Трудно се намира работа в днешно време
Модератор: Общи модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Трудно се намира работа в днешно време
Чрез мотивационното писмо разбираш дали човека наистина ще се старае да работи качествено за фирмата или просто ще идва на работа за да си вземе на края на месеца заплатата. Такива хора, който ще работят колкото да си вземе заплатата никога не бих взел в мойта фирма. Като чета какво са писали доста колеги в предните постове с право не са ги взели на работа. Това е основният проблем на българина - ходи на работа не за да е полезен и да се свърши някаква работа, ами да си вземе просто заплатата.
- Alpina_fanatic
-
-
adovet написа:Чрез мотивационното писмо разбираш дали човека наистина ще се старае да работи качествено за фирмата или просто ще идва на работа за да си вземе на края на месеца заплатата. Такива хора, който ще работят колкото да си вземе заплатата никога не бих взел в мойта фирма. Като чета какво са писали доста колеги в предните постове с право не са ги взели на работа. Това е основният проблем на българина - ходи на работа не за да е полезен и да се свърши някаква работа, ами да си вземе просто заплатата.
Да бе сигурно!

adovet написа:Чрез мотивационното писмо разбираш дали човека наистина ще се старае да работи качествено за фирмата или просто ще идва на работа за да си вземе на края на месеца заплатата. Такива хора, който ще работят колкото да си вземе заплатата никога не бих взел в мойта фирма. Като чета какво са писали доста колеги в предните постове с право не са ги взели на работа. Това е основният проблем на българина - ходи на работа не за да е полезен и да се свърши някаква работа, ами да си вземе просто заплатата.
Да прав си, но само до някъде. Значи не работиш само и само да си вземеш заплатата в края на месеца, но и не работиш 2-3 месеца чудейки се ще си вземеш ли най-накрая заплатите и кой ще ти плати сметките. И реално заплатата си остава един от най-важните критерии за работа, иначе човек си има достатъчно хобита, които би правил с по-голямо удоволствие от това да седи по цял ден пред компа. И започва да се чуди защо е жертвал студентските си години в правене на тегави проекти и недоспиване, като накрая ще работи само за удоволствие и евентуално да вземе и някой лев в края на месеца...
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Има обяви за пъхане на рекламни брошури в пощенските кутии на хората и там искат снимка+ мотивационно писмо , интересно ми е какво очакват да прочетат в него, може би "Много ще ми е густо за 200 лева да пълня кутиите на хората с хартиените ви боклуци"
Всичко е бошлаф...
Всичко е бошлаф...

Никой не мое ма връне на селу!
- adovet
- старши ентусиаст
-
saleen написа:Има обяви за пъхане на рекламни брошури в пощенските кутии на хората и там искат снимка+ мотивационно писмо , интересно ми е какво очакват да прочетат в него, може би "Много ще ми е густо за 200 лева да пълня кутиите на хората с хартиените ви боклуци"
Всичко е бошлаф...
До като разсъждавате така няма да си намерите работа
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Аз го казвам от позицията на човек, който е търсил работа и си е намерил 

Никой не мое ма връне на селу!
- adovet
- старши ентусиаст
-
saleen написа:Аз го казвам от позицията на човек, който е търсил работа и си е намерил
Еми явно си убедил работодателя си, че си заинтересован наистина от работата и ще си я вършиш съвестно.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
DirtySouth написа:SKISA написа:...
Всички знаем че си от така наречните "НИВО-Богаташи" което няма лошо , имал продал .... Защо с тоя опит не направиш нещо което ще изкарва пари и ще отвори работни места , ето даже в тоя форум съм сигурен че има доста кадърни момчета дето търсят работа ллл
кои сте тия вие "всички" !?!? кое разделя нивата!? тва ,че съм работил за повече пари от тебе ли!? или ,че съм изкарал повече!?не съм продал-купил съм...! има разлика.

