познайте :kuku: :kuku: :bang: :bang: 625890км :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Продавача вика това е невъзможно АЗ ОТ 360900КМ е врътнах -тук показва толкова много има някаква грешка !!!!! Сами си правете изводите другите кочини на колко са !

Как точно разбра твоя приятел на колко километра е колата, че ми стана интересно :shock:

Потребител
Аватар

Мнение от asus_x58 » 07 Апр 2011, 17:38

канектна се към компа на колата в некви скрити менюта влиза не го гледах постоянно (говорехме си сладки приказки с продавача) -позабавихме се доста именно защото бе въртяна и част от информацията е игнорирана ;)

Потребител
Аватар
Кара: ше AS71

Мнение от firetux » 07 Апр 2011, 18:01

asus_x58 написа:625890км :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Продавача вика това е невъзможно АЗ ОТ 360900КМ е врътнах -тук показва толкова много има някаква грешка !!!!! Сами си правете изводите другите кочини на колко са !

Щом казваш много запазена и на тези километри....бреееей доста сполучлив енкземпляр, да докара до 620к.
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 07 Апр 2011, 18:42

asus_x58 написа:канектна се към компа на колата в некви скрити менюта влиза не го гледах постоянно (говорехме си сладки приказки с продавача) -позабавихме се доста именно защото бе въртяна и част от информацията е игнорирана ;)

Кажи честно! :shock: :mhihi: :mhihi:

Този пич ще да е голям спец!!
А видя ли го да човърка хоботроника ?? :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 07 Апр 2011, 18:53

Dimitroff написа:
asus_x58 написа:канектна се към компа на колата в некви скрити менюта влиза не го гледах постоянно (говорехме си сладки приказки с продавача) -позабавихме се доста именно защото бе въртяна и част от информацията е игнорирана ;)

Кажи честно! :shock: :mhihi: :mhihi:

Този пич ще да е голям спец!!
А видя ли го да човърка хоботроника ?? :lol:

:OT: Не се сдържах :mhihi: :mhihi: :mhihi: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар

Мнение от asus_x58 » 07 Апр 2011, 20:46

Незнам колко е спец и колко не ,но що върти километрите на всякакви коли в горъбляне явно има хляб в него ;) аз тия неща не ги чатка много само карам и се наслаждавам ;) а колата за тия км е супер ама супер запазена! което говори много ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci

Мнение от kalkana » 08 Апр 2011, 15:25

Колета Sorrow, силно ти препоръчвам да покараш или поне да се повозиш на 330-ки дизел и бензин. Според мене това най-добре ще оформи крайното ти решение. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от horrorman » 10 Апр 2011, 20:02

Колеги, някой знае ли нещо повече ТОЧНО за тази кола.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

От много време и се каня, но ще се радвам ако някой познава човека, който я кара или е чувал нещо за тази кола да сподели повече инфо.

Благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 10 Апр 2011, 20:41

horrorman написа:Колеги, някой знае ли нещо повече ТОЧНО за тази кола.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

От много време и се каня, но ще се радвам ако някой познава човека, който я кара или е чувал нещо за тази кола да сподели повече инфо.

Благодаря

Koлега ако е читава колата няма да е на тази цена. Има нещо което не е наред.

Потребител
Аватар

Мнение от horrorman » 10 Апр 2011, 20:47

Все се надявам да не е така, както казваш, ама... Дефакто тази кола струва около 25 бона с подобренията - газов инжекцион, M3 пълен тунинг, окачване, каско до 2012...
Зимата беше 20 бона, преди месец 18, сега 16900. Дано да се намери някой колега от форума дето е ходил да я гледа или поне знае нещо, та да ме откаже съвсем и да не ме е яд :)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 10 Апр 2011, 21:36

Koлега, не схващам...правилно ли разбирам 2 неща:

1. Наричаш АГУ в М3 Е46 подобрение ?
2. Мислиш си, че М3 Е46 на цена колкото добра Е46 320д купе с доста екстри е читава ?

:confused:

ПредишнаСледваща

Назад към E46