Трудно се намира работа в днешно време

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е500
Мечтае да кара: SLR

Трудно се намира работа в днешно време

Мнение от Bmw325is » 07 Апр 2011, 13:14

Момчета незнам вие как сте ама аз от 5 месеца немога да си намеря работа,искам нещо на авто-мивка или монтьорче гумаджия или шофьор,барман,охрана ,завършил съм Ел.техник на МПС-та ,обаче във всяка обява за работа пише със опит поне 6 месеца има и такива дето искат опит от 5 години и направо незнам какво да правя...как да добия опит като никой не ме зима на работа?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Трудно се намира работа в днешно време

Мнение от bum_bum » 07 Апр 2011, 14:54

Измисли си 6 месеца стаж някъде и казвай, че си бил без договор :dunno:
Наистина е голяма глупост тва със стажа ама на никой не му се влага в обучение на служител.
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 07 Апр 2011, 15:07

bum_bum написа:Измисли си 6 месеца стаж някъде и казвай, че си бил без договор :dunno:
Наистина е голяма глупост тва със стажа ама на никой не му се влага в обучение на служител.

В което пък има голям плюс, защото както си го обучиш, така ще ти работи :yes:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Апр 2011, 15:11

То го пише във всеки учебник по мениджмънт ама явно много малко от собствениците на някакъв бизнес са го чели.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 07 Апр 2011, 15:18

bum_bum написа:То го пише във всеки учебник по мениджмънт ама явно много малко от собствениците на някакъв бизнес са го чели.

как да са го чели като не им се удава

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 07 Апр 2011, 15:32

Трудно не ами почти невъзможно :confused: За някаква нищо и никаква работа имат 1000 изисквания, автобиографии, мотивационни писма и накрая на чичо племенника назначен.
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 07 Апр 2011, 16:04

А дали пък младото поколение нямат 1000 изисквания, а не могат да си завържат обувките сами?
Повечето млади колеги и младите хора, които познавам, само претенциите им са големи :banghead: :banghead: :banghead: , работата им тежка, и така...
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 07 Апр 2011, 17:04

Doberman_vas написа:А дали пък младото поколение нямат 1000 изисквания, а не могат да си завържат обувките сами?
Повечето млади колеги и младите хора, които познавам, само претенциите им са големи :banghead: :banghead: :banghead: , работата им тежка, и така...

+1
Цитирам учителка по физика на 12клас:
"Ми те милите не могат да си напишат имената правилно, нищо не ги интересува, а като ги попиташ, какво смятат да правят след като завършат, отговорът е: Ми ще започна работа. Каква работа? Ами все нещо, но минимум за 1000лв/месечно..."

Нищо лично колега. Нямам в предвид теб, просто темата малко зави натам.
Действай, натискай със все сила и нали знаеш, цели се в луната. Дори и да не успееш, ще останеш сред звездите.
Ако се налага поукрасявай малко за опитът, който имаш, но никога не лъжи безочливо!
Успех :yes:
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 07 Апр 2011, 17:16

Да си разкажа и аз моята история. Завърших бакалавър и магистатура "финанси" в УНСС,после още една магистратура пак същото в Англия,един от престижните университети. Завършил съм и International Foundation Pre Master Degree в Оксфорд. Говоря спокойно английски,френски и малко испански. В Англия работих в HSBC Bank около година и половина,от които 6 месеца стаж. После си ме назначиха на постоянен договор.Да де,ама не издържах в тая Англия.Парите бяха повече от хубави,но хич не ми харесва тая Англия и си се прибрах преди около година. В България имам още около 4 години стаж като счетоводител,верно в на баща ми фирмата,но си е стаж,горе-долу и счетоводство поразбирам. От около 9 месеца си търся работа в БГ и нищо,абсолютно нищо.Даже и на интервю не съм ходил.Като не кандидатсвам за шеф.По всички банки в БГ съм пускал СВ-та,за касиерки,фрон офис и всякакви, за около 600-700лв на месец. Обаждат ми се от Англия,от един куп банки без да съм кандидатствал да ме искат,от Дубай,Сингапур и т.н. Просто в Оксфорд имаше някакъв алманах,който попълвахме и те после го предоставяха на работодатели от целия свят и без да кандидастваш,те сами ти се обаждат. Тук в БГ дори на интервю !!! не съм ходил,направо не мога да повярвам.Това са 9 месеца сигурно 100 СВ-та съм пуснал и нищо.