тук става въпрос за намиране на работа ,а не за бизнес-планове. имал съм и служители ,но работни места не се създават, за да си похарчиш парите, за да работи някой. работни места се създават ако има работа и смисъл да се плаща на работници. имал съм наети хора - сега нямам. т.е. от утре няма да имам.
когато съм имал възможност да давам работа съм предлагал. е от враца ,от хасково и от димитровград ще потвърдят с колко човека съм говорил и на колко съм предложил.мисля ,че и от стара загора имаше...някои дори почнаха. сега нямам възможност. и ако съм преценил ,че ще изкарам пари ,ще ми трябват хора ,ще печеля ,така че да им плащам читави заплати и за мен да има печалба бъди сигурен ,че нямаше да чакам ти да ме подсетиш....
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
SKISA написа:когато съм имал възможност да давам работа съм предлагал. е от враца ,от хасково и от димитровград ще потвърдят с колко човека съм говорил и на колко съм предложил...
потвърдено! (да се знае, че Скисата не приказва празни приказки)
колкото до работата, аз се радвам на това, което работя и парите, които получавам, защото
1-во - не мога кой знае какво
2-ро - има далеч по-умни и образовани хора от мен, които нямат работа или работят за по-малко пари
явно просто съм успял да продам труда си по-качествено от тях, та мисълта ми е, дали заслужавам да живея по-добре от тях?
а за трудното намиране на работа - не съм съгласен изцяло
ситуацията е напрегната, но не е най-лошото възможно положение! на други хора им се случват далеч по-лоши неща, та гледайте положително на нещата и бъдете настоятелни и упорити! За всеки има място под слънцето (все още)
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Alpina_fanatic
-
-
adovet написа:saleen написа:Аз го казвам от позицията на човек, който е търсил работа и си е намерил
Еми явно си убедил работодателя си, че си заинтересован наистина от работата и ще си я вършиш съвестно.
Хах..., на приказки мога да убедя и Папата в правотата си, но не е това целта

п.с.А работниците са функция на работодателите, но бай ви Ганьо тия раОти не го греят

Не съм търсил работа скоро, но по мои наблюдения има някакво предлагане на работа, но има и много хора на които просто не им се работи. Според мен е нормално в началото да се започва на по-ниска заплата. Няма как да очакваш някой да ти изсипе една торба пари предварително и после да види дали вършиш работа. В нашата фирма работниците постоянно ми мрънкат, че заплатите им били ниски. Съгласен съм, че не са особено високи, но все пак говорим за Нова Загора. А за работата, която вършат и тия пари са им много. Редовно ги хващам седнали на сладки приказки и кафенце, но като им кажа, че цял ден се мотат и няма как да очакват да им вдигнем заплатите при това положение, отварят големите усти. Да сме пробвали да им дадем по-големи заплати и да сме видели тогава какво ще е. Хахаха! Да "пробваме"! Ами я вие пробвайте да покажете, че заслужавате повече. За съжаление българинът никога няма да разбере простото правило, че заплатата не се дава, а се заработва.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Alpina_fanatic написа:adovet написа:Чрез мотивационното писмо разбираш дали човека наистина ще се старае да работи качествено за фирмата или просто ще идва на работа за да си вземе на края на месеца заплатата. Такива хора, който ще работят колкото да си вземе заплатата никога не бих взел в мойта фирма. Като чета какво са писали доста колеги в предните постове с право не са ги взели на работа. Това е основният проблем на българина - ходи на работа не за да е полезен и да се свърши някаква работа, ами да си вземе просто заплатата.
Да бе сигурно!То тези мотивационни писма са 80% Copy/Paste, та ще разбереш къФ е човека, ама друг път
! После колко работодатели ги четат изобщо - единици са! Питай някой дали са го наели на работа заради мотивационното писмо (за България говорим!)
+1
в повечето случай като ти се задръсти пощата от 200-300 имеила на ден,не вярвам да имаш толкова свободно време да ги прочетеш всички,камо ли да обръщаш внимание и да четеш глупавите мот.писма които са едни и същи свалени от нета и малко променени тук там.
или другия варянт да си супер егоцентрик и да ти е кеф да си четеш четки по твои адрес
- Alpina_fanatic
-
-
dimodi написа:А за работата, която вършат и тия пари са им много..
Жалко, че не можете да им плащате по-малко от 240 лв. (бруто) на месец

Alpina_fanatic написа:dimodi написа:А за работата, която вършат и тия пари са им много..
Плащаме им и ги осигуряваме на повече от 240 лв., бъди сигурен. Да не говорим, че за последните 2 години откакто съм във фирмата, не са им били забавяни заплатите никога, а съм сигурен, че и преди това е било така.

- Alpina_fanatic
-
-
dimodi написа:Alpina_fanatic написа:dimodi написа:А за работата, която вършат и тия пари са им много..
Плащаме им и ги осигуряваме на повече от 240 лв., бъди сигурен. Да не говорим, че за последните 2 години откакто съм във фирмата, не са им били забавяни заплатите никога, а съм сигурен, че и преди това е било така.
Чекай! Чекай!
Щом за "работата, която вършат и тия пари са им много", значи фирмата ви е благотворително дружество