Или аз съм някакъв голям глупак и карък или найстина тук е ужасна шуробаджанащина.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 07 Апр 2011, 17:23

^за банките в БГ имаш предвид че в момента не им е цветущо положението, а шуробаджанащината ги тресе с пълна сила.
Няма работни места - има само връзки, и обявите се пускат колкото да се покрият правните изисквания по наемане на нов персонал.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 07 Апр 2011, 17:39

520i написа:Или аз съм някакъв голям глупак и карък или найстина тук е ужасна шуробаджанащина.

За съжаление голата истина :yes:
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 316i 1.9 m43TUB19
Мечтае да кара: e36 m3 evo

Мнение от k1p1 » 07 Апр 2011, 17:44

Търси и не се отказвай. Все ще излезе нещо!

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 07 Апр 2011, 18:10

от какво разбираш с какво си се занимавал ? това че си учил нещо означава ли че разбираш от него ? положението е кофти в момента но идва летния сезон орентираи се за да изкараш някои лев....няма срамна работа
bedrock city racing

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 07 Апр 2011, 18:23

520i написа:Да си разкажа и аз моята история. Завърших бакалавър и магистатура "финанси" в УНСС,после още една магистратура пак същото в Англия,един от престижните университети. Завършил съм и International Foundation Pre Master Degree в Оксфорд. Говоря спокойно английски,френски и малко испански. В Англия работих в HSBC Bank около година и половина,от които 6 месеца стаж. После си ме назначиха на постоянен договор.Да де,ама не издържах в тая Англия.Парите бяха повече от хубави,но хич не ми харесва тая Англия и си се прибрах преди около година. В България имам още около 4 години стаж като счетоводител,верно в на баща ми фирмата,но си е стаж,горе-долу и счетоводство поразбирам. От около 9 месеца си търся работа в БГ и нищо,абсолютно нищо.Даже и на интервю не съм ходил.Като не кандидатсвам за шеф.По всички банки в БГ съм пускал СВ-та,за касиерки,фрон офис и всякакви, за около 600-700лв на месец. Обаждат ми се от Англия,от един куп банки без да съм кандидатствал да ме искат,от Дубай,Сингапур и т.н. Просто в Оксфорд имаше някакъв алманах,който попълвахме и те после го предоставяха на работодатели от целия свят и без да кандидастваш,те сами ти се обаждат. Тук в БГ дори на интервю !!! не съм ходил,направо не мога да повярвам.Това са 9 месеца сигурно 100 СВ-та съм пуснал и нищо.

Или аз съм някакъв голям глупак и карък или найстина тук е ужасна шуробаджанащина.

Ами колега, те като те видят с диплома от Оксфорд, ги е срам да те поканят на интервю, като знаят, че парите които могат да ти предложат са 600-700лв примерно.
Проблемът в момента е, че пазарът на труда е наводнен с шофьори, бармани, "охранители", авто-гумаджии, пароструйкаджии etc. По собствени наблюдения, имам чувството , че в момента се търсят само икономисти за работа в банки /те все още си назначават нови хора, противно на всякакви кризи / и ИТ специалисти от международни компании. Съвсем случайно бях попаднал на едно списание на американската камера, където нашия любим американски посланик се беше изказал, че България има най-големи шансове да се развива в сферата на ИТ и също така се беше аргументирал доста обстойно. Явно идеята им е, да ни направят ИТ център на Балканите, а защо не и в цяла Европа - заплатите са ни ниски, а английският ни е по добър от на индийците примерно :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 07 Апр 2011, 18:28

///ivanE30 написа:от какво разбираш с какво си се занимавал ? това че си учил нещо означава ли че разбираш от него ? положението е кофти в момента но идва летния сезон орентираи се за да изкараш някои лев....няма срамна работа

Евала колега това е адекватно мнение! Лятото работи за да спестиш някой лев че да можеш на есен да имаш финансовата възможност да си търсиш работа!
Аз като работодател макар да не съм в тази сфера ми е интересно какво мотив. писмо си написал?! Всичко има значение! Едва ли е чак толкова трудно ама не споря!
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата